Garnier Ambre Solaire Sensitive Advanced SPF50+ Lotion
Ár: | 4399 Ft | Kategória: | Fényvédők | |||
Kiszerelés: | 200 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | drogériák, hipermarketek | Bőrprobléma: | Túlérzékenység |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: Jaden, Módosítva: 2017. július 4.
Lelőhely: | drogériák, hipermarketek | |
Kategória: | Fényvédők | |
Bőrprobléma: | Túlérzékenység |
Naptej világos, érzékeny, a napsütéssel szemben intoleráns bőrre. Hipoallergén összetétel, parfüm- és színezékmentes. Nem zsíros. Vízálló.
Water / Aqua
Aluminum Hydroxide
sz I eo I h
Glyceryl Stearate
VÁSÁROLD MEG
Nagy reményeket fűztem hozzá az itteni vélemények alapján.
Jó nagy adagot kapsz elég kedvező áron.
A textúrája nagyon kellemes, rendkívül könnyen kenhető (50-esekhez képest), ezért arcra kezdtem el használni. Elég szépen beszívódik a finishe hasonlít a Sun Ozon-hoz csak egy picikét talán mattabb. Jól viselhető az arcon egész nap, nem nehezít és nem zsíros.
Újrakenés után is változatlan marad a finish, viszont ekkor már úgy érzem elkezd mozogni az arcon. Erre abból következtetek, hogy elkezd könnyezni a szemem, szóval valószínűleg belefolyik (reggeli első kenésnél ilyen soha nincs).
A szagát gyógyszertárihoz tudnám hasonlítani. Van egy enyhe alkoholos szaga ami ha az arcomra kenem érezhető.
Eddig nem tűnhet olyan vészesnek, viszont!! Nekem újra előhozta a szemkörnyéki ekcémámat amitől korábban csak baromi nehezen tudtam megszabadulni. Gondolhatjátok, nem vagyok boldog... Azonnal abba is hagytam a használatát arcon. Testen tovább fogom használni mert ott ilyen problémát nem okozott eddig és valóban kényelmes viselet.
A ruhát ez is megfogja

Nagy reményeket fűztem hozzá az itteni vélemények alapján.
Jó nagy adagot kapsz elég kedvező áron.
A ruhát ez is megfogja

Csak testre használom, de elég fényes ott is, ezért városba nem használnám, inkább csak itthonra/strandra. Kicsit ragadós, kerti munka közben a por megtapad rajta, de legalább jó védelmet ad. Előfordult, hogy kukacosodott is sajnos.

Alapvetően jó lenne ez a fényvédő, egészen jól beszívódik, nem is csillog nagyon, a szememet sem csípte, első nekifutásra elégedett voltam vele. Tartósabb használat után viszont csalódtam ebben is sajnos. Két hét után figyeltem meg, hogy ha délután utánkenem az arcomra (anélkül meg mit ér h reggel egyszer használtam…) akkor tartósan pici pattikat es csúnya fekete miteszereket okoz olyan helyeken is ahol a bőrömre egyáltalán nem volt jellemző, már pedig ezek nekem szerencsére már nem nagyon jönnek ki (Akkor is ha napközben lemosom az arcom es “nulláról” kenem újra)
Így azért elég csalódás es macerás. Csak mértékkel jó.
Testre viszont tökéletes, nekem is, kislányomnak is úgyhogy marad, elhasználjuk, de arcra más megoldás után kell nézzek

Így azért elég csalódás es macerás. Csak mértékkel jó.

Először megijedtem tőe, de végül megszerettem. Az én zsíros, tág pórusú bőrömön nagyon fénylik, még fél óra elteltével is. Viszont ha egy kis púdert teszek rá, akkor nagyon szép matt lesz és egész nap az is marad, ráadásul nagyon izzadós az arcom. Ma a tűző napon folyt rólam a víz mindenhol, de az arcom száraz és matt maradt. Van egy icipci illata, inkább friss erdőre vagy száraz virágra hasonlít, nagyon kellemes, de ha felkenem már nem érződik. Az ár miatt választottam, nem tudtam beszerezni egy drágább, kifejezetten zsíros arcra szánt fényvédőt, de ez jó alkunak tűnik.

Azt írja nem zsíros. De zsíros. Engem nagyon zavar, hogy zsírosan fénylik utána az arcom és ragacsos is. Keresem azt a naptejet ami mattít de legalább nem ez a zsír van utána az arcomon.

Imádom!
Csak ez a jó naptej a durván napallergiás bőrömre, pedig tényleg mindent kipróbáltam!
Jól kenhető ahhoz képest, hogy 50+ fényvédőt tartalmaz, icipicit ragacsos, de abszolút elviselhető!
Remélem sosem szűnik meg, abszolút újravevős!!

Imádom!
Remélem sosem szűnik meg, abszolút újravevős!!

Kifogyóban a dm-es fényvédőm, ami jó volt, de csak télire, ezért kerestem egy kevésbé zsíros formát, ami lehetőleg illatmentes is, meg mondjuk nem csak spf 30. Egyelőre nagyon fekszik, nem hagy zsíros érzetet a bőrön. Kiváncsi leszek, nyáron hogy fogom viselni. Ráadásul mennyiség, minőség/ár arányban a drogériások között sem tűnik rossznak. Egyelőre csak 4 csillag, mert még nem használtam annyit, hogy csodaszernek kiálltsam ki.

Letoltam vele a nyarat, voltam strandon, kirándulni, kocsiban :D kentem vele a páromat is, mind a ketten megszerettük. Nem hagy maga után fehér foltot, simán eldolgozom, pedig zsíros a bőröm. Ősszel és most télen is használom, újravevős.

Nem mindig tudom már mit jelent a vízállóság, de ha bekönnyezek a könnycseppel csak úgy lefolyik a fejemről. Nekem ragacsos marad utána a fejem, de szépen beszívódik maszk szerű fehér folt nélkül. Az állaga folyós, könnyen kenhető. Első használatnál nekem kicsit technokol szag csapta meg az orrom, de valahogy azóta nem foglalkozok vele. Mindezek utána mégis megszerettem és sokszor fényvédőnél fontos szabály, hogy szeresd használni és én ezt szeretem használni.

Pár hete használom. Arcon valahogy nem akar működni.. elég nehéz, fénylő réteget hagy, valamint apró pattanásokat okoz nekem. Testre elhasználom, de újra nem venném.

