NYX Professional Makeup

Ár:   $8.50   Kategória:   Sminkek szájra
Kiszerelés:   12 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   márkaboltok, drogériák, online   Bőrprobléma:   --

A krémet feltöltötte: rafi, az összetevőket feltöltötte: juditkaa70, Módosítva: 2019. március 2.

Ár:   $8.50
Kiszerelés:   12 ml
Lelőhely:   márkaboltok, drogériák, online
Kategória:   Sminkek szájra

Mousse jellegű, púderesen lágy végeredményt adó ajakkrém párnaszerű cushion applikátorral.

8 árnyalatban kapható

VÁSÁROLD MEG

Ár: 2000 Ft , Eladó: purity
Állapot: Egyszer próbált, Helyszín: Budapest, fizetés: Személyes/utalás
Ár: 1600 , Eladó: peppi
Állapot: Új, 1 alkalommal próbált, Helyszín: Győr, Győr-Moson-Sopron, fizetés: Személyesen Győrben, vagy Foxpost/posta

bibi24

jud1t

Bőrtípus: Zsíros
2023. január 8.

Nem rossz, nagyon szép színe van, amit más termékből nem nagyon találtam, de nem annyira tartós, mint mondjuk a soft matte lip cream. Az ára is kicsit húzós és nehéz kinyomni az applikátorból, nem tudom eldönteni, hogy egyáltalán mennyi maradt még a termékből.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. január 8.

AndreaJ

2022. szeptember 29.

Nagyon tetszik az állaga,lehetne kicsit tartósabb de viszont megtaláltam a tökéletes színt köztük . Will Power. Nagyon illik. Imádom.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2022. szeptember 29.

Slysziszi

2022. május 22.

Elég nehezen találom meg a nekem való rúzs színt és típust. A Squad goals árnyalatra esett a választásom és nem bántam meg. Szőke hajam, világos bőröm, kék szemem van, ehhez tökéletesen passzol ez a szín. :) Látom többen írtátok, hogy nem lehet szépen felvinni. Önmagában nem szép, én először kontúrceruzával megrajzolom a számat és utána kenem fel a rúzst és nekem nagyon tetszik. Olyasmi hatása van, mintha ki lenne tetoválva a szám. Nem kopik foltosan, nem ragad, nem kenődik, nincs az a nehéz rúzs érzet a számon, mint az átlag rúzsnál és szájfénynél. Nekem nagyon bevált. :) Ha erősebb színhatást akarok elérni, akkor rá szoktam kenni a Nyx Butter gloss szájfényt, aminek hasonló a színe.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2022. május 22.

kunzsuzsi

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2022. május 12.

Friss újítás nekem ez a cucc, de nagyon kellemes élmény eddig. Pár napja használom, a rúzsgyüjteményem egyik új darabja, amit kimondottan ilyen egyszerűbb darabnak szántam. A Best Buds árnyalatot vettem meg, nekem nagyon tetszik ez a szín magamon is és magának a rúzsnak az állaga is. Tartósnak valóban nem tartós, viszont könnyű újrakenni, engem nem szárít (vagy egyelőre nem tapasztaltam) és az applikátor sem olyan rémes, csak rettenetesen szokatlan. Pupapárti vagyok, nem ezzel a rúzzsal fog a Nyx magához láncolni, de azért nem is bántam meg a beruházást - szerencsére már a boltban fel tudtam mérni, hogy mit várhatok ettől a terméktől.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2022. május 12.

cattitude

Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2021. november 25.

vegyesek az érzéseim, egy hidegebb árnyalatú piszkos rózsaszín rúzst szerettem volna és Willpower árnyalat volt a legközelebb azok közül, amiket swatcholtam. nem olyan szürkés rajtam, mint a netes swatch képeken (hálistennek nem néztem meg őket vásárlás előtt).
maga a rúzs megfelelően pigmentált, de a szájon ezzel a borzasztó szivacsos applikátorral szörnyen halvány hatása lesz, teljesen mindegy, hány réteget kenek fel.
tartóssága elég rossz, mivel csupa szilikon, rohadtul csúszkál a szájról, nagyon hamar kopik, enni-inni nem lehet vele, viszont nagyon kényelmes hordani, bár egy idő után szárít.
az applikátor szörnyű, nagyon nehéz kinyomni belőle a rúzst.
azért 3 csillag, mert egy ajakhoz hasonlító színben biztos tök jó lenne, de ez a halványabb szín nem működik.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. november 25.

az applikátor szörnyű, nagyon nehéz kinyomni belőle a rúzst.

Black Fairy

2021. május 28.

