Keve Dermofil Paszta
Ár: | 1490 Ft | Kategória: | Arcápolók | |||
Kiszerelés: | 250 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | üzletláncok, drogériák, online | Bőrprobléma: | Pattanások (acne) |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: vbegonie, Módosítva: 2021. május 26.
Kiszerelés: | 250 ml | |
Lelőhely: | üzletláncok, drogériák, online | |
Kategória: | Arcápolók | |
Bőrprobléma: | Pattanások (acne) |
Seborrheás, pattanásos, gyulladt arcbőr kezelésére kiválóan alkalmas készítmény. Megszünteti az arcbőr egyéb lokális gyulladásait is.
Water / Aqua
f
Menthol
Methylparaben
i I ta I par
Évek óta használom és nagyon bevált. Sajnos szeretem nyomkodni az arcom, utána pedig mindig piros/gyulladt lesz a bőröm. Arcmaszkként szoktam felvinni, nekem nyugtatja, hűsíti a bőröm, a gyulladást pedig megszünteti. Nagyon zsíros a bőröm így az én arcbőröm nem szárítja (persze nem mindennap használom). A pórusokat is összehúzza. Mindig újraveszem, nagyon jó kis termék.

Nagyon nagyon leszárítja a pattanásos bőrt, még rosszabb lett mint előtte. Bőrgyógyászom sem örült neki, amikor említettem, hogy használom.

Nagyon szeretem! Nekem egy évig simán kitart egy tubussal. Havonta 2-3 alkalommal használom, viszont akkor az egész arcomra. Az én arcbőröm a hormonhullámokkal párhuzamosan változik. Mikor nagyon kipattogzok és “semminemjó” , akkor szoktam ezt a terméket bevetni. Egész arcra felkenem, kb 10 percig rajta hagyom, aztán leöblítem langyos vízzel. A lemosás után makacsul ragaszkodó, langyos víznek ellenálló megmaradt terméket ( pl az orrom, állam, hajvonal környékén) egy bevizezett pamut arctörlő törölközővel távolítom el.
Az eredmény mindig egységes, megnyugodott bőr. Csökkenti az egyenletlenségeket, pattanások láthatóságát, gyulladást, bőrpírt.

Régebben tini koromban ajánlották, de akkor még nem használtam mellé semmit, valamint egész arcra használtam, de akkor még nagyon nem volt jó, így hamar megutáltam. Túl érzékeny és fiatal volt hozzá a bőröm.
Sok év kellett hozzá, hogy adjak neki egy második esélyt. Mostmár nem használom sűrűn, de néha nagyon jó érzés. Felfrissíti a bőröm, bár csodát nem tud vele tenni, azért van látható eredménye. Nagyon sok van benne, így nekem rettenetesen sokáig elég.

A szeborreás bőrömre nagyon jó hatással van, sokkal ritkábban pirosodik és viszket

Frissítés: Az előző véleményt elolvasva kipróbáltam teljes arcra maszkként felvive. Az elején égető érzés, utána jön a kellemes hűsítés. 1-2 hetente alkalmazom már ebben a formában is, szintén Keve CBD olajat tartalmazó nappali és éjszakai krémek mellett, így nem szárít és nem tapasztalok fokozott zsírosodást sem a hatására (a bőrtípusom kevert). Nyugtató, friss és tiszta érzetet hagy maga után.
Szükség szerint használom pattanásokra. Hűsít és hamar leszárítja őket, nekem bevált.

Bőrtípus: kombinált/zsíros, pattanásra hajlamos
Előnyök
- olcsó, könnyen beszerezhető
- lassan fogy
- tiszta érzet
- valóban hatásos (megfelelő használat mellett)
Hátrányok
- szárító hatás
- irritációt okozhat
- SLS-t tartalmaz
Egy ismerősöm ajánlotta ezt a terméket 2016/2017 körül, 2018-ban újra is vettem egyszer. A termék a nagy kiszerelés miatt sokáig elég, viszont vigyázni kell vele, mert ha már kevés van a dobozban, akkor hamar kiszáradhat a maradék. Akkoriban a pattanásaimra használtam és nem mostam le estére, néha-néha az egész arcomon is elkentem maszkként, és 15 perc után lemostam. Sajnos akkoriban még nem voltam tudatos bőrápoló, nem használtam semmilyen más terméket, csakis szárító hatású krémeket/géleket, amik nem tettek jót a bőrőmnek. Spot treatmentként teljesen jó volt, viszont mostanra már megtanultam, hogy a bőrt belülről kell ápolni, és nem szárítgatni. Ennek ellenére teljesen jó termék, ha megfelelő mennyiségben használod, illetve megfelelő termékekkel kombinálod. Száraz és érzékeny bőrűeknek nem feltétlenül ajánlom, illetve a Sodium Laureth Sulfate összetevő miatt talán zsírosabb részekre sem érdemes használni, mivel ez egy nagyon erős tisztítószer, és méggyorsabb zsírosodást eredményezhet.

