The Body Shop

Ár:   1390 Ft és 3290 Ft   Kategória:   Lemosók, Tonikok
Kiszerelés:   60 ml és 400 ml   Bőrtípus:   Zsíros
Lelőhely:   The Body Shop márkaboltok   Bőrprobléma:   Pattanások (acne)

A krémet és az összetevőket feltöltötte: bogyo28, Módosítva: 2017. november 24.

Ár:   1390 Ft és 3290 Ft
Kiszerelés:   60 ml és 400 ml
Lelőhely:   The Body Shop márkaboltok
Kategória:   Lemosók, Tonikok
Bőrtípus:   Zsíros
Bőrprobléma:   Pattanások (acne)

Frissítő, könnyen habzó lemosó, mely hatékonyan tisztítja a zsíros bőrt és távolítja el a szennyeződéseket. Méltányos közösségi kereskedelemből származó teafaolajat tartalmaz, ami segít meggátolni a pattanások kialakulását, mattítja az arcbőrt és tisztává varázsolja azt. A már meglévő pattanások gyorsabban eltűnnek ennek a lemosónak a használatával.

bibi24
Krémmániás  |  Bőrtípus:  Száraz  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

Eper93

2022. május 15.

Szörnyű!!! A teafaolaj hiába gyulladáscsökkentő, a zsíros bőrömön nem segített,inkább nagyon kiszárította. Húzódott a bőröm , hámlott, és olyan piros volt az arcom miután használtam ezt a terméket mint a paradicsom. Nagyon nem jött be,és még sokba is kerül!

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2022. május 15.

Skanny

2022. május 13.

Hamarosan elfogy belőle az első üvegem, nekem nagyon bevált, lényegesen kevésbé zsírosodik a T vonalam, amióta használom. Annyit vettem észre, hogy mintha a homlokomat talán egy picit túl is szárítaná, de ezt könnyen tudom korrigálni egy arckrémmel. Szerintem újra fogom venni.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2022. május 13.

sarah0425

2021. december 19.

Most ezt használom a seaweedes verzió után. Igazából ugyanazt csinálja csak ez sokkal olcsóbb. Szépen leszedni a sminket és a szennyeződést.
Én szeretem :)

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2021. december 19.

Én szeretem :)

szilonka

Bőrtípus:  -
Korcsoport: >54
2021. július 18.

Hatása közepes, nekem szárította bőröm megfelelő hidratálás ellenére is. Túlárazott, fele ennyiért jobb arclemosót lehet kapni.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: >54 |  Dátum: 2021. július 18.

cirmi0218

Bőrtípus:  -
2021. július 13.

Én a jelenleg pattanásos, de amúgy száraz bőrömre használom. Igaz, kicsit tényleg szárít, de én mindig hidratálok utána, úgyhogy nem zavaró. Az illata kellemes, én szeretem a teafa olaj illatát. :)

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. július 13.

gigiszekely

2021. május 17.

(Bőrtípus: Korpás Sebhorrea felszíni vízhiánnyal) Nagyon szárít, húz és nekem túlszárította az arcomat. Felénél ki kellett öntenem. :(

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2021. május 17.

nikiiabel

2021. április 13.

Nagyon szeretem ezt az arclemosót, próbáltam már a pumpás verziót is belőle, nekem valahogy az kevésbé jött be.

Igen egy picit szárítja a bőrt, így van mikor csak azokon a részeken használom az arcomon ami problémásabb, és jobban zsírosodik.

Már többször újra vásároltam, kevés is elég belőle mert nagyon jól habzik, így sokáig kitart.
Sokakat zavarhatja az illata, én nagyon szeretem a teafa illatát.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. április 13.

Sokakat zavarhatja az illata, én nagyon szeretem a teafa illatát.

ksariable

Bőrprobléma: Bőröregedés
2021. március 27.

Valóban szárít kicsit de így legalább nem felejtjük el hidratálást a tisztítás után. Erős illata van de én szeretem. Nem minden nap használom mert erős tud lenni néha az “érzékeny bőr” napokon, így több mint egy év után mindig tart a 250ml. Azoknak ajánlom akik szeretnének egy jó és erős arctisztítót a bőrápolásuk szerves részeként. Ezzel a termékkel garantált a tiszta bőr.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Bőröregedés |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. március 27.

Bibi0097

2021. március 23.

Szeretem a terméket, hónapokkal ezelőtt kaptam, és kb. 1/3-a fogyott eddig. Kellemes, habzó tisztitó, kétnaponta 1x használom, nem csodaszer, de szépen tisztít. Valóban szárít kissé, érdemes a használata után hidratálót használni. Mérlegelni kell, milyen sűrűn használja az ember, mert nagyon meg tudja szokni a bőröm, illetve úgy vettem észre kicsit meg is próbálja utánpótolni a letisztított zsírt, olajat.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. március 23.

balane

2021. március 20.

