REN No.1 Purity Arctisztító Balzsam
Ár: | Az ár hiányzik. Feltöltöm | Kategória: | Lemosók, Tonikok | |||
Kiszerelés: | Hiányzik. Feltöltöm | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | Tinamu | Bőrprobléma: | Túlérzékenység |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: UnVraiAnge, Módosítva: 2011. június 25.
Ár: | Az ár hiányzik. Feltöltöm | |
Kiszerelés: | Hiányzik. Feltöltöm | |
Lelőhely: | Tinamu | |
Kategória: | Lemosók, Tonikok | |
Bőrprobléma: | Túlérzékenység |
Rózsás arctisztító balzsam muszlinkendővel. Kiválóan távolítja el a szennyeződéseket a bőrröl, de akár sminklemosóként is használható. Megnyugtatja és ragyogóvá teszi a bőrt.
Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil
Glyceryl Dibehenate
Tribehenin
Glyceryl Behenate
eo I eu
Butyrospermum Parkii (Shea Butter)
Sodium Cocoyl Glutamate
Geraniol
Eugenol
Linalool
i
Többször újra vettem. Szerettem de valami hiányzott belőle. Smink eltávolításra viszont tökéletes.

Én a tubusos verziót használtam. A sminket nagyon szép eltávolítja, és maga a balzsam nagyon gyengéd, selymes érzés a bőrnek. De! Alapos tisztítás és tonizálás után is réteget hagy a bőrön, ami mitesszereket okoz nálam.
Örültem mikor elhasználtam, nem veszem újra.

Örültem mikor elhasználtam, nem veszem újra.

Mint ahogyan az előttem lévő kommentben is írták bármilyen sminket gyönyörűen leszed. Bársonyos és kíméletes. Tisztítás után megtörlöm az arcom egy kis Biodermás vattapamaccsal de szinte felesleges annyira hatékony a balzsam.

A legújabb szerzeményem ez a rózsás arctisztító balzsam:) A maga nemében különleges, hiszen nem egy megszokott folyékony lemosóról van szó, hanem egy szilárd mégis hihetetlenül bársonyos balzsamról. Imádom a hozzátartozó muszlinkendővel lemosni az arcomat, mert még a legmasszívabb sminket is el tudom vele távolítani. Eredmény: makulátlan, selymes arcbőr!

