KRÉMKERESŐ
(X)

(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

Rudolph Care Açai Bogyós Kézápoló Balzsam
Rudolph Care Açai Bogyós Kézápoló Balzsam

Rudolph Care

Rudolph Care Açai Bogyós Kézápoló Balzsam

  (0 vélemény)
Ár:   €33   Kategória:   Kézkrémek
Kiszerelés:   100 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   online   Bőrprobléma:   --


A krémet és az összetevőket feltöltötte: Lamirabelle, Módosítva: 2021. február 15.

Ár:   €33
Kiszerelés:   100 ml
Lelőhely:   online
Kategória:   Kézkrémek
Bőrtípus:   Minden
Bőrprobléma:   --

TERMÉKLEÍRÁS

Magas aktív hatóanyag tartalmú krém a puha, erős és hidratált bőrért. Természetes összetevőinek köszönhetően biztosítja a kéz bőrének lágyságát és feszességét.  Az açai és a bíbor kasvirág kivonata, a növényi vajak és olajak antioxidánsokban, vitaminokban, ásványi anyagokban és zsírsavakban gazdag keveréke helyreállítja a hidrolipid filmréteget és támogatja a bőr intelligens önszabályozó rendszerének kiegyensúlyozott működését. A sűrű balzsm gyorsan felszívódva azonnal egyenletesebbé, simábbá és lágyabbá teszi a bőrt.

ÖSSZETEVŐK (INCI)

Ezt mondják a Krémmániázók a Helia-D termékekről
Ezt mondják a Krémmániázók a Helia-D-ről

Helia-D Regeneráló Hajhullás Elleni Esszencia

Helia-D Regeneráló Hajhullás Elleni Esszencia
Kheni   
Krémmániás  |  Bőrtípus:  Kombinált  |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín  |  Korcsoport: 25-34

Imádom ezt a kis csodaszert!! Időszakosan szokott hullani a hajam, sok mindent kipróbáltam már, de ez tényleg használt. Én minden nap jól befújkálom vele a fejbőröm és alaposan belemasszírozom, ilyen használat mellett a 2. hét végére jelentősen csökkent a hajhullásom, és azóta rengeteg babahajam is nőtt az egész fejemen. Nagy meglepetéssel tapasztaltam, hogy nem csak új hajszálaim nőttek, hanem a meglévő hosszú szálak is mintha megvastagodtak volna, erősebbek lennének. Már a 2. flakonnál járok, de biztos, hogy mindig lesz belőle itthon. Persze nem fogom mindig minden nap használni, csak kúraszerűen.

hirdetés

Fontos hatóanyagok a krémben

Antioxidánsok: Tocopherol
Gyulladáscsökkentők: Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Extract
Hidratálók: Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Extract, Glycerin, Echinacea Purpurea (Purple Coneflower) Extract, Sodium PCA
Kémiai hámlasztók: Citric Acid
Vitaminok: Tocopherol

Összetevők megmagyarázva

Aloe vera növény leveléből származó kivonat. Vízmegkötő, gyulladáscsökkentő, antioxidáns és antibakteriális hatása van. Bár az aloe vera egyre nagyobb divat mostanában, Paula Begoun szerint tudományos kutatások nem igazolják, hogy hatékonyabb lenne a többi, hasonló tulajdonságokkal rendelkező összetevőnél (mint pl. a C-vitamin vagy a zöld tea).

A víz. A leggyakoribb kozmetikai összetevő, általában az INCI listák első helyén szerepel, vagyis a legtöbb krém fő összetevője. Oldóanyag a többi összetevő számára, és hidratáló hatású (ha már benne van a bőrben, kívülről szárító). A kozmetikumokban legtöbbször deionizált vagy tisztított vizet (ásványi sóktól megtisztított víz) használnak, hogy biztosítsák a termék tisztaságát. A tisztított vizet a következő eljárások valamelyikével, vagy azok kombinációjával nyerik: desztillálás, deionizálás, mebrán szűrő alkalmazása (fordított ozmózis vagy nanofilter), electrodialízis. A vízben lévő oldott száraz anyag tartalom bármely eljárás alkalmazása esetén 10mg/l érték alatt marad, a kozmetikai iparban 1mg/l alatti érték jellemző.

