Ezt a terméket már nem gyártják!

Lovely

Ár:   500 Ft   Kategória:   Körömlakkok, lemosók
Kiszerelés:   10 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   Rossmann   Bőrprobléma:   --

A krémet feltöltötte: solyom, az összetevőket feltöltötte: LittleSpark, Módosítva: 2020. május 22.

Kiszerelés:   10 ml
Lelőhely:   Rossmann
Kategória:   Körömlakkok, lemosók

Köröm növekedést serkentő készítmény. A rövid, törékeny, behasadozó körmök szem előtt tartásával készült. A regeneráció folyamatait elősegítő hatásukról ismert növényi savakat, kalciumot, E-vitamint és szóját tartalmaz. A körmök jobban tápláltak - ezzel is növekedésük gyorsul.

Tiria

Audry1

2019. szeptember 7.

Sajnos nekem semmit nem használt, inkább a ricinus olajnál maradtam utána, az meglepő módon nagyon bevált!

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2019. szeptember 7.

Gizella

2018. január 11.

Alapvetően gyenge és töredezésre hajlamos (a legkegyetlenebb helyen, oldalt törik) körmöm van. Ezzel a körömerősítővel viszont sokkal erősebb, nem törik, nem szakad be és hihetetlenül gyorsan nő! Csodaszer!!!! :)

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2018. január 11.

Zoe444

Bőrprobléma: Túlérzékenység
(!)
2016. július 28.

Gyorsan szárad, szép csillogó lesz tőle a körmöm és tényleg gyorsabban nőnek tőle körmeim.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2016. július 28.

Nicolett022

Bőrprobléma: Pirosság (rozacea)
2016. február 27.

Hihetetlenül gyorsan szárad, kb. 3 perc, ami elég nagy előny. Ezt használom alaplakknak, vagy csak magában, de körömerősítő hatása nem volt, viszont mintha picit gyorsabban nőne tőle a körmöm. Végülis alap-fedőlakknak tökéletes, gyorsan szárad, szépen terül és olcsó is, úgyhogy jár neki az 5 csillag.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pirosság (rozacea) |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2016. február 27.

T8erta

Bőrprobléma: Pigmentfoltok
Korcsoport:  -
2015. augusztus 30.

A termék azon jó tulajdonságát kihangsúlyozom, hogy gyorsan szárad, gyönyörű fényesre. Intenzívebb körömnövekedést a lakkhasználattól nem vettem észre, és a töredezés a lemosó szárító hatásától sajnos fenáll. Alaplakként felkenve csodálatos, viszont házimunka mellett másnapra megkopik a körömvégeken.
Hosszabb időn át próbáltam, alkalmanként más, különböző márkájú lakkot rákenni, de a végeredmény mindíg ugyanaz lett, nekem felbuborékosodott.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Pigmentfoltok |  Korcsoport:  -  |  Dátum: 2015. augusztus 30.

PiciBrigii

2015. június 15.

Egy pillanat alatt megszárad, ami nálam előny, mert lakkozás után mindig mindenbe belenyúlok..Elég vékony réteg lesz a körmeimen, ami nem is baj. Nem mondom, hogy ettől nő a körmöm...inkább talán azért tűnik úgy, hogy nő, mert már nem törnek le (Régen képtelen voltam növeszteni...) A regeneráló társával együtt használom, azóta kérdezik sokan, hogy műkörmöm van e :)

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2015. június 15.

nikolett00

2015. május 21.

Meguntam, hogy bármikor mellényúlok a drogéria polcán és nem acetonmentes lemosót veszek, akkor a körmeimet rétegenként lehet lehúzni. Gondoltam megveszem ezt, és csalódtam... Azt hittem, hogy valami gyorsan beszívódó cucc, és mikor felkentem láttam, hogy lakkról van szó, ami egyébként pozitív csalódásként ért. Szép fényt ad, tényleg erősít, de az ecset túl sok lakkot vesz fel és ha nem csepegtetem le, akkor szétfolyik az egész körömfelszínen és vastag lesz, ami sosem akar megszáradni.
Amúgy 4 csillag :)

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2015. május 21.

Amúgy 4 csillag :)

Creativelifes

2015. május 17.

Pár napja vettem a Rossmanban tehát eredményről még nem számolhatok be, de a már látható tapasztalataimat már most leírom. Korábban az oriflame-s körömerősítőt használtam, de elfogyott és ezt megláttam az üzlet polcán, úgy gondoltam kipróbálom. Egyáltalán nem volt drága, szóval meg is vettem. Már az nap felkentem és egyből látható volt, hogy az előző erősítővel szemben elég folyós állagú tehát sokáig elég lehet. Felkentem és szintén az előzővel ellentétben fényes lakk réteget hagyott a körmömön, ami abból a szempontból is jó ha színes lakk alá alaplakk ként akarnánk használni. Mondjuk én egyenlőre csak önmagában szeretném használni. Nagy reményeket fűzök hozzá, de az eredményről később updatelek.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2015. május 17.

