KRÉMKERESŐ
(X)

(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

Farmhouse Fresh Chocolate Fig Vitamin Recovery Serum
Farmhouse Fresh Chocolate Fig Vitamin Recovery Serum

FarmHouse Fresh

Farmhouse Fresh Chocolate Fig Vitamin Recovery Serum

  (0 vélemény)
Ár:   $28   Kategória:   Szérumok, Kezelések
Kiszerelés:   59 ml   Bőrtípus:   Száraz, Normál
Lelőhely:   online   Bőrprobléma:   Bőröregedés


A krémet és az összetevőket feltöltötte: Lamirabelle, Módosítva: 2021. január 6.

Ár:   $28
Kiszerelés:   59 ml
Lelőhely:   online
Kategória:   Szérumok, Kezelések
Bőrtípus:   Száraz, Normál
Bőrprobléma:   Bőröregedés

TERMÉKLEÍRÁS

Krémes szérum csordultig tele vitaminokkal, gyümölcsökkel, csokival és mézzel, mely ellenállhatatlan puhaságba burkolva végtelenül lággyá teszi a bőrt. Az ultra hidratáló bőrmegújító formula organikus kaliforniai fügével, kakaóval és texasi vadvirágok mézével, felülmúlhatalan antioxidáns és tápanyag koktéllal simítja el a ráncokat. A friss gyümölcsenzimek harmatos megjelenést eredményeznek, a C-, E- és B5-vitamin kiemeli a tökéletesen hidratált, rugalmas bőr sugárzó szépségét.

ÖSSZETEVŐK (INCI)

Ezt mondják a Krémmániázók a Helia-D termékekről
Ezt mondják a Krémmániázók a Helia-D-ről

Helia-D Botanic Concept Ápoló Krém Tokaji Bor Kivonattal

Helia-D Botanic Concept Ápoló Krém Tokaji Bor Kivonattal
alexa12   
Krémkedvelő  |  Bőrtípus:  Kombinált  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

Könnyen felszívódó krém, kellemes, visszafogott illattal. Azonnal hidratál és nem hagy ragacsos érzetet.

hirdetés

Fontos hatóanyagok a krémben

Antioxidánsok: Tocopheryl Acetate, Tetrahexyldecyl Ascorbate
Gyulladáscsökkentők: Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice
Hidratálók: Glycerin, Honey, Theobroma Cacao Fruit Powder, Ficus Carica (Fig) Fruit Extract, Lactic Acid
Kémiai hámlasztók: Lactic Acid, Citric Acid
Vitaminok: Panthenol, Tocopheryl Acetate, Tetrahexyldecyl Ascorbate

Összetevők megmagyarázva

A víz. A leggyakoribb kozmetikai összetevő, általában az INCI listák első helyén szerepel, vagyis a legtöbb krém fő összetevője. Oldóanyag a többi összetevő számára, és hidratáló hatású (ha már benne van a bőrben, kívülről szárító). A kozmetikumokban legtöbbször deionizált vagy tisztított vizet (ásványi sóktól megtisztított víz) használnak, hogy biztosítsák a termék tisztaságát. A tisztított vizet a következő eljárások valamelyikével, vagy azok kombinációjával nyerik: desztillálás, deionizálás, mebrán szűrő alkalmazása (fordított ozmózis vagy nanofilter), electrodialízis. A vízben lévő oldott száraz anyag tartalom bármely eljárás alkalmazása esetén 10mg/l érték alatt marad, a kozmetikai iparban 1mg/l alatti érték jellemző.

Glycerin h 0 0

Vízmegkötő. Állati és növényi zsírokban egyaránt megtalálható, bőrazonos (skin-identical, azaz a mi bőrünkben is megtalálható) anyag. Kivonható természetes anyagokból, de előállítható mesterségesen is. Rendkívül jó vízmegkötő, a bőrön használva képes kivonni a vizet a bőr alsó rétegeiből, növelve ezzel a bőr felszíni rétegében található vízmennyiséget. A túl sok (vagy tömény) glicerin azonban szárító hatású lehet, mivel a bőr felső rétegeiből a víz könnyen elpárolog (transepidermal water loss). Éppen ezért a glicerint (és más vízmegkötő anyagokat is) mindig más lágyító (emolliens) anyagokkal kell kombinálni.

A kozmetikumokban gyakran használt segédanyag, melyet emulgeálószerként (segíti a vizes és az olajos fázis összekeveredését) valamit felületaktív anyagként használnak.

Lásd denaturált alkohol. Az SD alkohol-XX megnevezésben az SD a "specially denatured" rövidítése, a végén álló szám-betű kombináció pedig a denaturálási eljárásban használt formulára utal.

A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint antisztatizáló, filmképző hatású összetevő. Az egyik legszéleskörűbben használt Polyquaternium fajta. Pozitív töltésének köszönhetően megakadályozza, hogy hajszálak  "szálljanak" hajmosás után. A vékony szálú hajnak kifejezetten előnyös - a megkönnyíti a kifésülést, rugalmas, dús és fényes lesz a haj a használatától.

