Avène A-Oxitive Éjszakai Peeling Krém
Ár: | 9000 Ft | Kategória: | Pakolások, Hámlasztók | |||
Kiszerelés: | 30 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | online | Bőrprobléma: | Bőröregedés |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: amygdala0131, Módosítva: 2021. július 27.
Lelőhely: | online | |
Kategória: | Pakolások, Hámlasztók | |
Bőrprobléma: | Bőröregedés |
- védi az arcbőrt a káros külső hatásokkal szemben
- mérsékli a ráncokat és megelőzi azok kialakulását
- helyreállítja a bőr vitalitását
- frissé és sugárzóvá teszi az arcbőrt
- védi az arcbőrt a szabadgyökök ellen
Avene Aqua
Tocopherol
a I v
Tocopheryl Glucoside
eo
A triacnéal utódjaként vettem meg, és veszem észre, ugyanazt hozza. Nekem megakadályozza, hogy menstruáció előtt pattanások jöjjenek ki, illetve 12 éve használom az avène retinalos dolgait es azt hiszem anti-ageing szempontból is jót tettek nagyon.

A negyedik retinalos termékem, és úgy érzem, ő lesz a befutó. A két A-Game szérum ugyanis nagyon csúnyán elszínezte a párnahuzatomat, a Natics La Nuit pedig a pattanásaimat nem igazán zavarta. Nem mintha sok pattanásom lenne, de engem az a pár kicsi is zavar. Ennek a terméknek a nevét mondjuk nem igazán értem, hogy mitől "peeling krém", hiszen egy hámlasztó hatású összetevőt se látok benne, retinalból viszont 0,1%-ot tartalmaz, ami a max. erősség, plusz kétféle peptidet. Érzem amúgy az erejét, mert helyenként picit viszket tőle a bőröm, de nem irritál. Próbáltam önmagában is de nekem nagyon kevés a hidratáló hatása, így az esti rutinom részeként használom, csupa Skintegra termékkel: Amphibian lemosó, Nectar mist, Archtitect bakuchiol szérum, majd ez a krém és végül a Lunar hidratáló. Szépen halványulnak a mimikai ráncaim, pattanás is csak nagyon ritkán jelenik meg, tiszta, egységes a bőröm.

6 hete használom, minden második este. Az orcámon és az orromon láthatóan kisebbek lettek a pórusok, eddig ilyet nem tapasztaltam más retinolos,vagy retinalos termékkel, nagyon elégedett vagyok emiatt. Nem okozott mitesszereket (a G&G A-game sajnos igen, bármennyire szerettem volna szeretni). Irritációt sem okozott, bár retinolra/ retinalra eleve nem reagál érzékenyen a bőröm. Tetszik, hogy vannak benne peptidek is, illetve a szilikon fajtáját-formuláját is elég jól eltalálták benne (nem értek hozzá, de a használati élmény szempontjából értve :) ).
Kicsit sűrű állagú, annyira nem egyszerű teríteni, gyorsan kell vele dolgozni, nekem két és fél pumpányi fedi le az arcom. Az n betűs online drogériában vettem akciósan 7400 körüli Ft-ért, nem bántam meg, szerintem maradni fogok ennél a terméknél. Amikor (minden másnap) használom, akkor nem rétegzek alá / rá semmit (nem vagyok a rétegzés barátja, próbálkoztam vele, de nekem a kevés réteg jobban működik) és így is OK, nem szárad ki a bőröm, hanem kifejezetten jól néz ki és a tapintása is az.

