Kiss My Face

Ár:   $18   Kategória:   Fényvédők
Kiszerelés:   414 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   online külföldről   Bőrprobléma:   --

A krémet és az összetevőket feltöltötte: mstindigo, Módosítva: 2015. április 18.

Ár:   $18
Kiszerelés:   414 ml
Lelőhely:   online külföldről
Kategória:   Fényvédők

Amerikai termék, ezért az INCI az aktív összetevők felsorolásával kezdődik, és a nem aktív hatóanyagok a water-nél indulnak.

Aktív összetevők: avobenzone 1%, octinoxate 7,5%, octisalate 4%, zinc oxide 1,7%

• Nem tartalmaz parabéneket
  • Nem tartalmaz nanorészecskékeket
  • Nem tartalmaz állati összetevőket és nem tesztelték a terméket állatokon,
  • Nem tartalmaz mesterséges színezéket és illatanyagokat.

Vízálló (40 percig)

bibi24
Krémmániás  |  Bőrtípus:  Száraz  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

vkati15

2016. július 28.

Frissítés1:
Sajnos az arcom érzékeny lett a kémiai fényvédőkre így ez is felejtős. Marad kézre vagy testre.

Én a Hydresia-változatot vettem meg és majd 1 hónapja minden nap használom. A bőröm szuper hidratált lett, de ennek az ára, hogy fényes csillogást hagy maga után sajnos (fénylek mint egy diszkógömb). Smink nélkül nem viselhető (kivéve ha strandolni megy az ember :-), vagy ha futni).
Ezt orvosolom egy "All Matt Plus - Shine Control Make Up" alapozóval és egy "[HOLIKA HOLIKA] Sweet Cotton Pore Cover Powder 6.5g / Fine powder" púder segítségével, így a végeredmény megfelelő sőt jónak mondható. Próbálkoztam már többféle fényvédővel (pl.: PC) de eddig összességében (alapozóval és púderrel együtt) ez a legmegfelelőbb.
Természetesen nappal már nem hidratálok, csupán tisztítok és utána C vitamin szérumot használok.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2016. július 28.

Frissítés1:

ancsr

2016. július 14.

Még márciusban rendeltem, sajnos már nekem is a Hydresia változatot küldték. Eleve testre rendeltem és nem tudom milyen volt az előző változat de ez nekem nem tetszik. Olajos érzés marad felkenés után és ragad. Beleragad mindenféle kosz is. El fogom használni, de tuti nem veszem újra.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2016. július 14.

rtteszvesz

2016. július 4.

Ez az eddigi legeslegjobb fényvédőm! Hihetetlenül könnyű.. ha nem próbálom ki, el sem hiszem. :) 1-2 perc alatt beszívódik maradéktalanul. Nincs benne illatanyag, vagy alkohol.. Számomra testre tökéletes. Arcra mást használok, mert a kémiai fényvédőt nem bírom, könnyezik tőle a szemem.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2016. július 4.

nagyorsolya78

Bőrprobléma: Bőröregedés
2016. május 19.

Ha a megfelelő mennyiséget kenem az arcomra, kissé zsírosan csillog, de ez púderrel orvosolható. Nem okoz irritációt, pattanást, olcsó, kiadós. Sminkelni is tudok rá. Az arcomra mégis inkább Uriage Kidet használok, attól valahogy szebb a bőröm. Testre, 1 évesnél idősebb gyerekre remek választás. A spray kiszerelés főleg a gyerekek esetében jó.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Bőröregedés |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2016. május 19.

im

2016. május 18.

Update: a Hydresia-változatot én is nagyon megutáltam: tapad, ragad, csillog, tele lesznek tőle olajjal a pórusaim. Ami még van belőle, testre fogom elhasználni, jobb híján.

Korábban drogériás fényvédőt használtam jobb híján, de ég és föld a különbség. Végre egy fényvédő, ami pillanatok alatt felszívódik, könnyű, nem ragad, nem fénylik zsírosan, és nem ront a bőröm állapotán ronda összetevőkkel.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2016. május 18.

Evian

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2016. március 14.

Kb. pont egy éve használom, minden nap, és nálam beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Mivel az én bőröm nagyon száraz, ilyenkor pár perc alatt beissza. Nyáron kicsit tovább tart, de maximum 10-15 perc és mintha rajtam se lenne. Plusz pont, hogy eddig még mindegyik fényvédőtől elég hamar kiütések jelentek meg az arcomon, ennél viszont semmi ilyet nem tapasztaltam. Nagyon kiadós és az ára is elég jó, úgyhogy mindenképpen újra fogom venni.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2016. március 14.

EszterK

2016. február 26.

