Il Makiage Folyékony Alapozó
Ár: | Az ár hiányzik. Feltöltöm | Kategória: | Sminkek arcra | |||
Kiszerelés: | Hiányzik. Feltöltöm | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | Hiányzik. Feltöltöm | Bőrprobléma: | -- |
A krémet feltöltötte: Cumpilla, az összetevőket feltöltötte: Melinda, Módosítva: 2012. január 20.
Ár: | Az ár hiányzik. Feltöltöm | |
Kiszerelés: | Hiányzik. Feltöltöm | |
Lelőhely: | Hiányzik. Feltöltöm | |
Kategória: | Sminkek arcra | |
Könnyű ásványi folyékony alapozó, mely teljesen természetes fedést biztosít.
Water / Aqua
ta
CI 77491
sz
Mica
alexa12Könnyen felszívódó krém, kellemes, visszafogott illattal. Azonnal hidratál és nem hagy ragacsos érzetet.
Rettenetes cég szörnyű termékekkel. Agresszívak, drágák és nagyon rossz minőségűek a termékeik. Ez erre az alapozóra is igaz. Ha megszólítanak, gáncsoljátok el őket.

Minden termékükre rányomta a bélyegét az erőszakos, rámenős értékesítési politika. Nem lehetett szeretni a termékeket, mert annyira ellenszenves volt az marketÉn is voltam annak idején próbasminken. Borzasztóan sikerült. Nagyon rossz sminket sikerült nekem varázsolni, ezért aztán termékvásárláshoz sem kaptam kedvet. Ismerősömtől kaptam egy alapozót, ami még megvan. Most már nem is fog elfogyni.

Most találtam rá az alapozóra, és eszembe jutott, hogy 4-5 éve, mikor voltam ezeknél sminkelésen, akkor ezt velem is kipróbáltatták és rám is akarták sózni. Nem vettem meg, nem is emlékszem az árra, de az biztos, hogy jóval 10 000 fölött volt. Hát csak nézek itt most nagyokat, hogy egy ilyen árkategóriájú terméknek hogy lehetnek ilyen összetevői. Mint valami gagyi 100Ft-os boltos cucc. Egyébként annak idején már a bőrömön is éreztem, hogy nem valami egészséges ez az alapozó, mert viszketett tőle az arcom, és mire hazaértem a bemutatóról, már kijött egy pár kis pattanás is, pedig alapból nem nagyon szokott ilyen jellegű bőrproblémám lenni.
A márkáról/sminkbemutatóról: tanultam tőlük egy pár hasznos tippet, amiket azóta is alkalmazok sminkelésnél, de ennek ellenére nem mentem vissza, amikor másodszor hívtak, mégpedig azért, mert első alkalommal csak addig nyaliztak nekem és addig voltak kedvesek, amíg meg nem mondtam, hogy nem veszek semmit, mert most nincs nálam pénz. Onnantól kezdve látványosan bunkók voltak. Kíváncsi lennék, hogy ha így állnak hozzá az emberekhez, akkor van-e olyan, aki utólag mégis visszamegy vásárolni.

Életemben egyszer volt hozzájuk szerencsém, nem tudom (nem is érdekel), hogy még léteznek-e, de egy őszintén szívből jövő jó tanács egy átvert vevőtől: ha megkeresnek, megállítanak, fuss!!!
1. Megmenekülsz attól, hogy hosszú hetekig hozd rendbe a szétcsapott bőröd.
2. A pénztárcád örül majd, hogy nem veszel baromira túlárazott sz@rt, ami csak árt és nem használ.
3. Cserébe ugyanazért (vagy kevesebbért) klasszisokkal jobb sminkcuccokat vehetsz, amitől nem dagad be a szemed és nem rügyezik ki a fejed úgy, mint még soha.
Fiatal voltam és bolond, vásároltam tőlük. Többek között ezt a "csodás" alapozót. Nekem azon kívül, hogy kicsit kevert a bőröm, negyed évente 1-2, max. 3 patti jön elő, ha több van, azt valamelyik kozmetikumnak köszönhetem. Nos, ettől úgy néztem ki 20 évesen, mint egy pattanásos tini, nekem anno alig volt pattim, értetlenül álltam a csupa ragya fejemmel a tükör előtt. Úgy szétcseszte a bőröm, hogy hosszú időbe telt rendbehozni. Tkp magamnak vettem a bajt, jó tanulópénz volt, az egyszer biztos!
A színét, állagát hagyjuk is, egy karaktert nem ér az egész, nemhogy pénzt!
Ha meghallom hogy Maki, dühös leszek és a hányinger kerülget!
Ismétlem, aki jót akar, messziről elkerüli őket, aki nem, az majd használat után gondoljon a tanácsomra.
Egyáltalán azt sem tudom, hogy ami ennyire rossz, azt hogyan lehet kereskedelmi forgalomba hozni?!
Nullás nincs, ezért egy, de ez bizony dupla nulla!!!

1. Megmenekülsz attól, hogy hosszú hetekig hozd rendbe a szétcsapott bőröd.
A színét, állagát hagyjuk is, egy karaktert nem ér az egész, nemhogy pénzt!
Ha meghallom hogy Maki, dühös leszek és a hányinger kerülget!
Nullás nincs, ezért egy, de ez bizony dupla nulla!!!

Édesanyám még a 40-es éveiben is egy gyönyörű naiva - sajnos ezt messziről kiszúrták ezek a mocskok. Beültették a székükbe és az egyébként nagyon is szép anyámból egy csúnya öregasszonyt varázsoltak, számomra is rejtély, hogyan. Természetesen édesanyám meg is vette az alapozót, amivel bekenték, kemény 6000 forintért. Másnapra kipattogzott a bőre, így megörököltem tőle. Nagyon lassan fogyott eme csodaszer, hiszen az arcélemet szépen kihangsúlyozta az ott keletkezett pattanássor. Gondolom le sem kell írnom, hogy mitől pattogtam én is ennyire ki. Aztán eljött a szép nap, amikor a párom véletlenül leverte a fürdőszoba polcáról az alapozót, ő lett ezáltal a család hölgytagjainak megmentője.
Egyébként szerintem az "alapozó" testápolóval van hígítva, ugyanis amikor felkentem az arcomra akkor mindig felfedeztem benne fehéres csíkokat. Ez a termék a nullával egyenlő, ahogy előttem is írták, olyan az ember feje mintha olajba fejelt volna, ráadásul kúszik-mászik, fúj!

Tegnap újra voltam náluk sminkelésen, most sokkal kedvesebbek voltak, mint korábban. Az alapozóból volt olyan, ami tökéletesen illeszkedett a színemhez (golden beige) és nagyon természetes volt a hatása. Egyedül a homlokom látszott egy kicsit, ahol ki volt száradva a bőröm. Egyébként nem használok alapozót, csak néhányszor próbálgattam innen-onnan, messze ennek a legszebb és legtermészetesebb a hatása. Csak az ára miatt számomra elérhetetlen.

