Uriage

Ár:   3590 Ft   Kategória:   Testápolás
Kiszerelés:   100 ml   Bőrtípus:   Száraz
Lelőhely:   patikák, online   Bőrprobléma:   --

A krémet feltöltötte: Uriage, az összetevőket feltöltötte: r.kajszi, Módosítva: 2015. január 7.

Kiszerelés:   100 ml
Lelőhely:   patikák, online
Kategória:   Testápolás
Bőrtípus:   Száraz

Különösen intenzíven tápláló, védő krém. Ajánlott csecsemők, gyermekek és felnőttek számára, arcra és testre egyaránt, a száraz/nagyon száraz, érzékeny bőr napi ápolására és durva környezeti hatásoktól való védelmére (pl.: hideg időjárás, szél). Méhviaszon alapuló összetétele mélyen tápláló összetevőkkel látja el és védi a száraz bőrt, helyreállítja védőrétegét, hosszan hidratál, növeli a hámréteg vízmegtartó képességét, helyreállítja a bőr puhaságát.

Paraben-, illat- és színezékmentes, hipoallergén.

Borostyan

Babooca

Update:
2019. március 19.

Továbbra is használom, még mindig megvan a tubus fele. A csomagolása nem tetszik, néhány helyen már vág a fém. Viszont a termék maga nagyon jól működik együtt velem, egy panaszom sem lehet rá. IPL kezelések miatt a bőröm sokkal jobban kiszárad, mint eddig, így a kiszáradt foltokra is remek. Mindenkinek ajánlom, csodaszer.

2019. január 22.
Minden nap használom október óta a hideg ekcémától megtépázott kézfejemre. Ha egy nap kimarad és nagyon szárító hatású kézmosó szerekkel mosok kezet, vagy fagyos hideg szél fúj, akkor meglátszik a különbség. A hidratálása a következő kézmosásig tart, kicsit zsíros érzetet hagy a kezemen. Az illatával nem vagyok megbékélve, de nem is zavar. Nagy mennyiség, sokáig kitart így az ár/ érték aránya teljesen jó. Ha egyszer elfogy szerintem újraveszem, mert az átlagos kézkrémeimnél sokkal sokkal jobb.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2019. március 19.

Update:

2019. január 22.

foltanyicintia

2018. január 17.

Ekcémás kézfejemre ez maga volt a megváltás. Eléggé zsíros az állaga, de meglepően gyorsan beszívja a bőröm. Egy éjjel alatt csodákat képes tenni a bőrömmel.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2018. január 17.

nicsilicsi

2017. július 14.

Nekem ez a krém volt a megváltás. Éveken át szenvedtem ősztől tél végéig, mert a kézfejeim annyira kiszáradtak és viszkettek, hogy nem egyszer nagyon csúnyán szétvakartam őket. Rengeteg kézkrémet kipróbáltam, végül a gyógyszertári krémekhez fordultam és ez lett a kedvencem. Szerintem egy kicsit termálvizes illata van, de szinte alig lehet érezni. Sűrű krém, nagyon jól hidratál. Amióta ezt használom nem száradt ki vészesen a kezem még télen sem. Néha az arcomra is használom, smink alá is tökéletes. Elég drága, viszont nagy mennyiség, glamour napokon pedig mindig van rá kedvezmény :)

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2017. július 14.

boczagica

2017. február 1.

Egészség kártyára vásároltam az ősszel. Arcra esés volt. Nem szívódik fel, az illata konkrétan mint a disznózsír. Mióta mínuszok vannak, este a kézfejemre szoktam keveset kenni, és néha a számra.Már nem tudom mennyibe került, de biztos tobbszorosébe mint egy kézkrém. Hatalmas csalódás a Uriagtól. Ezt rákenném az unokámra, biztosan kicsúszna a kezemből. Pedig annyira akartam bizalmat szavazni a benne található méhviasznak.

Kap még egy csillagot, ugyanis tortént egy kis gyanta baleset az arcomon, és napokig volt egy piros, később besebesedő foltom, amit minden csípett és irritált, még a cicakrém is. Az egyetlen krém ami segített. Nyáron esélytelen a használata szerintem. De így télen estére, nekem életmentő volt. A számra is ezt kentem éjszakára, hogy valamire elhasználjam. de nagyon lassan fogy.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2017. február 1.

Hidratálók: Butylene Glycol, Glycerin, Magnesium Stearate
Kémiai hámlasztók: Citric Acid

Ásványi olaj. Színtelen, tiszta folyadék, melyet a petróleumból vonnak ki (vagyis inkább a petróleumból gázolaj gyártás folyamatának mellékterméke). Rossz hírneve ellenére Paula Begoun szerint a kozmetikai tisztaságú ásványi olaj a valaha talált legbiztonságosabb, legkevésbé irritáló hidratáló anyag. Ezenkívül hatásos sebgyógyító is. Az ásványi olajnak azonban némi pórus eltömítő hatása is van, így kombinált és zsíros bőrűeknek jobb kerülni.  Dr. Rózsa Sándor a Testápoló Kislexikonban az ásványi olajat  a nem ajánlott összetevők közé sorolja, mert szerinte "megmarad a bőr felszínén, nem szívódik föl, akadályozza a bőr lélegzését". A híres amerikai bőrgyógyász, dr Leslie Baumann Cosmetic Dermatology című könyvében viszont Paula Begounhoz hasonlóan azt írja, hogy a kozmetikai tisztaságú ásványi olaj egy kiváló és biztonságos hidratáló összetevő.