Nekem a Moody van meg. Nagyon szép, sötétebb árnyalat.
A fedése teljesen egyenletes, a felvitele könnyű és kényelmes (nincs túl vastag ajkam először aggasztott, hogy nagy a szivacs, de semmi problémám nincs a precíz felvitellel), a szín csodásan mutat rajtam. Lehet építgetni, meg természetesebbre hagyni. Egyáltalán nem szárítja a számat, sőt, kimondottan kényelmes viselet és meglepő módon nem is mászkál/kenődik.

A tartóssága nagyjából gyenge közepes körül van...Kopik ha külső hatás éri és mindent megfog, viszont egyáltalán nem csúnyán vagy feltűnően.
A csomagolása szörnyű: alig bírom kinyomkodni a terméket belőle, és ez az applikátor nem igazán higiénikus vagy könnyen fertőtleníthető.
Ezek ellenére négy csillagot kap tőlem, mert nagyon kedvelem, és az egyik leggyakrabban használt rúzsom (online jelenésekre mindig ezt választom, természetesen, a maszk ellen esélye sem lenne xD).
Hozzátenném még, hogy én is próbáltam pirosítóként, és bár nagyon szépen lehet vele úgy dolgozni, kényelmes, és szépen eloszlatható és nem tömíti el a pórusokat, a színe és az én saját világos bőrtónusom miatt ez az árnyalat rajtam úgy néz ki, mintha bevertek volna nekem...:'D
Viszont, ha "természetesebb", vagy a bőrötökkel jobban kijövő árnyalatot választotok, szerintem érdemes úgy is próbát tenni vele. :)

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. május 28.

Nekem a Moody van meg. Nagyon szép, sötétebb árnyalat.

Jujuci

2020. július 23.

Puppy love tulajdonos vagyok. Nagyon ritkán nyúlok érte, már a színe miatt is. Szerintem ez tipikusan a világos bőrű, szőke hajú lányoknak áll jól, amibe én nem férek bele :D Ezt a szivacsos applikátort nem találom annyira jó megoldásnak, nagyon nem lehet vele precízen felvinni a festéket, plusz nem túl higiénikus szerintem. Ezen felül szárít is sajnos. Előző hozzászólásokat olvasva viszont kedvet kaptam pirosítónak használni, hátha :)

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. július 23.

TahinZsofi

2020. július 23.

Update
Kísérleteztem vele egy kicsit, mégse kuka. Pirosítónak nagyon bevált, pont jó az árnyalat a bőrömhöz, nagyon-nagyon kevés kell belőle és alaposan el kell dolgozni, de működik :)

Sok jót hallottam róla, kipróbáltam. A 16os boys tears árnyalatot választottam. Ütős, vibráló piros, kicsit narancsos árnyalatban. Az applikátor fura, könnyen fel lehet vele vinni a színt, de a kontúrt esélytelen szépen megcsinálni. Kényelmes viselet, sőt az eddigi legkényelmesebb rúzsom, mintha semmi nem lenne az ajkaimon. Ennek ellenére használhatatlan. Mindenhol ott marad, egyáltalán nem tartós :(
Lehet egy nude árnyalat működik ezzel a formulával, de a sötét megy a kukába.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2020. július 23.

Update

Lehet egy nude árnyalat működik ezzel a formulával, de a sötét megy a kukába.

Vikktoria

Bőrtípus:  -
2020. április 16.

A 08-as árnyalatot használom. Nagyon tetszik az aplikátora mert puhán lehet vele dolgozni, és én krémes pirosítónak is használom, igazán harmónikus így az összhatás.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. április 16.

JSzandii

Bőrtípus:  -
2020. április 6.

Picit furi az applikátora, de ennek ellenére egy nagyon jó termék. Nem kopik csúnyán, és elég sokáig fent marad az ajkakon. Szeretem, mert ahhoz képest, hogy matt, nem szárítja ki a számat. Az applikátorában annyi a szuper, hogy aki nem szeretne nagyon pigmentált hatást, el tudja érni ezzel, hogy csak "éppenhogy" látszódjon.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2020. április 6.

Antioxidánsok: Tocopherol, Tocopheryl Acetate, Ascorbyl Palmitate
Gyulladáscsökkentők: Ascorbyl Palmitate
Hidratálók: Glycerin, Aluminum Hydroxide, Caprylyl Glycol
Vitaminok: Tocopherol, Tocopheryl Acetate, Ascorbyl Palmitate

Sűrűbb állagú, szilikon alapú polimer, mely nem hagy nehéz érzetet maga után a bőrön. A kozmetikai termékekben alkalmazva könnyen kenhető, selymes érzetet ad, valamint megakadályozza a habzásukat. Mivel képes védőréteget képezni a bőrön illetve kitölti a finom vonalakat és ráncocskákat, ezárt gyakran használják alapozókban. E szerint a tanulmány szerint az összetevő néhány esetben képes megóvni a bőrt a kontakt dermatitistől, például az SLS által indukálttól.

