REN ClearCalm3 Clarifying Clay Cleanser
Ár: | 6900 Ft | Kategória: | Lemosók, Tonikok | |||
Kiszerelés: | 150 ml | Bőrtípus: | Zsíros | |||
Lelőhely: | Tinamu | Bőrprobléma: | Pattanások (acne) |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: UnVraiAnge, Módosítva: 2011. június 25.
Kiszerelés: | 150 ml | |
Lelőhely: | Tinamu | |
Kategória: | Lemosók, Tonikok | |
Bőrtípus: | Zsíros | |
Bőrprobléma: | Pattanások (acne) |
Antibakteriális, gyulladáscsökkentő, tisztító, pórusösszehúzó és nyugtató hatású mélytisztító agyagos arclemosó.
Anthemis Nobilis Flower Water
Lactic Acid
h I kh
Tocopherol
a I v
Jól választottam, csábított a Tinamu polcán. Szinte extáziba estem, ahogy először otthon felkentem az arcomra, ilyen arctisztítóra vágytam régóta!!!! Krémes, nagyon krémes, fantasztikus érzés vele masszírozgatni az arcomat, az illata pedig nagyon enyhe, én mindig is a természetes illatok híve voltam, taszítanak az erős, igénytelen szagok. Ez valami mennyei :)

Az egyik legjobb arctisztító problémás bőrre - de valójában annyira gyengéd és hatékony , hogy minden bőr számára áldásos. Gazdaságos is.

Egy hónap használat után nagy mértékben csökkentette a pattanások számát és a pirosságot is. A zsírosodás is csökkent, emellett azonban szárít is ha napi 2x használom. A miteszerek méretével azonban nem tud mit kezdeni. Mindazonáltal talán a leghatásosabb kezelés problémás bőr ellen. Sokáig elég és kellemes az illata. Azt mondanám hogy megéri az árát.

Nekem nagyon bevált mint arctisztító, nagyon zsíros, hiperérzékeny, szennyeződésre hajlamos bőröm van, amin eddig szinte egyetlen arclemosó sem javított hosszabb távon. Mióta ezt használom, sokkal szebb a bőröm, határozottan javított az arcom bőrképén. Ezt a hatást idáig egy arctisztítónál sem tapasztaltam, pedig már rengeteg márkát kipróbáltam...Óriási +, hogy még természetes is, nincs tele káros anyagokkal. Az ára az megvan (6990ft), de viszonylag sokáig kitart. Én mindenkinek csak ajánlani tudom.

sajnos ennyi pénzért nekem nem tisztított elég alaposan mindig maradt sminkmaradvány a tonikos vattán... az illata kellemes gyógynövényes az állaga tényleg agyagszerű és egyátalán nem habzik. ennyi pénzért sokkal jobbat is talál az ember lánya.

Én talán inkább agyagkrémnek nevezném, mert ez egyáltalán nem egy tipikus arclemosó. Az illata visszafogott, a textúrája kellemesen krémes. Azt ígéri, hogy méregteleníti a bőrt, gyengéden kitisztítja az eltömődött pórusokat illetve csökkenti azok méretét és ezeket valóban be is tartja. Kissé azonban szárít, véleményem szerint alkalmas napi arctisztításhoz; inkább heti 2-4 alkalommal a bőr állapotától függően.