B.Violetta

2014. augusztus 15.

Erős, hosszú körmeim vannak, de gondoltam kicsit rásegítek a növekedésükre. Eddig hetente 1 mm-t nőttek, miután bekentem ezzel a lakkal, semmit sem nőttek egy hét alatt, ráadásul még gyengébbnek, hajlékonyabbnak is éreztem őket. Csalódtam benne, de azért adok még neki esélyt.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2014. augusztus 15.

tara95

Bőrtípus: Zsíros
2014. április 19.

Nem bántam meg egyáltalán...alaplakként kentem 2 hétig és a törékeny, lemezes, felváló körmeim hófehérek lettek és gyönyörűen meg is nőttek. Semmi törés, lemez stb. 500 Ft volt csodaszernek minősítem :) színe nincs és irtó gyorsan szárad és nekem tartós is. Újra fogom venni természetesen ha elfogy bár nekem elég nagy mennyiség :).

-1*. Nagyon kiszárította a körmeim TELJES FELSZÍNÉT. Lehet, hogy hozzászoktak. Pihentetem egy darabig mert még mindig imádom, de rosszul voltam a látványtól. Fehéres, rétegenként felvált mancsok...brrr.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2014. április 19.

Antioxidánsok: Tocopheryl Acetate, Dioleyl Tocopheryl Methylsilanol
Hidratálók: Dimethiconol
Vitaminok: Tocopheryl Acetate

Szerves észtervegyület. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint illatanyag (jellegzetes édeskés illata van) és oldószer. Viszonylag nem toxikus, olcsó és könnyen illanó oldószernek minősül, ezért a körömlakkoknak, körömlakklemosóknak gyakori, nagy mennyiségben használt összetevője.

A butil-acetát elsősorban körömlakkokban használt oldószer.  Jól old különböző cellulózésztereket, a műkaucsukot és számos műgyantát. Felhasználják körömlakkok, körömlakklemosók készítésére és az illatszeriparban is.

A CosIng besorolása szerint filmképző anyag. Pamutból vagy faforgácsból nyerik, kénsavas közegben salétromsavval való reakció során. A nitrocellulóz mesterségesen előállított anyag, a természetben nem fordul elő. Rendkívül gyúlékony. Az anyag a legtöbb körömlakk fő összetevője, mivel kemény, fényes felületet ad a nekik.

Az izopropil-alkohol a legegyszerűbb szekunder alkohol. A CosIng besorolása szerint illlatanyagként, oldószerként, és fertőtlenítőszerként használatos összetevő.

Kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták a hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)

Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.

Szintetikus polimer. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint gél- és filmképző összetevő, vagyis csökkenti a kozmetikumok átlátszóságát és áttetszőségét.

A formaldehid szerves vegyület, szén-, hidrogén- és oxigénatomokból épül fel, a legegyszerűbb aldehid. Nagyon reaktív, számos vegyülettel lép kondenzációs reakcióba, metilol- v. metilén származékokat eredményezve. A formaldehidet az Egészségügyi Világszervezet Nemzetközi Rákkutatási Hivatala 2004-ben emberi rákkeltő hatású anyaggá minősítette, európai besorolása szerint: „A rákkeltő hatás korlátozott mértékben bizonyított”. Sósavval reagálva a formaldehidből bizonyítottan humán daganatkeltő bisz(klorometil)-éter keletkezik. Az összetevővel általában körömlakkokban találkozhatunk, ahol kötőanyagként szolgál.

Sűrűbb állagú, szilikon alapú polimer, mely nem hagy nehéz érzetet maga után a bőrön. A kozmetikai termékekben alkalmazva könnyen kenhető, selymes érzetet ad, valamint megakadályozza a habzásukat. Mivel képes védőréteget képezni a bőrön illetve kitölti a finom vonalakat és ráncocskákat, ezárt gyakran használják alapozókban. E szerint a tanulmány szerint az összetevő néhány esetben képes megóvni a bőrt a kontakt dermatitistől, például az SLS által indukálttól.

A többi szilikonhoz hasonlóan bőrpuhító (emollient), hidratáló tulajdonsága van. Könnyen kenhető, nem zsíros, selymes érzetet hagy maga után.

A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.

Források:  Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Felületi hártya képző, elektromos töltődést megakadályozó, a krémeket homogénné tevő segédanyag.

Lipid féle. Tojássárgájában, növényi és állati sejthártyában található. A kozmetikai iparban bőrpuhító (emollient) és vízmegkötő anyagként használatos.

Közönséges nevén só. A kozmetikai iparban a sót térfogatnövelő, maszkoló (a nem kívánt anyagok semlegesítése), sűrűség szabályozó segédanyagként használják.

Brillantkék FCF. Szintetikus kék színezék élelmiszer színezék, kőszénkátrányból szintetikus úton állítják elő. Nagyon jól oldódik vízben.