Engem is elkaptak a Mammutban a rabszolganők, és frankón dobtak rám 10 évet, amit ők lehelletfinom láthatatlan sminkként aposztrofáltak. Ez az ún. alapozó pedig kitűnő szolgálatot tehetett volna a Philadelphia c. filmben, amiben végstádiumos AIDS-esnek kellett maszkírozni a színészeket.
Node nem is ez a lényeg, mert persze hiába nyomta a sóder a csaj, dicsért halálra, hogy ő ilyen szép bőrt és arcot, és pláne szemet még soha eddig nem látott, pedig ő már ugye nem tegnap kezdte a szakmát. Mondjuk azt később tette hozzá, hogy nem a sminkest, mert azt két hónapja kezdte, hanem az ingatlanközvetítőit. Lényeg, hogy mikor végzett, egyből ugrott a hajcsár/smasszer, és elkezdett hevesen jópofizni, megjátszva, hogy nem is ismer meg ebben az új sminkben. Persze hájpolta a kolleginát is, hogy milyen ügyesen dolgozott. Ezek után két oldalról megtámogatva - konkrétan a vállamat fogták - odavezettek a pulthoz, hogy akkor most felírják, mikkel pacsmagoltak össze, és ezeket "most vagy soha" akciósan megvehetem. Mikor jeleztem, hogy nem szándékozom vásárolni, jeges rémülettel vegyes tanácstalanság tükröződött az arcukon. Próbálkoztak, hogy ez vissza nem térő lehetőség, csak ma akciós, blabla, de akkor mondtam, hogy nincs is nálam annyi pénz, erre ők: "akkor hagyd itt előlegbe, ami van nálad, és fuss el a bankautomatához, megvárunk". Mire én, hogy nincs is nálam a bankkártyám. Ekkor egy kanál vízben, vagy inkább sminklemosóban (az volt kéznél) meg tudtak volna fojtani.
Persze később hívogattak, hogy menjek a tanfolyamra, aztán egy idő után leálltak. Hát ez az én történetem.
(Egyébként nem is értem, hogy az Estée Lauder, a Clinique és a Marionnaud tőszomszédságában, ahol klasszisokkal minőségibb termékeket lehet kapni, esetenként sokkal olcsóbban, hogy tud megmaradni ez a "cég", már több éve?! Na jó, ez költői kérdés volt.)

A termék és az azt "forgalmazó" cég egyaránt UNDORÍTÓ! Engem is elkaptak és kimaszatoltak ezekkel az ocsmány kencékkel. Bár ne dőltem volna be.. Az alapozó színe, textúrája, szaga borzalom. (Nem csodálom az összetevőket látva..) Alig tudtam leszedni, kb. háromszor mentem végig rajta a micellás vizemmel és még akkor is volt a vattakorongon. Eltömítette az összes létező pórusomat és kiütéseim lettek, pedig csak addig volt az arcomon amíg haza nem értem (fél óra). A szemfesték színe koszos zöld volt, az egy dolog, hogy nekem nem állt jól, de még kellemetlen érzés is volt a szememen. Maga a sminkelés is nagyon rossz élmény volt. Egy nagyon buta és rámenős csaj sminkelt, nulla hozzáértéssel, okoskodva. Utána természetesen nekem is minden szemetet el akartak adni, de eszem ágában sem volt megvenni, így bunkók lettek. Egyetlen termékük sem tetszett, amit használtak az arcomon, az áruk viszont felháborító. Többé a közelükbe sem megyek és másnak sem javaslom. Bár lehetne 0 pontot adni..

A közelmúltban jártam egy ingyen sminken, számomra nem teljesen új a cég, mert az ecseteket korábban már használtam. Velük meg vagyok elégedve, eddig még nem mentek tönkre, de ha mégis kicserélik. Legutolsó látogatásom során, csak egy alapozót vásároltam, bár rá akartak beszélni valami primerre is, de az nem igen nyerte el a tetszésem. Valóban kicsit agresszív üzletpolitikát folytatnak, de igazából rám nem tudnak hatni..... Visszatérve az alapozóra,megvettem az Anti Ageing-et, magas fedőhatású és nekem egész nap tart , nagyon jól eltüntette a száraz hámlásokat az arcom területéről (ami egyébként a Bioderma krémemtől se tűnt el).

