Etude House My Lash Serum
Ár: | 1400 Ft | Kategória: | Egyéb kozmetikumok | |||
Kiszerelés: | 9 g | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | online | Bőrprobléma: | -- |
A krémet feltöltötte: Pandácska, Módosítva: 2017. január 11.
Kiszerelés: | 9 g | |
Lelőhely: | online | |
Kategória: | Egyéb kozmetikumok | |
Panthenol és dogwood berry extract segít abban, hogy hosszabb, egészségesebb szempillánk legyen.
Biztonságos még az érzékeny szeműeknek is.
Water / Aqua
sz
Isobutylparaben
Butylparaben
ta I par
Nagy reményekkel vettem anno, de sajnos nem igazán jött be, mivel érzékeny rá a szemem, ezért csak a szemöldökömre tudom elhasználni (azt szépen ápolja amúgy).

Sok mindent próbáltam már a szempilláimra. Egy hónap használat után kijelenthetem, hogy zseniális ez a termék. Dúsabb, hosszabb, hidratáltabb és spirálozva már úgy néznek ki a pilláim, mint a műszempillák :)

Elhasználtam egyet, de én nem vettem észre, hogy több vagy hosszabb szempillám lenne tőle. Egészségesebb kinézetű és hidratáltabb azért lett.

Nálam letaszította a trónról a Magister szempilla szérumát. Ezt is inkább a szemöldökömre használom, hát mit mondjak, érti a dolgát. Ráadásul az ára is nagyon baráti. Lehet hogy visszakapom az ifjúkori dús szemöldökömet???

Használom már pár hete, meg vagyok vele elégedve. Nem irritál, használom reggel-este. Viszonylag hamar beszívódik, tudok rá kényelmesen sminkelni is. Talán már kicsit a hatását is látom, mintha hosszabak lennének a pillák, de igazából ez hónapokig tartó használat után lesz látható rendesen. Újra fogom rendelni.
Én is érzékelem sajnos a lent többek által leírt problémát, miszerint sajnos a sminkmaradványok belekerülnek és picit zavaros lesz tőle a szérum (bármennyire is alaposan igyekszem minden este lemosni a sminket, túldörzsölni nem szeretném persze a szemem) - szerencsére változást nem tapasztaltam a működésében, nem irritálja a szemem, de sajnos így a felvitel tényleg nem a legideálisabb. Ennek ellenére újra megveszem.

Szeretem, nagyszerű, kompakt termék, bárhol velem lehet. Nekem látszik, hogy növekedtek a pillák. Dúsabb szemöldököm lett. Azonban kipróbáltam közben a sima natúr ricinus olajat, meglatjuk melyik lesz a jobb, hiszen az etude houseban van alkohol. A patikában is kapható ricinust viszont nehezebb magával vinnie az embernek és nehezebb a felvitele is bármilyen applikatorral.

Nagyon szeretem, láthatóan több pillám lett tőle. Gazdaságos, mivel reggel-este kenem és még így sem fogy el, mire lejárna. Száradás után simán sminkelhető.

Alapvetően hosszú, de nem túl dús pillákkal rendelkezem, és színük is elég halovány. A használatot követően (már pár nap múlva) azt vettem észre, hogy valahogy sötétebbek a pilláim. Aztán a volumenük kezdett nőni, vastagabbak lettek a pillák, és pár hónap használat után már a hosszán is látom a változást. Semmilyen irritációt nem okozott, szívesen használom minden este, olykor reggel is. Egy szempilla göndörítő és ez a szérum lustább napokon abszolút megfelel spirál helyett, már kérdezték meg mikor így volt csak kisminkelve a pillám, hogy műszempillát viselek-e. Szóval nálam csodaszer.

Esténként az arcápolási rutinban rögtön a lemosók után használom, mert félek, hogy belemegy valami az üvegbe. Nagyon sokat segített a stressztől és dörzsöléstől kikészült részeken, egy üveg után tartottam mindig kb. két hét szünetet. Jól kiegészíti a vitaminkúrámat, amióta használom, lazább napokon nem erőltetem annyira a szempillaspirált, sokkal élénkebb a tekintetem az erősebb pillák miatt.

Nekem eredendően hosszúak, erősek a szempilláim, így leginkább a kíváncsiság hajtott a megvásárlására. Ami mindenképpen pozitívum, hogy nem irritálja a szemet, a másik pedig, hogy van hatása. Pár hét után nekem már a normálisan megengedettnél hosszabbak lettek a pilláim, kicsit műszempilla hatást értem el vele. (De: a hozott anyag alapvetően jó...) Ami nem a kedvencem benne, az maga a kefe. Kicsike, soha nem tudom (mivel áttetsző a folyadék), hogy most már eleget kentem fel?

Gyulladáscsökkentők: Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Extract, Symphytum Officinale (Comfrey) Leaf ExtractHidratálók: Butylene Glycol, Glycerin, Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Extract, PEG-6, Sodium Hyaluronate
Alkoholok: Alcohol
Emolliensek: Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Extract, Panax Ginseng (Ginseng) Root Extract
Illatanyagok: Methylparaben
Parabének: Methylparaben, Propylparaben, Ethylparaben, Isobutylparaben, Butylparaben
Színezékek: Yellow 5 Lake / CI 19140, Red 33 Lake / CI 17200
Tartósítószerek: Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben, Ethylparaben, Isobutylparaben, Butylparaben
A krém beszívódását segítő anyag, vízmegkötő tulajdonsága is van. Hidratáló készítmények gyakori összetevője. Nem csak a kozmetikai iparban, hanem az élelmiszeriparban is használt az étel nedvességtartalmának megőrzésére.
A kozmetikumokban oldószerként (segíti a vízben nem oldódó összetevők keveredését pl. olajok és fényvédők esetén), sűrűség szabályozóként (viszkozitás csökkentő), fertőtlenítőszerként, habzás csökkentőként (a kozmetikum rázásra se kezdjen el habozni) és tartósítószerként használatos, valamint segíti a hatóanyagok jobb bejutását a bőrbe (DE! sajnos nem csak a hasznos hatóanyagoknak segít utat törni a bőr alsóbb rétegei felé, hanem az olyan bőrre káros összetevőknek is mint az illatanyagok). A denaturalt alkohol egy kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták például az ethanol hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)
Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.
Aloe vera növény leveléből származó kivonat. Vízmegkötő, gyulladáscsökkentő, antioxidáns és antibakteriális hatása van. Bár az aloe vera egyre nagyobb divat mostanában, Paula Begoun szerint tudományos kutatások nem igazolják, hogy hatékonyabb lenne a többi, hasonló tulajdonságokkal rendelkező összetevőnél (mint pl. a C-vitamin vagy a zöld tea).
A rendkívül értékes, Ázsiában őshonos gyógynövény, az Araliaceae, azaz az ázsiai ginzeng gyökér kivonata. Hatását irodalmi adatok igazolják. A kozmetikában emoillent, hajkondícionáló, tonizáló és bőrvédő hatásáért használják. Rengeteg antioxidánst tartalmaz, fiatalít és talán elősegíti a sebgyógyulást is.
Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)
Sűrítő anyag, amit elsősorban gélszerű állag előállításához használnak.
Ph szabályozó és maszkoló (nem kívánt íz és illat semlegesítése) segédanyag.
A fekete nadálytő levelének kivonata. Kozmetikumokban főként erős gyulladáscsökkentő hatása miatt alkalmazzák. Mivel izületi gyuladások fitoterápiás gyógyszere, sportkrémekben is használják. Paula Begoun szerint viszont bár valóban gyulladáscsökkentő tulajdonsága van, csak rövid ideig ajánlott használni és csak akkor, ha tudjuk, hogy egy használatnál kevesebb, mint 100 mg alkaloid kerül a bőrre. Paula összességében kerülendő összetevőnek kategorizálja.
A CosIng besorolása szerint nedvességtartó, hidratáló és oldószer. A többi PEG-hez hasonlóan polimer, azaz ismétlődő egységekből felépülő nagy molekula. Korlátozott, kis mennyiségben élelmiszerekben is megengedett.
Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid(etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).
A hialuronsav só formája, mely a bőrben is megtalálható természetes hidratáló elem (natural moisturizing factor, NMF). A lipidekkel együtt az NMF-ek segítenek megőrizni a bőr víztartalmát, feszességét. Ha csökken a bőr NMF- és lipidtartalma, az a bőr hámlását, kellemetlen feszülését és finom ráncokat eredményez. A kozmetikumokban alkalmazva a sodium hyaluronate képes vizet beszívni a bőrbe, ami a bőr kitelítődését, és ezáltal a ráncok csökkenését eredményezi. Részletes információ a futuredermen.
Tartósítószer. A methylparabent tartalmazó termékek növelhetik az UVB által okozott károsodást a bőrben. Bár ez nem biztos, tanácsos methylparaben-tartalmú termékek mellett (meg amúgy is, mindig :)) fényvédőt használni. Részletesebb információ a parabénekről a futuredermen.
Tartósítószerként használt parabén. Részletesebb infó a parabénekről a FutureDermen.
Más néven tartrazin. Szintetikus sárga színezék, melyet más színanyagokkal együtt is hasznának speciális színek eléréséhez. A tiszta tartrazinnak nincs ismert mellékhatása, kivéve azoknál az embereknél, akik szalicil-érzékenyek (aszpirin, bogyók, gyümölcsök); ezekben az esetekben intoleranciás tüneteket okozhat.
Tartósítószer. Részletesebb információ a parabénekről a futuredermen.
Színezék. Lilás piros.
Parabének családjába tartozó tartósítószer.
Tartósítószer. Részletesebb információ a parabénekről a futuredermen.