Sok pozitív vélemény győzött meg, megvettem. Egy hónapja használom, böröm kombinált. Pattanásom nem lett több, se kevesebb. Napi 1x használom, este. Nekem nagyon kiszárította az arcbőröm, érzésre és láthatóan is rosszabb lett. Pedig szoktam utána hidratálni, szintén body shopos termékkel.
Lemosni lemos, állaga jó, kellemesen habzik. Illata az ismert teafaolaj, számítottam rá, nem zavar. Kiadós. Egyebet nekem nem tudott nyújtani. Abba kell hagynom, mert túlszárít és a pattanásokkal nem csinált semmit.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2021. március 20.

Antioxidánsok: Calophyllum Inophyllum Seed Oil, Tocopherol
Gyulladáscsökkentők: Allantoin
Hidratálók: Glycerin
Kémiai hámlasztók: Citric Acid
Vitaminok: Panthenol, Tocopherol

Glycerin h 0 0

Kókuszból előállítható, tisztítókban, szappanokban és samponokban gyakran használt felületaktív anyag és emulgeálószer.  Az SLS-nél gyengédebb, de hatékony tisztító anyag. Bár nagy mennyiségben az SLES is irritáló (az SLS mar kisebb mennyiségben is az...), a kozmetikumokban található koncentrációban a használata biztonságosnak tartott.

Közepes erősségű felületaktív anyag és tisztítószer, ami samponok és kézmosószerek gyakori összetevője. Kozmetikumokban emulgeáló és sürítőanyagként használatos.

Felületaktív anyag, tisztítószer és emulgeálószer. Nagy molekulamérete miatt nem igazán szívódik be a bőrbe.

Ricinusolajból előállított felületaktív anyag és emulgeálószer.

Vízben és alkoholban egyaránt oldódó, glicerinből és kókuszolajból előállított PEG vegyület. Elsősorban emulgeálószerként és felületaktív anyagként használt (surfactant) , de némi hidratáló, bőrpuhító tulajdonsága is van. Elsősorban lemosókban használt összetevő.

Emulgeálószer, felületaktív anyag.

Denaturalt alkohol, ami egy olyan etil-alkohol, melyhez adalékokat kevernek, hogy emberi fogyasztásra alkalmatlanná váljon, de eredeti céljára felhasználható maradjon. A kozmetikumokban oldószerként (segíti a vízben nem oldódó összetevők keveredését pl. olajok és fényvédők esetén), sűrűség szabályozóként (viszkozitás csökkentő), fertőtlenítőszerként, habzás csökkentőként (a kozmetikum rázásra se kezdjen el habozni) és tartósítószerként használatos, valamint segíti a hatóanyagok jobb bejutását a bőrbe (DE! sajnos nem csak a hasznos hatóanyagoknak segít utat törni a bőr alsóbb rétegei felé, hanem az olyan bőrre káros összetevőknek is mint az illatanyagok). A denaturalt alkohol egy kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták például az ethanol hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)

Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.

Panthenol eo I v 0 0

A pantoténsavnak  (B5 vitamin) kémiai szerkezetét tekintve az alkoholhoz hasonló formája,  B5 provitamin (a szervezet képes B5 vitaminná alakítani).  A kozmetikai iparban vízmegkötő (humectant), pőrpuhító (emollient) és nyugtató összetevőként használatos.  Allantionnal keverve enyhe égési sérülésre, nap által okozott leégés kezelésére is használják.

Ausztrál teafa cserje leveléből kivont olaj. A teafa olajnak fertőtlenítő, baktérium ellenes tulajdonsága van, mely hatásos lehet a pattanásokat okozó baktériumok ellen. Ezen tulajdonságának köszönhetően a teafa olaj természetes alternatívája lehet a benzoyl peroxidnak (BP). Egy 119 beteg részvételével készült tanulmány 5% BP és 5% teafa olaj pattanások elleni hatékonyságát vizsgálva arra a megállapításra jutott, hogy mindkettő hatásos a pattanások kezelésében, de azért a BP számottevően hatásosabb, viszont a BP esetén a szárító, irritáló hatás is jelentősebb. A pattanások hatékony kezelésére 5-10% teafaolajat tartalmazó készítmény ajánlott. (Forrás: cosmeticscop)

Tamanu olaj. A Tamanu fa gyümölcsének magjából kinyert zsírsavakban gazdag olaj, mely bőrregeneráló, sebgyógyító, antimikróbális tulajdonságokkal rendelkezik. A tamanu olaj hatóanyagai gyorsítják a sebgyógyulást és az egészséges bőrnövekedést (forrás). Az olaj egyik gyártójának állítása szerint védi a bőrt az UV sugárzás okozta idő előtti öregedéstől is.