Antioxidánsok: TocopherolVitaminok: Tocopherol
Emolliensek: Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Cetearyl Ethylhexanoate, Glyceryl Cocoate, Caprylic/Capric Triglyceride, Glyceryl Stearate, Glyceryl Dibehenate, Tribehenin, Glyceryl Behenate, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Lecithin
Emulgeálószerek: Glyceryl Cocoate, Glyceryl Stearate, Glyceryl Behenate, Lecithin
Tisztítószerek: Sodium Cocoyl Glutamate
Illatanyagok: Caprylic/Capric Triglyceride, Anthemis Nobilis (Chamomile) Flower Oil, Benzyl Alcohol, Citronellol, Geraniol, Eugenol, Linalool
Tartósítószerek: Benzyl Alcohol
Édes mandula olaj, amelyet bőrpuhító, emollient anyagként használnak a kozmetikumokban. A mandulaolaj könnyen a bőrbe szívódó, finom textúrájú olaj, amely puha és selymesen finom érzetet hagy maga után a bőrön. A mandula olaj tápláló és védő olaj, mely ideális az irritált és kiszáradt bőr regenerálására.
Könnyen kenhető olaj, aminek bőrpuhító (emollient) tulajdonsága van.
Kókuszolaj származék. Bőrpuhító (emollient), bőrkondícionáló és sűrítő hatású. Nem zsíros, könnyen kenhető, gyorsan a bőrbe szívódó anyag.
Más néven GMS (Glyceryl Monostearate). Színtelen, szagtalan, édes ízű nedvszívó por, a sztearin sav glicerin észtere. Pálmaolajban, szójaolajban, különféle zöldségekben és az emberi szervezetben is megtalálható zsírsav. A kozmetikumokban bőrpuhító (emollient) és emulgeálószerként használt. Állítólag védi a bőrt a káros szabadgyökök ellen is. Részletesebb információ a truthinagingen.
Bőrpuhító (emollient).
Glicerin és behensav keveréke. Bőrpuhító (emollient) és bőrjavító anyagként használt.
Gliceridek és behensav keveréke. Bőrpuhító (emollient) és emulgáló szer.
Enyhén sárgás színű, természetes zsír, melyet az Afrikában honos sheafából vonnak ki. Édeskés illatú, puha, krémes vagy kemény állagú is lehet. A kozmetikumokban kiváló bőrpuhító (emollient) összetevő és antioxidánsok (A-, E- és F-vitamin) gazdag forrása. A sheavaj ehető is, a kakaóvaj helyettesítőjeként néhány csokoládéban is megtalálható. Remek összetevő száraz, érzékeny bőr ápolására.
Kókuszolajból származó tisztítószer, melyet Paula Begoun szerint a kemény víz lágyítására használnak.
Százlevelű rózsa virágának a kivonata. A CosIng besorolása szerint tonizáló, szövetösszehúzó, maszkoló (kellemetlen íz, illat semlegesítése) és általános bőrjavító összetevő. A Dermaxim szerint ez a vizes kivonat hasonló a rózsa olajhoz. Bár kevésbé koncentrált, mint az illóolaj, a hatása hasonló.
A pálmarózsa olaja. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondícionáló, tonizáló (segít egyensúlyban tartani a bőr faggyútermelését), és szagokat semlegesítő hatással rendelkező összetevő. Mivel a rózsához hasonlatos, tartós illata van, gyakran használják a kozmetikumok illatosítására. A truthinaging szerint az összetevő erős baktérium, vírus és gombaölő hatással rendelkezik, ezért különsen hatékony pattanások kezelésére, viszont Paula Begoun szerint kis eséllyel irritáló hatással is lehet a bőrre.
A szegfűszeg virágának olaja. A CosIng besorolása szerint szagokat, ízeket semlegesítő hatása miatt használnak a kozmetikumokban. A TruthInAging szerint a szegfűszeg olajnak gomba és baktérium ellenes tulajdonsága is van. A szegfűszegolajban található a kozmetikumokban illatosítóként gyakran használt eugenol, mely bőrirritáló hatású. Lásd szegfűszeg.
Az illatos ibolya virágának kivonata. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint szagokat, ízeket semlegesítő hatása miatt használják a kozmetikumokban.
Lipid féle (phospholipid). Tojássárgájában, növényi és állati sejthártyában található, manapság napraforgóolajból vagy szójából állítják elő. A kozmetikai iparban bőrpuhító (emollient) és vízmegkötő anyagként használatos. Olajban és vízben is oldódik, ezért hasonlít a sejtmembránhoz. A Lecithin-t liposzómáknak is nevezik, mivel a dupla oldhatósága, a hatóanyagokat magukkal hordozva, segít mélyebbre és a megfelelő helyre szállítani őket.
A benzil-alkohol egy szerves vegyület, a legegyszerűbb aromás alkohol, mely bizonyos gyümölcsökben és teákban természetesen is megtalálható. Színtelen, kellemes, virágos illatú folyadék. Remek antibakteriális és gombaölő tulajdonságának köszönhetően a kozmetikumokban elsősorban tartósítószerként használt összetevő. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Tiszta E-vitamin. A tocopherol egy viszonylag ritkábban használt formája az E-vitaminnak, mert bár a bőrbe jobban felszívódik, mint a gyakrabban használt tocopheryl acetate, a boltok polcain kevésbé hosszan áll el.
Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitaminféle, mely az egyik legjobb antioxidáns. Kutatások arra is utalnak, hogy védi a bőrt az UVB okozta károktól, segít a bőr védőrétegének fenntartásában. Remekül együttműködik az A-vitaminnal és a C-vitamminnal is.
Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
Citromfűből kivont illatosító anyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Illatanyag, mely a rózsaolajban, citromfűolajban és kis mennyiségben a muskátliban is megtalálható. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Színtelen vagy halványsárga olaj. Egyes illóolajokban található meg, mint például a szegfűszegolaj, szerecsendióolaj, fahéjolaj és babérolaj. Bőrirritáló, gyulladást okozó hatása van ismételt használat esetén. Egy 2006-s kutatás szerint pedig az eugenol sejthalált okoz. A kozmetikumokban illatanyagként használt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Az egyik leggyakrabban használt illat(osító) anyag, melyet jellemzően levendulából vonnak ki. A levendulaolaj egyik fő összetevője, de rengeteg más természetes olajban és kozmetikai termékben (így péládul a parfümök többsége tartalmazza) is találkozhatunk vele. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.