Syoss Big Sexy Volume Volumennövelő Spray
Ár: | 2099 Ft | Kategória: | Hajformázók | |||
Kiszerelés: | 150 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | drogériák, hipermarketek | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: diananett, Módosítva: 2023. május 31.
Ár: | 2099 Ft | |
Lelőhely: | drogériák, hipermarketek | |
Kategória: | Hajformázók | |
- Kétszeres dúsító hatás
- Extra erős tartás
- Akár 48 órán keresztül tart
- Csökkenti a szárítási időt
- Megvédi a hajat a hajszárító okozta sérülésektől
Water / Aqua
Geraniol
Pantolactone
Alpha-Isomethyl Ionone
i
Érdekes kis lötty ez. Egyik nap munkábamenet nem volt időm hajat mosni és összefogtam copfba, rájöttem, hogy van itthon egy ilyenem, úgyhogy a kiálló szálakat ezzel fixáltam. Miután telefújkáltam vele a fejem, útközben odanyúltam és éreztem a sisakhatást, kb 2 perc alatt megkötött az egész. Első dolgom volt, mikor beértem, hogy a mosdóba megnéztem a tükörben és lám.. Kívül semmi nem látszódott ebből, de a hajam az fixen állt ugyanúgy egész nap. El is könyveltem magamban, hogy ez valami jó kis higított hajlakk, aztán tegnap kipróbáltam, hogy mire való valójában. Én mosás után nem szárítok, szimplán befújtam vele a nedves hajtöveket. Tényleg emel rajta valamennyit, ami nagyon tetszik de sajnos képez egy vékony réteget, ami ha odanyúlok a fejbőrömhöz picit ragad. Néha szerintem belefér, de mindennapi használatra tuti nem egészséges. A hajvégekre is tettem picit, oda egyáltalán nem ajánlom, maximum nagyon sok hajápolóval mert teljesen összeragasztotta meg kiszárította az enyémet. Szóval a fixáló hatása 5/5, a dúsítása töveknél 5/3, a hajvégeken 5/1, az illata erős, de jó 5/4.
Összesen 3,5 pontot kapna tőlem, de a fixálás miatt mint plusz funkció megadom neki a 4-et.

Több próbálkozásom is volt ezzel a termékkel, emlékszem hogy anno egyszer már megvettem és kidobtam, de az már nem rémlett, hogy miért.
Mániákusan keresem a megfelelő hajtő növelő terméket, ezért szinte mindent kipróbálok. A jó vélemények és az olcsó ára miatt újra beruháztam erre a spray-re.
Az illata erős, kicsit tolakodó. Eleinte láttam némi hatást, később már csak azt, hogy borzasztóan zsírosít, másnap már vállalhatatlan a fejem tőle, pedig nem használtam egyszerre sokat a termékből. Az az igazság, hogy a használata nélkül szebb a hajam. Most is a kukában fog landolni

Updare 2: a legutóbbi véleményem óta (2020. augusztus 22.) legalább 4-5 flakkon fogyott el a családban, egyszerűen azóta se találtam jobbat. Kitolja a hajmosást, valóban megemelt a hajtöveket, dúsít. Az illata lehetne jobb, de megbocsájtom neki.
Update: 4 csillagról most 5-re jövök felpontozni, mert az elmúlt években több tucat hajtőemelőt, dúsítót kipróbáltam különböző márkáktól, különböző árkategóriában, a lehető legváltozatosabb állagban. Ennél jobbat nem találtam. dúsít, kiemeli a hullámokat és tényleg kevésbé zsírosodik a hajam tőle. Hajszáritóval borzolva a hajat jó eredmény érhető el, de hajszárító nélkül is működik. Anyukámnak is ezzel szárítja be a haját a fodrász és 3-4 napig tökéletesen tart pedig vékonyszálú, puha, egyenes haja van, ami hajlamos lelapulni. A Hajhullás szezonális, nem biztos, hogy ez okozza. Az illata viszont nem valami kellemes.
Jól dúsít, hosszú hajban is sokáig érzik a hajtóemelő hatása. Nekem kiemeli a természetes hullámokat. Mióta a Garnier pumpás hajzseléjét kivonták, ezt használom, dúsításra. Nedves hajra fújom, utána szárítom fejjel felelé, az ujjaimmal folyamatosan borzolgatva a hajam a dúsabb, szélfútta, természetesen hullámos hatásért. Némileg szárít, de mivel zsíros a hajtövem, ez külön jó, így a 2 naponta hajmosás, akár 3-4 napra is kitolható. Ami nem tetszik, hogy mint minden dúsító/fixáló esetében, ennél is azt vettem észre, hogy jobban hullik a hajam, így csak alkalmakra használom. Az illata elég erős és sokáig megmarad, ezen javíthattak volna.

