Yamuna Zsályás Kurkumás Alkoholmentes Arctonik
Ár: | Az ár hiányzik. Feltöltöm | Kategória: | Lemosók, Tonikok | |||
Kiszerelés: | Hiányzik. Feltöltöm | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | Yamuna márkabolt, DM, online | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: diuss22, Módosítva: 2012. április 18.
Ár: | Az ár hiányzik. Feltöltöm | |
Kiszerelés: | Hiányzik. Feltöltöm | |
Lelőhely: | Yamuna márkabolt, DM, online | |
Kategória: | Lemosók, Tonikok | |
Gyantázás előtti letörléshez, arctejes letörlés után ill. az arc letisztításához, előkészítéséhez. Élénkítő, enyhén vérbőség fokozó, fokozza a bőr rugalmasságát, regenerálja a bőr savköpenyét.
Főbb összetevői:
- Zsálya: antibakteriális, gyulladáscsökkentő.
- Kurkuma: vértisztító.
- Tejsav: sejtregeneráló, szabadgyökfogó hatású, része a bőr természetes hidratáló rendszerének, a felszíni hámréteget kíméletesen hámlasztja.
- Koffein: enzimes reakciókat indít be a bőrben, a szarurétegben megemeli a lipidek arányát, a bőrrel érintkezve több oxigénhez jutnak a sejtek.
Rosaceas bőr kezeléséhez ajánlott.
Water / Aqua
Coffea Arabica (Coffee) Seed Extract
EDTA
Parfum/Fragrance
i
bibi24Imádom a pumpás kiszerelését, lágy krémes állagú gyorsan beszívja a bőr és táplál, nem ragacsos a bőröm. Hosszú ideje kerestem ilyen tökéletes terméket! Az illata édeskés, nem tolakodó.
2 üveggel használtam el belőle. Szerettem a fűszeres illatát, de nem tapasztaltam semmiféle hatást általa a bőrömön.

Ma vettem.kiszerelese sokkal kisebb.Jonak tunik.

Ma vettem.kiszerelese sokkal kisebb.Jonak tunik.

Nagyon kellemes termék, jól tisztít.

Nagyon kellemes termék, jól tisztít.

Nekem kifejezetten bejön az illata,végre valami egészen szokatlan és új.
Többször is újravettem,mert a funkcióját tökéletesen teljesíti.
Tisztítja az arcot,de nem szárít,nem irritál és nem is tömíti el a pórusokat. Kicsit fényes marad utána a bőröm,de efölött szemet tudok hunyni,többnyire úgyis lefekvés előtt használom. (És amúgy eddigi életem legjobb tonikja)

Nekem kifejezetten bejön az illata,végre valami egészen szokatlan és új.
Többször is újravettem,mert a funkcióját tökéletesen teljesíti.

Az illatát nem szeretem, a hatása nem feltűnő, nem szárít.

Az illatát nem szeretem, a hatása nem feltűnő, nem szárít.

Nekem a Beauty Kiállításon ajánlották a zsíros bőrömre. Megvettem, kipróbáltam, és eddig tetszik.
Egyáltalán nem csíp, nem szárít, nem ragad utána a bőr, és nagyon jól frissít, még nyáron is. Nem irritál, nem lesznek tőle miteszerek/pattanások, és nem tömíti el a pórusokat sem.
Mivel mattítani nem mattít, sőt inkább kicsit fényes (de tiszta!) marad a bőröm, ezért -1 csillag. Valószínűleg csak emiatt nem fogom újravenni, mert mattítót szeretnék, de alapvetően elégedett vagyok vele. Az illata egy tonikhoz képest furcsa, mert inkább fűszeresnek mondanám (nyilván a kurkuma miatt), nem tipikus parfümös, mint a többi, de ez engem abszolút nem zavar, mert emlékeztet arra, hogy ez nem annyira mű, mint néhány másik termék...

Antioxidánsok: Retinol, Salvia Officinalis Extract, Curcuma Longa (Turmeric) Root ExtractHidratálók: Lactic Acid
Kémiai hámlasztók: Citric Acid, Lactic Acid
Vitaminok: Retinol
Emulgeálószerek: PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Triethanolamine, Polysorbate 20
Tisztítószerek: PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Triethanolamine, Polysorbate 20
Illatanyagok: Methylparaben, Parfum/Fragrance
Parabének: Ethylparaben, Butylparaben, Methylparaben
Tartósítószerek: Phenoxyethanol, Ethylparaben, Butylparaben, Methylparaben
Ricinusolajból előállított felületaktív anyag és emulgeálószer.
Erősen lúgos (ph 10) ph szabályozó.
Emulgeálószer, felületaktív anyag.
A-vitamin, mely hatásos antioxidáns és sejtszabályozó, vagyis segíti a sejtek normális működését, egészségesebb és jobb sejtek képződését. A retinoidoknak a retinyl palmitate után a második leggyengébb formája. Kettő metabolikus lépésre (sejtben történő kémiai átalakulásra) van szükség ahhoz, hogy eljussunk a valódi hatóanyaghoz, a retinolsavhoz: retinol → retinaldehide → retinolsav. Részletesebb információ a smartskincare-en.
Orvosi zsálya kivonat, mely hatásos antioxidáns. Kámfor és fenol (illatanyagok) tartalma miatt azonban potenciális bőrirritáló.
Tejsav, mely előállítható a tejből, bár a kozmetikumokban leginkább mesterségesen előállított verziót használnak. Az AHA-savak csoportjába tartozik, a bőr legfelső rétegére hámlasztó hatása van. Mint kémiai hámlasztó, a glikolsav után a második legtöbbet kutatott AHA, annál valamivel gyengédebb és valamivel nagyobb molekulaméretű összetevő. Hámlasztó tulajdonsága mellett a tejsav remek hidratáló is.
Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)
Tartósítószer. Részletesebb információ a parabénekről a futuredermen.
Tartósítószer. Részletesebb információ a parabénekről a futuredermen.
Tartósítószer. A methylparabent tartalmazó termékek növelhetik az UVB által okozott károsodást a bőrben. Bár ez nem biztos, tanácsos methylparaben-tartalmú termékek mellett (meg amúgy is, mindig :)) fényvédőt használni. Részletesebb információ a parabénekről a futuredermen.
Kurkuma kivonat, más nevén indiai sáfrány, mely széles körben használt gyógynövény mind az ajurvédikus, mind pedig a kínai gyógyászatban a gyulladásos állapotok kezelésére. A kurkumában található illóolaj gyulladásgátló és antioxidáns hatású. (Cosmeticscop)
Bár az összetevő régóta használt, mostanában újra felfedezték és egyre gyakrabban bukkan fel, mert a legújabb kutatások szerint a kurkuma kivonat nem csak hatásos antioxidáns, de növeli a fényvédő krémek hatékonyságát is. Egy Johnson & Johnsonhoz kötődő vizsgálat szerint pedig a kukumában lévő tetrahydrocurcumin 50%-kal csökkenti a finom ráncokat négy héten át napi kétszer használva.
Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid (etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint kelátképző hatású összetevő, vagyis a kozmetikumban a víz révén megtalálható fémionokkal (elsősorban ásványi anyagokkal) képes reakcióba lépni, ami elősegíti, hogy a krém megőrizze az állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).