Himalaya Herbals

Ár:   510 Ft   Kategória:   Egyéb kozmetikumok
Kiszerelés:   20 g   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   DM, online   Bőrprobléma:   --
Vedd meg online a Onlinekosar.hu-n 499 Ft-ért megnézem

A krémet feltöltötte: Macilány, az összetevőket feltöltötte: cwfan, Módosítva: 2022. szeptember 15.

Kiszerelés:   20 g
Lelőhely:   DM, online
Kategória:   Egyéb kozmetikumok
Vedd meg online: Onlinekosar.hu, 499 Ft

2022-ben megújult összetétel!

Gazdag aloe vera tartalma hatékonyan nyugtatja és táplálja a bőrt, a cink calx fertőtlenítô hatású és elősegíti a sebes bőrfelület regenerálódását. Az indiai festőbuzér enyhe antioxidáns és védő hatású, míg az ötlevelű barátcserje gyulladáscsökkentő hatásáról ismert. Nyugtatja a sebes, irritált bőrt, védi és segít megőrizni annak általános állapotát.

Aktív hatóanyag tartalma 100%-ban növényi eredetű.

VÁSÁROLD MEG

Ár: 499 Ft , Eladó: Onlinekosar.hu
Fizetés: utánvétel, banki előreutalás, bankártya, Szállítás:futárszolgálat

alexa12
Krémkedvelő  |  Bőrtípus:  Kombinált  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

kvcskrisztina93

2022. április 1.

Nagyon szuper kis krém. Sebekre, patikra használom. Imádom. :)

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2022. április 1.

Nagyon szuper kis krém. Sebekre, patikra használom. Imádom. :)

violetpanther0128

Bőrtípus:  -
2021. november 14.

Nagyon szeretjük, különösen téli időszakban. Nyugtat, hidratál, és az illata is jó.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. november 14.

b.Rose57

2021. augusztus 13.

Még évekkel ezelőtt ajánlotta egy ismerősöm, ő a pattanásiat kezelgette vele, gondoltam kipróbálom. A seb gyógyulási folyamatot nálam felgyorsítja, szebbek lesznek, kevesebb és halványabb hegek maradnak utána. Az elmúlt hetekben, valami kiütés féle lett az arcomon, piros foltok, nem viszketett, nem fájt, viszont csúnya volt, sehogy sem akart elmúlni. Kentem rá bepanthent, aloe-t, nagyjából minden kíméletes krémmel bepróbálkoztam, végül ezt, gondoltam, maximum ez sem használ. Csodák csodájára, elkezdte halványítani, majd a 3.napon már szinte nem látszódott az egészből semmi. Azóta is kenegetem, biztos, ami biztos. Számomra csoda termék, szinte mindenre is jó, nagyon jó áron adják, bátran ajánlom mindenkinek! Egyedül azt sajnálom, hogy nincs belőle nagyobb kiszerelés, én vevő lennék rá :))

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. augusztus 13.

rosemary88

2021. április 27.

Évek óta használom már főként sebekre, irritációra, kisebb kiszáradt területekre, és nagyon jól működik, még a macskákat is ezzel kezelem le ha pl megkarmolják egymást, vagy van valami kisebb sebük :) Pillanatok alatt beszívódik, és tényleg hatásos! Az agyonszáradt kézfejemen sajnos nem tudott segíteni (idén először, de azon egyelőre semmi), viszont enyhíti a feszülő, égő fájdalmat is. Mindenképpen ajánlom!

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2021. április 27.

Mabetta

2021. április 9.

Pozitívum: SOS problémákra nagyon jól működik. Múltkor papírral megvágtam a szám, egy nap alatt begyógyította. Sebesedett pattanásokra is kiválóan működik, ha eldurvul a helyzet, beszoktam kenni vele az arcom vékonyan. DM-ben a kisbaba termékeknél találtam (nem feltétlen odavaló szerintem). Ami mellette szól még, hogy nagyon olcsó.
Negatívum: Az illata nem az igazi, de aki szereti a gyógynövényeket, annak elviselhető. A pontlevonás az összetevőinek szól.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. április 9.

Saranhuone

2021. március 3.

Régebben használtam egy indiai ún. fehérítő krémet, na nekem ez teljesen ugyanolyan. Amikor az előbbit nem találtam többé, kenegettem mindenfélét a fejemre (hullafehér érzékeny, száraz bőr amin a legkisebb piros folt is kilométerekről virít) de sosem lett olyan szép a bőröm mint amikor azt használtam. Aztán egyszer csak megtaláltam ezt a himalya verziót és bizony tök ugyanaz. Az illata, állaga is csak a színe nem. Ugyanúgy használom mint a régit, simán felkenem vékonyan az egész arcomra a szérumok után, sminkelni is lehet rá és a bőröm nem száraz, puha de matt, a foltokat halványítja, a pattanást lehúzza egyetlen éjszaka alatt is látható a hatása. És ráadásul nagyon olcsó, könnyen beszerezhető. Reggelente kenem egész arcra mert ez az egyetlen amin nem kukacos a sminkem, éjszakára csak a foltra/pattanásra ha van. Tojok az összetevőire. Amíg lesz, újraveszem.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. március 3.

