Isana Hydro Booster Augen-Roller
Ár: | 1199 Ft | Kategória: | Szemkrémek | |||
Kiszerelés: | 15 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | Rossmann | Bőrprobléma: | Vízhiány |
A krémet feltöltötte: lovecreams, az összetevőket feltöltötte: garabaniki, Módosítva: 2023. november 19.
Kiszerelés: | 15 ml | |
Lelőhely: | Rossmann | |
Kategória: | Szemkrémek | |
Bőrprobléma: | Vízhiány |
2022-ben megújult változat!
Azonnali hatás a szemkörnyéki karikákon hűsítő masszázsgolyóval, hialuronnal, nedvességszegény bőrre, mikroplasztik-mentes összetétel. A parfümmentes Isana Hdyro booster golyós szemkörnyék ápoló könnyen és gyorsan beszívódik, azonnal és intenzíven hidratálja a szemkörnyéket. A hialuront, aloe vera-t és koffeint tartalmazó összetételének köszönhetően azonnal és gyorsan megköti a nedvességet, így mérsékli a szemkörnyéken szárazság által okozott apró ráncokat. A szemkörnyéknek simább és sugárzóan friss kinézetet nyújt. A hűsítő golyós másszázsgolyó az ázsiai zsúrló kivonattal és zabproteinnel együtt élénkít és elősegíti a vérkeringést. Kontaktlencsét viselők is használhatják.
Water / Aqua
Ammonium Glycyrrhizate
i
Sodium Citrate
i
Amikor eloszor hasznaltam nagyon merges voltam, mert a roller becsipte a szemem koruli vekony bort, de ahogy bejaratodott es allandoan kerult ra termek ez megszunt. Nehezen szarad ezert maceras ra hidratalni (szemkrem), viszont nekem onmagaban nem eleg szemkornyekre. Maceras melle szerumot es arckremet is kenni, mert elkenodik vele az is. Annyira nem erzem nagyon jo minosegunek, csak bizom benne, hogy ad egy plusz hidratalast es nem szarit ki meg jobban.Neha iszonyat csipi a szemkornyekemet, plusz ha belefolyik a szemembe (ami a felvitelekor ohatatlanul megesik neha) az sem kellemes.

Az elején nagyon szerettem, hűsített, jól esett, viszont 2-3 hét után elkezdte iszonyatosan kiszárítani a szemem alját :(

Nem vagyok abban a korban, hogy egy külön szemkörnyékápoló szükséges legyen, ugyanakkor a táskákra sem vagyok "hajlamos", de amit az allergia miatt felduzzadt szemkörnyékemmel tett, azt kb hihetetlennek tartom. Allergiaszezonban (szóval most) ha alig alszok, konkrétan nem látok ki a szememen másnap reggel. Napok óta így léteztem, amikor is kipróbáltam az anyukám polcáról ezt a terméket este, másnap reggelre mindenki megjegyezte, hogy mérföldekkel szebb a szemkörnyékem. A hialuron, a panthenol és az ázsiai gázló csodákra volt képes ebben az esetben<3

Hűtőben tartva kellemes, jól esik a szemnek, de ezenkívül nálam semmi hatása nincs.

Addig hűsítette a szemem, míg ki is csípte. Emiatt nem lett a kedvencem.

Addig hűsítette a szemem, míg ki is csípte. Emiatt nem lett a kedvencem.

Szép INCI, nem irritálja a szemem és ahogy előttem is írták jól hűsít és egészségesebb bőrképet ad. Egy kicsit ragad utána a bőröm de nem az a kellemetlen, "le kell mosnom azonnal" érzés.

Eddig néhányszor használtam csak. Jól hűsít, kellemes érzés főleg reggel felvinni. Hatását tekintve én még karikásabbnak látom tőle a szemeimet, viszont a szem alatti bőr valóban puha lesz tőle. Majd figyelem, hosszú távon mit alakít, és visszatérek :)

Egy hónapja használom.
Azért kapott 4 csillagot, mert különösebb hatását nem vettem észre magamon, viszont felvitel után kellemes érzést hagy maga után és külön tetszik benne hogy ilyen golyós felvitelű, ami kellemesen hűvös.
Hamar beszívja a bőröm, nem irritálja a szemem és az az alatti részt.
Jó kis termék

Egy hónapja használom.
Hamar beszívja a bőröm, nem irritálja a szemem és az az alatti részt.
Jó kis termék

Kb. egy hónapja használom, különösebb hatását nem látom, bár nekem nem kimondottan problémás a szem környéki terület. Az tetszik benne, hogy kellemesen hűvös érzetű felvinni, és gyorsan beszívódik. Nem érzékeny a bőröm, de néha engem is csíp kicsit, még nem sikerült rájönnöm, hogy ez mivel függ össze.

