Miss Sporty So Matte Perfect Stay Alapozó
Ár: | 2000 FT alatt | Kategória: | Sminkek arcra | |||
Kiszerelés: | 30 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | DM, hipermarketek | Bőrprobléma: | Egyenetlen bőrfelszín |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: cinti, Módosítva: 2011. július 20.
Ár: | 2000 FT alatt | |
Kiszerelés: | 30 ml | |
Lelőhely: | DM, hipermarketek | |
Kategória: | Sminkek arcra | |
Bőrprobléma: | Egyenetlen bőrfelszín |
Természetes matt hatást biztosít és megakadályozza a bőr kifényesedését akár 8 órán át. Ásványi anyagokkal és hidratáló anyagokkal óvja a bőrt. Bőrgyógyászatilag tesztelt.
Water / Aqua
CI 77491
CI 77492
CI 77499
sz
Nem mondom, hogy a legelső alapozóm, de abba a kategóriába sorolható. Tökéletes volt abból a szempontból, hogy árban kedvező, állagra jó és jól eldolgozható, ezzel szemben van egy pár probléma vele, ami felett nem tudok szemet hunyni. Ha feldobom az arcomra olyan érzés, mint egy maszk, emellett mások is észreveszik, hogy egyáltalán nem természetes ('kiló alapozó van rajtad felszólások), hiába vékony rétegben kenem fel. Mindemellett alapozás után úgy kb. 1 órával már semmi hatása nem látszik, olyan, mintha nem is lenne az arcomon, fénylik, stb... Próbáltam rajta púderrel segíteni, hátha attól jobb lesz, de sajnos nem. Most már elértem oda, hogy befektessek egy minőségibb és drágább termékbe, így búcsút mondunk egymásnak, természetesen ez az ember pénztárcájától és sminkelési szokásaitól függ. Ettől független kamaszoknak szárnybontogatáshoz csak ajánlani tudom a Miss Sporty-s termékeket.

Borzalmas. Annak idejen, amikor meg ra se mertem nezni egy dragabb, markasabb darabra, de a borom sikitott valami kis takarasert, elhoztam 'egy probat meger alapon'... Nem, hazugsag, annyit se er, meg ne vegyetek! :)
Tipikus esete a Cakey face-nek. Muanyag, maszk arc, nulla fedessel, inkabb minden hibat kiemelve... Elneheziti a bort, konkretan megfullasztja azt. Puder? Felejtsd el hogy meg oda is fixald a fejedre ezt a borzalmat.
Olajos, budos szegyene az alapozoknak.

Olajos, budos szegyene az alapozoknak.

Szörnyű. A bőr nem marad matt, fullasztó a viselése, és a felvitele is nehézkes,nem lehet szépen elkenni.

Már vagy háromszor vettem újra, olcsó, közepes a fedése. Nem mondom hogy a legjobb, de púderrel és korrektorral egész szép fedésűre varázsolható.

Sokáig használtam, viszonylag jól fed és nap közben egy kis javítással jól bírja.

01-es volt az első alapozóm. Olajos, borzalmas, nem jó. Maszk hatása van, rossz érzés,ha rajtam van. Ki is dobtam.

Sokáig használtam ezt az alapozót. Összeségében meg voltam vele elégedve. Olcsó volt, természetes szint adott, a fedése viszonylag jó volt. Persze korrektorral és púderrel fixálva. A Miss sporty alapozók közül szerintem ez volt a legjobb. Viszont ahogy idősebb lettem, valami jobbra vágytam, ezért lecseréltem.

Olcsó, és én nagyon szeretem. Természetes hatást kelt és jól passzol a színe bőrömhöz! :)

Nekem nincs vele különösebb problémám,jól passzol a bőröm színéhez,az ára is elég kedvező.

Csatlakozom az előttem szólókhoz.
Nekem érzékeny kipirosodásra hajlamos és néha pattanásos bőröm van és nem igazán fed...
Nap végére meg szinte olyan mintha fel se kentem volna!
Most fogok váltani bár annak akinek nem bőrhibás az arca ajánlom.

