Avon Anew Ultimate Arcápoló Gél Olajokkal és Selyemkivonattal
Ár: | 4599 Ft | Kategória: | Arcápolók | |||
Kiszerelés: | 30 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | tanácsadónők, online | Bőrprobléma: | Bőröregedés |
A krémet feltöltötte: gyik, az összetevőket feltöltötte: Mia0602, Módosítva: 2019. június 3.
Lelőhely: | tanácsadónők, online | |
Kategória: | Arcápolók | |
Bőrprobléma: | Bőröregedés |
- légiesen könnyű, „olaj a gélben” formula
- nem zsíros
- nem marad utána fényes bőr
- segít csökkenteni a bőr öregedésének legfőbb jeleit
- halványithatja a bőr elszíneződéseit és a mély ráncokat
- javíthatja a bőr feszességét és rugalmasságát
Water / Aqua
Linalool
Geraniol
Citronellol
i
Ajándékba kaptam egy kicsikét az üveg alján. Még hogy nem zsíros???? Be semszívódik. Szerintem már nem is jó, mert itt 2019 az utolsó bejegyzés, én meg 2023 január első hetében kaptam. Megy a kukába. Kb. 20 éve nem vettem anew terméket és ahogy elnézem a pontozásokat, nem is baj.

2019. július
Megvettem, de egyenlőre csak egy mintát próbáltam. Aranyszínű olajos esszencia, könnyen beszívódik. A minta 2 alkalomra volt elég. Az illata kicsit furcsa, bár az anew termékeké (amikkel eddig találkoztam) ilyen. Egyenlőre nincs negatívum, majd ősszel elkezdem a teljes kiszerelést.
2020 május
Elhasználtam kézre, mert arcon a túl erős parfüm miatt nem bírtam elviselni. Nagyon selymes érzés, de kézkrémnek elég drága.

2019. július
2020 május

Minden este használom arctisztítás után, kellemes parfümös illata van, jól hidratál :) Ajánlom mindenkinek.

