Etude House

Ár:   $9-12   Kategória:   Fényvédők
Kiszerelés:   50 g   Bőrtípus:   Normál, Kombinált, Zsíros
Lelőhely:   online   Bőrprobléma:   --

A krémet és az összetevőket feltöltötte: Oswin Oswald, Módosítva: 2016. május 11.

Ár:   $9-12
Kiszerelés:   50 g
Lelőhely:   online
Kategória:   Fényvédők
Bőrtípus:   Normál, Kombinált, Zsíros

Hidratáló fényvédő gél. Olaj- és komedogén összetevőktől mentes. Ásványi alapú, érzékeny bőrre is használható.

Water / Aqua Octinoxate f 0 0Homosalate f Ethylhexyl Salicylate f Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate f Alcohol al Butylene Glycol h 1 0Dicaprylyl Carbonate eo Cyclopentasiloxane eo I szil Octocrylene f C20-22 Alkyl Phosphate ti I eu C20-22 Alcohols al Silica 1,2-Hexanediol ta Cetyl Alcohol ti I eo I eu I al 2 2Viscum Album (Mistletoe) Leaf Extract Portulaca Oleracea (Green Purslane) Extract gy Centella Asiatica (Gotu Kola) Extract a I h I gy Glyceryl Stearate eo I eu Methyl Methacrylate Crosspolymer Tromethamine Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer szil Phenoxyethanol ta Octyldodecanol eo I i I al Polyacrylate Crosspolymer-6 Opuntia Ficus-Indica ExtractAloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice gy Glycine Soja (Soybean) Lipids Microcrystalline Cellulose Xanthan Gum ti I eu Sodium Acrylate/ Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer Polyisobutene Carex Humillis Root ExtractCitrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Fruit Oil Citrus Limonum (Lemon) Peel Oil ExpressedEucalyptus Globulus (Eucalyptus) Leaf Oil i Pinus Sylvestris (Scot's Pine) Leaf Oil Citrus Aurantifolia (Lime) Oil ti I i Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil i Echium Plantagineum Seed Oil Euterpe Oleracea (Acai) Fruit Extract Malpighia Emarginata (Acerola) Fruit Extract Terminalia Ferdinandiana Fruit Extract a Cellulose Gum Adansonia Digitata Seed Oil Hyaluronic Acid h Sorbitan Oleate eu I i 3 0Caprylyl/Capryl Glucoside ti Helianthus Annuus Seed Oil eo Cardiospermum Halicacabum Flower/Leaf/Vine Extract Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil Unsaponifiables Isoceteth-10 ti I eu Isoceteth-25 eu

Tiria

cicafun

Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2021. december 2.

Sajnos nem jött be, iszonyatosan kukacosodik, pereg, ha olyan mennyiségben kenem fel, hogy fényvédő hatása is legyen. Sminkelni nem tudok rá. A citrus illóolaj miatt a szemem is könnyezett tőle. Nyáron a testemre elkenegetem, az arcomon nekem túl sok, fullasztó érzet volt.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2021. december 2.

SJuli

Bőrtípus:  -
2021. szeptember 22.

Sajnos csípi a szememet, de könnyű állagú, hamar beszívódó. A másik verziót (Sunprise Mild Airy Finish) jobban szeretem.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2021. szeptember 22.

poczeandrea

Bőrtípus:  -
2021. május 5.

Szuper lenne, de csípi a szemem sajnos. Majd a nyakamra, dekoltázsra elhasználom. Amúgy szép, nem fehér, nem diszkógömb, tökéletes.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2021. május 5.

Klaudya10

2021. május 3.

