Huda Beauty

Ár:   £27   Kategória:   Sminkek szemre
Kiszerelés:   10 g   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   online   Bőrprobléma:   --

A krémet és az összetevőket feltöltötte: hambi, Módosítva: 2019. október 9.

Ár:   £27
Kiszerelés:   10 g
Lelőhely:   online
Kategória:   Sminkek szemre

Könnyű letisztult paletta, a legkeresettebb pasztell semleges mattok és a ragyogó, csillogó árnyalatok karcsú kiszerelése, amelyek kihangsúlyozzák a szemet. A paletta kilenc rendkívül sokoldalú árnyalatot ötvöz - négy élénk duókrómot és öt krémes mattot.

alexa12
Krémkedvelő  |  Bőrtípus:  Kombinált  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

NoraVarga

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2022. augusztus 25.

KEDVENC! Meseszép, főleg alapszínek, még a csillogósok is alapszínek benne de pont emiatt nem lehet elrontani vele semmit! Évek óta használom.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2022. augusztus 25.

ildi95

2022. június 9.

Hihetetlen szerelem, imádom! Világos bőrhöz tökéletes, álom vele dolgozni!

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2022. június 9.

Hihetetlen szerelem, imádom! Világos bőrhöz tökéletes, álom vele dolgozni!

Marseny

2021. április 6.

Az a lila a felső sorban valami eszméletlen. Már csak ezért a színért és a középső sor jobb szélső rózsaszín-arany duokrómért megérte megvenni. Nagyon világos bőröm van, úgyhogy nagyon furcsálltam, hogy pl a középső szín egyáltalán nem látszik rajtam és a másik három világos matt is alig-alig, ilyennel még gyakorlatilag nem találkoztam. Szóval a világos mattok minőségétől nem vagyok elragadtatva, de a matt "sötét" barna és a fényesek nagyon szépek, úgyhogy szívesen nyúlok utána. Nekem igazi tavaszi/nyári paletta.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2021. április 6.

SziNo

Bőrprobléma: Pirosság (rozacea)
2021. március 12.

Az első magasabb árkategóriájú szemhéjpúder palettám, amivel tavaly év végén leptem meg magam. Teljesen véletlenül bukkantam itt rá KM-en az eladó termékek között és rögtön le is csaptam rá, mert ez valami álomszép, - szó szerint könnybe lábadt a szemem, amikor először swatcholtam - a színek gyönyörűek, pigmentáltak és könnyen eldolgozhatóak, más nude palettához nem is nyúltam, mióta megvan, Egyáltalán nem csalódtam ebben a termékben, már csak azt bánom, hogy ennyit vártam a megvásárlásával. Tervezem a Medium Nude beszerzését is.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Pirosság (rozacea) |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2021. március 12.

Candy21

2021. február 6.

Nagyon szeretem igazán szép sminket lehet vele csinálni igazán tavaszias nyárias számomra ez a paletta. Az ōsszes színt ki tudom belőle használni a csillámosak csoda szépek már már krémesek a mattok is jól teljesítenek a tartósság egész napos.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. február 6.

Lencseee

2020. december 26.

En ezt meg nem velemenyeztem? Az egyik legkedvesebb alap szinekbol allo palettam. A formulaja hibatlan, madeinchina ide, vagy oda. Egyszer majdnem megvaltam tole, de azon nyomban, amikor feltettem bucsuzoul, mar tudtam, megbannam, ha nem lenne a kollekciomban. Mind a matt, mind a csillamos/szaten arnyalatok a napvegeig mozdulatlanok (tobbfele alappal letesztelve). Ha vilagos sminket rittyentek, ez alap nalam. Jol kihasznalhato, igaz, semmi izgalmas nincs benne.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2020. december 26.

dorax

2020. október 18.

