Lovely

Ár:   Az ár hiányzik. Feltöltöm   Kategória:   Sminkek arcra
Kiszerelés:   Hiányzik. Feltöltöm   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   Rossmann   Bőrprobléma:   --

A krémet feltöltötte: Morna, az összetevőket feltöltötte: krekuci, Módosítva: 2014. szeptember 11.

Ár:   Az ár hiányzik. Feltöltöm
Kiszerelés:   Hiányzik. Feltöltöm
Lelőhely:   Rossmann
Kategória:   Sminkek arcra

Ásványi alapú, E vitamint tartalmazó arcpirosító, mely a bőrnek egészséges, ragyogó külsőt kölcsönöz, miközben megvédi a szabadgyökök ártó hatásától. Egy csomagoláson belül három szín található, így hangulatodnak, sminkednek megfelelő színt használhatsz, vagy akár keverheted is a színeket új árnyalatokat érve el.

Borostyan

bleauwsy

Korcsoport:  -
2020. október 27.

Már meg is feledkeztem róla, hogy használtam, de nagyon szerettem. Ahogy az ecsettel így árnyalatosan felszedtem a színeket, még kontúrozni is tudtam vele, mert a legsötétebb szín bordós volt. Nem volt túl pigmentált, de nem is szeretem ha túl erős. Fillérekért vettem. Nekem tökéletesen megérte és elégedett voltam vele.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport:  -  |  Dátum: 2020. október 27.

mlexa

2020. október 27.

Nem valami pigmentált, sokat kell építgetni. Egyébként a színe szép. Viszont nekem elég hamar el is fogyott. Sokkal jobb pirosítói is van már a márkának, inkább azokat ajánlom!

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. október 27.

yukari99

2019. október 10.

Jó kis termék, semmi extra úgy viselkedik ahogy kell, nem túl hivalkadó. :)

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2019. október 10.

Jó kis termék, semmi extra úgy viselkedik ahogy kell, nem túl hivalkadó. :)

sailorluna

2018. szeptember 5.

a cranberry kiss árnyalatot kaptam. tök szép a színe, nem atom pigmentált, viszont építhető. természetes hatást ad, hétköznapokra megfelel. a csomagolása nem a legszebb, de legalább nem esik szét.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2018. szeptember 5.

nikolett

2016. november 30.

Volt ilyenem régen és szerettem, csak a színt néztem el. :) Azóta elajándékoztam, de ez volt az első pirosítóm.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2016. november 30.

kovacsnikoletta92

2016. február 15.

Nekem bejött, nagyon ritkán használok pirosítót, ezért nem akartam egy vagyont költeni rá. Talán egy picit lehetne természetesebb színe.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2016. február 15.

Maxina

2015. január 8.

Pont elfogyott a pirosítóm és bementem az egyik drogériába ahol nevetséges áron ( 200 ft ) jutottam hozzá. Emlékeztem hogy sokan meg voltak vele elégedve ( itt olvastam ) Hát nekem bevált... Ebben a téli időjárásba nekem tökéletes. Nem igazán sminkelem magam de egy kis arcpír mindig szép :) Nekem bevált :)

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2015. január 8.

Ayani

2014. január 15.

A kis pamacs aranyos, de nyilván használhatatlan. A színei nem nyerték el a tetszésem, nagyon művi hatást keltenek, jobban szeretem a természetességet, amit ezzel a pirosítóval nem sikerült elérnem. Viszont alapozó és púder közreműködésével szép tartós, ami pozitívum.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2014. január 15.

lovelygirl

2013. december 29.

Nekem a coral fiesta árnyalat van meg. Ecsettel szoktam felvinni de annyira nem vált be a szín a világos a bőröm. Én is akciósan vettem, úgy megéri de nem legjobb. :)

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2013. december 29.

p.dori0724

2013. december 17.

Nem tetszik a színe, csak azért vettem meg mert akciós.Nagyon megbántam..

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2013. december 17.

Nem tetszik a színe, csak azért vettem meg mert akciós.Nagyon megbántam..

Antioxidánsok: Tocopheryl Acetate
Hidratálók: Serica, Magnesium Stearate
Vitaminok: Tocopheryl Acetate

Talc 1 0

Más néven Talcum. Zsírkő. A zsírkő a természetben előforduló ásvány féle, melyet  a kozmetikumokban leginkább por formában térfogatnövelő, töltőanyagként használnak. A CosIng besorolás szerint még bőrradírozó, összecsomósodást megakadályozó, átlátszatlanná tevő és bőrvédő összetevő. Bár felmerült a gyanú, hogy a zsírkő belégzése az esetleges azbeszttartalma miatt esetleg rákkeltő lehet, Paula Begoun szerint átfogó kutatások mutatják, hogy a zsírkő tartalmú kozmetikumok nem növelik a használókban a tüdőrák kockázatát. A folyamatban lévő viták és jogi problémák ellenére az azbesztmentes talkumot biztonságosnak tekintik a sminkben és a bőrápolásban, bár ajánlatos kerülni a laza por állagú talkumot a nemi szervek területén illetve sérült bőrön.