Dúsít valóan, de fénytelen és száraz tapinntású a haj és nem tart meg semmi formázást

Gyorsabban be lelehet szárítani a hajat, dúsabb a hajtömeg is, viszont a formázása az lehetne egy kicsit tartósabb. Ezért csak 4 csillagot adtam.

Vékonyszálú hajam van, azért vettem meg, hogy kicsit dúsabb hatást érjek el vele. Összességében viszont sajnos csalódás volt. A dúsítás része az működik, ilyen szempontból tényleg használ. Viszont kellemetlen, száraz tapintású lesz utána a hajam, és hamarabb zsírosodik, akkor is, ha kevesebbet fújok rá. Biztosan nem veszem újra.

Sok hajam van, de nagyon vékonyszàlú, lelapuló. Ez egy elèg jó termèk. (Ha ragad szàrítàs utàn, akkor sokat raktàl) Az a jó benne hogy nem csak emel, de a szàlak kevèsbè selymesednek össze, vagyis a haj a lenti rèszèn is dúsabbnak hat. A hajmosàst is kitolja esetemben, bàr a zsírral valami egèsz fura elegyet kèpez, igen mókàs. Jól lehet fèsülni copfba vele, nem àll annyira patkànyfarkakba. Jó lenne ha ezt most nem vonnàk ki a forgalomból egy ideig.

Nekem nem vált be. Párszor próbáltam, és vagy nem csinált semmit, vagy csak ragacsossá tette a hajam (amikor többet fújtam). A szárítási időt valamivel tényleg csökkenti, de erre azért nem vennék külön terméket.

Vékonyszálú, de sok hajam van, mindig küzdök a volumennöveléssel. :) Eddig hajhabot használtam, de most a jó vélemények hatására ki akartam próbálni, és nagyon megszerettem. :) Tényleg lecsökkenti a hajszárítási időt, ami nagyon szuper. Kis volument ad a hajnak, tulajdonképpen pont annyit, hogy nem nehezíti el, könnyed lesz, de mégsem teljesen lelapuló. Én nem tapasztaltam ragacsosságot sem szárítás közben, sem utána, sőt, pihe-puha, fényes lesz a hajam a végén, szóval szeretem! :)

Nekem elég felemás érzéseim vannak a termékkel kapcsolatban,mert igaz,hogy egy picit megemeli a hajtövet,de nekem olyan érzés szárítás után,mintha hajlakk lenne a hajamon,ragacsos,kicsit merev és ezt nagyon nem szeretem :(

