KRÉMKERESŐ
(X)

(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

Rexaline Derma Eye Contour
Rexaline Derma Eye Contour

Rexaline

Rexaline Derma Eye Contour

  (0 vélemény)
Ár:   10 290 Ft   Kategória:   Szemkrémek
Kiszerelés:   15 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   Marionnaud   Bőrprobléma:   Túlérzékenység


A krémet és az összetevőket feltöltötte: juditkaa70, Módosítva: 2018. december 29.

Ár:   10 290 Ft
Kiszerelés:   15 ml
Lelőhely:   Marionnaud
Kategória:   Szemkrémek
Bőrtípus:   Minden
Bőrprobléma:   Túlérzékenység

TERMÉKLEÍRÁS

Szemkörnyékápoló érzékeny bőrre hipoallergén formulával - 0% parabén, szilikon, alkohol

Ez a termék kifejezetten a szemkörnyék érzékeny bőrére lett kifejlesztve. Enyhíti az irritációt, mélyápoló hatású, kisimítja a finom vonalakat és ráncokat. A peptidekben, koffeinben és fényvisszaverő pigmentekben gazdag krém aktiválja a mikrokeringést, hogy láthatóan csökkentse a szem duzzadtságát és a sötét karikákat. A diszkomfort érzés és az irritáció csökken, a szemek élénkebbnek és frissebbnek tűnnek.

ÖSSZETEVŐK (INCI)

hirdetés

Fontos hatóanyagok a krémben

Antioxidánsok: Hydroxyacetophenone, Tocopheryl Acetate, BHT
Gyulladáscsökkentők: Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Adenosine
Hidratálók: Glycerin, Propanediol, Propylene Glycol, Butylene Glycol, Pseudoalteromonas Ferment Extract, Sodium Hyaluronate, Urea, Caprylyl Glycol, Hyaluronic Acid, Acetyl Tetrapeptide-5
Peptidek: Acetyl Tetrapeptide-5
Vitaminok: Tocopheryl Acetate

Összetevők megmagyarázva

A víz. A leggyakoribb kozmetikai összetevő, általában az INCI listák első helyén szerepel, vagyis a legtöbb krém fő összetevője. Oldóanyag a többi összetevő számára, és hidratáló hatású (ha már benne van a bőrben, kívülről szárító). A kozmetikumokban legtöbbször deionizált vagy tisztított vizet (ásványi sóktól megtisztított víz) használnak, hogy biztosítsák a termék tisztaságát. A tisztított vizet a következő eljárások valamelyikével, vagy azok kombinációjával nyerik: desztillálás, deionizálás, mebrán szűrő alkalmazása (fordított ozmózis vagy nanofilter), electrodialízis. A vízben lévő oldott száraz anyag tartalom bármely eljárás alkalmazása esetén 10mg/l érték alatt marad, a kozmetikai iparban 1mg/l alatti érték jellemző.

Glycerin h 0 0

Vízmegkötő. Állati és növényi zsírokban egyaránt megtalálható, bőrazonos (skin-identical, azaz a mi bőrünkben is megtalálható) anyag. Kivonható természetes anyagokból, de előállítható mesterségesen is. Rendkívül jó vízmegkötő, a bőrön használva képes kivonni a vizet a bőr alsó rétegeiből, növelve ezzel a bőr felszíni rétegében található vízmennyiséget. A túl sok (vagy tömény) glicerin azonban szárító hatású lehet, mivel a bőr felső rétegeiből a víz könnyen elpárolog (transepidermal water loss). Éppen ezért a glicerint (és más vízmegkötő anyagokat is) mindig más lágyító (emollient) anyagokkal kell kombinálni.

Szintetikus polimer, melyet filmképző tulajdonsága miatt használnak a kozmetikumokban. Paula Begoun szerint biztonságos összetevő, gyakran használják orvosi műszerek alapanyagául is.

Szintetikus polimer, mely a CosIng hivatalos funkció besorolása szerint gél- és filmképző összetevő, csökkenti a kozmetikumok átlátszóságát és áttetszőségét, ezen kívül emulzió stabilizáló, csomósodást gátló és sűrűség szabályozó hatása is van. Az összetevő a bőrhöz érve szinte beleolvad, és bársonyosan puha, firss érzést hagy maga után. 

Vízmegkötő tulajdonsága is van, de leginkább segédanyagként használatos rendkívül kis mennyiségben, hogy a krém hidegben ne fagyjon meg, melegben pedig ne olvadjon meg.

Egy viszonylag új, szerkezetileg a propylene glycolhoz hasonló glikol féle, melyet oldószerként, emulgeáló és hidratáló tulajdonságai miatt használnak. Különlegessége, hogy más glikoloktól eltérően nem petrolkémiai származék, hanem növényi alapanyagból előállított, Ecocert által is jóváhagyott természetes összetevő. További részletek itt

Sok adalékanyag és enzim is jól oldódik benne. A többi glikolhoz hasonlóan vízmegkötő, hidratáló anyagként használt a kozmetikai iparban - a beautybreains szerint a hidratáló hatása a glicerinéhez hasonló. Segít megőrizni a krém állagát (hogy a krém ne olvadjon meg nagy melegben, illetve ne fagyjon meg nagy hidegben) valamint segíti a többi összetevő beszívódását. Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy az arra hajlamosaknál allergiás, ekcémás tüneteket (kontakt dermatitist) válthat ki. 

Gomba- és baktériumellenes hatású tartósítószer.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Kukorica olaj. A többi természetes növényi olajhoz hasonlóan bőrpuhító, emollient olaj. A CosIng besorolása szerint azon túl, hogy emollient a kukorica olaj még bőr- és hajkondícionáló, emulgeálószer, oldószer, felület aktív anyag és elektromos töltődést megakadályozó anyag. Bőr és hajápoló termékeknek is gyakori összetevője.

Az összetevőnek még nincsen leírása.
Az összetevőnek még nincsen leírása.

A krém beszívódását segítő anyag, vízmegkötő tulajdonsága is van. Hidratáló készítmények gyakori összetevője. Nem csak a kozmetikai iparban, hanem az élelmiszeriparban is használt az étel nedvességtartalmának megőrzésére.

Kis mennyiségben sürítő, átlátszatlanná tevő segédanyag, nagyobb mennyiségben pedig fizikai fényvédő.  A titanium dioxide mind az UVA mind az UVB sugarak ellen védelmet nyújt. Megfelelő védelmet biztosít a 290-350 nm hullámhosszú UV sugarak ellen, míg némi, de nem elégséges védelmet biztosít a 350-400 nm hullámhosszú sugarak ellen. Az egyik legsatbilabb és legbiztonásgosabb fényvédő összetevő. Kis hátránya, hogy "kozmetikailag" nem kellően elegáns, és hajlamos fehéres réteget hagyni a bőrön, amit nanomérte használatával lehet nagyban javítani. Lásd még Titanium Dioxid (Nano).  (forrás)

Csillámpala. A kozmetikai termékekben csillogó hatást keltő ásványi összetevő. A mineral makeupok gyakori összetevője.

A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint gél- és filmképző összetevő, vagyis csökkenti a kozmetikumok átlátszóságát és áttetszőségét, ezen kívül emulzió stabilizáló, csomósodásgátló és viszkozitást szabályozó hatása is van.

A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint antisztatizáló, tisztító és felületaktív (segíti a kozmetikumok egyenletes eloszlathatóságát) hatású összetevő. 

Enyhén sárgás színű, természetes zsír, melyet az Afrikában honos sheafából vonnak ki. Édeskés illatú, puha, krémes vagy kemény állagú is lehet. A kozmetikumokban kiváló bőrpuhító (emollient) összetevő és antioxidánsok (A-, E- és F-vitamin) gazdag forrása. A sheavaj ehető is, a kakaóvaj helyettesítőjeként néhány csokoládéban is megtalálható. Remek összetevő száraz, érzékeny bőr ápolására.

Kelátképző segédanyag, amely a krémben a víz révén jelenlévő fém ionokkal reakcióba lép és semlegesíti azokat, vagyis a krémet stabilizáló funkciója van.

Koffein. A Futurederm információi szerint bőrön alkalmazva három fő hatása van: antioxidáns, vízhajtó (átmenetileg simább bőrt eredményez) és érszűkítő (vagyis szem alatti puffadás, sötét karikák ellen hatásos lehet, ha azt nem melaninfelhalmozódás okozza), Paula Begoun szerint viszont nincs olyan kutatás, mely szerint bármilyen hatása lenne a szem alatti karikákra, bár nyugtató és antioxidáns hatása miatt azért nem kifejezetten felesleges, ha van egy (szem)krémben. E szerint a kutatás szerint a koffein fotoprotektív hatással is bír.

Színtelen, szagtalan, krémes, sűrű állagú bőrpuhító anyag (emollient) és oldószer. Magas tisztaságú isoparaffinok keveréke, ami nem zsíros, selymes érzetet hagy maga után a bőrön. Sűrűbb állagú krémek, alapozók gyakori összetevője.

Az Antarktiszon talált sárból kivont baktériumtörzs, mely hidratáló, sebgyógyító tulajdonságokkal is rendelkezik, sőt állítólag serkenti  bőrünk kollagén és elasztin termelését is. Az összetevő hatékonyságát sajnos független tanulmányok nem támasztják alá, a kutatási eredmények mind az összetevőt előállító és forgalmazó spanyol cégtől származnak. Részletesebb info: http://truthinaging.com/ingredients/pseudoalteromonas-ferment

Az összetevőnek még nincsen leírása.
Az összetevőnek még nincsen leírása.

Emulgálószer, melyet a kozmetikumokban az emulzióstabilizáló (nem válnak szét idővel a az egyébként nem keveredő víz és olaj bázisú összetevők) tulajdonsága miatt használnak.

Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid(etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Az E-vitamin egyik formája, mely a tiszta E-vitamin és az ecetsav észtere. A tocopheryl acetate hasonló tulajdonságokat mutat a tiszta E-vitaminhoz, azonban egy kicsit kevésbé jó a felszívódása a bőrbe és a fotoprotektív hatása is kevésbé bizonyított. Viszont hosszabb a szavatossági ideje a boltok polcain (shelf life), ami miatt ez a leggyakrabban használt formája az E-vitaminnak.

A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.

Források:  Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

A szarkozin (N-metilglicin) a glicin aminosav metilált változata. Ez a molekula képes utánozni a glicin aminosav receptor-aktiváló hatását. Paula Begoun szerint az aminosavakat a kozmetikumokban leginkább vízmegkötő tulajdonságuk miatt használják, némelyiknek antioxidáns és sebgyógyító tulajdonsága is van. 

A sarcosine a MAT XS nevű hatóanyag aktív komponense, ami képes a zsíros bőr számos tünetét csökkenteni (feszesebb pórusok, mérsékeltebb faggyútermelés, egyenletesebb bőrfelszín) 28 nap alatt. A gyártó szokatalanul nagy (90 fős) tesztjében a részvevők 96%-a érezte úgy 4 hét után, hogy bőre kevésbé zsíros.

A kozmetikumokban emulgeálószerként és felületaktív anyagként használt (surfactant). Az élelmiszeriparban is használt 0,5%-nál kisebb koncentrációban.

Ásványi anyag, mely a CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondíciónálú hatású összetevő. A TruthInAging szerint talán hozzájárul az összetevő a bőrsejtek ásványokkal való ellátásához, de nincs igazán alátámasztott kutatás róla.

Az ún. német kamilla vagy matricaria virágának a kivonata. A CosIng besorolása szerint bőrjavító (skin conditioning) és maszkoló (nemkívánt illat, íz semlegesítése) összetevő, a Wikipedia-szócikk pedig gyulladáscsökkentő hatásról is ír.

Oldószerként, bőrjavító anyagként (skin conditioning) használt, selymes érzetű glikolféle.

Zink és glükóz (cukor) keveréke. A CosIng besorolás szerint dezodoláló és bőrjavító, Paula Begoun szerint pedig vírusellenes hatása van, és szájon át alkalmazva hatásos lehet gyulladt pattanások kezelésére is.

Bőrjavító (skin conditioning) anyag, mely bőrünkben a sejten kívüli mátrixban is megtalálható, és fontos szerepe van számos fiziológiai folyamat szabályozásában. A bőrben sejtkárosodás (gyulladás, isémia) hatására az adenosine koncentrációja megemelkedik, hogy sejtvédő funkciót biztosítva védjen a szövet károsodásától. Az adenosine állati sebeken való alkalmazása nagymértékben gyorsította  a szövet regenerálódását, az emberi sebeken való használat jelenleg klinikai vizsgálatok alatt áll. Az azonban már most is valószínűnek látszik, hogy az adenosine hatásos gyulladáscsökkentő anyag. Részletesebb információ a Wikipedián.

hialuronsav só formája, mely a bőrben is megtalálható természetes hidratáló elem (natural moisturizing factor, NMF). A lipidekkel együtt az NMF-ek segítenek megőrizni a bőr víztartalmát, feszességét. Ha csökken a bőr NMF- és lipidtartalma, az a bőr hámlását, kellemetlen feszülését és finom ráncokat eredményez. A kozmetikumokban alkalmazva a sodium hyaluronate képes vizet beszívni a bőrbe, ami a bőr kitelítődését, és ezáltal a ráncok csökkenését eredményezi. Részletes információ a futuredermen.

Bár illatanyagként és felületaktív anyagként is alkalmazható, elsősorban mint emulgeálószer kerül a kozmetikumokba. A truthinaging információi szerint különösen alkalmas olyan készítmények emulgeálására, melyek növényi olajokat tartalmaznak.

Természetes módon a vizeletben található, de a kometikumokban mesterségesen előállított ureat használnak. Kis mennyiségben hidratáló, vízmegkötő anyag, nagyobb mennyiségben azonban gyulladást okozhat.

Vízmegkötő, bőrjavító (skin conditioning agent) anyag. Kivonható növényekből, de előállítható mesterségesen is. Gyakran használják együtt tartósító összetevőkkel (mint pl. phenoxyethanol), mivel növeli azok antimikrobiális (mikroorganizmusok ( gombák, baktériumok) növekedését gátló)  hatását.

Az összetevőnek még nincsen leírása.
Az összetevőnek még nincsen leírása.

Élelmiszerekben (E202) és kozmetikumokban egyaránt használt tartósítószer. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva használják.

A benzoesav nátrium sója, melyet tartósítószerként használnak.

napraforgó magjából nyert olaj, melynek fő összetevői a bőr számára fontos omega zsírsavak (linolsav és olajsav). Leslie Baumann a Cosmetic Dermatology című könyvében azt írja, hogy több tanulmány is arra jutott, hogy a napraforgó olaj egy olcsó, hatékony és a fejlődő országok számára is elérhető emollient anyag, mely hatásos lehet irritált vagy kiszáradt bőr természetes védőrétegének a helyreállításában, erősítésében.

Hialuronsav. A bőrben is megtalálható természetes hidratáló elem (NMF, natural moisturizing factor), melynek kiváló vízmegkötő képessége van, akár saját súlyának 1000-szeresét is képes megkötni. A kozmetikumokban alkalmazva a hialuronsav képes vizet beszívni a bőrbe, ami a bőr kitelítődését, és ezáltal a ráncok csökkenését eredményezi.  Részletes információ a itt és itt

Rozmaring levelének a kivonata. Lásd rozmaring.

Más néven Eyeseryl. E szerint a tanulmány és a Futurederm szerint szemápoló készítményekben használva növeli a bőrben a mikrocirkulációt és csökkenti a duzzanatokat. Mivel gátolja a kollagén rostok dezorganizált térhálósodását, így segít a bőr rugalmasságának visszaállításában, a vérerek átjárhatóságának csökkentésével pedig gátolja a szem alatti régióban történő vízfelhalmozódást. Egy tanulmány szerint sokkal hatékonyabb, mint a koffein.

BHT a I ta

Butylated hydroxytoluene (butil-hidroxi-toluol). Erős mesterséges antioxidáns, mely a kozmetikumokban leginkább tartósítószerként használt. A BHT-t nem csak kozmetikumokban, hanem élelmiszerekben is használják tartósítószerként, mert meggátolja az élelmiszerek színének, szagának és állagának megváltozását. A BHT kettős természete miatt (egyes rákfajták kialakulását gátolja, míg más rákfajták kialakulását elősegíti) számos országban betiltották (Japán (1958), Románia, Svédország, Ausztrália), viszont Paula Begoun szerint a kozmetikai termékekben csak 0,01-0,1% közötti koncentrációban használják, ami nem akkora mennysiég, mely képes a bőrön keresztül felszívódva a véráramba jutni vagy növelni a rák kockázatát.

SHOP

NEKED AJÁNLJUK
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.