Antioxidánsok: Leptospermum Scoparium (Manuka) Oil, TocopherolGyulladáscsökkentők: Salix Alba (White Willow) Bark Extract, Bisabolol, Calendula Officinalis (Pot Marigold) Flower Extract
Hidratálók: Glycerin, Glucose, Lactic Acid
Kémiai hámlasztók: Lactic Acid
Vitaminok: Tocopherol
Alkoholok: Cetearyl Alcohol
Emolliensek: Caprylic/Capric Triglyceride, Cetearyl Alcohol, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Helianthus Annuus Seed Oil
Emulgeálószerek: Cetearyl Alcohol, Cetearyl Glucoside, Xanthan Gum
Tisztítószerek: Cetearyl Glucoside, Xanthan Gum
Illatanyagok: Caprylic/Capric Triglyceride, Benzyl Alcohol, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Anthemis Nobilis (Chamomile) Flower Oil, Linalool, Limonene
Tartósítószerek: Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid
Kamilla virágából kivont vizes folyadék. A kamillatea gyógyászati célokra való használata nagy hagyományokra tekint vissza. A kamilla közismerten gyulladáscsökkentő, nyugtató, fertőtlenítő hatású. Mérsékelt antioxidáns hatása is van.
A kaolin egy agyag szerű ásvány, melyet évszázadok óta használnak a kozmetikumokban elsősorban olajfelszívó, mélytísztító tulajdonsága miatt. Leggyakrabban mélytisztító és zsíros, pattanásos bőrre szánt arcmaszkokban találkozhatunk vele. A kaolin oldhatatlan fehér por, melynek kiváló felszívó tulajdonsága van és így képes a bőrt megtisztítani a felesleges olajtól és kosztól.
Kókuszolaj származék. Bőrpuhító (emollient), bőrkondícionáló és sűrítő hatású. Nem zsíros, könnyen kenhető, gyorsan a bőrbe szívódó anyag.
Cetyl és stearyl zsíralkoholok keveréke. Zsíralkohol, melyet emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient) és sűrítőanyagként (konzisztencia növelő) használnak a kozmetikumokban. A zsíralkoholoknak ellentétben a „normális” alkoholokkal (pl. ethylalcohol) nincs szarító és irritáló hatása a bőrre.
A szezám magjából kivont olaj. Illatmentes, növényi eredetű olaj, melyet a CosIng hivatalos funkció besorolása szerint szagokat semlegesítő, bőrpuhító, haj-és bőrkondícionáló tulajdonsága miatt használnak a kozmetikumokban. Az összetevővel leggyakrabban testápoló termékekben és rúzsokban találkozhatunk.
Cetearyl alkohol és glucose keveréke, amit emulgeálószerként és felületaktív anyagként használnak. Természetes emulgeálószer, melyet kókuszból és kukoricából állítanak elő és gyakran használják természetes kozmetikumokban.
A napraforgó magjából nyert olaj, melynek fő összetevői a bőr számára fontos omega zsírsavak (linolsav és olajsav). Leslie Baumann a Cosmetic Dermatology című könyvében azt írja, hogy több tanulmány is arra jutott, hogy a napraforgó olaj egy olcsó, hatékony és a fejlődő országok számára is elérhető emollient anyag, mely hatásos lehet irritált vagy kiszáradt bőr természetes védőrétegének a helyreállításában, erősítésében.
A fehér fűzfa kérgének a kivonata. Szalicintartalma révén az aspirinhez hasonlóan gyulladáscsökkentő hatása van. További információ a cosmeticscopon.
A benzil-alkohol egy szerves vegyület, a legegyszerűbb aromás alkohol, mely bizonyos gyümölcsökben és teákban természetesen is megtalálható. Színtelen, kellemes, virágos illatú folyadék. Remek antibakteriális és gombaölő tulajdonságának köszönhetően a kozmetikumokban elsősorban tartósítószerként használt összetevő. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Orvosi zsálya olaj. A CosIng besorolása szerint tonizáló és maszkoló (kellemetlen íz és illat semlegesítése) összetevő.
A közönséges levendulából nyert olaj, melynek fő komponensei a linalyl acetate (51%) és linalool (35%). A levendulát főként az illata miatt használják a kozmetikumokban, de lehet hogy van baktériumellenes illetve sebgyógyító hatása is, illetve úgy tűnik, hogy a pattanásokat okozó P.Acnes baktériumot is képes elpusztítani (forrás). Egy 2004-es tanulmány szerint több potenciális negatív hatása is van a levendulaolajnak és komponenseinek: potenciális bőrirritáló valamint a 0,25%-os koncentráció felett nagy valószínűséggel sejtmérgező hatású.
További info az összetevőről a KM-blogon >>
Manuka olaj. A manukafa leveléből vízgőz-desztillációval nyert antioxidáns hatású illóolaj. Nagyon hasonló a hatása a teafa olajéhoz. A kozmetikumokban használva elsősorban fertőtlenítő, baktérium ellenes tulajdonsága van, mely hatásos lehet a pattanásokat okozó baktériumok ellen.
Az egyik leggyakrabban használt illat(osító) anyag, melyet jellemzően levendulából vonnak ki. A levendulaolaj egyik fő összetevője, de rengeteg más természetes olajban és kozmetikai termékben (így péládul a parfümök többsége tartalmazza) is találkozhatunk vele. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Zink és glükóz (cukor) keveréke. A CosIng besorolás szerint dezodoláló és bőrjavító, Paula Begoun szerint pedig vírusellenes hatása van, és szájon át alkalmazva hatásos lehet gyulladt pattanások kezelésére is.
Kamillából kivonható vagy mesterségesen előállítható anyag. Kiváló gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató.
Az orvosi körömvirág virágának a kivonata. A körömvirágnak számos pozitív hatása van a bőrünkre, antibakteriális, gyulladáscsökkentő, sebgyógyító, bőrápoló tulajdonságú. Kozmetikumokban mindezen hatások együtteséért alkalmazzák, noha a hivatalos megfogalmazás szerint csak bőrápolónak nevezik. Gyakorlati tapasztalatok szerint nagy koncentrációban alkalmazva az igénybe vett bőrt kiválóan regenerálja. Használatakor vigyázzunk a fészkesvirágzatúakkal kapcsolatos allergiákra.
Gomba és baktérium ellenes hatású tartósítószer, melyet 0.6%-os vagy az alatti koncentrációban használnak. Ecocert és Cosmos jóváhagyással rendelkezik, ezért népszerű tartósító összetevő natúrkozmetikumokban.
Szőlőcukor és („sima”) cukor erjesztésével előállított természetes eredetű, Ecocert által is jóváhagyott sűrítőanyag, mely segít abban, hogy a folyós termék sűrűbb, zselésebb állagúak legyenek.
Tejsav, mely előállítható a tejből, bár a kozmetikumokban leginkább mesterségesen előállított verziót használnak. Az AHA-savak csoportjába tartozik, a bőr legfelső rétegére hámlasztó hatása van. Mint kémiai hámlasztó, a glikolsav után a második legtöbbet kutatott AHA, annál valamivel gyengédebb és valamivel nagyobb molekulaméretű összetevő. Hámlasztó tulajdonsága mellett a tejsav remek hidratáló is.
Tiszta E-vitamin. A tocopherol egy viszonylag ritkábban használt formája az E-vitaminnak, mert bár a bőrbe jobban felszívódik, mint a gyakrabban használt tocopheryl acetate, a boltok polcain kevésbé hosszan áll el.
Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitaminféle, mely az egyik legjobb antioxidáns. Kutatások arra is utalnak, hogy védi a bőrt az UVB okozta károktól, segít a bőr védőrétegének fenntartásában. Remekül együttműködik az A-vitaminnal és a C-vitamminnal is.
Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology