Lelőhely: Parfümériák

Hozzáadva 2017.06.27.by

vador

60 ml és 100 ml

Illatcsalád: orientális - virágos

Fej: neroli, bergamott, grapefruit, narancs

Szív: írisz, jázmin, jácint, frézia, rózsa, gyöngyvirág

Alap: tonkabab, vanília

9960-15 290 Ft-tól

2024.08.27. 15:16

Óriási szerencsém volt, hogy még időben sikerült hozzájutnom ebből a különlegességből egy üvegcséhez! Évek óta próbálkoztam a Shalimarokkal, volt ritkaság is, amelytől megváltam, mert nem működtek rajtam. Férfi arcszesz, Chemotox, minden áradt rólam, csak az a citrusos-vaníliás és fűszeres csoda nem, amelyről oly sokan áradoztatok. Nagyon bőrkémiafüggő ez az illat! A Souffle a legszebb vanília lett számomra, de szigorúan csak hidegben ragyog rajtam (nyáron vaníliás autóillatosító-szagom lesz tőle). A Si Sensuelle pedig a tökéletes púderillat. Felfújáskor visszaköszön egy retro kompaktpúderes doboz, gyermekkorom szép emlékeivel. Picit erősen nyit, de kis idő elteltével olyan finoman bújnak elő kedvenceim: a rózsa és a jázmin, majd puha, libbenő, éteri magasságokba emeli a kompozíciót az írisz, hogy nem győzöm szagolgatni magam. A citrusok és a zöldes jegyek miatt könnyed a púderfelhő, de a jellegzetes vanília, tonkabab alap azért megadja azt az édes-bújós-ölelős puhaságot, amit vártam egy Shalimartól. Nekem nagyon más, mint az anyaillat, ő egy pihe-puha illatfelhő Shalimar anyagénekkel természetesen. Kövezzetek meg a hasonlatért, de a Chanel CM Intense leszáradása rajtam nagyon hasonlít rá (vonatkoztassunk el a pacsulitól), összhatásában közel állnak egymáshoz. Extra tartós, nagyon jellegzetes, Guerlain-minőség. Kár, hogy már nincs többé, becsben őrzöm az én kis üvegcsémet.