Hosszú láncú zsíralkohol. Emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient), sűrítő anyagként használatos. Sima, csúszós érzetet hagy maga után a bőrön.

Méhviasz. A kozmetikumokban sűrítő, bőrpuhító (emollient) anyagként használatos.

A méhviasz a mézet termelő méhek váladéka, melyből a méhek a kaptárban felépítik a hatszögletű sejtek sokaságát, a lépet. A méhviasz kiválasztásakor még átlátszó; mélysárga színét később a pollenek ill. a propolisz adja meg. Kozmetikai célokra gyakran kifehérített méhviaszt használnak (Cera alba), melyre már a természetes méhviasz kellemes illata sem jellemző. A méhviasz kinyerésére és szennyeződésektől való megtisztítására többféle módszert is alkalmaznak, pl. a forró vizes kiolvasztást. A méhviaszt a kozmetikai készítményekben elsősorban konzisztencianövelőként ill. gyenge emulgeáló tulajdonsága miatt alkalmazzák.

Konzisztencianövelő hatását elsősorban Lysolecitinnel készülő emulziókban használhatjuk ki, ahol úgy teszi sűrűbbé a krémeket, hogy csak egy könnyű, védő filmréteget képez a bőrön. Klasszikus emulgátorokkal együtt nem érdemes alkalmazni, mert az így készült krém viaszos bevonatot képez a bőrön. Szilárd ajakápolóknál, masszázstömböknél magas olvadáspontja (60-65-oC) lehetővé teszi, hogy a vele készülő termékek még nyáron se olvadjanak szét.

Fő összetevői: palmitilsav, palmitoleát, hidroxipalmitát, valamint alkoholok oleinsavval alkotott észterei (hosszú, 30-32 szénatomos molekulák) és egyéb palmitátok.

Közönséges nevén só. A kozmetikai iparban a sót térfogatnövelő, maszkoló (a nem kívánt anyagok semlegesítése), sűrűség szabályozó segédanyagként használják.

Nem ragadós emollient anyag hidratáló tulajdonsággal, mely a krémet könnyen kenhetővé teszi és selymes érzetet hagy maga után a bőrön. Egy 10 önkéntessel végzett tanulmányban azt találták, hogy a polydecene-nek van bőröregedés elleni hatása is (legalábbis az ásványi olajhoz viszonyítva, merthogy az volt a viszonyítási alap).

A krém beszívódását segítő anyag, vízmegkötő tulajdonsága is van. Hidratáló készítmények gyakori összetevője. Nem csak a kozmetikai iparban, hanem az élelmiszeriparban is használt az étel nedvességtartalmának megőrzésére.

Glycerin h 0 0

Fehér, kristályos, wax-szerű anyag, melyet  bőrpuhító (emollient) anyagként használnak a kozmetikumokban.

A természetben is előforduló paraffin viasz (szénhidrogének keveréke). Emulzió stabilizáló, átlátszatlanná tevő és sűrűség szabályozó anyagként használt a kozmetikumokban.

Petrolatum alapú (vazelin) viasz. Emulzió stabilizáló, sűrűség szabályozó, átlátszatlanná tevő segédanyag, mely sima textúrát és félszilárd állagot biztosít a termékeknek. Gyakran használják a Paraffin alternatívájaként, mivel finomabb mikrokristályokból épül fel, ezáltal sokkal sűrűbb, viszkózusabb és ruganyosabb az állaga.

A Cosing szerint rengetegféle célra használhatják ezt a szappanszerű fehér port a kozmetikában. Csomósodásgátló, megfelelő állag előállítását segítő, színező, és bőr hidratációját elősegítő komponens a kencékben. A legtöbb hintőpor alapanyagai között ott találjuk, de sminkkészítményekben, alapozó krémekben is fontos alapanyag lehet.

Térfogat növelő, sűrűség szabályozó segédanyag. Hajápolókban használva általában hajgöndörítő segédanyagként használatos.

Emulgálószer, melyet a kozmetikumokban az emulzióstabilizáló (nem válnak szét idővel a az egyébként nem keveredő víz és olaj bázisú összetevők) tulajdonsága miatt használnak.

Sűrűbb állagú, szilikon alapú polimer, mely nem hagy nehéz érzetet maga után a bőrön. A kozmetikai termékekben alkalmazva könnyen kenhető, selymes érzetet ad, valamint megakadályozza a habzásukat. Mivel képes védőréteget képezni a bőrön illetve kitölti a finom vonalakat és ráncocskákat, ezárt gyakran használják alapozókban. E szerint a tanulmány szerint az összetevő néhány esetben képes megóvni a bőrt a kontakt dermatitistől, például az SLS által indukálttól.

A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint emulgeáló hatású összetevő és felületaktív anyag (segíti a kozmetikumok egyenletes eloszlathatóságát).

Tartósítószerként használatos gomba- és baktériumölő hatása miatt. Formaldehidet bocsát ki magából.