Csatlakozom az előttem szólókhoz.
Nap végére meg szinte olyan mintha fel se kentem volna!
Most fogok váltani bár annak akinek nem bőrhibás az arca ajánlom.

Antioxidánsok: Tocopheryl AcetateHidratálók: Butylene Glycol, Caprylyl Glycol, Pentylene Glycol, Propylene Glycol
Vitaminok: Tocopheryl Acetate
Alkoholok: Cetearyl Alcohol, Cetyl Alcohol
Emolliensek: Dicaprylyl Ether, Cetearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Dimethicone, Stearic Acid, Caprylyl Glycol
Emulgeálószerek: Cetearyl Alcohol, Isostearic Acid, Polysorbate-60, Cetyl Alcohol, Stearic Acid, Triethanolamine, Xanthan Gum
Szilikonok: Dimethicone
Tisztítószerek: Isostearic Acid, Polysorbate-60, Cetyl Alcohol, Triethanolamine, Xanthan Gum
Színezékek: Titanium Dioxide / CI 77891, CI 77491, CI 77492, CI 77499
Tartósítószerek: Phenoxyethanol, Sorbic Acid
Bőrpuhító (emollient), bőrjavító (skin conditioning) és oldószer. Száraz érzetet hagy maga után.
Más néven Talcum. Zsírkő. A zsírkő a természetben előforduló ásvány féle, melyet a kozmetikumokban leginkább por formában térfogatnövelő, töltőanyagként használnak. A CosIng besorolás szerint még bőrradírozó, összecsomósodást megakadályozó, átlátszatlanná tevő és bőrvédő összetevő. Bár felmerült a gyanú, hogy a zsírkő belégzése az esetleges azbeszttartalma miatt esetleg rákkeltő lehet, Paula Begoun szerint átfogó kutatások mutatják, hogy a zsírkő tartalmú kozmetikumok nem növelik a használókban a tüdőrák kockázatát. A folyamatban lévő viták és jogi problémák ellenére az azbesztmentes talkumot biztonságosnak tekintik a sminkben és a bőrápolásban, bár ajánlatos kerülni a laza por állagú talkumot a nemi szervek területén illetve sérült bőrön.
A krém beszívódását segítő anyag, vízmegkötő tulajdonsága is van. Hidratáló készítmények gyakori összetevője. Nem csak a kozmetikai iparban, hanem az élelmiszeriparban is használt az étel nedvességtartalmának megőrzésére.
Cetyl és stearyl zsíralkoholok keveréke. Zsíralkohol, melyet emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient) és sűrítőanyagként (konzisztencia növelő) használnak a kozmetikumokban. A zsíralkoholoknak ellentétben a „normális” alkoholokkal (pl. ethylalcohol) nincs szarító és irritáló hatása a bőrre.
Bőrpuhító (emollient), sűrítő anyagként használt zsírsav.
Keményítőféle, melyet csomósodás elleni (anticaking) és sűrűség szabályozó anyagként használnak a kozmetikumokban. A truthinageing szerint az összetevő képes növelini a fényvédők faktorszámáti (mindössze 5% Aluminum Starch Octenylsuccinate 40%-al növelheti a Titanium Dioxide fényvédő képességét.) Az EWG szerint fő kockázata az összetevőnek, hogy nehéz fémmel és ólommal is szennyezett lehet. A CIR (Cosmetic Ingredient Review) szerint az összetevő használata bizonyos mennyiségi és minőségi előírásokat betartva biztonságos a kozmetikumokban.
Átlátszatlanná tevő, összecsomósodást megakadályozó és főleg sűrítő segédanyagként használt a kozmetikumokban. Nagy molekulamérete miatt nem szívódik be a bőrbe.
Zsíralkohol, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, sűrítő és hordozó anyagként használnak. Kivonható a kókuszolajból vagy előállítható mesterségesen is.
Sűrűbb állagú, szilikon alapú polimer, mely nem hagy nehéz érzetet maga után a bőrön. A kozmetikai termékekben alkalmazva könnyen kenhető, selymes érzetet ad, valamint megakadályozza a habzásukat. Mivel képes védőréteget képezni a bőrön illetve kitölti a finom vonalakat és ráncocskákat, ezárt gyakran használják alapozókban. E szerint a tanulmány szerint az összetevő néhány esetben képes megóvni a bőrt a kontakt dermatitistől, például az SLS által indukálttól.