Utoljára szerkesztve: 2018.10.24. 18:08 - 2018.10.08. 13:45

2018. Okt. 8.Még sohasem volt hozzá szerencsém azelőtt. Sehol nem éreztem az illatát kb. két héttel ezelőttig, amikor is sikerült szereznem egyből egy 60 ml-s fóliás, bontatlan dobozzal. Mivel már nem gyártják, nem bírtam neki ellenállni... mert akkor mi van, ha tetszene, de ezt már sohasem fogom megtudni, ha most nem veszem meg... Így az enyém lett. Gondoltam majd továbbadom, ha nagyon nem jön be. Mikor megérkezett, vacilláltam mit csináljak. Kibontsam, ne bontsam? Sajnáltam kibontani a csomagolást, mert ez egy érték. Ki vagyok én, felbontsam ezt a dobozt? Mi van, ha az én illetéktelen kezem megszentségteleníti ezt a gyönyörű, bontatlan illatot és még csak tetszeni sem fog. Aztán csak felbontottam. Végül is egy illat azért van, hogy élvezzük, nem azért, hogy csak hogy nézegessük egy dobozban, akármilyen értékes is.Azt kell mondjam bejött! Nagyon is! Az üvege gyönyörű. A színe gyönyörű púder(?) rózsaszín. Bár nekem furcsa ez a szín hozzá, mert nekem ez nem egy rózsaszín illat, hanem inkább egy citrusos-virágos. A legelső kifújás után megijedtem a szagtól, ami kijött a palackból. Gondoltam most aztán befürödtem ezzel az illattal... Nekem végtelenül éles, erős, büdös, zöld szag bukkant elő. Aztán megtörtént a csoda. Pár percen belül elkezdte az átalakulását. Mint hernyóból a báb, aztán bábból a pillangó, úgy alakult át egy isteni finom citrusos-púderes-virágos, nem túl édes illattá. Igazából percről percre változik az illata rajtam az íriszes és a nem túl édes citrusos-vaníliás között úgy, hogy a púderességét végig megőrzi. Izgalmas. Időnként az anyaillatot és az Eau de Shalimart is fölfedezem benne valami nagyon finom, légies formában. De van, hogy nem. Van olyan nap, amikor az írisz viszi a prímet majdnem a teljes idő alatt, a többi jegy csak asszisztál. Van, hogy a végére beédesedik, van, hogy nem. Nagyon szeretem az ilyen változatos illatokat, mert egy percet sem unok belőle. Kb. 6 órányi rajtam a tartóssága. Utána újra kell fújnom, de akkor megint jön az illatok izgalmas áradata. Elegáns, irodakompatibilis, ami nagyon finoman, légiesen lengi körül az ember lányát. Nálam a viselése kizárja a farmert és a tornacipőt. Olyan elegánsnak érzem magam tőle. Amikor először használtam az irodában, a kolléganők megkérdezték, hogy mi ez a finom púderes illat. Én éppen nem éreztem magamon, ők kb. két méter távolságból is érezték. Ja, és ez az illat a meleget szereti. Huszonfokot, megkockáztatom a 25 fok fölötti hőmérsékletet. De talán ezt is írta már valaki előttem. Hűvösebb időben nem tud kibontakozni sem a légiessége, sem a tartóssága. Szerintem télen nem fogom már kívánni (bár ki tudja). Ezért ma még gondoltam kihasználom ezt a gyönyörű, napos 25 fokos októberi napot, hogy ezzel az illattal töltsem, mielőtt bejönne végleg az ősz és a tél, és elővenném a téli parfümöket. Örülök, hogy megismerhettem ezt az illatot! Nálam hozza a maximális ötöst. Update: Volt olyan nap, hogy 12 órát is simán bírta rajtam. Nem tudom mitől függ.Féltett kincsem lesz nekem ez a 60 ml.

Utoljára szerkesztve: 2018.06.14. 18:22 - 2018.06.14. 18:15

Én senkin nem éreztem még magamon kívül, vagy csak egy igazi kaméleon, nem tudom. Nem szeretem az egyszerű illatokat, de ez nekem már túl bonyolult. Klasszikus is, meg modern is, olyan savanyúan zöld illat, de közben édes is, friss, de púderes is, szerethető is, meg nem is... Virágos is, vagyis nem, mert (szerencsére, vagy szerencsétlenségére) teljesen elnyomja őket a vanília, ez az egy legalább ott van. De mintha rajtam nem tudná eldönteni mi is akar lenni, mintha az idegeimmel akarna játszani. Nagyon cseles, rajtam kifogott az tuti.

2018.02.28. 12:37

Csoda! Könnyű, friss, ugyanakkor édeskés, bújós babapúder. Éppen csak, hogy felfedezni benne a Shalimar gént. Legszívesebben betakaróznék ezzel az illattal, hogy folyamatosan körbeöleljen és melengesse a lelkemet!Az egyetlen hibája, már ha annak lehet nevezni, hogy mivel EDT, korántsem olyan tartós, mint az anyukája. Ettől még nem kérdés az 5 csillag!

2018.02.18. 09:09

Véletlen a sima Initial-hoz írtam a véleményem , de töröltem , ha minden igaz . Szóval ez a parfüm egy megsavanyodott Dior Homme egy az egyben rajtam és elnézést a rajongóktól . Imádom az összes Shalimar-t , amivel eddig találkoztam , így még erőltetem egy kicsit, hátha . 😊

2018.01.07. 05:03

Mikkamakka75 véleménye sajnos rám is igaz. Borzasztóan savanyú púderséget produkál rajtam. A virágokat elhervadnak rajtam próbáltam, de élvezhetetlen rajtam. Tartóssáha kiváló. Érdekes a Sensuelle nem produkálta ezt. Azt imádtam volna, de már nincs. Kizárólag a tartósság miatt 3 csillag.

Piactér

Több mutatása