Isana

Ár:   449 Ft   Kategória:   Hajápolók
Kiszerelés:   200 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   Rossmann   Bőrprobléma:   --

A krémet és az összetevőket feltöltötte: siss, Módosítva: 2019. május 23.

Kiszerelés:   200 ml
Lelőhely:   Rossmann
Kategória:   Hajápolók

Szilikonmentes hajbalzsam hosszú hajra ricinusolajjal, keratinnal, koffeinnel és narancsvirág illattal.

alexa12
Krémkedvelő  |  Bőrtípus:  Kombinált  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

Csutak

2023. március 19.

Nem vagyok tőle elájulva. Nagyon folyékony ez is, mint ahogy a konkurencia balzsamjainál is tapasztaltam, felvinni alig lehet a hajra, még akkor is, ha már kinyomkodtam belőle a vizet. Miért nem lehet normális balzsamot gyártani?

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. március 19.

Kitsyke

Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2021. július 28.

Az illata valami borzalom, másnap is érződik a hajon, de megvagyok elégedve a balzsammal,
pláne hogy van benne Koffein, én a hajtőre is tenni szoktam belőle, rajta hagyom vagy 20 percet , kis hajolaj és sima hajat kapok:) + hogy szilikonmentes!!!!

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. július 28.

pviviana

2021. június 29.

Az én hajamnak nem volt elég, mint balzsam, utána is kell rákennem kimosás nélküli balzsamot és olajat. Nem egy rossz termék, az ára is kedvező, de akinek vastagszálú, szöszös, száraz haja van, mint nekem, ez a termék nem fogja megjavítani önmagában.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. június 29.

susi95

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2021. január 8.

Kettős érzelmeket vált ki belőlem. Jó h szilikonmentes, viszont rettenetesen mű az illata, ami még másnap is érződik (köze nincs a narancsvirághoz). Nagyon sűrű, így sokáig elég lesz, kb fele annyi kell belőle, mint más balzsamokból, de hidratálni aligha hidratál bármit is. A kifésülést segíti, és nem szál a hajam tőle, de nem is fényes.
Összegezve: van, amiben jó, van amiben gyenge.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. január 8.

Összegezve: van, amiben jó, van amiben gyenge.

ziza27

2020. december 14.

Csatlakozom azok picinyke táborához, akiknek ez nem igazán jött be. Az illata nagyon kellemes, de sajnos semmi nem marad meg belőle. Szerintem egyáltalán nem táplál, a más termékek használata után amúgy selymes hajam ezután eléggé sprőd lesz.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. december 14.

Nicy011

2020. november 10.

Többféle balzsamot használtam már, jóval magasabb árkategóriát is kipróbáltam, de az egyik nagy kedvencemhez ez áll a legközelebb. Jó áron van, fényes, puha, könnyen kifésülhető lesz a hajam tőle, és több napig megmarad a kezelhetősége. Túl is teljesítette az elvárásaim.
Végre egy jó termék elérhető áron!

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. november 10.

Végre egy jó termék elérhető áron!

MademoiselleSumire

2020. október 28.

Kellemes kis mindennapi balzsam nagyon jó áron, szerintem semmi több.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. október 28.

Kellemes kis mindennapi balzsam nagyon jó áron, szerintem semmi több.

uaim

2020. október 26.

Sajnos én leszek az akinek nem jött be de nem vagyunk egyformák ahogy a hajunk sem. Nekem egyáltalán nem vált be. Amúgy illata nagyon fincsi de szalmaszáraz lesz tőle a hajam ami amúgy nem az. Próbáltam előpakolóként, balzsamként sehogy nem működött sajnos. Akartam szeretni de nem vált be.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2020. október 26.

Clementine

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2020. október 24.

Először nagyon szkeptikus voltam és miután elfogyott az első tubus nem is vettem újra, mondván hogy bármelyik balzsam tudja ezt. De nem! Eskü a legjobb balzsam, amit az utóbbi időben használtam.
Az állaga elég híg, így kicsit gyorsabban fogy, de a hatása iszonyat jó. Szépen puhít és csökkenti a frizzységet.
Az illata is jó, mondjuk nem marad meg a hajban de ez engem egyáltalán nem zavar.
Az összetevőivel sincs bajom, tetszik, hogy szilikonmentes.
A jövőben nem fogok más balzsamokkal kísérletezgetni, ezzel teljes mértékben meg vagyok elégedve.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. október 24.

Az összetevőivel sincs bajom, tetszik, hogy szilikonmentes.

Aida0531

Bőrtípus:  -
2020. október 23.

Jó kis balzsam, mostanság 3-4 különböző terméket próbáltam ki, balzsamok közül ez mindenképp viszi a pálmát.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. október 23.

Antioxidánsok: Pentaerythrityl Tetra DI-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate
Hidratálók: Niacinamide, Hydrolyzed Keratin
Kémiai hámlasztók: Citric Acid
Vitaminok: Panthenol, Niacinamide

Cetyl és stearyl zsíralkoholok keveréke. Zsíralkohol, melyet emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient) és sűrítőanyagként (konzisztencia növelő) használnak a kozmetikumokban. A zsíralkoholoknak ellentétben a „normális” alkoholokkal (pl. ethylalcohol) nincs szarító és irritáló hatása a bőrre.