Én is az iHerbről rendeltem, és nagyon bánom, hogy nem tájékozódtam itt, mert nekem is a Hydresia változatot küldték, ami arcra abszolút használhatatlan, ilyen ragadós krémem még nem volt :( Emellett egy fura réteget is hagy az arcon, amit még órákkal később is érzek, szörnyű. Nagyon nem tartom korrektnek az iHerbtől, hogy bármiféle jelzés nélkül (még a kép sem változott meg az oldalukon!) egy másik terméket küldenek. Viszont jó pont, hogy a panaszkodásom után azonnal visszautalták az árát.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2016. február 26.

amikell

2015. október 10.

Én is benéztem, pedig kifejezetten az arcomra rendeltem nyaralásra! Semennyire sem szívódott be, egy homokfuvallat után úgy néztem ki mint akit beporcukroztak. Épp ezért testre sem volt jó, csúszkáltam a ruhámban, ragadtam tőle. Kár. :(

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2015. október 10.

lujzi

Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2015. augusztus 17.

update: bizony, már más sajnos! első iherb-es csalódásom. csak emiatt a fényvédő miatt rendeltem megint tőlük, és elég tisztességtelennek tartom, hogy anélkül, hogy jeleznék, megváltozott terméket küldtek. én így nem is fogom tudni használni sajnos, arcra legalábbis biztosan nem :-(

pár napja használom, de máris megszerettem. könnyű, folyékony krém, eldolgozni nagyon egyszerű, és bár fényes marad utána a bőr, egy púder megoldja a helyzetet, és estig nincs vele gond. a pumpája tragikus, spriccel mindenfelé, de ez a legnagyobb hibája szerencsére. az ára verhetetlen.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2015. augusztus 17.

kisko

Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2015. augusztus 14.

Vigyázat, már nem ezt szállítják az iHerbről, hanem a "Hydresia" változatot, ami

-már nem tartalmaz fizikai fényvédőt, csak kémiaiakat
-zsírosabb, mint az eredeti, csak nagyon száraz bőrűeknek jó mindennapi városi használatra
-vízállóbb, tartósabb cserébe

Strandos, kirándulós, sportolós fényvédőnek testre egyébként nagyon szeretem, vettem is újra. Viaszos állaga van, ha felkenem a bőrre, ottmarad, amíg le nem mosom, nem kopik, soha nem égtünk meg vele. Viszont ami miatt befutott (könnyű, városi, arcra való fényvédő), már nem érvényes erre a verzióra. Megy az öt csillag, mert nagyon olcsó, és jó kültéri, nyári fényvédő.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2015. augusztus 14.

-már nem tartalmaz fizikai fényvédőt, csak kémiaiakat
-vízállóbb, tartósabb cserébe

Antioxidánsok: Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract, Tocopheryl Acetate
Gyulladáscsökkentők: Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract
Hidratálók: Glycerin, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract
Vitaminok: Tocopheryl Acetate

Egyszerűbb néven avobenzone. Kémiai fényvédő, mely az UVA-sugarak (310-400 nm) ellen nyújt védelmet. Az avobenzone stabilitása nem túl nagy, fény hatására lebomlik. Fotostabilizátorok (mint pl. Octocrylene vagy Butyloctyl Salicylate) lassítják az avobenzone lebomlását. Részletesebb információ a smartskincare-en.

Kémiai fényvédő, mely az UVB-sugarak (280-320 nm hullámhosszú) ellen nyújt védelmet. Az összetevő nem túl stabil, vagyis UV-fény hatására veszít fényvédő hatékonyságából. Az octinoxate lebomlása megakadályozható más fényvédők segítségével (pl. Trinosorb M-mel). Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy ösztrogén jellegű hatása lehet (különösen gyermekekben és terhes nőkben), és hogy elősegítheti a bőrben a káros szabad gyökök képződését (forrás). Kisebb koncentrációban nem fényvédőkben is használják segédanyagként, hogy védjék a krémeket az UV-sugárzás okozta károktól. Az összetevő használatát Palau-ban betiltották a korallokat károsító hatása miatt.

Színtelen, olajszerű szerves vegyület, enyhe virág illattal. A CosIng besorolása szerint illatosításra haszált összetevő. 2 vegyületből tevődik össze, így a két fő tulajdonsága, hogy zsíralkohol és emollient egyben. Az összetevőt elsősorban naptejekben, vagy olyan kozmetikumokban szoktak használni, melynek összetevői elnyelik az UVB fénysugarakat. Vízálló réteget tud képezni a bőrön.

Ásvány. Kisebb mennyiségben sűrítő, fehérítő és síkosító segédanyagként, nagyobb mennyiségben pedig fizikai fényvédőként használt. Fizikai fényvédőként kiváló UVB és UVA blokkoló egyaránt, megfelelő védelmet nyújt a 290-400 nm hullámhosszú napsugarak ellen, és még a 700nm hullámhosszú sugarak ellen is nyújt némi védelmet. Meglehetősen fotostabil. Talán nyugtató és antioxidáns hatása is van. Fő hátránya, hogy kozmetikailag kellemetlen, fehér réteget hagy maga után.