Bőrtípus: kombinált/zsíros, pattanásra hajlamos
Előnyök
- olcsó, könnyen beszerezhető
- lassan fogy
- tiszta érzet
- valóban hatásos (megfelelő használat mellett)
Hátrányok
- szárító hatás
- irritációt okozhat
- SLS-t tartalmaz

Imádom, mindig egy arcfrissítés, amikor a bőröm rosszabb állapotba kerül a stressz és rossz étkezés által. Inkább nem tanácsolom, hogyan használjátok, mert szerintem én is túlzásba tudok esni vele, de annyira jót tesz az arcomnak, mintha egy resetet kapna a problémás rész nagy százaléka. Én a nehezebb időszakokban (ami az arcbőrömön is meglátszik) nyúlok hozzá, meg néha, amikor egy nagyobb felfrissítés kell, ilyen alkalmakkor nagy barátom. Összességében szeretem, pozitív tapasztalatom van vele.

2021. február 10.
Körülbelül egy hónapja használom maszkként 4 naponta, felváltva a Revox 20%-os glikolsavas szérumával, alkalmanként 30 percig van fent. Én először csak 5 percig hagytam fenn, és fokozatosan emeltem a hatóidőt 3-5 percekkel. Ez a paszta segített a legtöbbet pattanások ellen, nem mondom, hogy tükörsima lett az arcom, de sokkal jobb állapotban van, mint azelőtt. Gyulladt pattanásaim a rendszeres használat óta nem jöttek elő, csak kisebbek, a bőrömet is puhábbnak érzem. Ha maszkként használja valaki, én azt javaslom, hogy mindenképp vékony rétegben kenje fel, úgy nem csípi annyira a szemeket (különben meg szokták mondani, hogy a szépségért meg kell szenvedni :D), illetve egy zsebkendőt mindenképp készítsen elő... :) Nagyon gazdaságos, ár-érték arányban kiváló terméknek tartom.
2022. február 19.
Keserű tapasztalatokat szereztem a szeborreával, és ez a készítmény nagy mértékben hozzájárult, hogy elmúljon. Finoman hámlaszt is. Még mindig szuper!

2021. február 10.
2022. február 19.

Most, hogy végre találtam olyan termékeket, amelyek TÉNYLEG segítenek a pattanások, mitteszerek ellen, most "hálából" sorra veszem, hogy mik voltak, amik fabatkát sem értek nálam, és csak az időm és a pénzem rabolták. Ő az egyik. Ha fent hagytam előírás szerint, teljesen szétszárította a bőröm, a pattanás a mélyben meg vígan élte tovább az életét...