Antioxidánsok: BHT, Oleoyl Tetrapeptide-31, TocopherolGyulladáscsökkentők: Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil
Peptidek: Oleoyl Dipeptide-15, Oleoyl Tetrapeptide-31
Vitaminok: Retinal, Tocopherol
Alkoholok: Cetearyl Alcohol, Ceteareth-20
Emolliensek: Triethylhexanoin, Cyclopentasiloxane, Cetearyl Alcohol, Cyclohexasiloxane, Ceteareth-20, Caprylic/Capric Triglyceride, Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil, Tocopheryl Glucoside
Emulgeálószerek: Cetearyl Alcohol, Ceteareth-20, Ceteareth-33
Szilikonok: Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane
Tisztítószerek: Ceteareth-33
Illatanyagok: Caprylic/Capric Triglyceride
Színezékek: Caramel, Red 33 Lake / CI 17200, Titanium Dioxide / CI 77891
Tartósítószerek: Benzoic Acid, BHT, Phenoxyethanol
Avene termálvíz. Szilícium-dioxidban és nyomelemekben gazdag, nyugtató hatású termálvíz. Az Avené termékek fontos összetevője.
A Triethylhexanoin egy zsírsavakból és glicerinből származó triészter (triglicerid). Viszonylag tiszta zsírféle, melynek szerkezete nagyon hasonlít a természetben fellelhető állati- és növényi zsírokéhoz, péládul a kókuszolajhoz. A Triethylhexanoin egy elég sokoldalú összetevő, többek közt antisztatikus, bőrápoló és bőrpuhító tulajdonságai miatt használják a kozmetikumokban.
Folyékony állagú, könnyen kenhető szilikon. A bőrre és a hajra kenve selymes, csúszós érzetet ad. Folyékony, vízszerű állaga miatt gyakran használják sűrűbb, nehezen kenhető szilikonokkal (pl. dimethicone) együtt. Gyakori összetevő arc- és hajápoló termékekben.
Cetyl és stearyl zsíralkoholok keveréke. Zsíralkohol, melyet emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient) és sűrítőanyagként (konzisztencia növelő) használnak a kozmetikumokban. A zsíralkoholoknak ellentétben a „normális” alkoholokkal (pl. ethylalcohol) nincs szarító és irritáló hatása a bőrre.
Bőrjavító (skin conditioning) és bőrpuhító (emollient) anyag. A többi szilikonhoz hasonlóan könnyen kenhető és selymes érzetet hagy maga után. Nem szívódik fel a bőrbe, hanem a bőr felszínén védőréteget képez.
Cetearyl alkohol és ethylene oxide keverékéből készülő zsíralkoholok a ceteareth vegyületek. Az összetevő nevében a szám az ethylene oxide molekulák számára utal. Az összetevőt leginkább emollient és emulgeáló szerként valamint elegyítő, sürítő anyagként használják a kozmetikumokban. Némileg vitatott az, hogy az összetevő mennyire biztonságos. Az EWG magas kockázatú összetevőnek sorolja be, és a ceteareth vegyületek kerülését javasolja, mert azok - az EWG szerint - potenciális káros és karcinogén anyagok bőrbe szívódását segíthetik elő. A Cosmetic Ingredient Review (CIR) szerint azonban ezek az állítások nem valami megalapozottak, és szerintük az igazság az, hogy csupán sérült bőrön nem szabad használni a ceteareth vegyületeket, egészséges bőrön alkalmazva nem jelentenek problémát. Részletesebb információ az összetevőről a TruthInAgingen.
Szintetikus polimer, melyet filmképző tulajdonsága miatt használnak a kozmetikumokban. Paula Begoun szerint biztonságos összetevő, gyakran használják orvosi műszerek alapanyagául is.
Lásd Ceteareth 10.
Kókuszolaj származék. Bőrpuhító (emollient), bőrkondícionáló és sűrítő hatású. Nem zsíros, könnyen kenhető, gyorsan a bőrbe szívódó anyag.
Zselésítő anyag a vízalapú készítményekben, stabilizáló, sűrítőanyag a víz-olaj alapú krémekben
Tartósítószer, mely a kozmetikumokban használt tartósítók között kevéssé irritálónak számít. Ecocert által is jóvhagyott természetes összetevő.
Butylated hydroxytoluene (butil-hidroxi-toluol). Erős mesterséges antioxidáns, mely a kozmetikumokban leginkább tartósítószerként használt. A BHT-t nem csak kozmetikumokban, hanem élelmiszerekben is használják tartósítószerként, mert meggátolja az élelmiszerek színének, szagának és állagának megváltozását. A BHT kettős természete miatt (egyes rákfajták kialakulását gátolja, míg más rákfajták kialakulását elősegíti) számos országban betiltották (Japán (1958), Románia, Svédország, Ausztrália), viszont Paula Begoun szerint a kozmetikai termékekben csak 0,01-0,1% közötti koncentrációban használják, ami nem akkora mennysiég, mely képes a bőrön keresztül felszívódva a véráramba jutni vagy növelni a rák kockázatát.
Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid(etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).
Csillámpala. A kozmetikai termékekben csillogó hatást keltő ásványi összetevő. A mineral makeupok gyakori összetevője.
Parlagi ligetszépe növényből nyert olaj, mely omega-6 zsírsavak (linolsav és gamma-linolsav) gazdag forrása. Az omega-6 zsírsavaknak fontos szerepe van a bőr legkülső rétegében (stratum corneum) lévő sejtek összetartásában, és így a bőrön keresztüli vízvesztés (trans-epideremal water loss) megakadályozásában. A parlagi ligetszépe olaja talán hatásos az atópiás dermatitisz (ekcéma egy fajtája) kezelésében is, valamint Paula Begoun szerint hatásos gyulladáscsökkentő és emollient.
Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)
Színezék. Lilás piros.
Retinaldehyde. Az A-vitaminnak egy formája, mely csupán egy metabolikus lépésre (sejtben történő kémiai átalakulás) található a biológailag aktív hatóanyagtól, a retinolsavtól, azaz maga a retinolsav után a második legerősebb retinoidféle. A retinal kiváló összetevő a napsugárzás öregítette bőr regenerálására, hatásos a pattanások és pigmentfoltok kezelésében, fontos sejtjelző anyag (a sejtjeinket helyes működésre biztató anyag). Részletesebb információ a smartskincare-en.
Nátrium hidroxid (marólúg, lúgkő). Vízben oldva erősen lúgos oldatot képez. A kozmetikai iparban kis mennyiségben arra használják, hogy szabályozzák vele a krémek ph értékét (bizonyos hatóanyagok csak bizonyos ph tartományban aktívak, ilyenek pl. az AHA és BHA). Nagyobb mennyiségben bőr irritáló.
Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
A CosIng besorolás szerint bőrpuhító (emollient) és bőrjavító szer. Kutatások szerint szájon át alkalmazva antiallergén és gyulladáscsökkentő hatása van. Hogy a bőrön alkalmazva is van-e ilyen tulajdonsága arról nincs információ.