Sztearinsav. Zsírsav, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, emulzió stabilizáló és felületaktív anyagként használnak.
Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)
Erősen lúgos (ph 10) ph szabályozó.
Szőlőcukor és („sima”) cukor erjesztésével előállított természetes eredetű, Ecocert által is jóváhagyott sűrítőanyag, mely segít abban, hogy a folyós termék sűrűbb, zselésebb állagúak legyenek.
A kaolin egy agyag szerű ásvány, melyet évszázadok óta használnak a kozmetikumokban elsősorban olajfelszívó, mélytísztító tulajdonsága miatt. Leggyakrabban mélytisztító és zsíros, pattanásos bőrre szánt arcmaszkokban találkozhatunk vele. A kaolin oldhatatlan fehér por, melynek kiváló felszívó tulajdonsága van és így képes a bőrt megtisztítani a felesleges olajtól és kosztól.
Vízmegkötő, bőrjavító (skin conditioning agent) anyag. Kivonható növényekből, de előállítható mesterségesen is. Gyakran használják együtt tartósító összetevőkkel (mint pl. phenoxyethanol), mivel növeli azok antimikrobiális (mikroorganizmusok ( gombák, baktériumok) növekedését gátló) hatását.
Vörösfenyőből kivont poliszaharid (nagy molekulájú szénhidrátféle), melynek a Cosmetics and Toiletries újság szerint számos előnyös tulajdonsága van: csökkenti a bőr külső rétegének, az epidermisnek a vízveszteségét, segít az apró ráncok csökkentésében, és növeli az AHA savak hatékonyságát az irritáció növelése nélkül, valamint in vitro (kémcsőben végzett) kísérletek szerint a fényvédő krémek védelmét is fokozza.
Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid(etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).
Emulzióstabilizátorként, oldószerként, bőrjavító anyagként és és széles spektrumú antimikrobiális szerként használt multifunkcionális, selymes érzetű glikolféle. Hidratáló hatása van a bőrre.
Szorbinsav, melyet élelmiszerekben és a kozmetikumokban is tartósítószerként használnak. Egy 2004-es tanulmány szerint az összetevő még az ekcémás bőrűek által is jól tolerált.
Az E-vitamin egyik formája, mely a tiszta E-vitamin és az ecetsav észtere. A tocopheryl acetate hasonló tulajdonságokat mutat a tiszta E-vitaminhoz, azonban egy kicsit kevésbé jó a felszívódása a bőrbe és a fotoprotektív hatása is kevésbé bizonyított. Viszont hosszabb a szavatossági ideje a boltok polcain (shelf life), ami miatt ez a leggyakrabban használt formája az E-vitaminnak.
A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.
Források: Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
Cink ionok jelenlétében erjesztett élesztő kivonat. Paula Begoun szerint antioxidáns, a CosIng hivatalos funkció besorolása szerint pedig bőrkondícionáló hatású összetevő. Az összetevő gazdag fehérjékben, vitaminokban és poliszacharidokban.
Sok adalékanyag és enzim is jól oldódik benne. A többi glikolhoz hasonlóan vízmegkötő, hidratáló anyagként használt a kozmetikai iparban - a beautybreains szerint a hidratáló hatása a glicerinéhez hasonló. Segít megőrizni a krém állagát (hogy a krém ne olvadjon meg nagy melegben, illetve ne fagyjon meg nagy hidegben) valamint segíti a többi összetevő beszívódását. Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy az arra hajlamosaknál allergiás, ekcémás tüneteket (kontakt dermatitist) válthat ki.