A kozmetikumokban gyakran használt segédanyag, melyet emulgeálószerként (segíti a vizes és az olajos fázis összekeveredését) valamit felületaktív anyagként használnak.

Cetyl és stearyl zsíralkoholok keveréke. Zsíralkohol, melyet emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient) és sűrítőanyagként (konzisztencia növelő) használnak a kozmetikumokban. A zsíralkoholoknak ellentétben a „normális” alkoholokkal (pl. ethylalcohol) nincs szarító és irritáló hatása a bőrre.

A napraforgó olaja a növény magjából sajtolással nyert illatmentes olaj. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint emollient (bőrphító) hatású összetevő. Paula Begoun szerint gyulladáscsökkentő hatású és segít a bőr barrier funkciójának javításában a víz- és zsírháztartás egyensúlyban tartásával, valamint gazdag forrása a zsírsavaknak (így péládul a linolsavnak). Rendkívül jó hatással van a száraz bőrre.

Glycerin h 0 0

Felületi hártya képző, elektromos töltődést megakadályozó, a krémeket homogénné tevő segédanyag.

Sűrűbb állagú, szilikon alapú polimer, mely nem hagy nehéz érzetet maga után a bőrön. A kozmetikai termékekben alkalmazva könnyen kenhető, selymes érzetet ad, valamint megakadályozza a habzásukat. Mivel képes védőréteget képezni a bőrön illetve kitölti a finom vonalakat és ráncocskákat, ezárt gyakran használják alapozókban. E szerint a tanulmány szerint az összetevő néhány esetben képes megóvni a bőrt a kontakt dermatitistől, például az SLS által indukálttól.

Cetearyl alcohol és az olivaolaj zsírsavainak észtere. Kozmetikai szerekben az alkotók elegyedését segíti, ezen kívül bőr- és hajpuhító képességgel is rendelkezik.

Olíva olajból és sorbitolból származó emulgeálószer, mely segíti a krém víz- és olaj komponenseinek egyenletes keveredését. Gyakran használt natúrkozmetikumokban.

A kínai teacserje nem fermentált változatának a kivonata, közkeletűbb néven zöldtea-kivonat. Jelentős mennyiségű szakirodalom támasztja alá a zöld teának, illetve a benne lévő aktív komponenseknek (EGCG és a zöld tea polifenolok, GTPPs) a számos kedvező hatását a bőrre. Kiváló antioxidáns és gyulladáscsökkentő összetevő, rákellenes tulajdonsága is van. Különösen jól dokumentált a zöld tea napsugarak, illetve UVB károk elleni védő képessége. A kozmetikumokba kerülő zöld tea kivonat minősége nagyban eltérő lehet a benne lévő aktív komponensek (EGCG és polifenolok) mennyiségétől függően. (Forrás: Seminars in Cutaneous Medicine and Surgery, Vol 27, 2008, Natural approaches to management of photoaging)

A sárgarépa gyökerének kivonata. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondícionáló hatású összetevő. A kivonat karotinban és C-vitaminban gazdag, és tartalmaz retinolt is, amely segít megtartani a bőr puhaságát és rugalmasságát. Paula Begoun szerint bár a sárgarépának antioxidáns hatása van, a bőrön alkalmazva dermatitiszt (a bőr begyulladása) okozhat.

Lipid féle (phospholipid). Tojássárgájában, növényi és állati sejthártyában található, manapság napraforgóolajból vagy szójából állítják elő. A kozmetikai iparban bőrpuhító (emollient) és vízmegkötő anyagként használatos. Olajban és vízben is oldódik, ezért hasonlít a sejtmembránhoz. A Lecithin-t liposzómáknak is nevezik, mivel a dupla oldhatósága, a hatóanyagokat magukkal hordozva, segít mélyebbre és a megfelelő helyre szállítani őket.

Az E-vitamin egyik formája, mely a tiszta E-vitamin és az ecetsav észtere. A tocopheryl acetate hasonló tulajdonságokat mutat a tiszta E-vitaminhoz, azonban egy kicsit kevésbé jó a felszívódása a bőrbe és a fotoprotektív hatása is kevésbé bizonyított. Viszont hosszabb a szavatossági ideje a boltok polcain (shelf life), ami miatt ez a leggyakrabban használt formája az E-vitaminnak.

A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.

Források:  Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)

Bőrjavító anyag,  mely egyben a krémben lévő tartósítószerek hatását is növeli. Gyakran használt parabének helyett tartósítószerként phenoxyethanollal kombinálva.