Az első Huda palettám. Mivel nagyon fehér a bőröm, a tónusaimhoz ezt választottam a Nude paletták közül, és nem csalódtam. Gyönyörű szinek vannak a palettában, a matt és a csillámos szemhéjfestékek is nagyon pigmentáltak. Jól lehet vele ecsettel is dolgozni, mondjuk a csillámosabb szemfestéket személy szerint ujjal jobban szeretem feltenni, mert sokkal intenzivebb a hatása. Letisztult, minőségét illetően fantasztikus, tényleg mindenkinek csak ajánlani tudom, aki rózsaszines-bézses palettát szeretne.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. október 18.

kittiszimonetta

Bőrtípus: Zsíros
2020. május 4.

Csodás. Mind színek, mind pigmentáltság, mind formula, mind tartósság tekintetében 5*. Összetevőkről ne is beszéljünk, eláll a szavam. Kivitelezése igényes, szép, letisztult, pont kézbevaló, kényelmes on-the-go palettának is. Alapdarabom lett, szerintem senkinek sem hiányozhat egy ilyen vagy hasonló színeket tartalmazó kedvenc paletta a táskájából. Külön öröm, hogy nem ül bele a kis ráncokba, nem "csíkosodik" órák után sem. <3

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. május 4.

Anheszenamon

Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2020. április 14.

Gyönyörűséges színei vannak, nem bántam meg, hogy megvettem. A fényesek extra csillogósak, bár az egyik hajlamos a potyogásra. Nyx glitter primerrel, vagy ragacsosabb szemhéjalappal viszont orvosolható ez a probléma. Van ennél jobb minőségű palettám is, de a csodás színek miatt mégis megérdemli az 5 csillagot.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2020. április 14.

Isabell

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2020. március 22.

Egy álom ez a paletta, egyszerűen imádom!!! ❤️ Eredetileg a sötétebb változatot szerettem volna megvenni, de élőben túl sötétnek találtam, egyből tudtam, hogy ez az én palettám 🤗 Gyönyörű az összes szín, könnyű elsatírozni, a csillámosak pedig 🥰 Tökéletes! Tartós, nem kenődik. Ud alappal használom, de anélkül is szépen tartja magát. Csak ajánlani tudom mindenkinek, nem fogja megbánni ha megveszi. 💕

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. március 22.

Antioxidánsok: Tocopheryl Acetate
Hidratálók: Caprylyl Glycol
Vitaminok: Tocopheryl Acetate

Talc 1 0

Zsírkő. A zsírkő a természetben előforduló ásvány féle, melyet  a kozmetikumokban leginkább por formában térfogatnövelő, töltőanyagként használnak. A CosIng besorolás szerint még bőrradírozó, összecsomósodást megakadályozó, átlátszatlanná tevő és bőrvédő összetevő. Bár felmerült a gyanú, hogy a zsírkő belégzése esetleg rákkeltő lehet, Paula Begoun szerint átfogó kutatások mutatják, hogy a zsírkő tartalmú kozmetikumok nem növelik a használókban a tüdőrák kockázatát.

Boroszilikát üveg, amely a kozmetikai és testápolási termékekben pehely formában kerül felhasználásra. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint térfogatcsökkentő segédanyagként használatos összetevő. A Cosmeticsinfo információi szerint a legtöbb boroszilikát vegyülethez hasonlóan kémiailag nem reaktív anyag, vízben rosszul oldódik. Az összetevővel leggyakrabban sminktermékekben és körömlakkokban találkozhatunk.

Csillámpala. A kozmetikai termékekben csillogó hatást keltő ásványi összetevő. A mineral makeupok gyakori összetevője.

A CosIng hivatalos besorolása szerint csomósodást megakadályozó, színező és sűrűség szabályozó összetevő. Leggyakrabban por állagú sminktermékekben találkozhatunk vele.

Tridecyl alkohol és trimellitic sav észtere. Bőrpuhító (emollient), bőrjavító és sűrítő anyag.

Bőrjavító anyag,  mely egyben a krémben lévő tartósítószerek hatását is növeli. Gyakran használt parabének helyett tartósítószerként phenoxyethanollal kombinálva.

