Oriflame Love Nature Arctonik Teafával
Ár: | 1799 Ft | Kategória: | Lemosók, Tonikok | |||
Kiszerelés: | 150 ml | Bőrtípus: | Zsíros | |||
Lelőhely: | tanácsadónők | Bőrprobléma: | Pattanások (acne) |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: Dayanara, Módosítva: 2014. május 19.
Lelőhely: | tanácsadónők | |
Kategória: | Lemosók, Tonikok | |
Bőrtípus: | Zsíros | |
Bőrprobléma: | Pattanások (acne) |
Minden korosztály számára megfelelő, zsíros bőrre kifejlesztett termék teafaolajjal, amely antibakteriális tulajdonságokkal bír, kezeli a pattanásokat és tisztítja a bőrt.
Tisztít, mattít, csökkenti a pattanások számát.
Kiváló hatékonyságú arctonik, amely összehúzza a pórusokat és mattítja a bőrt.
Kiszerelés: 150 ml
Yellow 5 Lake / CI 19140
CI 42090
Red 33 Lake / CI 17200
sz
Borzalom. Két használat után lemondtam róla. Irritálta a bőröm és a végtelenségig szárította.

Az arctisztítójával használtam párban rutinszerűen problémás arcbőrömre. Nekem sajnos nem hozta meg a várva várt hatást, számomra csalódás volt, ennek ellenére elhasználtam. Komfortérzetre kellemes hatást adott az arcbőrömnek mindenesetre.

Nálam ő a top favorot tonik. Ha tehetném és nem vonták volna be, csak ezt venném és semmi mást. Az arctisztítójával együtt használtam. Szuperül tisztította, fertőtlenítette, nyugtatta a zsíros arcbőrömet. Gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően a pattanásokkal és mitesszerekkel is remekül felvette a harcot. Az illata sokak számára furcsa lehet, én kimondottan hozzászoktam és a mindennapos használat miatt már-már hiányzik is. A lime-is verziót is próbáltam... mit is mondjak? Ilyen már soha semmi nem lesz, mint ez a termék. Remélem visszahozzák katalógusba!

Pattanásokra és a gyulladt szőrtüszőkre is bevált. Sajnos még 30 évesen is nagyon zsíros a bőröm és gyakran vannak pattanásaim. De ennek a toniknak és az Oriflame kis kiszerelésű teafa olajának köszönhetően sikerül gyorsan elmulasztanom őket. Ha pedig borotválás után valamelyik szőrtüszőm begyullad, arra is szoktam használni , mert segít a gyulladás megszüntetésében.

Nekem bármit el lehet adni, ami teafás. Ez a tonik jó ideje nagy kedvencem. Érzékeny, vízhiányos bőrön van, de egyáltalán nem bántja. Nincs irritáció, nem szárít. Normál áron picit drága szerintem, de akciósan megéri.

Azt nem tudom megítélni, hogy a 'hétköznapi' pattanásokon mennyit segít, nekem gyógyszeres kezelésre szorult a bőröm, tehát nekem nem ez váltotta meg a világot de ettől függetlenül szeretem, lassan fogy, elég sokáig elég, nekem az illata is kellemes. Talán egy picit szárít, ezért zsírosabb bőrre ajánlom, de teszi a dolgát, szépen tisztít.

kb 3 hónapja használom esténként, és eddig nagyon bevált, igaz más oriflame termékekkel együtt, de ha elfogy biztosan újraveszem.

Még csak negyedét használtam el, de már sokkal kevesebb pattanásom van. A legjobb tonik amit valhah használtam. Az illata teljesen oké, nem száritja a bőrt és nem is irritálja a szemkörnyékét. Biztos újra fogom venni.

Pár hete van használatban, így még a hosszútávú pattanás mennyiség csökkentő hatásáról nem tudok beszélni. Most épp kevesebb pattanásom van, mint mikor elkezdtem használni, de ez lehet a hormon változásoktól is. Az illata kellemes, nem szúrós. Az összes maradék sminket eltávolítja. Mindig meglepődök, hogy mikor azt gondolom, hogy na most aztán tényleg jó alaposan lemostam a sminkem akkor is van még amit ez leszed, ezt szeretem benne legjobban. Az ára is barátságos és gyakran van akcióban. A teafás lotiont is használom hetente párszor, együtt a legjobbak.:)

Határozottan csökkenti a pattanások kialakulását. Nagyon szeretem használni végleges tisztításként a hidratáló előtt. Nem csípi a szemet az alcohol tartalma ellenére és nem is szárít.

Hidratálók: Glycerin, Propylene GlycolKémiai hámlasztók: Citric Acid
Alkoholok: Alcohol Denat.
Emulgeálószerek: Polysorbate 20
Fényvédők: Benzophenone-4
Tisztítószerek: Polysorbate 20
Illatanyagok: Sodium Citrate, Parfum/Fragrance
Színezékek: Yellow 5 Lake / CI 19140, CI 42090, Red 33 Lake / CI 17200
Tartósítószerek: Imidazolidinyl Urea, Sodium Benzoate, Phenoxyethanol
Denaturalt alkohol, ami egy olyan etil-alkohol, melyhez adalékokat kevernek, hogy emberi fogyasztásra alkalmatlanná váljon, de eredeti céljára felhasználható maradjon. A kozmetikumokban oldószerként (segíti a vízben nem oldódó összetevők keveredését pl. olajok és fényvédők esetén), sűrűség szabályozóként (viszkozitás csökkentő), fertőtlenítőszerként, habzás csökkentőként (a kozmetikum rázásra se kezdjen el habozni) és tartósítószerként használatos, valamint segíti a hatóanyagok jobb bejutását a bőrbe (DE! sajnos nem csak a hasznos hatóanyagoknak segít utat törni a bőr alsóbb rétegei felé, hanem az olyan bőrre káros összetevőknek is mint az illatanyagok). A denaturalt alkohol egy kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták például az ethanol hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)
Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.
Sok adalékanyag és enzim is jól oldódik benne. A többi glikolhoz hasonlóan vízmegkötő, hidratáló anyagként használt a kozmetikai iparban - a beautybreains szerint a hidratáló hatása a glicerinéhez hasonló. Segít megőrizni a krém állagát (hogy a krém ne olvadjon meg nagy melegben, illetve ne fagyjon meg nagy hidegben) valamint segíti a többi összetevő beszívódását. Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy az arra hajlamosaknál allergiás, ekcémás tüneteket (kontakt dermatitist) válthat ki.
A kozmetikumokban gyakran használt segédanyag, melyet emulgeálószerként (segíti a vizes és az olajos fázis összekeveredését) valamit felületaktív anyagként használnak.
pH stabilizáló, maszkoló (nem kívánt illatokat és ízeket semlegesítő) és kelátképző (a víz révén a kozmetikumokban lévő fémionokat stabilizáló) segédanyag, mely segít abban is, hogy a formulák tovább szépek maradjanak,.
Kémiailag és funkcióban is a diazolidinyl ureához hasonló gombaellenes hatású tartósítószer, ami formaldehidet bocsát ki magából. További info itt.
A benzoesav nátrium sója, melyet tartósítószerként használnak. Főleg gombák ellen hat. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Potassium Sorbate) használják.
Más néven sulisobenzone. Kémiai fényvédő, mely az UVB- és rövid UVA-sugarak (290-360 nm hullámhosszú) ellen véd. Magas stabilitású összetevő, amely véd más összetevőket is az UV-sugárzás okozta károktól. A sulisobenzone viszonylag gyenge fényvédő, önmagában nem véd eléggé, így leginkább csak a többi összetevőt védő segédanyagként használt. Az összetevővel kapcsolatban felmerült a a gyanú, hogy elősegíti a bőrben a káros szabad gyökök képződését. További információ a smartskincare-en.
Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid(etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).
Ausztrál teafa cserje leveléből kivont olaj. A teafa olajnak fertőtlenítő, baktérium ellenes tulajdonsága van, mely hatásos lehet a pattanásokat okozó baktériumok ellen. Ezen tulajdonságának köszönhetően a teafa olaj természetes alternatívája lehet a benzoyl peroxidnak (BP). Egy 119 beteg részvételével készült tanulmány 5% BP és 5% teafa olaj pattanások elleni hatékonyságát vizsgálva arra a megállapításra jutott, hogy mindkettő hatásos a pattanások kezelésében, de azért a BP számottevően hatásosabb, viszont a BP esetén a szárító, irritáló hatás is jelentősebb. A pattanások hatékony kezelésére 5-10% teafaolajat tartalmazó készítmény ajánlott. (Forrás: cosmeticscop)
Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)
Közönséges nevén só. A kozmetikai iparban a sót térfogatnövelő, maszkoló (a nem kívánt anyagok semlegesítése), sűrűség szabályozó segédanyagként használják, utóbbit főleg különféle felületaktív anyagok esetén, melyeknek zselés állagot ad (pl. tusfürdőknél). Ha az összetevő az INCI lista elején áll, akkor általában mint fizikai hámlasztó van jelen az adott termékben, jellemzően testradírok esetén, de fürdősókban is gyakran találkozhatunk vele.
Más néven tartrazin. Szintetikus sárga színezék, melyet más színanyagokkal együtt is hasznának speciális színek eléréséhez. A tiszta tartrazinnak nincs ismert mellékhatása, kivéve azoknál az embereknél, akik szalicil-érzékenyek (aszpirin, bogyók, gyümölcsök); ezekben az esetekben intoleranciás tüneteket okozhat.
Brillantkék FCF. Szintetikus kék színezék élelmiszer színezék, kőszénkátrányból szintetikus úton állítják elő. Tovább keverhető tartrazinnal, hogy gyönyörű zöld árnyalatokat kapjunk. A CI 42090 biztonságosnak tekinthető a bőrön és a hajon való használatra, és nem jelent kockázatot, hacsak nem nyelik le vagy légzik be (pl ajkakon használt termékek vagy parfümök esetén). Ezen kívül bőrirritációt és bőrpírt is okozhat a festékekre allergiás embereknél (forrás).
A kozmetikumokban gyakran előforduló, lilás-piros színű szintetikus eredetű színezék.