Bőrproblémák: bőrproblémák and túlérzékenység

Kiehl's Ultra Light Daily UV Defense Mineral Sunscreen SPF50 / PA+++

4.1
Hozzáadva 2020.05.19.by

gigi

Ultrakönnyű ásványi fényédő napi használatra SPF 50 fényvédő faktorral.

13 000 Ft-tól

Utoljára szerkesztve: 2022.03.25. 22:24 - 2021.06.16. 13:01

Végülis feladtam a csatát az olcsóbb ásványi fényvédőkkel és megvettem ezt. Persze volt fogcsikorgatás az ára miatt... Tapintásra nagyon szilikonos, szóval a szemüvegem csúszkál rajta, de legalább fel tudok belőle vinni eleget azt hiszem. Engem nem szárít, de azt se vettem észre hogy hidratálna, szóval szoktam alá tenni egy kis krémet (amit használok, az visszafogja a zsírosodást). Szerencséra a szememet nem bántja, és a színe is jó (legalábbis így nyárra), szóval tökéletes gyorsan feldobni munka előtt, de mivel nem szárad le vagy szívódik fel teljesen, le kell púderezni. Úgy veszem észre, hogy a legtöbb púderrel kijön, és így elég stabil is. Ha nem lenne ilyen drága, tuti újravenném, de azért bár jobb mint amit eddig használtam, ez még sajnos közel sem csodaszer8 hónappal később. Sajnos kicsit újra kell gondolnom a véleményemet, ugyanis nem csak hogy újra nem vettem, de nem is fogy - szinte csak meetinges napokon használtam, ami nálam ritka. Egyrészt, a kezdetek óta olyan a szaga mint egy húszforintosnak amit azóta fogdosok hogy kijöttem a medencéből (fémes-klóros, szerencsére nem túl erős, bár ragaszkodó). Másrészt, olyan érzés mintha olaj lenne a bőrömön, és a legkisebb érintésre is lejön, plusz a nap folyamán gyűrődik és mászik, akármennyire is púderezem le. (Legalább le lehet mosni könnyen...) De mostanában inkább nyúlok egy meszelősebb fényvédőért a mindennapokra, ha azt rendesen le lehet púderezni valami színezettel.Szóval most olyan 6.5/10, így kénytelen leszek levenni egy csillagot.

2020.05.20. 10:40

Mintát kértem az üzletben mielőtt megveszem, le akartam tesztelni, hogy bírja-e a bőröm. Híg, folyós állagú, szépen siklik a bőrön. Nem okozott kiütéseket, bírja az arcom. Elég jó a fedése, ahogy az előttem szólók is írták simán elmegy egy közepes alapozónak (de inkább bb krém, mert hidratál is), viszont van egy szürkés beütése. Ha a nappali hidratálómmal keverem akkor érdekes, ez elmúlik. Magában észrevehető.Nekem nem mattul sehova, szép bőrfénye van, ami egész nap megmarad. Ennek ellenére egyáltalán nem zsírosít.Azt hiszem megveszem a nagy kiszerelést belőle mert megéri. Nem egy egyszerű színtelen krém, ez kicsit macerásabb de teszi a dolgát.

2020.04.28. 08:04

Nekem sajnos általánosságban nem jöttek be a Kiehl's termékek, ettől is csúnya, zárt pattanásaim lettek már az első pár használat után. :(Sajnálom mert nagyon drága volt.

Utoljára szerkesztve: 2020.07.28. 12:54 - 2019.04.24. 09:51

Elképesztő! Kb az egyetlen 50-es fizikai fényvédő, ami majdnem tökéletes. Az első és legfontosabb, nem irritál. Mikor felkenem, kicsit zsizseg az arcom, amíg valamennyire beszívódik, de utána semmi. Nekem nem mattul be, hanem egy szép enyhe bőrfényt hagy maga után, amit nagyon szeretek. Kicsit ül az arcon, könnyen törölhető, ezért érdemes nem tapogatni a bőrt. Vízhiányos a bőröm, de ez nem szárítja. Icipicit sem. Nem is csillog a fejem, mint a Salamon töke. Illata kellemes,kb nincs is. A színe ilyen fura szürkés, de legalább nem fehér, nem gésa, az én NC25-ös bőrömmel viszonylag szépen passzol. Fedése van, közepesnek mondanám, sminkelni lehet rá. Folyós, híg, ezért elsőre nehéz belőni az elvi mennyiséget, könnyű lenne jóval kevesebbet tenni.Kánikulában kíváncsi leszek rá, mennyire folyik le az arcomról.Az ára? Nagyon húzós. De, ha az veszem, hogy százezres a nagyságrend, amit az elmúlt években fényvédőkre költöttem és egyetlen egy flaskát se fogyasztottam el teljesen, mert hamarabb adtam el/ dobtam ki, ez viszont sanszos, hogy újravevős... Nos, akkor már nem is olyan drága.Ha szeretném a fényvédőket, akkor ez lenne a kedvencem. Sajnos utálom őket, nekem a fényvédelem nyűg, pedig tudom, mennyire fontos.Azért jár az 5 csillag, mert a legtökéletesebb a piacon.Update: Levonok két csillagot. Ahogy melegszik az idő, nem szívódik be, csak ül a felszínen és az egy dolog, hogy mindenhez is tapad, de viselni sem olyan kellemes. Sőt.

2018.12.15. 10:50

Nagyon meg vagyok elégedve vele, mert nagyon tartós, június óta használom kb minden nap és még legalább 1/3 része megvan, nagyon lassan fogy. Kiegyenlíti a bőröm színét és határozottan javít a pórusaim kinézetén is. Nem mattít (nem is ígéri), de érdekes módon kevésbé zsírosodik át alatta a T vonalam mint az olyan krémek amik kimondottan mattításra valók. Egészségesen néz ki a bőröm tőle, nem a megfelelő árnyalat a bőrömnek, de nem mondanám rossznak, ahhoz képest, hogy ez egy fényvédő csupán. BB krémnek vagy egy közepes alapozónak is simán elmegy, nem szárít, újra fogom venni ha elfogy.

2018.11.11. 10:55

Kb féléve használom már,de nagyon vegyesek az érzéseim vele kapcsolatban. Nekem a színe sem tetszik, az illata sem,nem valószínű,hogy újra veszem. Egyszer kétszer pattikat is okozott.Szerintem ha elfogy mást fogok kipróbálni.Egyedüli pozitívüm a fényvédelem,és hogy viszonylag gyorsan felszívódik.