Fehereszti

Bőrprobléma: Pigmentfoltok
2020. december 20.

Amire kell, arra tökéletes! Nyilván nem ezzel kenekedni nap mint nap, de velem történt nem is oly régen hogy rommá égettem a szám (1,5 éves gyerek mellett főzni, haha) és az alsó ajkaimon egy hatalmas, fájó vörös folt lett. Már teljesen kiborultam hogy nyoma fog maradni, ezzel kentem vastagon azt a részt reggel és este (meg kb egész nap) és pár nap alatt teljesen nyomtalanul elmulasztotta az egészet. Hihetetlen volt, ilyesmire szívből ajánlom mindenkinek!

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Pigmentfoltok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2020. december 20.

Fannie

2020. január 18.

Egyelőre még nem tudom eldönteni, hogy szeretem-e ezt a krémet vagy nem. Néhány hete már megvan, és azóta több szempontból is teszteltem. Horzsolásokra kiváló, és szerencsére nem csípi a bőrt, így egyszer még egy kisebb konyhai baleset után az ujjamon lévő vágásra is tettem belőle, szépen begyógyítja néhány nap alatt a sebet. Viszont amikor az arcomon használom, néhha bejön, máskor meg pont az ellenkezője. Menstruáció idején szokott 1-2 pattanás kijönni az arcomon, így azokat bekentem vele, illetve az utánuk maradt sebet. Van, amelyiket egy éjszaka alatt rendbe teszi, eltűnteti a pirosságot és két nap alatt leszárítja a sebet. Viszont van egy-két olyan seb, ami már lassan két hete az arcomon van, és egyszerűen nem tudok megszabadulni tőlük, mert mintha nem engedné a krém begyógyulni őket teljesen. Most abbahagytam a használatát, hátha ezzel segítek, de így tanácstalan vagyok, mert nem tudom, hogy milyen célokra merjem használni és mikor nélkülözzem inkább.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2020. január 18.

NyBetti

Bőrtípus: Zsíros
2019. november 22.

Összedörzsölődött, sebes combra a legjobb szer!! Egy éjszaka alatt begyógyítja, elképesztö.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2019. november 22.

SugarB

2019. október 18.

Én nagyon szeretem az illatát is, az állagát is, a hatását is. Amikre nekem csodát tett, és ami miatt mindig van otthon: Kivakart bőr, pattanás utáni sebek, még a könyököm lévő pikkelysömörhöz hasonló(?) száraz részt is szépen kezeli. Tényleg nem a legszebb az INCI-je, én babákra semmiképp nem kenném (nem is értem miért azok között a termékek között található a DM-ben), de magamra ideális. A kezemen megjelenő ekcémára kerestem valami jó kenőcsöt anno gyorsan, mert nem volt nálam Cicaplast kézkrém, se Bepanthen. Hát azon nem sokat javít de számos másra nagyon bevált, ennyiért főleg.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2019. október 18.

Gyulladáscsökkentők: Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice
Hidratálók: Propylene Glycol
Kémiai hámlasztók: Citric Acid

Aloe vera növény leveléből származó lé. Vízmegkötő, gyulladáscsökkentő, antioxidáns és antibakteriális hatása van. Bár az aloe vera egyre nagyobb divat mostanában, Paula Begoun szerint tudományos kutatások nem igazolják, hogy hatékonyabb lenne a többi, hasonló tulajdonságokkal rendelkező összetevőnél (mint pl. a C-vitamin vagy a zöld tea).

Sok adalékanyag és enzim is jól oldódik benne. A többi glikolhoz hasonlóan vízmegkötő, hidratáló anyagként használt a kozmetikai iparban - a beautybreains szerint a hidratáló hatása a glicerinéhez hasonló. Segít megőrizni a krém állagát (hogy a krém ne olvadjon meg nagy melegben, illetve ne fagyjon meg nagy hidegben) valamint segíti a többi összetevő beszívódását. Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy az arra hajlamosaknál allergiás, ekcémás tüneteket (kontakt dermatitist) válthat ki.

A glyceryl stearatenak az "ön-emulgeáló"  (self-emulsifying, innen az SE végződés) formája.  Az ön-emulgeálás azt jelenti, hogy egy olajos jellegű összetevő a vízzel szinte magától, emulgeálószer hozzáadása nélkül keveredik és emulziót formál.

Fehér, kristályos, wax-szerű anyag, melyet  bőrpuhító (emollient) anyagként használnak a kozmetikumokban.