Leggyakrabban ajakápoló termékekben használt bőrpuhító (emollient) anyag. Kiválóan tapad a bőrhöz és csillogó felületet hagy maga után. További infó: http://truthinaging.com/ingredients/bis-diglyceryl-polyacyladipate-2

Mesterséges bőrpuhító (emollient) és bőrkondícionáló szer. Sűrűség szabályozó funkciója is van.

Keményítőféle, melyet csomósodás elleni (anticaking) és sűrűség szabályozó anyagként használnak a kozmetikumokban. A truthinageing szerint az összetevő képes növelini a fényvédők faktorszámáti (mindössze 5% Aluminum Starch Octenylsuccinate 40%-al növelheti a Titanium Dioxide fényvédő képességét.)  Az EWG szerint fő kockázata az összetevőnek, hogy nehéz fémmel és ólommal is szennyezett lehet. A CIR (Cosmetic Ingredient Review) szerint az összetevő használata bizonyos mennyiségi és minőségi előírásokat betartva biztonságos a kozmetikumokban.

Emulzió stabilizáló, sűrűség szabályozó és hajfixáló szilikon féle.

Csipkebogyó olaj, ami kedvelt magas omega zsírsav tartalma (linolsav- 51%,olajsav - 20%), és regeneráló tulajdonsága miatt. Bár gyakori tévhit, hogy a csipkebogyó olaj C vitamint tartalmaz, mivel a csipkebogyó gyümölcsnek valóban magas a C vitamin tartalma, a C vitamin vízben oldódó, így a csipkebogyó (és semilyen) olaj nem tartalmazza. A csipkebogyó olajbanban olajban oldódó antioxidánsok találhatóak, például E-vitamin félék, és karotenoidok (A-vitamin elővegyületek), amik valószínűleg hozzájárulnak az olaj regeneráló tulajdonságához. (forrás)

Glycerin h 0 0

Összecsomósodást megakadályozó (anticaking), átlátszatlanná tevő, sűrűség szabályozó segédanyag.

Egy alumíniumból előállított mesterséges összetevő, ami a CosIng besorolása szerint átlátszatlanná tevő, bőrvédő, vízmegkötő és sűrűség szabályozó anyagként használnak. A gyakorlatban az összetevőt az INCIDecoder szerint sokkal inkább pigment technológiákban használják: egyrészt a Titanium Dioxid-on védőréteget képez, ami stabilabbá teszi a fényvédőt, másrészt "fordítva" használva (vagyis nem bevonóanyagként, hanem alapanyagként, amit másik pigmenttel bevonnak) növeli a pigmentek színezőképességét.

Vízmegkötő, bőrjavító (skin conditioning agent) anyag. Kivonható növényekből, de előállítható mesterségesen is. Gyakran használják együtt tartósító összetevőkkel (mint pl. phenoxyethanol), mivel növeli azok antimikrobiális (mikroorganizmusok ( gombák, baktériumok) növekedését gátló)  hatását.

Tocopherol a I v 2 2

Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.

Források:  Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Ascorbyl Palmitate a I i I v I gy 2 0

A C-vitamin egy zsírban oldódó formája, melyben a tiszta C-vitamint (Ascorbic Acid) palmitinsavval kombinálják. Az Ascorbyl Palmitate stabilabb, mint a tiszta C-vitamin és nincs irritáló hatása. Az ascorbyl palmitate-ot általában 0,05-1% közötti koncentrációban használják; az összetevő stabilitása e szerint a tanulmány szerint tovább nő, ha 1-2%-os koncentrációban tartalmazza a termék, illetve W/O (víz az olajban) típusú emulziók esetében. Az INCI-Decoder szerint az összetevő a C-vitamin származékok közül a legrosszabb - bár viszonylag stabil, viszont kérdéses, hogy képes-e tiszta C-vitaminná alakulni a bőrön és ezáltal annak minden jótékony tulajdonságát prezentálni (bár a bőr kollagéntermelést valószínűleg serkenti), illetve annak ellenére, hogy az antioxidáns hatása jó, felmerült a gyanú, hogy UVB sugárzást követően elősegíti a lipid peroxidációt és a citotoxicitást is.

Vasoxid. Piros színezőanyag.

Vasoxid fajta. Sárga színezőanyag.

Vasoxid féle. Fekete színezőanyag.

Brillantkék FCF. Szintetikus kék színezék élelmiszer színezék, kőszénkátrányból szintetikus úton állítják elő. Nagyon jól oldódik vízben.

Színezék. Piros.