Skinimalizmus 2.0 – Amikor a kevesebb nemcsak több, hanem szebb is
gerbaud
Fejjegyek: citrusok, jázmin, bergamot, rózsa
Szívjegyek: lila orgona, barack, jázmin, ylang-ylang, rózsa
Alapjegyek: fűszerek, ámbra, fahéj, tölgymoha, vetiver
2021.11.06. 22:53
Számomra nagyon öreges parfüm, egy arisztokrata öreg hölgy illat. Bántóan erősen fojtogató parfüm. Túl sok összetevőből áll. A kevesebb néha több elvén, kevesebb alkotóelemmel jobbra sikeredett volna. 1919-ben lehet, hogy különlegesnek számított, de ma nekem egy elviselhetetlen illatkavalkád. Nem letisztult, nem finom.
Utoljára szerkesztve: 2021.11.06. 22:33 - 2021.10.29. 20:57
Én pontosan ezt a képen szereplő üvegest vettem meg itt a KMen, amit ezúton is nagyon köszönök :) - volt ez igaz a véleményem írásakor, de közben az a topik megszüntetésre került, ahogy látom. Ezért most, csak hogy egyértelműsítsek, írom, hogy az én üvegesemben a folyadék aranyszínű, egyáltalán nem zöld, a kódja szerint 2012es születésű, az alábbi vélemény róla szól. Szeretem azt, ha egy illatnak történelme van és ő ehhez kellően régi. Valóban egy díva, egy nagyasszony, nem kérdés, hogy ő visel engem, nem fordítva, kiborítja a pasimat, előttem megy be az ajtón és biztosan utánam is ott marad még. Nercbunda, magassarkú, vékony és elegáns cigaretta, szépen megcsinált frizura vesz körül, én meg a magam egyáltalán nem - ilyenségével vigyorgok a közepén, mert imádom! Erőteljes virágillat, meleg és buja, annyira, hogy ha kicsit túlzásba esek vele, felnyomja a vérnyomásomat és ég tőle a bőröm, szóval van benne anyag. Eszembe jut róla az Aromatics Elixir, az is így tudott hatni rám, és a Nr. 5. is, de az sokkal lágyabb, puhább, fogyaszthatóbb.Boldog vagyok, hogy a magaménak tudhatom, nem tudok elképzelni most olyat, hogy megválnék tőle. Tuti, hogy a következő a Jicky lesz, ha már lúd, hát jó kövér legyen!Szakavatott kritikusok már és majd jobban elmondták, elmondják, ha szeretnék - nekem ez egy nagyon szubjektív, de erősen öröknek tűnő 5*
2021.01.15. 09:20
Nagyon is érződik,hogy 1919-es alkotás,bár egy újratervezésen úgy tudom,keresztülment az évek során. Az ódon illatban a dédikém Molnár Mózerét is érzem. Nem mindennapos.
2021.01.01. 14:02
Egyike azon kult-illatoknak, amiket egy vérbeli parfümmániás egészen biztosan értékel, vagy ha nem is tetszik neki, de tiszteli, akárcsak a Chanel Nr. 5., vagy Guerlain Shalimar, ő is egy korszakot jelent, történelmet, és nem csak egy kifújható illat, hanem egy komplex alkotás. Mestermű, amilyeneket ma már nemigen gyártanak, hiszen a mai orr nem viselné széles körben, és nem lehetne olyan könnyen eladni. A legtöbb ember szerint öreges, poros, holott nem maga az illat az, csak egyszerűen ma nem divat. De egy parfüm esetében pont az utolsó utáni szempontnak kellene lennie, hogy divat-e... Hiszen a parfümök pont a személyiség részei, egy eseményt egészítenek ki, egy hangulatba süppesztenek bele, mint egy kényelmes fotelba - ha megfelelően vannak megválasztva. Érdemes többször próbálgatni, több évszakban, többféle alkalomra, meglesz a hozzá passzoló! Kicsit virágos, kicsit édes, nagyon szappanos, de nem annyira mint a Nr. 5., annál könnyebben emészthető! Összetett,izgalmas, és nagyon komfortos, jó érzés érezni.
Utoljára szerkesztve: 2024.09.22. 10:28 - 2020.12.11. 10:58
Csoda! Amit valóban nehéz szeretni, de megéri az ismerkedést.Öreglány illat: igen is meg nem is. Ott van nagyon erősen a színházi bundás hölgy benne, de nem a fanyar-naftalin, hanem a meleg, kellemes verzió. Közvetlenül bőrön nem működik, sajnos a tölgymoha nekem is borotválkozókrémre szárad le, ahogy alattam is írják, viszont ruhán egy álom.Ez tényleg egy másik éra, amikor a parfümöket nem a bkv-kompatibilitásra tervezték, egy fújásba belesétálok és 20 órával később is ugyanolyan intenzív.Komplexitása szintén egy külön kategória, gyönyörű harmónia, ki-ki köszön belőle egy-egy jegy néha. Két jelző ugrik be róla: gazdag és napfényes. Nem a mediterrán tengerpart, hanem egy Gustav Klimt képről leömlő, díszes, ragyogó, aranyló napfény. Van benne egy leheletnyi édesség (a baracktól) de nem lesz cukros, inkább a sok fűszerrel alkot egy meleg egyveleget.Sajnos a környezetem nem vevő rá, így szinte várom a napokat, hogy egyedül legyek és beborítson ez a csoda, mert túladni nem fogok rajta. Bonyolult illat, próbálgatni kell, hiszen a mai trendekhez szokott orrunknak idegen és régies. Több, mint száz éves alkotás, ez nem úgy retró, mint a hetvenes-nyolcvanas évek népszerű illatai, egy másik világot képvisel, amibe öröm belépni látogatóként, mikor viseljük. A név, az üveg formája, önmagáért beszél. Azt olvasom, hogy a mostani reformulációk nagyon jól sikerültek, közel vannak az eredetihez, és ezt el is hiszem, bár vintage-t nem ismerek.
Utoljára szerkesztve: 2019.08.21. 10:12 - 2019.08.20. 10:32
Külön ellenőriztem, hogy a női változatot rendeltem e meg mintában.... Ez az illat visszarepített gyermekkoromba mikor dédapám vasárnaponként a diófa alatt borotválkozott... Neki volt ilyen "illata" emlékének szép, illatnak most borzasztó. Lemoshatatlanul tartós, hozzám sajnos nagyon nem illik. És spontán nem tudom elképzelni a nőt akihez illene. 70 feletti öreguraknak esetleg. Mint illat nem rossz bonyolult árnyalt csavaros, nehéz szeretni. De megtartom az időutazáshoz, hogy újraélhessem azoknak a délutánoknak az illatát, érzését, békés nyugalmát. Most viszont azt hiszem levágom a kezem csak szabaduljak tölle....
Ha volt már dolgod makacs pattanásokkal, bosszantó pigmentfoltokkal, vagy épp állandó kipirosodással, akkor jó eséllyel találkoztál már az azelainsav nevével, mint a top hatóanyagok egyikével, mely segít javítani a bőrállapotot.