Méz. A méz kiváló szénhidrátforrás, mely gazdag ásványi anyagokban, tartalmaz vitaminokat, szerves savakat, illóolajokat és fontos enzimeket. Találhatóak még benne aminosavak, fehérjék és egyéb bioaktív anyagok. 81%-ban főleg monoszacharid cukrot tartalmaz. 22 féle makro-, és mikroelem található benne. Elsősorban C-, és B-vitamin, folsav és nikotinsav a leglényegesebb vitamintartalma, de magas az enzimtartalma is. Az egyedülálló kémiai összetétel a méznek több hasznos bőrápoló tulajdonságot kölcsönöz: hidratál, nyugtat és antioxidáns, valamint jelentős antibakteriális és gombaellenes hatással is rendelkezik, illetve a bőr felszínén is védőréteget képez. A sötétebb mézek erősebb antioxidáns hatással bírnak, mint a világos mézek.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

A közönséges füge gyümölcsének kivonata. A CosIng besorolása szerint az összetevő segít a bőrben tartani a nedvességet, az EWG szerint pedig borkondicionáló, bőrlágyító tulajdonsággal is bír. Paula Begoun szerint pszoláréneket tartalmaz, ezért napfény hatására bőrirritációt, fitofotodermatitiszt válthat ki.

Korpaolaj, melyet a rizs korpájából sajtolnak ki. Zsírsavakban és természetes antioxidánsokban (elsősorban E-vitaminban) gazdag, illatmentes olaj. Könnyen felszívódik a bőrön, nem hagy ragacsos érzést maga után. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint emollinet hatású összetevő, vagyis puhítja, nyugtatja, simítja a bőrt, és segíti a krémek kenhetőségét. 

Panthenol eo I v 0 0

A pantoténsavnak  (B5 vitamin) kémiai szerkezetét tekintve az alkoholhoz hasonló formája,  B5 provitamin (a szervezet képes B5 vitaminná alakítani).  A kozmetikai iparban vízmegkötő (humectant), pőrpuhító (emollient) és nyugtató összetevőként használatos.  Allantionnal keverve enyhe égési sérülésre, nap által okozott leégés kezelésére is használják.

A papaja gyümölcsének kivonata. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondícionáló hatású összetevő. A kozmetikumokban általában 5-10%-os koncentrációban használatos. Enzimdús összetevő, enyhe bőrhámlasztó és tisztító hatást is tulajdonítanak neki.

Ananászkivonat. Kozmetikumokban főként a bőr egészségének megőrzésére használják. A wikipedia szerint tulajdonítanak neki némi gyulladáscsökkentő hatást is, és valószínűleg serkenti a fehérje-anyagcserét. Más források hámlasztó, felszívódást segítő tulajdonságairól beszélnek.

Aloe vera növény leveléből származó lé. Vízmegkötő, gyulladáscsökkentő, antioxidáns és antibakteriális hatása van, valamint segíti a sebgyógyulást és általában a bőr regenerálódását is. Bár az aloe vera egyre nagyobb divat mostanában, Paula Begoun szerint tudományos kutatások nem igazolják, hogy hatékonyabb lenne a többi, hasonló tulajdonságokkal rendelkező összetevőnél (mint pl. a C-vitamin vagy a zöld tea).

A málna gyümölcsének a kivonata. A CosIng szerint fokozza a bőr ellenállóképességét. Ezzel összecseng Paula Begoun véleménye is, miszerint antioxidáns és antibakteriális tulajdonsága van, tehát pattanásos bőrre igen jó hatással lehet. Ugyanakkor arra érzékenyekben irritációt okozhatnak a benne található csersavak. 

Illatanyag, mely az amerikai termékek címkéjén Fragrance, míg az európai termékek címkéjén Parfum néven szerepel. Ez alatt a kifejezés alatt természetes vagy mesterséges illatanyagok egy meg nem határozott keverékét kell érteni. A magas EWG pontszámot elsősorban annak köszönheti az általános "illatanyag" megnevezés, hogy nem lehet pontosan tudni, hogy mit is takar. Az illatanyagok az egyik leggyakoribb allergizáló szerek a kozmetikumokban. Az EWG szerint továbbá contact dermatitist (a bőr allergiás reakciója) és légzőszervi problémákat is okozhatnak.

Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)

Az E-vitamin egyik formája, mely a tiszta E-vitamin és az ecetsav észtere. A tocopheryl acetate hasonló tulajdonságokat mutat a tiszta E-vitaminhoz, azonban egy kicsit kevésbé jó a felszívódása a bőrbe és a fotoprotektív hatása is kevésbé bizonyított. Viszont hosszabb a szavatossági ideje a boltok polcain (shelf life), ami miatt ez a leggyakrabban használt formája az E-vitaminnak.

A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.

Források:  Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

A C-vitaminnak egy kifejezetten stabil, olajban oldódó formája, melynek in vitro tesztek szerint a tiszta C vitaminnal (Ascorbic Acid) elvileg egyező a hatása, ráadásul a bőrbe is könnyen felszívódik. A truthinaging információi szerint az összetevő képes arra, hogy a bőrt glikozaminoglikánok termelésére ösztönözze, vagyis növeli a hidratáltságát.

Élelmiszerekben (E202) és kozmetikumokban egyaránt használt tartósítószer. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Sodium Benzoate) használják.

Tejsav, mely előállítható a tejből, bár a kozmetikumokban leginkább mesterségesen előállított verziót használnak. Az AHA-savak csoportjába tartozik, a bőr legfelső rétegére hámlasztó hatása van. Mint kémiai hámlasztó, a glikolsav után a második legtöbbet kutatott AHA, annál valamivel gyengédebb és valamivel nagyobb molekulaméretű összetevő. Hámlasztó tulajdonsága mellett a tejsav remek hidratáló is.

Citromsav, melyet elsősorban a krémek pH-értékének a szabályozására használnak (hogy ne legynek túl lúgosak). Természetes tartósítószer is egyben. Az élelmiszeriparban is használt ízesítőként (savanykás ízű).

SHOP

NEKED AJÁNLJUK
;
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.