A sok fényvédő közül ez tetszett eddig a legjobban. Nem csillogott tőle annyira bőröm, alapozó után egy púderrel lemattítom reggel és utána délutánra fényesedik csak át, mondjuk nekem amúgy is zsíros a bőröm,úgyhogy alapból átfényesedne. Viszont picit csípte az érzékeny szemem. Nem hagy fehér réteget maga után, szépen beszívódik pár perc alatt.
Valószínűleg nem veszem újra, mert van benne parfüm és alkohol és azt vettem észre, hogy miután beszívódik, utána a kezdeti rosaseam előjön és pirosas lesz a bőröm. Eddig nem zavart, mert került rá alapozó is, de jön a nyár és el fogom hagyni az alapozót a nagy melegben.
Egyébként ajánlom a nem érzékeny bőrre. :)

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. május 3.

Egyébként ajánlom a nem érzékeny bőrre. :)

wxy520

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2020. június 8.

Nekem nagyon bevált, az illata és állaga is megfelelő. Felkenés után nem hagy fehéres rétegetet.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. június 8.

Julus92

2020. január 3.

Mintát használtam belőle, tényleg nagyon finom illata van, szint beleharapnék. Az állaga is nagyon kellemes, könnyed, folyékony formula, nem jelent gondot eldolgozni, és nem hagy fehér réteget. Az összetevői és a sok citrusos illóolaj azért nem győztek meg abban, hogy mindenképp érdemes lenne megvennem a teljes kiszerelést.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. január 3.

elike

2019. október 9.

Ez egy tökéletes napfényvédő.. ...volt mindaddig, míg be nem mentem a medencébe. Olyan szinten csípte a szememet, ahogy a víztől megfolyt, hogy végül letöröltem, mert már nem láttam a könnytől. Utána még órákig könnyezett a szemem, volt egy pillanat, amikor az egyik szemem el kezdett vörösödni, meg is ijedtem, hogy be fog gyulladni...
Végül nem lett nagy baj, de onnantól vagy a víz után kentem be vagy nem hagytam, hogy víz érje az arcomat. Így kissé csalódott vagyok, mert egyébként, "szárazon" nagyon bejött - matt arc, semmi pati vagy tömött pórus, semmi fehérség vagy lepergés.
Szóval el fogom használni, de nem vízparti nyaraláshoz.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2019. október 9.

Szóval el fogom használni, de nem vízparti nyaraláshoz.

deezsina

2019. augusztus 14.

Fényvédelemre teljesen oké ez a termék, de a watery light tulajdonságát én annyira nem érzem, mondjuk nem tömény vagy sűrű, inkább úgy marad a bőrön, mint a tonik. Nekem fényes marad és úgy tűnik, mintha nem szívódna be, csak nagyon sokára.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2019. augusztus 14.

janka.s

Bőrprobléma: Pirosság (rozacea)
2018. április 25.

Nagyon szeretjük egymást! Igazából teszi a dolgát, mindezt úgy, hogy könnyű, gyorsan beszívódik, nem fénylik tőle a fejem, mint a diszkógömb, plusz az általam használt BB-vel is kompatibilis. Nagyon kevéske kell belőle, szerintem sokáig elég lesz (bár télen úgysem használok 50 spf-et, csak a 30spf-es Pupa BB-t). Engem az illata sem zavar, mert egyáltalán nem erős, plusz felkenés után egyből elillan. Hálaégnek a benne lévő alkohol sem zavarja különösebben a bőröm.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pirosság (rozacea) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2018. április 25.

cattitude

Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2018. március 15.

első fényvédőm volt arcra, nekem bevált. könnyű, hamar felszívódó formulája van, nem okozott pattanásokat. sminkelni nem sminkeltem rá, szóval arról nem tudok nyilatkozni. az illatát speciel nem szerettem, de hamar elillant. egynek bevált, de nekem egyszerűbb a japán fényvédőket beszerezni, úgyhogy nem veszem újra.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2018. március 15.

Antioxidánsok: Centella Asiatica (Gotu Kola) Extract, Terminalia Ferdinandiana Fruit Extract
Gyulladáscsökkentők: Portulaca Oleracea (Green Purslane) Extract, Centella Asiatica (Gotu Kola) Extract, Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice
Hidratálók: Butylene Glycol, Centella Asiatica (Gotu Kola) Extract, Hyaluronic Acid

Alkoholok: Alcohol, C20-22 Alcohols, Cetyl Alcohol, Octyldodecanol
Emolliensek: Dicaprylyl Carbonate, Cyclopentasiloxane, Cetyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Octyldodecanol, Helianthus Annuus Seed Oil
Emulgeálószerek: C20-22 Alkyl Phosphate, Cetyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Xanthan Gum, Sorbitan Oleate, Isoceteth-10, Isoceteth-25
Fényvédők: Octinoxate, Homosalate, Ethylhexyl Salicylate, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Octocrylene
Szilikonok: Cyclopentasiloxane, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer
Tisztítószerek: C20-22 Alkyl Phosphate, Cetyl Alcohol, Xanthan Gum, Citrus Aurantifolia (Lime) Oil, Caprylyl/Capryl Glucoside, Isoceteth-10
Illatanyagok: Octyldodecanol, Eucalyptus Globulus (Eucalyptus) Leaf Oil, Citrus Aurantifolia (Lime) Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil, Sorbitan Oleate
Tartósítószerek: 1,2-Hexanediol, Phenoxyethanol

Kémiai fényvédő, mely az UVB-sugarak (280-320 nm hullámhosszú) ellen nyújt védelmet. Az összetevő nem túl stabil, vagyis UV-fény hatására veszít fényvédő hatékonyságából. Az octinoxate lebomlása megakadályozható más fényvédők segítségével (pl. Trinosorb M-mel). Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy ösztrogén jellegű hatása lehet (különösen gyermekekben és terhes nőkben), és hogy elősegítheti a bőrben a káros szabad gyökök képződését. Kisebb koncentrációban nem fényvédőkben is használják segédanyagként, hogy védjék a krémeket az UV-sugárzás okozta károktól. Az összetevő használatát Palau-ban betiltották a korallokat károsító hatása miatt.

Részletesebb információ a smartskincare-en.

A HMS az FDA által jóváhagyott, nemzetközileg használt fényvédő összetevő, mely elsősorban az UVB sugarak (295-315 nm) ellen védi a bőrt. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondícionáló hatása is van, és UV absorber, vagyis magát a terméket is óvja az UV sugárzástól. Jelenléte a termékekben maxium 15%-os koncentrációban engedélyezett.  Paula Begon szerint nincs érzékenyítő vagy toxikus hatása a bőrre. Az összetevővel leggyakrabban SPF30-as vagy annál magasabb faktorszámú napvédő termékekben találkozhatunk.

Más néven octyl salicylate vagy octisalate. Kémiai fényvédő, mely az UVB-sugarak (295-315 nm hullámhosszú) ellen nyújt védelmet. Fény hatására némileg veszít fényvédő képességéből. Önmagában használva nem nyújt elégséges védelmet, ezért egyéb fényvédőkkel szokták kombinálni.

Más néven Uvinul A. Kémiai fényvédő, mely az UVA-sugarak ellen nyújt védelmet (a csúcsa a 350nm-es régióban van, viszont védelmet nyújt a 320-340 nm-es területen is). Viszonylag nagy stabilitású és kiválóan kompatibilis más fényvédő- és kozmetikai összetevőkkel is.

A kozmetikumokban oldószerként (segíti a vízben nem oldódó összetevők keveredését pl. olajok és fényvédők esetén), sűrűség szabályozóként (viszkozitás csökkentő), fertőtlenítőszerként, habzás csökkentőként (a kozmetikum rázásra se kezdjen el habozni) és tartósítószerként használatos, valamint segíti a hatóanyagok jobb bejutását a bőrbe (DE! sajnos nem csak a hasznos hatóanyagoknak segít utat törni a bőr alsóbb rétegei felé, hanem az olyan bőrre káros összetevőknek is mint az illatanyagok). A denaturalt alkohol egy kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták például az ethanol hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)

Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.

A krém beszívódását segítő anyag, vízmegkötő tulajdonsága is van. Hidratáló készítmények gyakori összetevője. Nem csak a kozmetikai iparban, hanem az élelmiszeriparban is használt az étel nedvességtartalmának megőrzésére.

Bőrjavító (skin conditioning), bőrpuhító összetevő (emollient). Segíti a többi összetevő beszívódását a bőrbe. Könnyű a bőrön elkenni, és selymes, nem zsíros utóérzetet hagy. Könnyen kenhető tulajdonsága miatt gyakran használják fényvédőkben, hogy javítson a nehezebben kenhető fényvédő összetevők (pl. ethylhexyl methoxycinnamate) használhatóságán.

Folyékony állagú, könnyen kenhető szilikon. A bőrre és a hajra kenve selymes, csúszós érzetet ad. Folyékony, vízszerű állaga miatt gyakran használják  sűrűbb, nehezen kenhető szilikonokkal (pl. dimethicone) együtt. Gyakori összetevő arc- és hajápoló termékekben.

Kémiai fényvédő, mely az UVB- és rövid UVA-sugarak (290-350 nm hullámhosszú) ellen nyújt védelmet. Napfényvédő képessége viszonylag gyenge, önmagában használva nem nyújt kellő védelmet. Viszont nagy stabilitású összetevő, mely megvédi a többi fényvédőt az UV-sugárzás okozta károktól. (Sok fényvédő az UV-sugarak hatására lebomlik, és nem véd többet a fénytől.) Az octocylene viszonylag könnyen beszívódik a bőrbe, és felmerült a gyanú, hogy ott elősegíti a káros szabad gyökök keletkezését. Egy 2010-es kutatás szerint egyre gyakoribb, hogy az octocrylene fény hatására előjövő kontakt dermatitiszt (bőrgyulladást) vált ki különösen gyerekekben és kétoprofénre allergiás felnőttekben. Az összetevő használatát Palau-ban betiltották a korallokat károsító hatása miatt. Részletesebb információ a smartskincare-en.

Negatív töltésű emulgeálószer. A krémeknek selymes, bársonyos érzetet ad. Részletesebb információ a TrughInAgingen.

Arachidyl alcohol és behenyl alcohol (zsíralkoholok) keveréke. A kozmetikumokban emulzió stabilizáló, sűrűség szabályozó anyagként használt.

Gomba- és baktériumellenes hatású tartósítószer.

Cetyl Alcohol ti I eo I eu I al 2 2

Zsíralkohol, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, sűrítő és hordozó anyagként használnak.  Kivonható a kókuszolajból vagy előállítható mesterségesen is.

A kövér porcsin kivonata. A növény igen gazdag forrása a C- és E-vitaminnak, valamint az egyik legmagasabb omega-3 zsírsav tartalmú növénynek tartják. Paula Begoun szerint a kövér porcsin kivonatának gyulladáscsökkentő hatása is van, és kiváló összetevőnek tartja. Az összetevő gyakori eleme a távol-keleti kozmetikumoknak.

Az ázsiai gázló, vagyis gotu kola kivonata. A CosIng besorolása szerint tisztító, nyugtató, bőrfelszínt egyenletesebbé tevő és tonizáló hatása is van. Az INCIDecoder szerint a gotu kolának jól dokumentált sebgyógyító, antioxidáns, gyulladáscsökkentő és hidratáló hatása van. Fő biológiailag aktív komponensei az asiaticoside, madecassoside, asiatic és madecassic acid, amik regeneráló és antioxidáns hatása külön-külön és együtt is jól alátámasztott. In-vitro (kémcsőben végzett) kutatások alapján a Gotu Kóla aktív összetevői serkentik a bőr saját GAG (a bőrben lévő természetes hidratáló elemek)  és kollagén termelést is. A Gotu Kolával gyakran találkozhatunk cellulite vagy stria elleni termékekben is vérkeringés élénkítő hatása miatt.

Más néven GMS. Színtelen, szagtalan, édes ízű nedvszívó por, a sztearin sav glicerin észtere. Pálmaolajban, szójaolajban, különféle zöldségekben és az emberi szervezetben is megtalálható zsírsav. A kozmetikumokban bőrpuhító (emollient) és emulgeálószerként használt. Állítólag védi a bőrt a káros szabadgyökök ellen is. Részletesebb információ a truthinagingen.

Felületi hártyaképző anyag (film forming agent). Lyukacsos polimer, amely képes a felesleges faggyút és olajat beszívni a bőrről. Részletesebb info: http://truthinaging.com/ingredients/methylmetacrylate-crosspolymer/

Ph szabályozó és maszkoló (nem kívánt íz és illat semlegesítése) segédanyag.

Sűrűség szabályozó, könnyen kenhető, selymes érzetet maga után hagyó szilikon féle.

Hosszú láncú zsíralkohol. Emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient), sűrítő anyagként használatos. Sima, csúszós érzetet hagy maga után a bőrön.

Géles állagok előállításához használt sürítő anyag, ami selymes és elegáns érzetet hagy a bőrön.

Aloe vera növény leveléből származó lé. Vízmegkötő, gyulladáscsökkentő, antioxidáns és antibakteriális hatása van. Bár az aloe vera egyre nagyobb divat mostanában, Paula Begoun szerint tudományos kutatások nem igazolják, hogy hatékonyabb lenne a többi, hasonló tulajdonságokkal rendelkező összetevőnél (mint pl. a C-vitamin vagy a zöld tea).

Szójabab lipidek, mely phospholipidek, szterolok és trigliceridek keveréke. A CosIng hivatalos besorolása szerint haj- és bőrkondícionáló. A szójababról lásd részletesebben: szójaglicin.

Cellulózból (legfontosabb növényi rost) származó töltőanyag. A CosIng besorolása szerint csomósodás elleni, emulzió stabilizáló, átlátszatlanná tevő és sűrűség szabályozó segédanyag is.

Szőlőcukor és („sima”) cukor erjesztésével előállított természetes eredetű, Ecocert által is jóváhagyott sűrítőanyag, mely segít abban, hogy a folyós termék sűrűbb, zselésebb állagúak legyenek.

A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint gél- és filmképző összetevő, vagyis csökkenti a kozmetikumok átlátszóságát és áttetszőségét, ezen kívül emulzió stabilizáló, csomósodásgátló és viszkozitást szabályozó hatása is van.

A CosIng besorolása szerint sűrűság szabályozó, kötőanyag és felületi réteg képző összetevő. Nagy molekula mérete miatt nem szívódik be a bőrbe. Leggyakrabban szájfényekben és ajakápolókban találkozhatunk vele.

A bergamot terméséből kivont illóolaj, melyet maszkoló, illatanyagként használnak a kozmetikai szerekben. A bergamot héjából, leveléből kivont illóolajjal ellentétben, ebben az illóolajban nincs fényérzékenységet fokozó összetevő, így valamivel biztonságosabb a használata, mint más bergamotolajaké, de mint minden illóolaj, ez is kiválthat allergiás reakciót.

Eukaliptusz olaj, melynek baktérium, gomba és vírus ellenes hatása van a bőrön. Azonban lehetséges bőrirritáló, különösen sérült vagy epillált bőrön.

A lime olaja. Antiszeptikus (vagyis fertőzést megelőző) hatása mellett, összehúzó tulajdonsággal is rendelkezik, illata miatt pedig előszeretettel használják kozmetikumokban. Mint minden citrusfélével, érzékeny bőrűeknek érdemes óvatosnak lenni az összetevővel, mivel nagy mennyiségben fényérzékenyítő és kontakt dermatitiszt indukáló hatással lehet a bőrre.

Édes narancshéj illóolaj. A CosIng szerint összehúzó, bőrkondícionáló és tonizáló hatású. Ezen kívül természetesen illatanyagnak is kiváló. Mint minden citrusfélével érzékeny bőrűeknek érdemes óvatosnak lenni az összetevővel.