Antioxidánsok: TocopherolHidratálók: Glycerin, Propylene Glycol, Caprylyl Glycol, Aluminum Hydroxide
Vitaminok: Tocopherol
Alkoholok: Alcohol Denat.
Emolliensek: Diisopropyl Sebacate, Isohexadecane, C12-15 Alkyl Benzoate, Stearic Acid, Synthetic Wax, Palmitic Acid, Dimethicone, Caprylyl Glycol, Aluminum Hydroxide, Glyceryl Stearate
Emulgeálószerek: Stearic Acid, Triethanolamine, Palmitic Acid, Xanthan Gum, Myristic Acid, Glyceryl Stearate
Fényvédők: Ethylhexyl Salicylate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Titanium Dioxide (Nano), Titanium Dioxide, Octocrylene, Ethylhexyl Triazone, Diethylhexyl Butamido Triazone, Mexoryl SX, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine
Szilikonok: Dimethicone
Tisztítószerek: Triethanolamine, Potassium Cetyl Phosphate, PEG-100 Stearate, Xanthan Gum, Myristic Acid
Illatanyagok: Myristic Acid
Színezékek: Aluminum Hydroxide
Tartósítószerek: Phenoxyethanol, Potassium Sorbate
Sok adalékanyag és enzim is jól oldódik benne. A többi glikolhoz hasonlóan vízmegkötő, hidratáló anyagként használt a kozmetikai iparban - a beautybreains szerint a hidratáló hatása a glicerinéhez hasonló. Segít megőrizni a krém állagát (hogy a krém ne olvadjon meg nagy melegben, illetve ne fagyjon meg nagy hidegben) valamint segíti a többi összetevő beszívódását. Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy az arra hajlamosaknál allergiás, ekcémás tüneteket (kontakt dermatitist) válthat ki.
Bőrpuhító (emollient), bőrjavító (skin conditioning), maszkoló (nem kívánt anyagok semlegesítése) anyag, oldószer.
Más néven octyl salicylate vagy octisalate. Kémiai fényvédő, mely az UVB-sugarak (295-315 nm hullámhosszú) ellen nyújt védelmet. Fény hatására némileg veszít fényvédő képességéből. Önmagában használva nem nyújt elégséges védelmet, ezért egyéb fényvédőkkel szokták kombinálni.
Denaturalt alkohol, ami egy olyan etil-alkohol, melyhez adalékokat kevernek, hogy emberi fogyasztásra alkalmatlanná váljon, de eredeti céljára felhasználható maradjon. A kozmetikumokban oldószerként (segíti a vízben nem oldódó összetevők keveredését pl. olajok és fényvédők esetén), sűrűség szabályozóként (viszkozitás csökkentő), fertőtlenítőszerként, habzás csökkentőként (a kozmetikum rázásra se kezdjen el habozni) és tartósítószerként használatos, valamint segíti a hatóanyagok jobb bejutását a bőrbe (DE! sajnos nem csak a hasznos hatóanyagoknak segít utat törni a bőr alsóbb rétegei felé, hanem az olyan bőrre káros összetevőknek is mint az illatanyagok). A denaturalt alkohol egy kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták például az ethanol hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)
Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.
Egyszerűbb néven avobenzone. Kémiai fényvédő, mely az UVA-sugarak (310-400 nm) ellen nyújt védelmet. Az avobenzone stabilitása nem túl nagy, fény hatására lebomlik. Fotostabilizátorok (mint pl. Octocrylene vagy Butyloctyl Salicylate) lassítják az avobenzone lebomlását. Részletesebb információ a smartskincare-en.
A titanium-dioxid ici-pici, nano változata, ami fényvédő összetevőként használt a kozmetikumokban. A "normál méretű" titanium dioxid nehezen kenhető, fehéres réteget hagy a bőrön, amin sokat segít a nano méret. A kis méretben az összetevő fényvédő tulajdonsága nem változik, viszont a nano méret bőrbe szívódása felvet egészségügyi aggodalmakat Szerencsére a kutatások mai állása szerint a nanoméretű fényvédő összetevők sem szívódnak be a bőrbe, hanem a felszínen vagy a legfelső rétegben maradnak (még akkor is ha sérült, leégett bőrön nézik), így biztonságos összetevőnek számítanak.
Kis mennyiségben sürítő, átlátszatlanná tevő segédanyag, nagyobb mennyiségben pedig fizikai fényvédő. A titanium dioxide mind az UVA mind az UVB sugarak ellen védelmet nyújt. Megfelelő védelmet biztosít a 290-350 nm hullámhosszú UV sugarak ellen, míg némi, de nem elégséges védelmet biztosít a 350-400 nm hullámhosszú sugarak ellen. Az egyik legsatbilabb és legbiztonásgosabb fényvédő összetevő. Kis hátránya, hogy "kozmetikailag" nem kellően elegáns, és hajlamos fehéres réteget hagyni a bőrön, amit nanomérte használatával lehet nagyban javítani. Lásd még Titanium Dioxid (Nano). (forrás)
Kémiai fényvédő, mely az UVB- és rövid UVA-sugarak (290-350 nm hullámhosszú) ellen nyújt védelmet. Napfényvédő képessége viszonylag gyenge, önmagában használva nem nyújt kellő védelmet. Viszont nagy stabilitású összetevő, mely megvédi a többi fényvédőt az UV-sugárzás okozta károktól. (Sok fényvédő az UV-sugarak hatására lebomlik, és nem véd többet a fénytől.) Az octocylene viszonylag könnyen beszívódik a bőrbe, és felmerült a gyanú, hogy ott elősegíti a káros szabad gyökök keletkezését. Egy 2010-es kutatás szerint egyre gyakoribb, hogy az octocrylene fény hatására előjövő kontakt dermatitiszt (bőrgyulladást) vált ki különösen gyerekekben és kétoprofénre allergiás felnőttekben. Az összetevő használatát Palau-ban betiltották a korallokat károsító hatása miatt. Részletesebb információ a smartskincare-en.
Színtelen, szagtalan, krémes, sűrű állagú bőrpuhító anyag (emollient) és oldószer. Magas tisztaságú isoparaffinok keveréke, ami nem zsíros, selymes érzetet hagy maga után a bőrön. Sűrűbb állagú krémek, alapozók gyakori összetevője.
Kémiai fényvédő, ami az UVB-sugarak ellen nyújt védelmet. Maximális védelmet a 314 nm hullámhosszú sugarak ellen nyújt. Mivel vízben nem oldható, kiváló az abszorpciós képessége és fotostabil, ezért gyakran találkozhatunk az összetevővel vízálló hatású fényvédő termékekben.