Enyhén sárgás színű, természetes zsír, melyet az Afrikában honos sheafából vonnak ki. Édeskés illatú, puha, krémes vagy kemény állagú is lehet. A kozmetikumokban kiváló bőrpuhító (emollient) összetevő és antioxidánsok (A-, E- és F-vitamin) gazdag forrása. A sheavaj ehető is, a kakaóvaj helyettesítőjeként néhány csokoládéban is megtalálható. Remek összetevő száraz, érzékeny bőr ápolására.

Glycerin h 0 0

Vízmegkötő. Állati és növényi zsírokban egyaránt megtalálható, bőrazonos (skin-identical, azaz a mi bőrünkben is megtalálható) anyag. Kivonható természetes anyagokból, de előállítható mesterségesen is. Rendkívül jó vízmegkötő, a bőrön használva képes kivonni a vizet a bőr alsó rétegeiből, növelve ezzel a bőr felszíni rétegében található vízmennyiséget. A túl sok (vagy tömény) glicerin azonban szárító hatású lehet, mivel a bőr felső rétegeiből a víz könnyen elpárolog (transepidermal water loss). Éppen ezért a glicerint (és más vízmegkötő anyagokat is) mindig más lágyító (emollient) anyagokkal kell kombinálni.

Édes mandula olaj, amelyet bőrpuhító, emollient anyagként használnak a kozmetikumokban. A mandulaolaj könnyen a bőrbe szívódó, finom textúrájú olaj, amely puha és selymesen finom érzetet hagy maga után a bőrön. A mandula olaj tápláló és védő olaj, mely ideális az irritált és kiszáradt bőr regenerálására.

Bőrjavító (skin conditioning), bőrpuhító összetevő (emollient). Segíti a többi összetevő beszívódását a bőrbe. Könnyű a bőrön elkenni, és selymes, nem zsíros utóérzetet hagy. Könnyen kenhető tulajdonsága miatt gyakran használják fényvédőkben, hogy javítson a nehezebben kenhető fényvédő összetevők (pl. ethylhexyl methoxycinnamate) használhatóságán.

Cetyl és stearyl zsíralkoholok keveréke. Zsíralkohol, melyet emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient) és sűrítőanyagként (konzisztencia növelő) használnak a kozmetikumokban. A zsíralkoholoknak ellentétben a „normális” alkoholokkal (pl. ethylalcohol) nincs szarító és irritáló hatása a bőrre.

Diglicerid, melyet zsírsavakból és glicerinből állítanak elő. A kozmetikumokban bőrjavító (skin conditioning), bőrpuhító (emollient) és emulgeálószerként használatos.

Az acai nevű pálmafajta bogyós termésének kivonata. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint hajkondícionáló hatású összetevő. Paula Begoun szerint az összetevő kifejezetten gazdag antioxidánsokban, így ferulic acidban és epicatechinben. Az in vitro kuutatások azt mutatták, hogy az acai kivonatának magasabb antioxidáns tartalma, mint a vörös áfonya, a málna, a szeder, az eper vagy az áfonya kivonatáénál.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Pálmaolajban, szójaolajban, különféle zöldségekben és az emberi szervezetben is megtalálható zsírsav. A kozmetikumokban bőrpuhító (emollient) és emulgeálószerként használt. Állítólag védi a bőrt a káros szabadgyökök ellen is. Részletesebb információ a truthinagingen.

Az acai nevű pálmafajta bogyós termésének olaja. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondícionáló hatású összetevő. Antioxidánsokat, például ferulic savat és epicatechint tartalmazhat. In-vitro (kémcsőben végzett) kísérletek kimutatták, hogy az acai bogyónak magasabb az antioxidáns tartalma a csipkebogyónál, málnánál, földi szedernél, epernél és áfonyánál is, de ez önmagában nem jelenti azt, hogy ez a legjobb antioxidáns. Az EWG adatbázisa szerint nem áll rendelkezésre elegendő megbízható információ az acaí bogyó hatékonyságáról - antioxidáns hatása mellett nem mutatták ki a bőrre gyakorolt egyéb hatását.

A bíbor kasvirág kivonata. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint hidratáló, tonizáló, és bőrkondícionáló hatású összetevő. 

Tocopherol a I v 2 2

Tiszta E-vitamin. A tocopherol egy viszonylag ritkábban használt formája az E-vitaminnak, mert bár a bőrbe jobban felszívódik, mint a gyakrabban használt tocopheryl acetate, a boltok polcain kevésbé hosszan áll el.

Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitaminféle, mely az egyik legjobb antioxidáns. Kutatások arra is utalnak, hogy védi a bőrt az UVB okozta károktól, segít a bőr védőrétegének fenntartásában. Remekül együttműködik az A-vitaminnal és a C-vitamminnal is.

Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Búzából előállított, leginkább hajápolókban használt hajkondícionáló, hidratáló összetevő. Alacsony molekulasúlyának köszönhetően könnyen beszívódik a hajszálak belsejébe.

levulinsav sója. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondicionáló hatású összetevő, a Truthinaging információ szerint pedig mikróorganikus hatása révén tartósítószerként is használatos a kozmetikumokban. Gyakori összetevője a mesterséges tartósítószerektől mentes natúrkozmetikumoknak.

A bőrben természetesen is megtalálható aminosav származék. Természetes hidratáló elem (NMF -  Natural Moisterising Factor), melynek kiváló vízmegkötő képessége van.

Méhviasz. A kozmetikumokban sűrítő, bőrpuhító (emollient) anyagként használatos.

A méhviasz a mézet termelő méhek váladéka, melyből a méhek a kaptárban felépítik a hatszögletű sejtek sokaságát, a lépet. A méhviasz kiválasztásakor még átlátszó; mélysárga színét később a pollenek ill. a propolisz adja meg. Kozmetikai célokra gyakran kifehérített méhviaszt használnak (Cera alba), melyre már a természetes méhviasz kellemes illata sem jellemző. A méhviasz kinyerésére és szennyeződésektől való megtisztítására többféle módszert is alkalmaznak, pl. a forró vizes kiolvasztást. A méhviaszt a kozmetikai készítményekben elsősorban konzisztencianövelőként ill. gyenge emulgeáló tulajdonsága miatt alkalmazzák.

Konzisztencianövelő hatását elsősorban Lysolecitinnel készülő emulziókban használhatjuk ki, ahol úgy teszi sűrűbbé a krémeket, hogy csak egy könnyű, védő filmréteget képez a bőrön. Klasszikus emulgátorokkal együtt nem érdemes alkalmazni, mert az így készült krém viaszos bevonatot képez a bőrön. Szilárd ajakápolóknál, masszázstömböknél magas olvadáspontja (60-65-oC) lehetővé teszi, hogy a vele készülő termékek még nyáron se olvadjanak szét.

Fő összetevői: palmitilsav, palmitoleát, hidroxipalmitát, valamint alkoholok oleinsavval alkotott észterei (hosszú, 30-32 szénatomos molekulák) és egyéb palmitátok.

Szójababolaj, melyet bőrpuhító (emollient), bőrkondícionáló anyagként használnak a kozmetikumokban.

Illatanyag, mely az amerikai termékek címkéjén Fragrance, míg az európai termékek címkéjén Parfum néven szerepel. Ez alatt a kifejezés alatt természetes vagy mesterséges illatanyagok egy meg nem határozott keverékét kell érteni. A magas EWG pontszámot elsősorban annak köszönheti az általános "illatanyag" megnevezés, hogy nem lehet pontosan tudni, hogy mit is takar. Az illatanyagok az egyik leggyakoribb allergizáló szerek a kozmetikumokban. Az EWG szerint továbbá contact dermatitist (a bőr allergiás reakciója) és légzőszervi problémákat is okozhatnak.

Citromsav, melyet elsősorban a krémek pH-értékének a szabályozására használnak (hogy ne legynek túl lúgosak). Természetes tartósítószer is egyben. Az élelmiszeriparban is használt ízesítőként (savanykás ízű).

Természetes eredetű só, mely antimikrobiális tulajdonságai miatt tartósítószerként használt összetevő. Képes megakadályozni a mikroorganizmusok növekedését és szaporodását, így védi a kozmetikumokat a megromlástól. Már nagyon alacsony (akár 0,6%-os) koncentrációban is leállítja a baktériumok és gombák szaporodását, bár nem feltétlenül pusztítja el a már kifejlett mikrobákat.

A benzoesav nátrium sója, melyet tartósítószerként használnak.

Élelmiszerekben (E202) és kozmetikumokban egyaránt használt tartósítószer. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva használják.

SHOP

NEKED AJÁNLJUK
;
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.