Egy, a kígyósziszek nemzetségébe tartozó növény magjából kivont olaj. A CosIng szerint bőrkondícionálóként és oldószerkészt használatos a kozmetikai szerekben. A növény a világ számos pontján megtalálható, nagyobb mennyiségben fogyasztva mérgező, de kozmetikai összetevőként kimagasló: Paula Begoun szerint magas alfa-liponsav, gamma-liponsav és sztearinsav tartalmának köszönhetően kiváló bőrtápláló.

Az acai nevű pálmafajta bogyós termésének kivonata. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint hajkondícionáló hatású összetevő. Paula Begoun szerint az összetevő kifejezetten gazdag antioxidánsokban, így ferulic acidban és epicatechinben. Az in vitro kuutatások azt mutatták, hogy az acai kivonatának magasabb antioxidáns tartalma, mint a vörös áfonya, a málna, a szeder, az eper vagy az áfonya kivonatáénál.

Acerola cseresznye latin elnevezése. Az acerola vagy barbadoszi cseresznye (Malpighia glabra, cereso, escobillo, health tree, Puerto Rican cherry) mintegy öt méter magasra megnövő, lombhullató fa, amely nagy mennyiségű, 1-2 cm átmérőjű, piros gyümölcsöt terem. Az acerola fa vadon nő, de termesztik is Brazíliában, Dél-Amerika északi vidékein, Közép-Amerikában és Jamaikában.

A gyümölcs jelentős mennyiségben (4,5 %) tartalmaz C-vitamint; ez az érés során gyorsan csökken, ezért a kereskedelmi forgalomba hozandó gyümölcsöt zöld állapotban szüretelik le. Ezen kívül sok káliumot, magnéziumot és A-vitamint is tartalmaz.

A kozmetikumokban gyümölcsének és magjának a kivonatát is használják, a CosIng mindegyiket bőr- és hajkondícionáló összetevőnek kategorizálja.

Cellulózból (legfőbb növényi rost) előállított természetes összetevő, melyet elsősorban sűrítőanyagként használnak. Ezenkívül még felületi hártya képző, emulzió stabilizáló és maszkoló (kellemetlen illat, íz semlegesítése) funkciója is van.

Hialuronsav. A bőrben is megtalálható természetes hidratáló elem (NMF, natural moisturizing factor), melynek kiváló vízmegkötő képessége van, akár saját súlyának 1000-szeresét is képes megkötni. A kozmetikumokban alkalmazva a hialuronsav képes vizet beszívni a bőrbe, ami a bőr kitelítődését, és ezáltal a ráncok csökkenését eredményezi.  Részletes információ a itt és itt

Bár illatanyagként és felületaktív anyagként is alkalmazható, elsősorban mint emulgeálószer kerül a kozmetikumokba. A truthinaging információi szerint különösen alkalmas olyan készítmények emulgeálására, melyek növényi olajokat tartalmaznak.

Búzából, kukoricából, burgonyából és kókuszból kinyert enyhe, növényi eredetű felületaktív szer. A CosIng besorolása szerint tisztító, habképző funkciója van, illetve segíti a kozmetikumok egyenletes eloszlathatóságát is. A leggyakrabban enyhe, kímélő vagy natúr samponokban találkozhatunk az összetevővel.

napraforgó magjából nyert olaj, melynek fő összetevői a bőr számára fontos omega zsírsavak (linolsav és olajsav). Leslie Baumann a Cosmetic Dermatology című könyvében azt írja, hogy több tanulmány is arra jutott, hogy a napraforgó olaj egy olcsó, hatékony és a fejlődő országok számára is elérhető emollient anyag, mely hatásos lehet irritált vagy kiszáradt bőr természetes védőrétegének a helyreállításában, erősítésében.

Napraforgómagolajból kivont el nem szappanosítható lipidek. Az ún. el nem szappanosítható lipidek olyan a növényi zsírokban természetesen jelen lévő anyagok, és melyek bőrápoló tulajdonságaik miatt kerülnek felhasználásra a bőrtápláló termékekben. A napraforgóolajal megegyező tulajdonságai vannak.