Bőrpuhító (emollient) és sűrítő anyag. Antimikróbiális hatása is van, így tartósítszerként is használt, különosen az UV szűrőt tartalmazó termékekben. Selymes érzetet hagy maga után a bőrön.
Keményítőféle, melyet csomósodás elleni (anticaking) és sűrűség szabályozó anyagként használnak a kozmetikumokban. A truthinageing szerint az összetevő képes növelini a fényvédők faktorszámáti (mindössze 5% Aluminum Starch Octenylsuccinate 40%-al növelheti a Titanium Dioxide fényvédő képességét.) Az EWG szerint fő kockázata az összetevőnek, hogy nehéz fémmel és ólommal is szennyezett lehet. A CIR (Cosmetic Ingredient Review) szerint az összetevő használata bizonyos mennyiségi és minőségi előírásokat betartva biztonságos a kozmetikumokban.
Sztearinsav. Zsírsav, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, emulzió stabilizáló és felületaktív anyagként használnak.
Erősen lúgos (ph 10) ph szabályozó.
Felületaktív anyag (surfactant), emulgeálószer, tisztítószer.
Mesterséges viasz, mely különböző szénhidrogének komplex keveréke. Emulzió stabilizáló, sűrűség szabályozó, megkötő (a krém jobban a bőrhöz „tapadjon”) és bőrpuhító (emollient) funkciói vannak a krémekben.
Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)
Más néven Iscotrizinol vagy Uvasorb HEB. Kémiai fényvédő, mely főként az UVB (310 nm hullámhosszú) sugarak valamint némiképp az UVA sugarak ellen is véd. Egyike a legstabilabb fényvédő hatású összetevőknek: a felkenést követő 25 óra elteltével a hatásossága csupán 10%-al csökken.
Venuceane márkanév alatt árult összetevő komplexbe található, és a gyártó állítása szerint 2013-ban végzett kísérletek szerint az összetevő egyedülállóan hatákony a napsugárzás és az infravörös sugárzás (IR) okozta öregedés elleni küzdelemben.
Felületaktív anyag, emulgeálószer és sűrítő anyag.
Palmitinsav. Bőrpuhító (emollient), emulgeálószer. Paula Begoun szerint habot képző tisztító anyag, mely szárító hatással lehet a bőrre.
Sűrűbb állagú, szilikon alapú polimer, mely nem hagy nehéz érzetet maga után a bőrön. A kozmetikai termékekben alkalmazva könnyen kenhető, selymes érzetet ad, valamint megakadályozza a habzásukat. Mivel képes védőréteget képezni a bőrön illetve kitölti a finom vonalakat és ráncocskákat, ezárt gyakran használják alapozókban. E szerint a tanulmány szerint az összetevő néhány esetben képes megóvni a bőrt a kontakt dermatitistől, például az SLS által indukálttól.
Szőlőcukor és („sima”) cukor erjesztésével előállított természetes eredetű, Ecocert által is jóváhagyott sűrítőanyag, mely segít abban, hogy a folyós termék sűrűbb, zselésebb állagúak legyenek.
Vízmegkötő, bőrjavító (skin conditioning agent) anyag. Kivonható növényekből, de előállítható mesterségesen is. Gyakran használják együtt tartósító összetevőkkel (mint pl. phenoxyethanol), mivel növeli azok antimikrobiális (mikroorganizmusok ( gombák, baktériumok) növekedését gátló) hatását.
Más néven Ecamsule. A L'Oreal által szabadalmaztatott, így kizárólag az ő termékeikben megtalálható, nagy stabilitású, fotostabil kémiai fényvédő, amely UVA sugarak teljes spektruma ellen véd (290-400 nm). Másik használt fajtája Mexoryl XL. A Mexoryl SX vízoldékony és a Mexoryl XL zsíroldékony, vagyis előbbi mindennapi használatra, míg utóbbi hosszabb szabadban való tartózkodásra is alkalmas. Bár a Mexoryl XL alapvetően erősebben és hosszabb ideig véd, mint a Mexoryl SX, viszont együttesen még erősebb védelmet nyújtanak, mint külön-külön. Használata biztonságosnak tűnik, mert csak minimálisan kötődik meg a bőrben, de hosszútávú kutatások még nincsenek.
Emulzió stabilizáló, felületi hártya képző (film forming) és sűrűség szabályozó segédanyag.
Áttetsző, fehér, vízoldhatatlan, kristályos anyag. A kókusz- és pálmaolaj, a szerecsendió valamint a méhviasz alkotórésze. Paula Begoun szerint szárító hatása lehet. Mivel az összetevő habot képez, ezért gyakori összetevője a habzó arclemosó készítményeknek.
Egyszerűbb nevén Tinosorb S. Kémiai fényvédő, amely az UVA- és az UVB-sugarak (280-400 nm hullámhosszú) ellen egyaránt véd. Fotostabil összetevő, ami más összetevőket (pl. avobenzone) is véd az UV-sugárzástól. Részletesebb információ a smartskincare-en.
Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid(etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).
Élelmiszerekben (E202) és kozmetikumokban egyaránt használt tartósítószer. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Sodium Benzoate) használják.
Egy alumíniumból előállított mesterséges összetevő, ami a CosIng besorolása szerint átlátszatlanná tevő, bőrvédő, vízmegkötő és sűrűség szabályozó anyagként használnak. A gyakorlatban az összetevőt az INCIDecoder szerint sokkal inkább pigment technológiákban használják: egyrészt a Titanium Dioxid-on védőréteget képez, ami stabilabbá teszi a fényvédőt, másrészt "fordítva" használva (vagyis nem bevonóanyagként, hanem alapanyagként, amit másik pigmenttel bevonnak) növeli a pigmentek színezőképességét.
Más néven GMS. Színtelen, szagtalan, édes ízű nedvszívó por, a sztearin sav glicerin észtere. Pálmaolajban, szójaolajban, különféle zöldségekben és az emberi szervezetben is megtalálható zsírsav. A kozmetikumokban bőrpuhító (emollient) és emulgeálószerként használt. Állítólag védi a bőrt a káros szabadgyökök ellen is. Részletesebb információ a truthinagingen.