Gyulladáscsökkentők: SulfurAlkoholok: Cetyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Alcohol
Emolliensek: Cetyl Alcohol, Cetearyl Alcohol
Emulgeálószerek: Sodium Laureth Sulfate, Cetyl Alcohol, Cetearyl Alcohol
Fényvédők: Titanium Dioxide, Zinc Oxide
Tisztítószerek: Sodium Laureth Sulfate, Cetyl Alcohol
Illatanyagok: Methylparaben
Parabének: Methylparaben
Tartósítószerek: Methylparaben
Kókuszból előállítható, tisztítókban, szappanokban és samponokban gyakran használt felületaktív anyag és emulgeálószer. Az SLS-nél gyengédebb, de hatékony tisztító anyag. Bár nagy mennyiségben az SLES is irritáló (az SLS mar kisebb mennyiségben is az), a kozmetikumokban található koncentrációban a használata biztonságosnak tartott.
Zsíralkohol, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, sűrítő és hordozó anyagként használnak. Kivonható a kókuszolajból vagy előállítható mesterségesen is.
Cetyl és stearyl zsíralkoholok keveréke. Zsíralkohol, melyet emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient) és sűrítőanyagként (konzisztencia növelő) használnak a kozmetikumokban. A zsíralkoholoknak ellentétben a „normális” alkoholokkal (pl. ethylalcohol) nincs szarító és irritáló hatása a bőrre.
Más néven Talcum. Zsírkő. A zsírkő a természetben előforduló ásvány féle, melyet a kozmetikumokban leginkább por formában térfogatnövelő, töltőanyagként használnak. A CosIng besorolás szerint még bőrradírozó, összecsomósodást megakadályozó, átlátszatlanná tevő és bőrvédő összetevő. Bár felmerült a gyanú, hogy a zsírkő belégzése az esetleges azbeszttartalma miatt esetleg rákkeltő lehet, Paula Begoun szerint átfogó kutatások mutatják, hogy a zsírkő tartalmú kozmetikumok nem növelik a használókban a tüdőrák kockázatát. A folyamatban lévő viták és jogi problémák ellenére az azbesztmentes talkumot biztonságosnak tekintik a sminkben és a bőrápolásban, bár ajánlatos kerülni a laza por állagú talkumot a nemi szervek területén illetve sérült bőrön.
A kozmetikumokban oldószerként (segíti a vízben nem oldódó összetevők keveredését pl. olajok és fényvédők esetén), sűrűség szabályozóként (viszkozitás csökkentő), fertőtlenítőszerként, habzás csökkentőként (a kozmetikum rázásra se kezdjen el habozni) és tartósítószerként használatos, valamint segíti a hatóanyagok jobb bejutását a bőrbe (DE! sajnos nem csak a hasznos hatóanyagoknak segít utat törni a bőr alsóbb rétegei felé, hanem az olyan bőrre káros összetevőknek is mint az illatanyagok). A denaturalt alkohol egy kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták például az ethanol hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)
Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.
Kis mennyiségben sürítő, átlátszatlanná tevő segédanyag, nagyobb mennyiségben pedig fizikai fényvédő. A titanium dioxide mind az UVA mind az UVB sugarak ellen védelmet nyújt. Megfelelő védelmet biztosít a 290-350 nm hullámhosszú UV sugarak ellen, míg némi, de nem elégséges védelmet biztosít a 350-400 nm hullámhosszú sugarak ellen. Az egyik legsatbilabb és legbiztonásgosabb fényvédő összetevő. Kis hátránya, hogy "kozmetikailag" nem kellően elegáns, és hajlamos fehéres réteget hagyni a bőrön, amit nanomérte használatával lehet nagyban javítani. Lásd még Titanium Dioxid (Nano). (forrás)
Kén. Baktériumellenes, gombaellenes és gyulladáscsökkentő összetevő, melyet ősidők óta használnak különböző bőrbetegségek gyógyítására. A ként ma is alkalmazzák a pattanásos bőr, rozacea és szeborreás dermatitsz kezelésére. Az összetevő régebben az egyik legelterjedtebb pattanások elleni hatóanyag volt, mára ritkábban használt kellemetlen, romlott tojásra emlékeztető szaga miatt. A kén keratolitikus (hámoldó) és gyulladáscsökkentő tulajdonsága révén segít a pattanásos bőrön. Szalicilsavval kombinálva szinergikusan segít az akne legyőzésében. (Forrás: Leslie Baumann: Cosmetics Dermatology)
Ásvány. Kisebb mennyiségben sűrítő, fehérítő és síkosító segédanyagként, nagyobb mennyiségben pedig fizikai fényvédőként használt. Fizikai fényvédőként kiváló UVB és UVA blokkoló egyaránt, megfelelő védelmet nyújt a 290-400 nm hullámhosszú napsugarak ellen, és még a 700nm hullámhosszú sugarak ellen is nyújt némi védelmet. Meglehetősen fotostabil. Talán nyugtató és antioxidáns hatása is van. Fő hátránya, hogy kozmetikailag kellemetlen, fehér réteget hagy maga után.
Mentol, melyet borsmentából állítanak elő. A CosIng besorolása szerint nyugtató, frissítő hatású anyag. Paula Begoun szerint viszont a mentolnak a borsmentához hasonlóan irritáló hatása van a bőrre.
Tartósítószer, a leggyakrabban használt parabénfajta. Hatékony és a bőr számára gyengéd baktérium- és gombaölő szer. A methylparabent tartalmazó termékek növelhetik az UVB által okozott károsodást a bőrben, ezért tanácsos a methylparaben-tartalmú termékek mellett fényvédőt használni. A parabének kapcsán felmerült a gyanú, hogy szerepük lehet a rák kialakulásában, befolyásolhatják a természetes ösztrogén szintet, felhalmozódhatnak a szövetekben és növelhetik az UVB okozta DNS károkat a sejtekben, viszont az FDA szerint nincs ok aggodalomra az összetevő kozmetikai termékekben való használatával kapcsolatban, már csak azért sem, mert a hatályos EU szabályozás szerint a parabének egyenkénti aránya a kozmetikumokban legfeljebb 0.4% lehet.