Nekem nagyon jól bevált, azonnal ad egy egészséges bőrképet, szépen feltölti a kicsit beesett arcot. Nagyon jól hidratál, anélkül, hogy ragacsossá vagy olajossá tenné a bőrt.
Enyhe bőrpírt én is tapasztaltam a felvitel után, de pár perc után ez elmúlik. Azt hiszem, ez nem irritáció, hanem vérbőség következtében van, amit a koffein okoz.

Antioxidánsok: Beta Vulgaris (Common Beet) Root ExtractGyulladáscsökkentők: Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice, Calendula Officinalis (Pot Marigold) Flower Extract
Hidratálók: Glycerin, Butylene Glycol, Sorbitol, Betaine, Fructooligosaccharides, Sodium Hyaluronate, Lactic Acid, Biosaccharide Gum-1, Potassium Lactate
Kémiai hámlasztók: Lactic Acid
Vitaminok: Panthenol
Emolliensek: Panthenol
Emulgeálószerek: Xanthan Gum
Tisztítószerek: Xanthan Gum
Illatanyagok: Ammonium Glycyrrhizate, Sodium Citrate
Tartósítószerek: Phenoxyethanol
A krém beszívódását segítő anyag, vízmegkötő tulajdonsága is van. Hidratáló készítmények gyakori összetevője. Nem csak a kozmetikai iparban, hanem az élelmiszeriparban is használt az étel nedvességtartalmának megőrzésére.
Az élelmiszeriparban cukorpótlóként használt (édes ízű) anyag. A kozmetikumokban vízmegkötő és sűrítő anyagként használatos.
Cukorrépából kivont aminosav származék, amit főleg mint szuper hidratáló összetevő használnak a kozmetikumokban. Különlegessége, hogy egy ozmolita, ami képes a sejtek vízháztartását fenntartani. További pozitívuma, hogy sok más hidratálóval szemben nem tapad, sőt kifejezetten kellemes és selymes érzete van. Irritáció ellen is segít védeni, emiatt arra is használják, hogy pl. lemosókat gyengédebbé tegyen. A Cosing szerint továbbá antisztatikus (pl. a haj összetapadását gátló), hajkondicionáló és viszkozitásnövelő tulajdonsága is van.
A cékla gyökerének a kivonata. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondicionáló hatású összetevő. Paula Begoun szerint a cékla gyökere gazdag forrása az antioxidánsoknak.
Mesterséges édesítőszer. Hogy a kozmetikumokban milyen funkciót tölt be, arról az interneten gyakorlatilag nem lehet semmit sem találni. Egyetlen szabadalom beszél az oligoszaharidoknak a kozmetikumokban való felhasználásáról, ahol azt állítják, hogy az oligoszaharidokat tartalmazó krémek elősegítik a bőr egészséges microflorájának fenntartását.
Aloe vera növény leveléből származó lé. Vízmegkötő, gyulladáscsökkentő, antioxidáns és antibakteriális hatása van, valamint segíti a sebgyógyulást és általában a bőr regenerálódását is. Bár az aloe vera egyre nagyobb divat mostanában, Paula Begoun szerint tudományos kutatások nem igazolják, hogy hatékonyabb lenne a többi, hasonló tulajdonságokkal rendelkező összetevőnél (mint pl. a C-vitamin vagy a zöld tea).
A hialuronsav só formája, mely a bőrben is megtalálható természetes hidratáló elem (natural moisturizing factor, NMF). A lipidekkel együtt az NMF-ek segítenek megőrizni a bőr víztartalmát, feszességét. Ha csökken a bőr NMF- és lipidtartalma, az a bőr hámlását, kellemetlen feszülését és finom ráncokat eredményez. A kozmetikumokban alkalmazva a sodium hyaluronate képes vizet beszívni a bőrbe, ami a bőr kitelítődését, és ezáltal a ráncok csökkenését eredményezi.
A pantoténsavnak (B5 vitamin) kémiai szerkezetét tekintve az alkoholhoz hasonló formája, B5 provitamin (a szervezet képes B5 vitaminná alakítani). A kozmetikai iparban vízmegkötő (humectant), pőrpuhító (emollient) és nyugtató összetevőként használatos. Allantionnal keverve enyhe égési sérülésre, nap által okozott leégés kezelésére is használják.
