Sarah Jessica Parker

Ár:   8500 Ft   Kategória:   Parfümök
Kiszerelés:   100 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   parfümériák, online   Bőrprobléma:   --

A krémet és az összetevőket feltöltötte: Piszke, Módosítva: 2012. május 10.

Kiszerelés:   100 ml
Lelőhely:   parfümériák, online
Kategória:   Parfümök

Fej: szilva, mandarin, kókusztej

Szív:  tubarózs, pikeke, jázmin

Alap: szantáfa, pézsma, nőszirom, ámbra

alexa12
Krémkedvelő  |  Bőrtípus:  Kombinált  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

bridzsitta

2022. november 30.

Hatalmas szerelem. De annyira, hogy fürödni szeretnék benne. Viccet félretéve kedvelem a szilvás nyitásokat, de itt azonnal összeölelkezik a tubarózsával, ami szintén a szívem csücske. Olyan lágy mélységet ad az illatnak, hogy egészen elbűvölő. Nos, SJP stílusa nem az én világom, és már régen túl vagyok azon a koron, hogy az illatommal akarjam berúgni az ajtót, vagy azzal akarjak bemutatkozni. Viszont a hangulat, amit egy parfüm kelt, sokkal fontosabbá vált. Innentől kezdve mindegy, hogy celebparfüm, mainstream illat, vagy niche alkotás, a lényeg, hogy érzéseket keltsen bennem, no és lehetőleg az ne az undor legyen😁. Szívem szerint tíz csillit adnék neki ❤️

upd.: Nagyon vártam a hideg időt, reméltem még szebben fog illatozni rajtam. De sajnos nem tett neki jót, "bekeményedett", erős uniszex illattá vált rajtam, a nőies báját a nyárban hagyta :(.
Sebaj jövőre ismét előveszem, úgy látszik, a meleg tavasz-nyár az ő ideje.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2022. november 30.

Sebaj jövőre ismét előveszem, úgy látszik, a meleg tavasz-nyár az ő ideje.

Linett21

2022. május 31.

Nyitánya Ralph Lauren Woman EDP, leszáradása Versace Dylan blue (összefújtam/hordtam mind2-vel, tényleg!).
Aki az OG Covet-et keresi benne, csalódni fog, mert a csomagoláson kívül nincs közös pontjuk. Ez egy erős-friss-ropogós tubarózsa illat, ami egy közhelyes-samponos tisztaságillatban nyugszik le. Az elején a tubarózsát szinte harapni lehet, nagyon intenzív és kissé fanyar (pluszpont azért, mert nem rágógumis!); de gyorsan csendesül; és aztán (számomra) nagyon hamar unalomba fullad. Élettartama (rajtam) 2-3 óra.
Jegyek, amikre nagyon kiváncsi voltam benne (amik miatt valójában megvettem): szilva, kókusz, orris (íriszgyökér/gumó).
Jegyek, amiket egyáltalán nem érzek benne: szilva, kókusz, orris (íriszgyökér/gumó).
Az OG Covethez képest kissé csalódás nekem. A Covet egy (rajtam) egész évben remekül helytálló illat, minden helyzetben, minden hőmérsékleten működött/működik, és mindig más arcát mutatja. Ezt viszont csakis tavaszra-nyárra ajánlanám, arra nagyon jó, frissítő-csajos; de sem újdonságot, sem eredetiséget nem hordoz.
Ha szereted az Armani My way-t (kissé fanyarabban), vagy a fentebb említett 2 másik parfit, de nem akarsz sokat illatra költeni; nagyon jó választás lehet napsütéses időre, napközbenre rohangálásra, munkába; hisz az ára is nagyon baráti.Nem az én világom, de szerintem sokak lieblingje lehet. Fiatalos-friss-energikus. Ha viszont az OG Covet a kedvenced, és emiatt vennéd meg; hát...inkább fontold meg a vásárlást (szerintem).

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2022. május 31.

xszemyx

2022. május 11.

Életem azon szakaszába léptem, amikor megtalált a Szex és NY sorozat, azon belül is Carrie Bradshow főleg, így SJP. Megmenteni látszik most engem több tekintetben. Gondoltam, kipróbálom a parfümjeit.
A Covet volt az első, fanyarédes, nem szerettem bele, de ahhoz, amit szeretnék képviselni a következőkben, nagyon passzol, így használni fogom. Ez volt a 2. elaléltam, mikor beleszagoltam. És az is valami, hogy az eddigi 867ezer parfümöm/illatom közül ez az első, amit megdicsér a férjem, és még másnap is emlegette, milyen jó volt. Szerelem volt enélkül is, de ezzel együtt teljes a boldogság.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2022. május 11.

Lyah

2016. február 12.

No, hát találtam neten egyet, és remélhetőleg hétfőn már úton van felém. Viszont annak, aki szereti, és hiányolja, üzenem, hogy Ferragamo F for Fascinating Night parfümje nagyjából mintha ugyanez lenne. Kaptam egy mintát ma egy kedves lánytól ajándékba, az F volt az, a Bloomból pedig van itthon. Nem totális az egyezés, főleg az elején, de rajtam egy fél óra elteltével kb ugyanaz a kettő, az F egy kicsit frissebb.
Maga a Bloom: imádom, menthetetlenül beleszerettem, és rajtam tartós is. Nagyon fogok spórolni vele.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2016. február 12.

Dori1997

2015. április 19.

A tökéletes tavaszi/ nőies nyári illat! Nagyon szeretem, sajnos már mindjárt elfogy, de tuti, hogy újra fogom venni! Fantasztikus, friss, virágos, üde, sokáig érezni!

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2015. április 19.

Pampilla

2014. július 8.

2014. február 12. : Én a szilvát és a tubarózsát érzem a legdominánsabbnak benne,és van egy bizonyos mélysége ennek az illatnak,ami feledteti hogy ez is csak egy celebparfüm (de a jobbak közül való).Én nagyon imádom,remélem nem unom meg hamar,de mivel formálódik,alakul ahogy telik az idő,bontakozik ki belőle a sokféle összetevő,úgyhogy egy ideig biztosan jóban leszünk.Egyébként szerintem ez a legjobb SJP illat,a Lovely nem volt egy telitalálat,csak amolyan elmegy kategória.De ez a Covet pure bloom sokkal-sokkal több annál!

2014. július 8. : Kánikulában nem muzsikál valami fényesen,pedig azt hittem ez lesz az ő igazi ideje. 35 fok felett nagyon hamar elillan,és a szilva sem érződik igazán...amit pedig annyira szeretek benne.Nem baj,jön még nyárra ősz,akkor majd kivirágzik nekem újra...

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2014. július 8.

Lola21

2014. május 24.

Nagyon finom virágos illat , nekem nagyon tetszik benne , hogy van egy kis gyümölcsös sttik-je, de nem túl tolakodóan( talán a szilva édessége miatt), a végén pedig a kókusz elviszi egy kellemes krémes finom lágy irányba,nagyon különleges A benne lévő pézsmától nagyon szexi:)) Engem teljesen elvarázsolt és a környezetemet is.
Rajtam nagyon tartós ,6-8 órát simán bír.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2014. május 24.

Rajtam nagyon tartós ,6-8 órát simán bír.

édesfelhő

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2013. július 3.

Én imádom ezt a parfümöt, hozzám nagyon passzol. Lola21 Mire cserélnéd?

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2013. július 3.

Én imádom ezt a parfümöt, hozzám nagyon passzol. Lola21 Mire cserélnéd?

Nyullabacska

2013. február 14.

Nekem bejött ez a parfüm. Szerintem a celeb parfümök között az egyik legjobb, legegyedibb. Az induló illat nem tetszik annyira, de amikor bontakozik ki a bőrön az nagyon kellemes. Nem túl erős, tolakodó, pont annyira hogy frissnek és nőiesnek érezzem magam. Közepesen tartós, egyszer-kétszer újra kell fújni egy nap.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2013. február 14.

azursatellite

2012. május 11.

Nekem túl virágos. És nem is érzem koromnak megfelelőnek. A Covet sokkal-sokkal jobb :))

Barátom már nem volt ilyen finom vele, szerinte olyan az illata, mint hívjuk a szebb nevén.. egy 'légfrissítő'-nek, de legalább a drágább fajtából. :D
Ha kapnék egyet azért el tudnám használni, de magamnak nem venném meg, még így se, hogy nálunk a dm-ben kifutóban van a 100ml-s és csak 5000.
Az üvegét imádom, nagyon csini.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2012. május 11.

Az üvegét imádom, nagyon csini.

Antioxidánsok: BHT
Hidratálók: Propylene Glycol

Denaturalt alkohol, ami egy olyan etil-alkohol, melyhez adalékokat kevernek, hogy emberi fogyasztásra alkalmatlanná váljon, de eredeti céljára felhasználható maradjon. A kozmetikumokban oldószerként (segíti a vízben nem oldódó összetevők keveredését pl. olajok és fényvédők esetén), sűrűség szabályozóként (viszkozitás csökkentő), fertőtlenítőszerként, habzás csökkentőként (a kozmetikum rázásra se kezdjen el habozni) és tartósítószerként használatos, valamint segíti a hatóanyagok jobb bejutását a bőrbe (DE! sajnos nem csak a hasznos hatóanyagoknak segít utat törni a bőr alsóbb rétegei felé, hanem az olyan bőrre káros összetevőknek is mint az illatanyagok). A denaturalt alkohol egy kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták például az ethanol hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)

Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.

Kémiai fényvédő, mely az UVB-sugarak (280-320 nm hullámhosszú) ellen nyújt védelmet. Az összetevő nem túl stabil, vagyis UV-fény hatására veszít fényvédő hatékonyságából. Az octinoxate lebomlása megakadályozható más fényvédők segítségével (pl. Trinosorb M-mel). Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy ösztrogén jellegű hatása lehet (különösen gyermekekben és terhes nőkben), és hogy elősegítheti a bőrben a káros szabad gyökök képződését. Kisebb koncentrációban nem fényvédőkben is használják segédanyagként, hogy védjék a krémeket az UV-sugárzás okozta károktól. Az összetevő használatát Palau-ban betiltották a korallokat károsító hatása miatt.

Részletesebb információ a smartskincare-en.

Elsősorban illatanyag-adalék, másodsorban a UV szűrő összetevő. Színtelen vagy enyhén rózsaszínes, szagtalan, vízben enyhén oldódó vegyület. Leggyakrabban parfümökben találkozhatunk az összetevővel. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Mesterséges illatanyag. Potenciális allergén, mely az ekcémás betegek 2-3%-nál okoz allergiás reakciókat. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás).

Egyszerűbb néven avobenzone. Kémiai fényvédő, mely az UVA-sugarak (310-400 nm) ellen nyújt védelmet. Az avobenzone stabilitása nem túl nagy, fény hatására lebomlik. Fotostabilizátorok (mint pl. Octocrylene vagy Butyloctyl Salicylate) lassítják az avobenzone lebomlását. Részletesebb információ a smartskincare-en.

Az egyik leggyakrabban használt illat(osító) anyag, melyet jellemzően levendulából vonnak ki. A levendulaolaj egyik fő összetevője, de rengeteg más természetes olajban és kozmetikai termékben (így péládul a parfümök többsége tartalmazza) is találkozhatunk vele. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Illatanyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Illatanyag, mely a rózsaolajban, citromfűolajban és kis mennyiségben a muskátliban is megtalálható. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Sok adalékanyag és enzim is jól oldódik benne. A többi glikolhoz hasonlóan vízmegkötő, hidratáló anyagként használt a kozmetikai iparban - a beautybreains szerint a hidratáló hatása a glicerinéhez hasonló. Segít megőrizni a krém állagát (hogy a krém ne olvadjon meg nagy melegben, illetve ne fagyjon meg nagy hidegben) valamint segíti a többi összetevő beszívódását. Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy az arra hajlamosaknál allergiás, ekcémás tüneteket (kontakt dermatitist) válthat ki.

A citromfűolaj fő alkotórésze. Megtalálható még a verbéna, a citrom és a narancs illóolajában is. A kozmetikumokban illatanyagként használják. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Benzyl alkohol és benzoesav észtere, melyet illatanyagként, oldószerként és gombaellenes stabilizáló anyagként használnak a kozmetikumokban. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

BHT a I ta

Butylated hydroxytoluene (butil-hidroxi-toluol). Erős mesterséges antioxidáns, mely a kozmetikumokban leginkább tartósítószerként használt. A BHT-t nem csak kozmetikumokban, hanem élelmiszerekben is használják tartósítószerként, mert meggátolja az élelmiszerek színének, szagának és állagának megváltozását. A BHT kettős természete miatt (egyes rákfajták kialakulását gátolja, míg más rákfajták kialakulását elősegíti) számos országban betiltották (Japán (1958), Románia, Svédország, Ausztrália), viszont Paula Begoun szerint a kozmetikai termékekben csak 0,01-0,1% közötti koncentrációban használják, ami nem akkora mennysiég, mely képes a bőrön keresztül felszívódva a véráramba jutni vagy növelni a rák kockázatát.

Funkcióját tekintve bőr- és hajkondícionáló, valamint filmképző anyag. A jojoba olaj részleges elszappanosításából származó anyag. A jojóbaolaj tulajdonképpen egy növényi viasz, elszappanosításakor zsírsavak és zsíralkoholok (hosszú szénláncú) keletkeznek. Mivel ezek a komponensek viszonylag nehezen jutnak be a bőr belsejébe, ezért vékony filmet képeznek a bőr és a haj felszínén. Ez a film lassítja a víz párolgását, ezzel  segíti a bőr és a haj víztartalmának megőrzését.

Szintetikus lila festékanyag. Az EWG adatai szerint a bőrre káros, mérgező hatással lehet. Az összetevőleg elsősorban hajápolási termékekben találkozhatunk.

Más néven tartrazin. Szintetikus sárga színezék, melyet más színanyagokkal együtt is hasznának speciális színek eléréséhez. A tiszta tartrazinnak nincs ismert mellékhatása, kivéve azoknál az embereknél, akik szalicil-érzékenyek (aszpirin, bogyók, gyümölcsök); ezekben az esetekben intoleranciás tüneteket okozhat.

Színezék. Lilás piros.