Cetyl Alcohol ti I eo I eu I al 2 2

Zsíralkohol, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, sűrítő és hordozó anyagként használnak.  Kivonható a kókuszolajból vagy előállítható mesterségesen is.

Sztearinsav. Zsírsav, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, emulzió stabilizáló és felületaktív anyagként használnak.

Kókuszolaj származék. Bőrpuhító (emollient), bőrkondícionáló és sűrítő hatású. Nem zsíros, könnyen kenhető, gyorsan a bőrbe szívódó anyag.

Mesterséges olaj, amit bőrpuhító (emollient), sűrítő, és sikosító (a krémet könnyebben kenhetővé tevő) anyagént használnak. A zsíros bőrűeknek és pattanásokra hajlamosaknak érdemes kerülni, mert komedogén (pattanásokat okozó) és pórus elzáró összetevőnek számít. További információ a truthinagingen.

Ceteareth-20 eo I eu I al 2 3

Cetearyl alkohol és ethylene oxide keverékéből készülő zsíralkoholok a ceteareth vegyületek. Az összetevő nevében a szám az ethylene oxide molekulák számára utal. Az összetevőt leginkább emollient és emulgeáló szerként valamint elegyítő, sürítő anyagként használják a kozmetikumokban. Némileg vitatott az, hogy az összetevő mennyire biztonságos. Az EWG magas kockázatú összetevőnek sorolja be, és a ceteareth vegyületek kerülését javasolja, mert azok - az EWG szerint - potenciális káros és karcinogén anyagok bőrbe szívódását segíthetik elő. A Cosmetic Ingredient Review (CIR) szerint azonban ezek az állítások nem valami megalapozottak, és szerintük az igazság az, hogy csupán sérült bőrön nem szabad használni a ceteareth vegyületeket, egészséges bőrön alkalmazva nem jelentenek problémát. Részletesebb információ az összetevőről a TruthInAgingen.

Ásvány. Kisebb mennyiségben sűrítő, fehérítő és síkosító segédanyagként, nagyobb mennyiségben pedig fizikai fényvédőként használt. Fizikai fényvédőként kiváló UVB és UVA blokkoló egyaránt, megfelelő védelmet nyújt a 290-400 nm hullámhosszú napsugarak ellen, és még a 700nm hullámhosszú sugarak ellen is nyújt némi védelmet. Meglehetősen fotostabil. Talán nyugtató és antioxidáns hatása is van. Fő hátránya, hogy kozmetikailag kellemetlen, fehér réteget hagy maga után.

Sűrűbb állagú, szilikon alapú polimer, mely nem hagy nehéz érzetet maga után a bőrön. A kozmetikai termékekben alkalmazva könnyen kenhető, selymes érzetet ad, valamint megakadályozza a habzásukat. Mivel képes védőréteget képezni a bőrön illetve kitölti a finom vonalakat és ráncocskákat, ezárt gyakran használják alapozókban. E szerint a tanulmány szerint az összetevő néhány esetben képes megóvni a bőrt a kontakt dermatitistől, például az SLS által indukálttól.

Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)

Más néven GMS. Színtelen, szagtalan, édes ízű nedvszívó por, a sztearin sav glicerin észtere. Pálmaolajban, szójaolajban, különféle zöldségekben és az emberi szervezetben is megtalálható zsírsav. A kozmetikumokban bőrpuhító (emollient) és emulgeálószerként használt. Állítólag védi a bőrt a káros szabadgyökök ellen is. Részletesebb információ a truthinagingen.

Felületaktív anyag, emulgeálószer és sűrítő anyag.

A benzoesav nátrium sója, melyet tartósítószerként használnak. Főleg gombák ellen hat. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Potassium Sorbate) használják.

Élelmiszerekben (E202) és kozmetikumokban egyaránt használt tartósítószer. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Sodium Benzoate) használják.

Ph stabilizáló, maszkoló (nem kívánt illat, íz semlegesítése) és kelátképző (a víz révén a kozmetikumokban lévő fémionokat stabilizáló) segédanyag.

Elsősorban illatanyag-adalék, másodsorban a UV szűrő összetevő. Színtelen vagy enyhén rózsaszínes, szagtalan, vízben enyhén oldódó vegyület. Leggyakrabban parfümökben találkozhatunk az összetevővel. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Illatanyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Színtelen, illékony olaj, mely többek között a lime, citrom és narancs illóolajában található meg. Erős, édes illata van. Illatanyagként használt a kozmetikumokban. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Levendulából kivont illatosító anyag, a levendulaolaj egyik fő összetevője. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Számos növényben megtalálható szerves vegyület, melyet a kozmetikumokban illatanyagként használnak. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Benzyl alkohol és benzoesav észtere, melyet illatanyagként, oldószerként és gombaellenes stabilizáló anyagként használnak a kozmetikumokban. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Illatanyag, mely a rózsaolajban, citromfűolajban és kis mennyiségben a muskátliban is megtalálható. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Citromfűből kivont illatosító anyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.