Rimmel

Ár:   1399 Ft   Kategória:   Ajakápolók
Kiszerelés:   4 g   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   drogériák, hipermarketek   Bőrprobléma:   --

A krémet feltöltötte: wishes, az összetevőket feltöltötte: csaktom, Módosítva: 2016. szeptember 21.

Kiszerelés:   4 g
Lelőhely:   drogériák, hipermarketek
Kategória:   Ajakápolók

Védelmező, hidratáló balzsam

• Akár 8 óráig hidratál
  • Könnyű nedvességfátyolba burkolja az ajkat
  • Azonnal megszabadít a száraz érzéstől
  • Segít megakadályozni az ajkak berepedezését és kicserepesedését
  • Az ajkak puhábbnak, lágyabbnak és simábbnak érződnek
  • Könnyű, nem ragadós összetétel
  • Az ajkak egészségesnek természetesnek fénylőnek látszanak
  • Az ajkak felfrissülnek
  • Tökéletesíti az ajkak felszínét az egészségesen hibátlan megjelenésért

bibi24

Annamari83

2020. szeptember 10.

Majdnem megbántam, amikor először megvettem, mert nekem túl van illatosítva, olyan pacsuli-szerű. De már kezdem megszokni, így újravettem. Ahhoz képest, hogy színtelen, a számra kenve önmagában is elég. Néha plusz fénynek használom, színes rúzsra. Szeretem, mert nem "mászik" el, amit utálok egyéb rúzsoknál. Leginkább őt használom a rohanós hétköznapokon, amikor valami kell a számra, de nincs idő bíbelődni.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2020. szeptember 10.

nyuszo

Bőrprobléma: Túlérzékenység
Korcsoport:  -
2019. február 22.

Csodaszép csomagolás....
Főleg a ráírt név miatt vettem meg, olyan mintha névre szóló ajakápolóm lenne.... :)
Az állaga nagyon tetszik, de van valami kesernyés mellékíze, ami miatt mindig letörlöm....

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport:  -  |  Dátum: 2019. február 22.

Csodaszép csomagolás....

g0809

2019. január 3.

Estére szoktam felkenni a kicserepesedett számra. Reggelre semmi jelét nem mutatja, hogy előzőleg ki volt száradva a szám. Nagyon szeretem, nekem bevált. A külseje is szuper:)

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2019. január 3.

s_kitty

2017. május 13.

Nem ragad, nagyon szép fényes telt hatást ad az ajaknak és mellé barackos illatba burkolja. A csomagolás is kifogástalan: elegáns és letisztult. 50%-os kuponnal nagyon megérte.
Jobb érzés ilyet elővenni akár egy kávézóban, mint egy pillanatragasztó kinézetű carmexet (pedig azt is imádom). :)

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2017. május 13.

balogijudit

2016. október 5.

Imádom! :)

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2016. október 5.

Imádom! :)

nassbetyar

2016. augusztus 10.

Már sokszor gondoltam rá, hogy írok egy listát azokról a favoritokról, amelyek maximálisan megérték az árukat, ez a kis ajakápoló is közéjük tartozik.
Számomra a tökéletes szájfényt helyettesítő termék, mert nem ragad vagy mászik el a számról azonnal, ha eszem-iszom valamit. Kellemes fényt és tartós puhaságot biztosít, már majdnem elfogyott, ha még lehet ilyet kapni, akkor biztosan újra fogom venni.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2016. augusztus 10.

wifey

2016. május 17.

Nekem kifejezetten bejön, tetszik a rúzs formátum, az illata is, ráadásul szép fényes lesz tőle a szám. Nehezen kopik le, simán tudok enni is anélkül, hogy újra kellene kenni.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2016. május 17.

vador

Bőrprobléma: Pirosság (rozacea)
2016. január 12.

Valamiért bezavart, hogy a nude Kate Moss rúzsokkal együtt került ki a polcokra; azt hittem, rúzs alá való ajakápoló lesz, de nem, ahhoz túl fényes és csúszós. Végülis valamelyest hidratál, szóval biztosan elhasználgatom, de inkább szép időben, szinten tartó jelleggel.
Ha hasonló koncepciójú, szájfény-ajakápoló hibrid stiftet kerestek, a Terra Naturi fény hatású ajakápolóját inkább ajánlanám, töredékáron tudja mindazt, amit ez a termék csak a promóciós szövegben, igaz, csinos tokja az nincs. :)

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pirosság (rozacea) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2016. január 12.

babyface

2015. december 9.

jaj hát ez nagyon nem... akár 8 óra hidratálás? :D vicc... megmondom őszintén csak merő adta kíváncsiságból vettem meg és mert pont volt rá dm-es kuponom. maga a balzsam külleme nagyon bájos, igazi csajos, táskába való darab, de nekem nem kellett egy hét, hogy széttörjön. :D utána már elég problémás használni. így marad otthon, reggelente szoktam felvinni kb. addig tart a hatása amíg beérek munkába (1 óra SE). annyi pozitívuma van, hogy tényleg nagyon szép, természetes, nedves hatásúak tőle az ajkak, de ezt más ajakápoló is tudja fele ennyiért, dupla annyi tudással. :)

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2015. december 9.

marryjane

Bőrprobléma: Pirosság (rozacea)
2015. november 22.

Szép a csomagolás, használata könnyed....a viselése azonban NEM.
Vizes hatású, azonnal elkenődik, a szám hamar beszívja. Féláron, próbába okés, de nem újra vevős.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pirosság (rozacea) |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2015. november 22.

Szép a csomagolás, használata könnyed....a viselése azonban NEM.

Antioxidánsok: Tocopherol, BHT
Hidratálók: Caprylyl Glycol
Vitaminok: Tocopherol

Ricinusolaj. A kozmetikumokban bőrpuhító (emollient) anyagként használják. Enyhén ragadós érzetet hagy maga után a bőrön.

Leggyakrabban ajakápoló termékekben használt bőrpuhító (emollient) anyag. Kiválóan tapad a bőrhöz és csillogó felületet hagy maga után. További infó: http://truthinaging.com/ingredients/bis-diglyceryl-polyacyladipate-2

Tridecyl alkohol és trimellitic sav észtere. Bőrpuhító (emollient), bőrjavító és sűrítő anyag.

Kémiai fényvédő, mely az UVB-sugarak (280-320 nm hullámhosszú) ellen nyújt védelmet. Az összetevő nem túl stabil, vagyis UV-fény hatására veszít fényvédő hatékonyságából. Az octinoxate lebomlása megakadályozható más fényvédők segítségével (pl. Trinosorb M-mel). Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy ösztrogén jellegű hatása lehet (különösen gyermekekben és terhes nőkben), és hogy elősegítheti a bőrben a káros szabad gyökök képződését. Kisebb koncentrációban nem fényvédőkben is használják segédanyagként, hogy védjék a krémeket az UV-sugárzás okozta károktól. Az összetevő használatát Palau-ban betiltották a korallokat károsító hatása miatt.

Részletesebb információ a smartskincare-en.

Műanyag féle, melynek számos funkciója van a kozmetikumokban. Leggyakrabban fizikai bőrradírokban használt dörzsölő anyagként. Szintén gyakran használt felületi hártyaképző (film forming), sűrűség szabályozó és stabilizáló anyagként. Paula Begoun szerint rossz hírneve ellenére nem mérgező anyag a polyethylene és a kozmetikai iparban felhasznált mennyiségben a környezetre sem súlyosan káros.

Szénhidrogének komplex keveréke, magyar néven vazelin. Mivel kőolaj származék, hírneve nem túl jó, de ennek nem igazán van tudományos alapja. Dr. Leslie Baumann Cosmetic Dermatology című könyvében (273o) azt írja, hogy sokak szerint a petrolatum a ma ismert egyik legjobb hidratáló összetevő. Elzáró (occlusive) hatása igen erős, emaitt a tudományos kutatásokban gyakran szolgál viszonyítási alapnak. Nem komedogén, az allergiás reakciók pedig nagyon ritkák rá.  Paula Begoun gyulladáscsökkentő és bőrregeneráló hatásról is ír.  Állaga önmagában meglehetősen zsíros, olajos érzetet kelt a bőrön, így elsősorban a száraz bőrre kiváló összetevő.

Mesterséges polimer (ismétlődő egységekből felépülő, nagyméretű molekula). Felületi hártya képző, hajfixáló és sűrűség szabályozó anyag.

Más néven octyl salicylate vagy octisalate. Kémiai fényvédő, mely az UVB-sugarak (295-315 nm hullámhosszú) ellen nyújt védelmet. Fény hatására némileg veszít fényvédő képességéből. Önmagában használva nem nyújt elégséges védelmet, ezért egyéb fényvédőkkel szokták kombinálni.

Petrolatum alapú (vazelin) viasz. Emulzió stabilizáló, sűrűség szabályozó, átlátszatlanná tevő segédanyag, mely sima textúrát és félszilárd állagot biztosít a termékeknek. Gyakran használják a Paraffin alternatívájaként, mivel finomabb mikrokristályokból épül fel, ezáltal sokkal sűrűbb, viszkózusabb és ruganyosabb az állaga.

A természetben is előforduló paraffin viasz (szénhidrogének keveréke). Emulzió stabilizáló, átlátszatlanná tevő és sűrűség szabályozó anyagként használt a kozmetikumokban.

Vízmegkötő, bőrjavító (skin conditioning agent) anyag. Kivonható növényekből, de előállítható mesterségesen is. Gyakran használják együtt tartósító összetevőkkel (mint pl. phenoxyethanol), mivel növeli azok antimikrobiális (mikroorganizmusok ( gombák, baktériumok) növekedését gátló)  hatását.

Bőrpuhító (emollient), emulzió stabilizáló és sűrítőanyagként használt zsíralkohol.

Más néven GMS. Színtelen, szagtalan, édes ízű nedvszívó por, a sztearin sav glicerin észtere. Pálmaolajban, szójaolajban, különféle zöldségekben és az emberi szervezetben is megtalálható zsírsav. A kozmetikumokban bőrpuhító (emollient) és emulgeálószerként használt. Állítólag védi a bőrt a káros szabadgyökök ellen is. Részletesebb információ a truthinagingen.

Palmitinsav. Bőrpuhító (emollient), emulgeálószer. Paula Begoun szerint habot képző tisztító anyag, mely szárító  hatással lehet a bőrre.

Sztearinsav. Zsírsav, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, emulzió stabilizáló és felületaktív anyagként használnak.

Szintetikus zsíralkoholok, melyek az alkilláncban 12-16 szénatomot tartalmaznak. A CosIng szerint igen sok funkciójuk van: antistatizáló, emollient, hajkondícionáló, emulzió stabilizáló és viszkozitásszabályzó. Bár bizonyos források veszéltelennek tartják, a toxopedia.org szerint szem- és bőrirritációt okozhat.

Levendulából kivont illatosító anyag, a levendulaolaj egyik fő összetevője. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Lipid féle. Tojássárgájában, növényi és állati sejthártyában található. A kozmetikai iparban bőrpuhító (emollient) és vízmegkötő anyagként használatos.

Tocopherol a I v 2 2

Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

BHT a I ta

Butylated hydroxytoluene (butil-hidroxi-toluol). Erős mesterséges antioxidáns, mely a kozmetikumokban leginkább tartósítószerként használt. A BHT-t nem csak kozmetikumokban, hanem élelmiszerekben is használják tartósítószerként, mert meggátolja az élelmiszerek színének, szagának és állagának megváltozását. A BHT kettős természete miatt (egyes rákfajták kialakulását gátolja, míg más rákfajták kialakulását elősegíti) számos országban betiltották (Japán (1958), Románia, Svédország, Ausztrália), viszont Paula Begoun szerint a kozmetikai termékekben csak 0,01-0,1% közötti koncentrációban használják, ami nem akkora mennysiég, mely képes a bőrön keresztül felszívódva a véráramba jutni vagy növelni a rák kockázatát.

Csillámpala. A kozmetikai termékekben csillogó hatást keltő ásványi összetevő. A mineral makeupok gyakori összetevője.

Vasoxid. Piros színezőanyag.

Vasoxid fajta. Sárga színezőanyag.

Vasoxid féle. Fekete színezőanyag.