Hidratálók: PEG-8, Glycerin, Lactic Acid, PantolactoneKémiai hámlasztók: Lactic Acid, Citric Acid
Vitaminok: Panthenol
Alkoholok: Alcohol Denat.
Emolliensek: Panthenol
Emulgeálószerek: PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Cetrimonium Chloride
Szilikonok: PEG-12 Dimethicone
Tisztítószerek: PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Cetrimonium Chloride, Quaternium-52
Illatanyagok: Parfum/Fragrance, Linalool, Butylphenyl Methylpropional, Limonene, Hexyl Cinnamal, Citronellol, Benzyl Alcohol, Geraniol, Alpha-Isomethyl Ionone
Tartósítószerek: Cetrimonium Chloride, Benzyl Alcohol
Denaturalt alkohol, ami egy olyan etil-alkohol, melyhez adalékokat kevernek, hogy emberi fogyasztásra alkalmatlanná váljon, de eredeti céljára felhasználható maradjon. A kozmetikumokban oldószerként (segíti a vízben nem oldódó összetevők keveredését pl. olajok és fényvédők esetén), sűrűség szabályozóként (viszkozitás csökkentő), fertőtlenítőszerként, habzás csökkentőként (a kozmetikum rázásra se kezdjen el habozni) és tartósítószerként használatos, valamint segíti a hatóanyagok jobb bejutását a bőrbe (DE! sajnos nem csak a hasznos hatóanyagoknak segít utat törni a bőr alsóbb rétegei felé, hanem az olyan bőrre káros összetevőknek is mint az illatanyagok). A denaturalt alkohol egy kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták például az ethanol hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)
Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.
Felületi hártyaképző (film former) anyag, mellyel leggyakrabban hajápoló termékekben találkozhatunk. Hajlakkokban használva segít a haj formázásában, helyén tartásában. További információ: truthinaging
A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint antisztatizáló, filmképző hatású összetevő. Gyakori összetevője a hajápolási termékeknek, mivel segít megőrizni a frizura tartását és hatásos a haj szállása ellen is.
A PEG a polyethylene glycol rövidítése. A PEG-8 egy vízmegkötő anyag. A kozmetikumokon kívül fogkrémekben is megtalálható.
Ricinusolajból és polyethylene glycolból előállított felületaktív anyag és emulgeálószer. Leggyakrabban illatanyagok oldására használják vízbázisú formulákhoz.
Hajápolókban és samponokban gyakran használt összetevő, melyet elsősorban az elektromos töltődés megakadályozására használnak (antistatic). Ezenkívül emulgeáló, tisztító és tartósítószerként is használt.
A pantoténsavnak (B5 vitamin) kémiai szerkezetét tekintve az alkoholhoz hasonló formája, B5 provitamin (a szervezet képes B5 vitaminná alakítani). A kozmetikai iparban vízmegkötő (humectant), pőrpuhító (emollient) és nyugtató összetevőként használatos. Allantionnal keverve enyhe égési sérülésre, nap által okozott leégés kezelésére is használják.
Szintetikus polimer. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint haj- és bőrkondicionáló hatású összetevő. Selymes érzést ad a bőrnek, és elősegíti a krémek kenhetőségét. A truthinaging információi szerint alacsony molekulatömege miatt könnyen beszívódhat a bőrbe, viszont a Toxicology Journal tanulmánya szerint ettől még biztonságosnak mondható, elsősorban a sérült, irritált bőrön jelenthet problémát a használata. Az EWG szerint az összetevő egészségügyi veszélye abban rejlik, hogy szennyezve lehet Ethylene Oxide vagy 1,4-Dioxane által.
Tejsav, mely előállítható a tejből, bár a kozmetikumokban leginkább mesterségesen előállított verziót használnak. Az AHA-savak csoportjába tartozik, a bőr legfelső rétegére hámlasztó hatása van. Mint kémiai hámlasztó, a glikolsav után a második legtöbbet kutatott AHA, annál valamivel gyengédebb és valamivel nagyobb molekulaméretű összetevő. Hámlasztó tulajdonsága mellett a tejsav remek hidratáló is.
Az egyik leggyakrabban használt illat(osító) anyag, melyet jellemzően levendulából vonnak ki. A levendulaolaj egyik fő összetevője, de rengeteg más természetes olajban és kozmetikai termékben (így péládul a parfümök többsége tartalmazza) is találkozhatunk vele. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Mesterséges illatanyag, ami az aromás aldehidek csoportjába tartozik, illatát pedig a ciklámen és a gyöngyvirág illatához szokták hasonlítani. Más néven Lilial néven ismerhetjük az összetevők listájáról. Potenciális bőrirritáló, allergiát, bőrgyulladást okozhat. Az összetevő parfümök gyakori alkotóeleme, de megtalálhatjuk számos hajápolóban, testápolóban és arcápolóban is.
2021. október 29.-én hozta meg a döntést az EU Bizottsága arról, hogy több más összetevő mellett, a Butylphenyl Methylpropional illatanyag használatát betiltja az EU-ban forgalmazott kozmetikumokban a reprodukciót károsító, illetve a magzat egészségét károsító hatása miatt.
Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Kamillaolajból kivont illatanyag. Illata a jázminéra emlékeztet. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Citromfűből kivont illatosító anyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
A benzil-alkohol egy szerves vegyület, a legegyszerűbb aromás alkohol, mely bizonyos gyümölcsökben és teákban természetesen is megtalálható. Színtelen, kellemes, virágos illatú folyadék. Remek antibakteriális és gombaölő tulajdonságának köszönhetően a kozmetikumokban elsősorban tartósítószerként használt összetevő. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Illatanyag, mely a rózsaolajban, citromfűolajban és kis mennyiségben a muskátliban is megtalálható. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Nagyon kevés információ érhető el a pantolactoneról, mint kozmetikai összetevőről. Hajápló termékekben hajkondícionáló anyagként használt, bőrápoló termékekben pedig vízmegkötő hatása van. Fehér, porszerű anyag, melyet a B5 vitamin különböző formáinak gyártásához is használnak.
Illatanyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.