Csillámpala. A kozmetikai termékekben csillogó hatást keltő ásványi összetevő. A mineral makeupok gyakori összetevője.

A Cosing szerint rengetegféle célra használhatják ezt a szappanszerű fehér port a kozmetikában. Csomósodásgátló, megfelelő állag előállítását segítő, színező, és bőr hidratációját elősegítő komponens a kencékben. A legtöbb hintőpor alapanyagai között ott találjuk, de sminkkészítményekben, alapozó krémekben is fontos alapanyag lehet.

Minerál makeupokban gyakran használt por állagú anyag. Bár gyakran, mint a talcnál jobb, természetesebb összetevőt említik, Paula Begoun szerint ez nem egészen így van. A bizmut oxikloridot leginkább mesterségesen állítják elő bizmut, kloridionok és víz segítségével. A sminkekben az összetevőt leginkább azért használják, mert sajátos gyöngyszerű csillogása van és finom porszerű az anyaga, mely jól tapad a bőrhöz. Az összetevő hivatalos funkció besorolása színezék.

Kis mennyiségben sürítő, átlátszatlanná tevő segédanyag, nagyobb mennyiségben pedig fizikai fényvédő.  A titanium dioxide mind az UVA mind az UVB sugarak ellen védelmet nyújt. Megfelelő védelmet biztosít a 290-350 nm hullámhosszú UV sugarak ellen, míg némi, de nem elégséges védelmet biztosít a 350-400 nm hullámhosszú sugarak ellen. Az egyik legsatbilabb és legbiztonásgosabb fényvédő összetevő. Kis hátránya, hogy "kozmetikailag" nem kellően elegáns, és hajlamos fehéres réteget hagyni a bőrön, amit nanomérte használatával lehet nagyban javítani. Lásd még Titanium Dioxid (Nano).  (forrás)

Hosszú láncú zsíralkohol. Emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient), sűrítő anyagként használatos. Sima, csúszós érzetet hagy maga után a bőrön.

Növényi olajokból származó emollient anyag, mely megakadályozza a vízveszteséget. (forrás: truthinaging)

A CosIng hivatalos besorolása szerint emulgeálószer, azaz a vizes és olajos komponenesek keveredését teszi lehetővé. A molekula nagyrészt olajban oldódik és csak kis részt vízben, így önmagában főleg magas olajtartalmú, víz-az-olajban típsú emulziókban használják, vagy kombinálják másik, vízben jobban oldódó emulgeálószerekkel. Részletesebb infó az INCIDecoderen.

Ásványi olaj. Színtelen, tiszta folyadék, melyet a petróleumból vonnak ki (vagyis inkább a petróleumból gázolaj gyártás folyamatának mellékterméke). Rossz hírneve ellenére Paula Begoun szerint a kozmetikai tisztaságú ásványi olaj a valaha talált legbiztonságosabb, legkevésbé irritáló hidratáló anyag. Ezenkívül hatásos sebgyógyító is. Az ásványi olajnak azonban némi pórus eltömítő hatása is van, így kombinált és zsíros bőrűeknek jobb kerülni.  Dr. Rózsa Sándor a Testápoló Kislexikonban az ásványi olajat  a nem ajánlott összetevők közé sorolja, mert szerinte "megmarad a bőr felszínén, nem szívódik föl, akadályozza a bőr lélegzését". A híres amerikai bőrgyógyász, dr Leslie Baumann Cosmetic Dermatology című könyvében viszont Paula Begounhoz hasonlóan azt írja, hogy a kozmetikai tisztaságú ásványi olaj egy kiváló és biztonságos hidratáló összetevő.

Tartósítószerként használt parabén. Részletesebb infó a parabénekről a FutureDermen.

Az E-vitamin egyik formája, mely a tiszta E-vitamin és az ecetsav észtere. A tocopheryl acetate hasonló tulajdonságokat mutat a tiszta E-vitaminhoz, azonban egy kicsit kevésbé jó a felszívódása a bőrbe és a fotoprotektív hatása is kevésbé bizonyított. Viszont hosszabb a szavatossági ideje a boltok polcain (shelf life), ami miatt ez a leggyakrabban használt formája az E-vitaminnak.

A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.

Források:  Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

A boroszilikát üvegek egy fajtája, mely jellemzően apró pehely formában kerül a kozmetikai termkekbe. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint térfogatnvelő hatású segédanyag. Mivel az összetevő finom csillogó felületet képez a bőrön, ezért gyakori összetevője különféle csillogó hatású sminktermékeknek és körömlakkoknak.