Koffein. A Futurederm információi szerint bőrön alkalmazva három fő hatása van: antioxidáns, vízhajtó (átmenetileg simább bőrt eredményez) és érszűkítő (vagyis szem alatti puffadás, sötét karikák ellen hatásos lehet, ha azt nem melaninfelhalmozódás okozza), Paula Begoun szerint viszont nincs olyan kutatás, mely szerint bármilyen hatása lenne a szem alatti karikákra, bár nyugtató és antioxidáns hatása miatt azért nem kifejezetten felesleges, ha van egy (szem)krémben. E szerint a kutatás szerint a koffein fotoprotektív hatással is bír.
Vadgesztenyéből származó flavonoid. Az összetevőnek erős ödéma- és gyulladáscsökkentő hatása van, valamint truntinaging információi szerint segít a vénák és hajszálerek erősítésében azáltal, hogy gátolja az ún. hyaluronidase nevű emzimeket, melyek a kapilárisok részét képező proteoglikánok lebontásáért felelősek.
Tejsav, mely előállítható a tejből, bár a kozmetikumokban leginkább mesterségesen előállított verziót használnak. Az AHA-savak csoportjába tartozik, a bőr legfelső rétegére hámlasztó hatása van. Mint kémiai hámlasztó, a glikolsav után a második legtöbbet kutatott AHA, annál valamivel gyengédebb és valamivel nagyobb molekulaméretű összetevő. Hámlasztó tulajdonsága mellett a tejsav remek hidratáló is.
Fukózban gazdag poliszaharid (nagy molekulájú szénhidrát), melyet növényekből állítanak elő. A bőrön felületi hártyát képez, mely képes megkötni a vizet, így remek hidratáló a stratum corneum (bőr legfelső rétege) számára. Puha, nem zsíros érzetet hagy maga után a bőrön. Fukóz (cukorféle) tartalma révén pedig állítólag még nyugtató, allergiaellenes hatása is van.
Az orvosi körömvirág virágának a kivonata. A körömvirágnak számos pozitív hatása van a bőrünkre, antibakteriális, gyulladáscsökkentő, sebgyógyító, bőrápoló tulajdonságú. Kozmetikumokban mindezen hatások együtteséért alkalmazzák, noha a hivatalos megfogalmazás szerint csak bőrápolónak nevezik. Gyakorlati tapasztalatok szerint nagy koncentrációban alkalmazva az igénybe vett bőrt kiválóan regenerálja. Használatakor vigyázzunk a fészkesvirágzatúakkal kapcsolatos allergiákra.
Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)
Szőlőcukor és („sima”) cukor erjesztésével előállított természetes eredetű, Ecocert által is jóváhagyott sűrítőanyag, mely segít abban, hogy a folyós termék sűrűbb, zselésebb állagúak legyenek.
A CosIng besorolása szerint nedvesítő, bőrkondícionáló, ph stabilizáló hatású összetevő. A Wikipédia szerint élelmiszerekben is használt antimikrobiális tulajdonsága miatt, E326 néven is ismert.
Bőrjavító anyag, mely egyben a krémben lévő tartósítószerek hatását is növeli. Gyakran használt parabének helyett tartósítószerként phenoxyethanollal kombinálva.
Nátrium hidroxid (marólúg, lúgkő). Vízben oldva erősen lúgos oldatot képez. A kozmetikai iparban kis mennyiségben arra használják, hogy szabályozzák vele a krémek ph értékét (bizonyos hatóanyagok csak bizonyos ph tartományban aktívak, ilyenek pl. az AHA és BHA). Nagyobb mennyiségben bőr irritáló.
A glicirrizin sav ammóniumsója. A glicirrizin nagy mennyiségben található az édesgyökérben, ez adja a növény édes ízét. Számos orvosilag kedvező hatása mellett a kozmetikai szerekben is alkalmazzák bőrkondícionáló illetve maszkoló (más összetevők kellemetlen szagának ill. ízének elfedésére szolgáló) összetevőként. Népszerű alkotó pl. az ajakbalzsamokban.
pH stabilizáló, maszkoló (nem kívánt illatokat és ízeket semlegesítő) és kelátképző (a víz révén a kozmetikumokban lévő fémionokat stabilizáló) segédanyag, mely segít abban is, hogy a formulák tovább szépek maradjanak,.