Panthenol eo I v 0 0

A pantoténsavnak  (B5 vitamin) kémiai szerkezetét tekintve az alkoholhoz hasonló formája,  B5 provitamin (a szervezet képes B5 vitaminná alakítani).  A kozmetikai iparban vízmegkötő (humectant), pőrpuhító (emollient) és nyugtató összetevőként használatos.  Allantionnal keverve enyhe égési sérülésre, nap által okozott leégés kezelésére is használják.

Koffein. A Futurederm információi szerint bőrön alkalmazva három fő hatása van: antioxidáns, vízhajtó (átmenetileg simább bőrt eredményez) és érszűkítő (vagyis szem alatti puffadás, sötét karikák ellen hatásos lehet, ha azt nem melaninfelhalmozódás okozza), Paula Begoun szerint viszont nincs olyan kutatás, mely szerint bármilyen hatása lenne a szem alatti karikákra, bár nyugtató és antioxidáns hatása miatt azért nem kifejezetten felesleges, ha van egy (szem)krémben. E szerint a kutatás szerint a koffein fotoprotektív hatással is bír.

B3-vitamin, mely többféle szempontból is kiváló hatással van a bőrre: egyrészt remek hidratálószer, másrészt pedig hatásos pigmentfoltok ellen is. Ezenkívül ígéretes öregedés elleni hatóanyag, amely serkenti a kollagéntermelést, és hatásos sejtkommunikáló összetevő (bőrünk sejtjeit helyes viselkedésre biztató összetevő). Pattanások kezelésében is több antibiotikummal felveszi a versenyt, ráadásul 2% niacinamide ígéretesen csökkenti a faggyútermelést és normalizálja pórusok méretét (forrás).

Részletes infó az összetevőről: CosmeticsCop, SmartSkinCare, FutreDerm, INCIDecoder

Ricinusolaj. A kozmetikumokban bőrpuhító (emollient) anyagként használják. Enyhén ragadós érzetet hagy maga után a bőrön.

Mesterséges olaj, amit bőrpuhító (emollient), sűrítő, és sikosító (a krémet könnyebben kenhetővé tevő) anyagént használnak. A zsíros bőrűeknek és pattanásokra hajlamosaknak érdemes kerülni, mert komedogén (pattanásokat okozó) és pórus elzáró összetevőnek számít. További információ a truthinagingen.

Sárgás, viaszszerű anyag, mely docosyltrimethylammonium chloride vagy BTAC-228 néven is ismert. Elsősorban hajápoló termékekben találkozhatunk vele, ahol elektromos töltődést megakadályozó anyagként, hajkondícionálóként és tartósítószerként funkcionál. 0.1%-nál kisebb mennyiségben használt. Nagyobb koncentrációban erősen irritáló. Forrás: truthinaging

Pálmaolajból származó kvartener ammónium-só. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint antisztatizáló és hajkondicionáló hatású összetevő. Kíméletes a hajhoz.

Hajápolókban és samponokban gyakran használt összetevő, melyet elsősorban az elektromos töltődés megakadályozására használnak (antistatic). Ezenkívül emulgeáló, tisztító és tartósítószerként is használt.

Elektromos töltődést megakadályozó, felületi hártya képző, hidratáló és hajkondícionáló anyag. A hidrolizált keratint hidrolizált gyapjúnak is hívják, mert leggyakrabban gyapjús állatok szőréből állítják elő.  Az állat szőréből kivonják a keratint, majd azt túlságosan nagy molekula mérete miatt  kisebb egységekre bontják (hidrolízis). A hidrolizált keratint elsősorban hajápoló termékekben használják a hajat erősítő és hidratáló tulajdonsága miatt. További részletek itt.

Az izopropil-alkohol a legegyszerűbb szekunder alkohol. A CosIng besorolása szerint illlatanyagként, oldószerként, és fertőtlenítőszerként használatos összetevő.

Kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták a hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)

Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.

Más néven sulisobenzone. Kémiai fényvédő, mely az UVB- és rövid UVA-sugarak (290-360 nm hullámhosszú) ellen véd. Magas stabilitású összetevő, amely véd más összetevőket is az UV-sugárzás okozta károktól. A sulisobenzone viszonylag gyenge fényvédő, önmagában nem véd eléggé, így leginkább csak a többi összetevőt védő segédanyagként használt. Az összetevővel kapcsolatban felmerült a a gyanú, hogy elősegíti a bőrben a káros szabad gyökök képződését. További információ a smartskincare-en.

Más néven octyl salicylate vagy octisalate. Kémiai fényvédő, mely az UVB-sugarak (295-315 nm hullámhosszú) ellen nyújt védelmet. Fény hatására némileg veszít fényvédő képességéből. Önmagában használva nem nyújt elégséges védelmet, ezért egyéb fényvédőkkel szokták kombinálni.

Egyszerűbb néven avobenzone. Kémiai fényvédő, mely az UVA-sugarak (310-400 nm) ellen nyújt védelmet. Az avobenzone stabilitása nem túl nagy, fény hatására lebomlik. Fotostabilizátorok (mint pl. Octocrylene vagy Butyloctyl Salicylate) lassítják az avobenzone lebomlását. Részletesebb információ a smartskincare-en.

A benzoesav nátrium sója, melyet tartósítószerként használnak. Főleg gombák ellen hat. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Potassium Sorbate) használják.

Levendulából kivont illatosító anyag, a levendulaolaj egyik fő összetevője. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Hivatalos funkcióbesorolása antioxidáns. Az összetevő meggátolja az oxigénnel való reakciókat, melyek a telítettlen zsírsavak avasodását okozzák. Gyakori összetevője a szappanoknak.