KRÉMKERESŐ
(X)

(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

Farfalla Intense Moisture Könnyű Hidratáló Szérum
Farfalla Intense Moisture Könnyű Hidratáló Szérum

Farfalla

Farfalla Intense Moisture Könnyű Hidratáló Szérum

  (0 vélemény)
Ár:   8810 Ft   Kategória:   Szérumok, Kezelések
Kiszerelés:   Hiányzik. Feltöltöm   Bőrtípus:   Száraz
Lelőhely:   bioboltok, online   Bőrprobléma:   Vízhiány


A krémet és az összetevőket feltöltötte: Szendi, Módosítva: 2012. március 24.

Ár:   8810 Ft
Kiszerelés:   Hiányzik. Feltöltöm
Lelőhely:   bioboltok, online
Kategória:   Szérumok, Kezelések
Bőrtípus:   Száraz
Bőrprobléma:   Vízhiány

TERMÉKLEÍRÁS

100%-ban természetes eredetű. A minősíthető természetes összetevők 95%-ban bio termesztésből származnak. Könnyű nappali hidratáló bomba. Az életre kelő virág kivonata támogatja a bőr önvédelmi funkcióját, és intenzív hidratálást nyújt. A hilauronsav újratölti bőrünk nedvességtartályait. Az ázsiai gázló kivonata pedig stimulálja a bőr kollagén termelését.

Használjuk az arctisztítást, ill. a tonikot követően. Ha szükséges, használjunk előtte a bőrünknek megfelelő tápláló krémet.

ÖSSZETEVŐK (INCI)

hirdetés

Fontos hatóanyagok a krémben

Antioxidánsok: Beta Vulgaris (Common Beet) Root Extract, Centella Asiatica (Gotu Kola) Extract, Yeast Extract, Phytic Acid, Tocopherol, Ascorbic Acid
Gyulladáscsökkentők: Aloe Barbadensis Leaf Juice, Centella Asiatica (Gotu Kola) Extract
Hidratálók: Glycerin, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Oil, Centella Asiatica (Gotu Kola) Extract
Kémiai hámlasztók: Citric Acid
Vitaminok: Tocopherol, Ascorbic Acid

Összetevők megmagyarázva

A víz. A leggyakoribb kozmetikai összetevő, általában az INCI listák első helyén szerepel, vagyis a legtöbb krém fő összetevője. Oldóanyag a többi összetevő számára, és hidratáló hatású (ha már benne van a bőrben, kívülről szárító). A kozmetikumokban legtöbbször deionizált vagy tisztított vizet (ásványi sóktól megtisztított víz) használnak, hogy biztosítsák a termék tisztaságát. A tisztított vizet a következő eljárások valamelyikével, vagy azok kombinációjával nyerik: desztillálás, deionizálás, mebrán szűrő alkalmazása (fordított ozmózis vagy nanofilter), electrodialízis. A vízben lévő oldott száraz anyag tartalom bármely eljárás alkalmazása esetén 10mg/l érték alatt marad, a kozmetikai iparban 1mg/l alatti érték jellemző.

Az aloe vera leveléből származó lé, melynek a bőrön alkalmazva nyugtató, gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatása van. Bár az aloe vera egyre nagyobb divat mostanában, Paula Begoun szerint tudományos kutatások nem igazolják, hogy hatékonyabb lenne a többi, hasonló tulajdonságokkal rendelkező összetevőnél (mint pl. a C-vitamin vagy a zöld tea).

Glycerin h 0 0

Vízmegkötő. Állati és növényi zsírokban egyaránt megtalálható, bőrazonos (skin-identical, azaz a mi bőrünkben is megtalálható) anyag. Kivonható természetes anyagokból, de előállítható mesterségesen is. Rendkívül jó vízmegkötő, a bőrön használva képes kivonni a vizet a bőr alsó rétegeiből, növelve ezzel a bőr felszíni rétegében található vízmennyiséget. A túl sok (vagy tömény) glicerin azonban szárító hatású lehet, mivel a bőr felső rétegeiből a víz könnyen elpárolog (transepidermal water loss). Éppen ezért a glicerint (és más vízmegkötő anyagokat is) mindig más lágyító (emollient) anyagokkal kell kombinálni.

Kókuszolaj származék. Bőrpuhító (emollient), bőrkondícionáló és sűrítő hatású. Nem zsíros, könnyen kenhető, gyorsan a bőrbe szívódó anyag.

Makadámdió olaj, melyet a kozmetikumokban bőrpuhító (emolliens) anyagként használnak. Elsősorban a száraz bőrre ajánlott természetes növényi olaj.

A kozmetikumokban oldószerként, sűrűség szabályozóként (viszkozitás csökkentő), fertőtlenítőszerként, habzás csökkentőként (a kozmetikum rázásra se kezdjen el habozni) és tartósítószerként használatos. Szárító, irritáló hatással lehet a bőrre, és elősegítheti a káros szabad gyökök képződését is, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található. A híres amerikai bőrgyógyész, Leslie Baumann szerint kerüljük azokat a készítményeket, ahol az alkohol az INCI lista első 7 helyének egyikén található.

Jojobaolaj. Természetes növényi olaj, melynek a szerkezete nagyon hasonló az ember által termelt faggyúhoz (sebum). Kiváló összetevő a pattanásokra hajlamos bőr számára, mert képes csökkenteni a faggyútermelést az aknekezelésektől kiszárított bőrben (sokszor a túlszárítás nagyobb faggyútermelésre ösztönzi a bőrt). A jojobaolaj kiváló tisztító, lemosó összetevő is, ugyanis feloldja a fölösleges faggyút, és ezáltal vízzel lemoshatóvá teszi azt. Mind a zsíros, mind a száraz bőr számára remek emollient és hidratáló anyag. A fenti tulajdonságain túl Leslie Baumann a Cosmetic Dermatology című könyvében azt írja, hogy a jojobaolaj gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik. További információ a jojobaolajról itt.

Illatanyag, mely az amerikai termékek címkéjén Fragrance, míg az európai termékek címkéjén Parfum néven szerepel. Ez alatt a kifejezés alatt természetes vagy mesterséges illatanyagok egy meg nem határozott keverékét kell érteni. A magas EWG pontszámot elsősorban annak köszönheti az általános "illatanyag" megnevezés, hogy nem lehet pontosan tudni, hogy mit is takar. Az illatanyagok az egyik leggyakoribb allergizáló szerek a kozmetikumokban. Az EWG szerint továbbá contact dermatitist (a bőr allergiás reakciója) és légzőszervi problémákat is okozhatnak.

Enyhén sárgás színű, természetes zsír, melyet az Afrikában honos sheafából vonnak ki. Édeskés illatú, puha, krémes vagy kemény állagú is lehet. A kozmetikumokban kiváló bőrpuhító (emollient) összetevő és antioxidánsok (A-, E- és F-vitamin) gazdag forrása. A sheavaj ehető is, a kakaóvaj helyettesítőjeként néhány csokoládéban is megtalálható. Remek összetevő száraz, érzékeny bőr ápolására.

Cetyl és stearyl zsíralkoholok keveréke. Zsíralkohol, melyet emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient) és sűrítőanyagként (konzisztencia növelő) használnak a kozmetikumokban. A zsíralkoholoknak ellentétben a „normális” alkoholokkal (pl. ethylalcohol) nincs szarító és irritáló hatása a bőrre.

Cetearyl alkohol és glucose keveréke, amit emulgeálószerként és felületaktív anyagként használnak. Természetes emulgeálószer, melyet kókuszból és kukoricából állítanak elő és gyakran használják természetes kozmetikumokban.

Az arginin egyike a 21 fehérjealkotó aminosavnak, mely a szervezetben található fehérjék egyik alap építő köve. Az aminosavaknak a kozmetikumokban vízmegkötő, sebgyógyító és antioxidáns tulajdonsága van. Az arginin a kozmetikumokban elsősorban antioxidáns funkcióval bír valamint segít helyreállítani a látható bőrkárosodást.

Kókuszolaj, melyet emollient anyagként használnak a kozmetikumokban. Viszonylag magas a komedogén indexe (5-ből 4-es), így a pattanásokra hajlamos bőrűeknek érdemes kerülni.

Tisztító, emulgeáló, bőr- és hajkondícionáló szer.

cékla gyökerének a kivonata. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondicionáló hatású összetevő. Paula Begoun szerint a cékla gyökere gazdag forrása az antioxidánsoknak.

Szőlőcukor és („sima”) cukor erjesztésével előállított sűrítőanyag

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Az ázsiai gázló, vagyis gotu kola kivonata. A CosIng besorolása szerint tisztító, nyugtató, bőrfelszínt egyenletesebbé tevő és tonizáló hatása is van. Az INCIDecoder szerint a gotu kolának jól dokumentált sebgyógyító, antioxidáns, gyulladáscsökkentő és hidratáló hatása van. Fő biológiailag aktív komponensei az asiaticoside, madecassoside, asiatic és madecassic acid, amik regeneráló és antioxidáns hatása külön-külön és együtt is jól alátámasztott. In-vitro (kémcsőben végzett) kutatások alapján a Gotu Kóla aktív összetevői serkentik a bőr saját GAG (a bőrben lévő természetes hidratáló elemek)  és kollagén termelést is. A Gotu Kolával gyakran találkozhatunk cellulite vagy stria elleni termékekben is vérkeringés élénkítő hatása miatt. 

Élesztő. Az élesztő beta glucant tartalmaz, ami kiváló antioxidáns. Az antioxidáns hatáson kívül Paula Begoun szerint még nem teljesen ismert, hogy az élesztőnek pontosan milyen hatása van a bőrre, némi kutatás utal arra, hogy az élesztő segíti a sebgyógyulást, a bőrszövet regenerálódását.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Növényi komponens, aminek antioxidáns tulajdonsága van.

Szójababolaj, melyet bőrpuhító (emollient), bőrkondícionáló anyagként használnak a kozmetikumokban.

Tocopherol a I v 2 2

Tiszta E-vitamin. A tocopherol egy viszonylag ritkábban használt formája az E-vitaminnak, mert bár a bőrbe jobban felszívódik, mint a gyakrabban használt tocopheryl acetate, a boltok polcain kevésbé hosszan áll el.

Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitaminféle, mely az egyik legjobb antioxidáns. Kutatások arra is utalnak, hogy védi a bőrt az UVB okozta károktól, segít a bőr védőrétegének fenntartásában. Remekül együttműködik az A-vitaminnal és a C-vitamminnal is.

Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Citromsav, melyet elsősorban a krémek pH-értékének a szabályozására használnak (hogy ne legynek túl lúgosak). Természetes tartósítószer is egyben. Az élelmiszeriparban is használt ízesítőként (savanykás ízű).

C-vitamin, melynek számos előnyös hatása van a bőrre. Egyrészt kiváló antioxidáns, mely véd a szabad gyökök okozta károktól és segít az UV-sugárzás által károsodott sejtek regenerálásában. A C-vitamin úgynevezett hálózati antioxidáns, melynek hatása fokozható más antioxidánsokkal (E-vitamin, ferulic sav) kombinálva. Antioxidáns hatásán túl a C-vitamin külön figyelmet érdemel azért is, mert azon kevés összetevők közé tartozik, melyek segítik a bőrben a kollagénszintézist. Szintén hatásos a C-vitamin a pigmentfoltok (melasma) ellen is, mivel blokkolja a melanint termelő sejtek tyrosinase aktivitását. Hatásos összetevő a striák ellen is.

Mint mindennek, természetesen a C-vitaminnak is vannak hátrányai. A tiszta C-vitamin nehezen stabilizálható a kozmetikumokban, és könnyen lebomlik levegő és fény hatására, így C-vitaminos krémet csak nem áttetsző, légmentesen zárt csomagolásban célszerű venni. Savas jellege miatt enyhe bőrirritáló. A C-vitamin hatása kérdéses a bőr elasztinszintézisére.

A C-vitamin a fent leírt előnyös tulajdonságait leginkább akkor fejti ki, ha 5-20% közötti koncentrációban található a kozmetikumban.

Forrás: Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Benzyl alkohol és benzoesav észtere, melyet illatanyagként, oldószerként és gombaellenes stabilizáló anyagként használnak a kozmetikumokban.

A citromfűolaj fő alkotórésze. Megtalálható még a verbéna, a citrom és a narancs illóolajában is. A kozmetikumokban illatanyagként használják.

Illatanyag, mely a rózsaolajban, citromfűolajban és kis mennyiségben a muskátliban is megtalálható. Potenciális bőrirritáló.

Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene) ). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. A bőrön alkalmazva allergiát (contact dermatitis) okozhat az arra hajlamosaknál, így jobb kerülni, csaknem az összetevőlista utolsó helyeinek egyikén áll.

Levendulából kivont illatosító anyag, a levendulaolaj egyik fő összetevője. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. 

SHOP

NEKED AJÁNLJUK
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.