Gyulladáscsökkentő, nyugtató hatású anyag, mely segíti a sebgyógyulást is. Mesterségesen húgysav lúgos permanganátoldatos oxidációjával állítható elő. Az összetevővel gyakran találkozhatunk pattanások elleni termékekben.

Ánizssav, melyet a CosIng hivatalos funkció besorolása szerint szagokat semlegesítő hatása miatt használnak a kozmetikumokban. Gyártói infó alapján  erős gombaellenes tulajdonsága is van, így tartósítószerként is használatos (más tartósítószerekkel kombinálva).

Más néven sulisobenzone. Kémiai fényvédő, mely az UVB- és rövid UVA-sugarak (290-360 nm hullámhosszú) ellen véd. Magas stabilitású összetevő, amely véd más összetevőket is az UV-sugárzás okozta károktól. A sulisobenzone viszonylag gyenge fényvédő, önmagában nem véd eléggé, így leginkább csak a többi összetevőt védő segédanyagként használt. Az összetevővel kapcsolatban felmerült a a gyanú, hogy elősegíti a bőrben a káros szabad gyökök képződését. További információ a smartskincare-en.

Mentol, melyet borsmentából állítanak elő. A CosIng besorolása szerint nyugtató, frissítő hatású anyag. Paula Begoun szerint viszont a mentolnak a borsmentához hasonlóan irritáló hatása van a bőrre.

Nátrium hidroxid (marólúg, lúgkő). Vízben oldva erősen lúgos oldatot képez. A kozmetikai iparban kis mennyiségben arra használják, hogy szabályozzák vele a krémek ph értékét (bizonyos hatóanyagok csak bizonyos ph tartományban aktívak, ilyenek pl. az AHA és BHA). Nagyobb mennyiségben bőr irritáló.

Egyszerűbb néven avobenzone. Kémiai fényvédő, mely az UVA-sugarak (310-400 nm) ellen nyújt védelmet. Az avobenzone stabilitása nem túl nagy, fény hatására lebomlik. Fotostabilizátorok (mint pl. Octocrylene vagy Butyloctyl Salicylate) lassítják az avobenzone lebomlását. Részletesebb információ a smartskincare-en.

Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

A citromos teafa friss leveleiből és leveles ágvégeiből vízgőz- vagy gőzdesztillációval előállított olaj. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint illatanyag és szagokat, ízeket semlegesítő hatású összetevő. Az illata hasonlít a citrom héjáéra, ezért gyakran használják annak helyettesítésére. Antimikrobiális hatással bír, vagyis gátolja a baktériumok és gombák szaporodását. Az összetevővel leggyakrabban kéz-, köröm- és lábápolószerekben, bőrápoló olajokban, aromaterápiás fürdő- és masszázsolajokban találkozhatunk.

Más néven terc-butanol. Az alkoholok közé tartozó szerves vegyület, a legegyszerűbb tercier alkohol. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint illatanyagként és oldószerként használják a kozmetikumokban.

A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint felületképző, szagokat semlegesítő hatása miatt használják a kozmetikumokban. Mivel nagyon keserű íze van, ezért gyakran kerül olyan termékekbe, melyek lenyelése különösen veszélyes az egészségre, illetve amit finom illata miatt szívesen megkóstolnának vagy megennének a gyerekek. A leggyakrabban körömlakklemosók, parfümök, samponok, tusfürdők és folyékony szappanok összetevőjeként találkozhatunk vele.

Tocopherol a I v 2 2

Tiszta E-vitamin. A tocopherol egy viszonylag ritkábban használt formája az E-vitaminnak, mert bár a bőrbe jobban felszívódik, mint a gyakrabban használt tocopheryl acetate, a boltok polcain kevésbé hosszan áll el.

Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitaminféle, mely az egyik legjobb antioxidáns. Kutatások arra is utalnak, hogy védi a bőrt az UVB okozta károktól, segít a bőr védőrétegének fenntartásában. Remekül együttműködik az A-vitaminnal és a C-vitamminnal is.

Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Természetes eredetű színezék. Élelmiszer-minőségű szénhidrátok hőkezelésével nyerik.

Más néven tartrazin. Szintetikus sárga színezék, melyet más színanyagokkal együtt is hasznának speciális színek eléréséhez. A tiszta tartrazinnak nincs ismert mellékhatása, kivéve azoknál az embereknél, akik szalicil-érzékenyek (aszpirin, bogyók, gyümölcsök); ezekben az esetekben intoleranciás tüneteket okozhat.

Brillantkék FCF. Szintetikus kék színezék élelmiszer színezék, kőszénkátrányból szintetikus úton állítják elő. Nagyon jól oldódik vízben.