Oriflame

Ár:   1899 Ft   Kategória:   Testápolók
Kiszerelés:   150 ml   Bőrtípus:   Száraz
Lelőhely:   tanácsadónők   Bőrprobléma:   --

A krémet és az összetevőket feltöltötte: Csutak, Módosítva: 2020. március 27.

Kiszerelés:   150 ml
Lelőhely:   tanácsadónők
Kategória:   Testápolók
Bőrtípus:   Száraz

"Fokozd bőröd természetes szépségét a könnyű, csillámló testápoló olajjal, amelynek formulája organikus forrásból származó tej- és mézkivonatot tartalmaz. Gyorsan a bőrbe szívódik, csodálatosan táplálja a bőrt, ünnepi csillogást nyújt. A kedvenc Milk & Honey Gold illattal."

Tiria

zdoreebaba

2023. január 9.

A méhecskék és a darazsak nagy kedvence, főleg ha én vagyok vele bekenve. Tavaly nyáron kezdtem el használni több kevesebb sikerrel. Az illat a hagyományos Oriflame tejes-mézes termékcsaládot idézi. Tipikus olaj állaga van, ami szuperül siklik a bőrön, de nappali használata számomra elképzelhetetlen. Mindamellett, hogy minden piszkot, homokot, koszt magamra szedtem a ragacsossága miatt, még egy darázs is sikeresen összecsípett a Duna-parton, mert megkívánta az illatomat. Plusz a meglévő összes bogár a környékre tévedt és engem nézett ki magának ettől az édeskés sziruptól. Emiatt csak a négy fal között, lefekvés előtt vetem be. Hidratáló hatását közepesre értékelném. A csillámok szépek, diszkrétek benne, de mivel csak éjszaka merem használni, emiatt ez a funkció teljesen elveszíti jelentőségét. Ráadásul a csillámszemcsék nagyon nehezen oldódnak fel benne, még erős rázogatás után is az alján úszkálnak. Itthonra elmegy, de utcára, utazáshoz semmiképp! Pedig a csillámok miatt de jó lenne!

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. január 9.

Csutak

2020. március 30.

Zuhanyzás után a még nedves bőrömre szoktam használni, persze jól összerázva, hogy szép csillogó bőröm legyen. :) Selymes is lesz utána a bőröm és a következő fürdésig illatos.*-* Ár-érték arányban szerintem szuper, nekem tetszik.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. március 30.

Antioxidánsok: Tocopheryl Acetate
Kémiai hámlasztók: Citric Acid
Vitaminok: Tocopheryl Acetate

A "canola olaj" egy speciálisan nemesített repcefajból készült növényi olaj. Mind megenni, mind a bőrünkre kenni kiváló, hiszen nagyon gazdag telítetlen zsírsavakban, sőt az esszenciálias zsírokban is. Kozmetikumokban főként bőrkondícionálónak, és emollientnek használják.

Növényi olajokból származó emollient anyag, mely megakadályozza a vízveszteséget. (forrás: truthinaging)

Mesterséges olaj, amit bőrpuhító (emollient), sűrítő, és sikosító (a krémet könnyebben kenhetővé tevő) anyagént használnak. A zsíros bőrűeknek és pattanásokra hajlamosaknak érdemes kerülni, mert komedogén (pattanásokat okozó) és pórus elzáró összetevőnek számít. További információ a truthinagingen.

Bőrpuhító (emollient) és sűrítő anyag. Antimikróbiális hatása is van, így tartósítszerként is használt, különosen az UV szűrőt tartalmazó termékekben.  Selymes érzetet hagy maga után a bőrön.

Hosszú láncú zsíralkohol. Emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient), sűrítő anyagként használatos. Sima, csúszós érzetet hagy maga után a bőrön.

Levendulából kivont illatosító anyag, a levendulaolaj egyik fő összetevője. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Csillámpala. A kozmetikai termékekben csillogó hatást keltő ásványi összetevő. A mineral makeupok gyakori összetevője.

Bőrjavító anyag,  mely egyben a krémben lévő tartósítószerek hatását is növeli. Gyakran használt parabének helyett tartósítószerként phenoxyethanollal kombinálva.

A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.

Források:  Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Kamillaolajból kivont illatanyag. Illata a jázminéra emlékeztet. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Citromfűből kivont illatosító anyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Színtelen, illékony olaj, mely többek között a lime, citrom és narancs illóolajában található meg. Erős, édes illata van. Illatanyagként használt a kozmetikumokban. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.