Szilikon féle, mely a dimethicone-nál szárazabb utóérzetet hagy maga után. A többi szilikonhoz hasonlóan bőr- és hajkondícionáló anyag. Habzásgátló tulajdonsága is van, vagyis megakadályozza, hogy a krém habozzon ha rázzák.

Sűrűbb állagú, szilikon alapú polimer, mely nem hagy nehéz érzetet maga után a bőrön. A kozmetikai termékekben alkalmazva könnyen kenhető, selymes érzetet ad, valamint megakadályozza a habzásukat. Mivel képes védőréteget képezni a bőrön illetve kitölti a finom vonalakat és ráncocskákat, ezárt gyakran használják alapozókban. E szerint a tanulmány szerint az összetevő néhány esetben képes megóvni a bőrt a kontakt dermatitistől, például az SLS által indukálttól.

Sűrűség szabályozó, átlátszatlanná tevő porszerű segéd anyag.

Lipid alapú szintetikus bőrkondícionáló szer, mely a kozmetikumokban emolliens és sűrűség szabályozó (viszkozitás növelő) funkciót tölt be. Sajtolt púderek kötőanyagként, szájfényekben és rúzsokban pedig konzisztencia szabályozókét találkozhatunk vele. A truthanaging szerint az összetevő gátat képez a bőr felszínén, ezáltal lasítja a bőr vízvesztését, vagyis óvja azt a kiszáradástól.

Mesterséges bőrpuhító (emollient) és bőrkondícionáló szer. Sűrűség szabályozó funkciója is van.

Bőrpuhító, emollient anyag, amely selymes érzetet hagy maga után a bőrön. Paula Begoun szerint észter (egy alkohol és egy sav reakciójából víz kilépésével keletkező vegyület) féle, mely természetesen a kakaóban és a levendulaolajban található meg.

Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)

Az E-vitamin egyik formája, mely a tiszta E-vitamin és az ecetsav észtere. A tocopheryl acetate hasonló tulajdonságokat mutat a tiszta E-vitaminhoz, azonban egy kicsit kevésbé jó a felszívódása a bőrbe és a fotoprotektív hatása is kevésbé bizonyított. Viszont hosszabb a szavatossági ideje a boltok polcain (shelf life), ami miatt ez a leggyakrabban használt formája az E-vitaminnak.

A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.

Források:  Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Vízmegkötő, bőrjavító (skin conditioning agent) anyag. Kivonható növényekből, de előállítható mesterségesen is. Gyakran használják együtt tartósító összetevőkkel (mint pl. phenoxyethanol), mivel növeli azok antimikrobiális (mikroorganizmusok ( gombák, baktériumok) növekedését gátló)  hatását.

Vasoxid féle. Fekete színezőanyag.

Szintetikus ásványi eredetű szervetlen kék pigment, amely alumínium és nátrium kettős szilikátjából és szulfátból áll. Árnyalata a kéktől (leggyakoribb - pl. ultramarin) az ibolya, rózsaszín vagy akár zöldig terjedhet. Különféle színes kozmetikumok, valamint testápoló termékek színének kölcsönzésére használják.

Sminkekben gyakran használt lilás, rózsaszínes színű színpigment.

Vízben oldódó sötétvörös színű, a kozmetikai és testápolási termékekben korlátozás nélkül használható színezőanyag, melyet melyet legelőször az USA-ban alkalmaztak az Amaranth helyettesítésére.

Kármin. A kármin a kokcsinella nevű színezékanyagból nyerhető kárminvörös vagy bíborvörös színű festék (a kokcsinellát a fügekaktuszokon élősködő bíbortetű nőstényeinek porítmányából vonják ki). Amerika felfedezése előtt a Lengyel bíborpajzstetűt használták erre a célra. A kárminfesték az egyik legjobb minőségű természetes eredetű vörös festékanyag.