Egyszerűen SZAR. Már elnézést. Ragacsos, nehéz, fojtó és úgy égett alatta a bőröm, hogy az valami hihetetlen. Lemosni is csak negyedik nekifutásra sikerült. Az üzletpolitikájukról nem kívánok nyilatkozni :) Próbasminkre ültem be az egyik bevásárlóközpontban, mondván még nem sminkelt sosem hozzáértő, megnézném. Elkérték a telószámomat "csak információ- adás céljából" és "magunkat tudjuk igazolni, hogy valóban ennyien vettek részt" lezongorázása után tisztáztam, hogy nem fogok vásárolni, ne hívogassanak. Beültem, alig 18 éves kislány kikent. Hát őőőő.... mit mondjak, szerintem a saját anyám nem ismert volna meg és elvileg "natúr sminket" kaptam.....A kőműves a vakolókanállal kevesebbet vitt volna fel, mint ez az alapozó "vékonyan". Mikor a végén közöltem, hogy szorri, de úgy szar, ahogy van, ez nem én vagyok és ég a bőröm alatta és nem veszek semmit (amit az elején már tisztáztunk), a levegő megfagyott és úgy néztek, mint valami undorító csúszómászóra :D Később, nagyjából egy hét múlva felhívtak és "exkluzív" sminkelésre szerettek volna elhívni. Azt hiszem pont valamikor vásárlás közben kaptak el és a bolt közepén rendkívül udvariasan, de eléggé felindult állapotban elmeséltem a call centeresnek, hogy nem kívánok szennyező, allergetizálásra alkalmas vegyianyagot felkenetni a fejemre, ami után a múltkor is a bőrgyógyásznál kötöttem ki (megtörtént), továbbá nem értem miért zaklatnak, amikor még a telefonszám megadásakor is közöltem, hogy nem fogok vásárolni, nem akarok további marketinges előadáson részt venni és lesz szíves törölni a telefonszámomat a rendszerből. Érdekes mód, azóta nem hívtak :D Ha tehetném nulla pont. Az alapozónak és a brandnek is. Minuszra sajnos nincs lehetőség.

Hidratálók: Propylene GlycolAlkoholok: Octyldodecanol
Emolliensek: Stearic Acid, Oleic Acid, Octyldodecanol
Emulgeálószerek: Stearic Acid, Oleic Acid, Triethanolamine, Sorbitan Stearate
Tisztítószerek: Propylene Glycol Stearate, Triethanolamine
Illatanyagok: Octyldodecanol, Methylparaben, Parfum/Fragrance
Parabének: Methylparaben, Propylparaben
Színezékek: CI 77491
Tartósítószerek: Methylparaben, Propylparaben, Quaternium-15
Sztearinsav. Zsírsav, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, emulzió stabilizáló és felületaktív anyagként használnak.
Olajsav. Az olajsav egy zsírsav féle, melyet elsősorban bőrpuhító (emollient) anyagként használnak. A zsírsavak a bőr természetes védőrétegének fontos elemei, így a bőr számára hasznos összetevők. A zsírsavak és így az olajsav is különösen ajánlott összetevő a száraz bőrre.
Hosszú láncú zsíralkohol. Emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient), sűrítő anyagként használatos. Sima, csúszós érzetet hagy maga után a bőrön.
Sok adalékanyag és enzim is jól oldódik benne. A többi glikolhoz hasonlóan vízmegkötő, hidratáló anyagként használt a kozmetikai iparban - a beautybreains szerint a hidratáló hatása a glicerinéhez hasonló. Segít megőrizni a krém állagát (hogy a krém ne olvadjon meg nagy melegben, illetve ne fagyjon meg nagy hidegben) valamint segíti a többi összetevő beszívódását. Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy az arra hajlamosaknál allergiás, ekcémás tüneteket (kontakt dermatitist) válthat ki.
Erősen lúgos (ph 10) ph szabályozó.
Tartósítószer. A methylparabent tartalmazó termékek növelhetik az UVB által okozott károsodást a bőrben. Bár ez nem biztos, tanácsos methylparaben-tartalmú termékek mellett (meg amúgy is, mindig :)) fényvédőt használni. Részletesebb információ a parabénekről a futuredermen.
Tartósítószerként használt parabén. Részletesebb infó a parabénekről a FutureDermen.
Sorbitol és zsírsavak keveréke. Emulgeálószer.
Csillámpala. A kozmetikai termékekben csillogó hatást keltő ásványi összetevő. A mineral makeupok gyakori összetevője.