Antioxidánsok: Tiliacora Triandra Leaf/Vine ExtractHidratálók: Glycerin, Propylene Glycol, Trioxaundecanedioic Acid, Hydrolyzed Keratin, Hydrolyzed Silk
Kémiai hámlasztók: Glycolic Acid
Emolliensek: Dimethicone, Hydrogenated Polyisobutene
Emulgeálószerek: Peg/Ppg-19/19 Dimethicone, Cetyl PEG / PPG-10 / 1 Dimethicone
Fényvédők: Ethylhexyl Salicylate, Benzyl Salicylate
Szilikonok: Dimethicone, Dimethicone Crosspolymer, Triethoxycaprylylsilane
Tisztítószerek: Cetyl PEG / PPG-10 / 1 Dimethicone
Illatanyagok: Parfum/Fragrance, Benzyl Salicylate, Limonene, Linalool, Geraniol, Citronellol
Színezékek: Titanium Dioxide / CI 77891, CI 77491, CI 77492, CI 77499
Tartósítószerek: Phenoxyethanol
Sűrűbb állagú, szilikon alapú polimer, mely nem hagy nehéz érzetet maga után a bőrön. A kozmetikai termékekben alkalmazva könnyen kenhető, selymes érzetet ad, valamint megakadályozza a habzásukat. Mivel képes védőréteget képezni a bőrön illetve kitölti a finom vonalakat és ráncocskákat, ezárt gyakran használják alapozókban. E szerint a tanulmány szerint az összetevő néhány esetben képes megóvni a bőrt a kontakt dermatitistől, például az SLS által indukálttól.
A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint a kozmetikumokban habosodást gátló, bőrkondícionáló hatású összetevő. Az EWG információi szerint a fő gond az összetevővel, hogy nem bomlik le, és a környezetben idővel halmozódik. A trisiloxane-nal leggyakrabban hajápolókban találkozhatunk.
Sok adalékanyag és enzim is jól oldódik benne. A többi glikolhoz hasonlóan vízmegkötő, hidratáló anyagként használt a kozmetikai iparban - a beautybreains szerint a hidratáló hatása a glicerinéhez hasonló. Segít megőrizni a krém állagát (hogy a krém ne olvadjon meg nagy melegben, illetve ne fagyjon meg nagy hidegben) valamint segíti a többi összetevő beszívódását. Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy az arra hajlamosaknál allergiás, ekcémás tüneteket (kontakt dermatitist) válthat ki.
Glikolsav. Az AHA-savak (alpha hydroxy acid) leggyakoribb formája. A bőr legfelső rétegére hámlasztó hatással van, ezáltal simítja a bőrt, felgyorsítja a sejtek életciklusát (cell turnover). A bőr legfelső rétege (stratum corneum) 3-5 hetente teljesen kicserélődik, ezen gyorsítanak a kémiai hámlasztók. A glikolsavat általában 5-15% közötti koncentrációban használják otthoni hámlasztók esetén, és a krém pH-értékének 3 és 4 között kell lennie ahhoz, hogy hasson. A megfelelő mennyiségben és pH-értéken enyhén irritáló összetevő, mely csípős, csipkedő érzést okoz a legtöbb bőrön. Mivel vízben oldódó, csökkenthetünk az irritáción, ha teljesen száraz bőrre kenjük. A glikolsav külön figyelmet érdemel azért is, mert 10% feletti koncentrációban nemcsak hámlaszt, hanem a kollagéntermelést is serkenti. Részletesebb infó a kémiai hámlasztó savakról és az otthoni kémiai hámlasztásról a blogon. Részletesebb infó a glikolsavról a futuredermen.
Szintetikus antioxidáns. Paula Begoun szerint nincsen sok kutatás, ami a hatását alátámasztaná, de elméletileg stabil csomagolásban antioxidáns hatása van.
Más néven octyl salicylate vagy octisalate. Kémiai fényvédő, mely az UVB-sugarak (295-315 nm hullámhosszú) ellen nyújt védelmet. Fény hatására némileg veszít fényvédő képességéből. Önmagában használva nem nyújt elégséges védelmet, ezért egyéb fényvédőkkel szokták kombinálni.
Vízben oldott ammónia. A kozmetikumokban ph szabályozóként használják. Savas környezetben reakcióba lép és stabilizálódik.
Emulzió stabilizáló, sűrűség szabályozó és hajfixáló szilikon féle.
Mesterséges bőrpuhító (emollient) és bőrkondícionáló szer. Sűrűség szabályozó funkciója is van.
Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)
A CosIng besorolás szerint felületaktív anyag és emulgeálószer.
Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid(etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).
Keményítőből előállított összetevő, melyet a kozmetikumokon kívül ételadalékként is használnak. A CosIng szerint a maltodexrin emulzió stabilizáló, a krémet homogénné tevő, felületi hártyaképző, bőr- és hajkondícionáló anyag.
Glicerin és zsírsavak keveréke, a krémekben lágyító és sűrítő szerként használják.
Elektromos töltődést megakadályozó, felületi hártya képző, hidratáló és hajkondícionáló anyag. A hidrolizált keratint hidrolizált gyapjúnak is hívják, mert leggyakrabban gyapjús állatok szőréből állítják elő. Az állat szőréből kivonják a keratint, majd azt túlságosan nagy molekula mérete miatt kisebb egységekre bontják (hidrolízis). A hidrolizált keratint elsősorban hajápoló termékekben használják a hajat erősítő és hidratáló tulajdonsága miatt. További részletek itt.
Selyemből előállított összetevő, mely puha, bársonyos érzetet hagy maga után a bőrön. Jó hidratáló és enyhe antioxidáns tulajdonsága is van.
Csillámpala. A kozmetikai termékekben csillogó hatást keltő, a termék tapadását elősegítő és csomósodását gátló ásványi összetevő, mely különféle szemcseméretben található meg a termékekben. A mineral makeupok gyakori összetevője.
Vasoxid. Az egyik leggyakrabban kozmetikumokban használt színezőanyag, mely rozsdavörös színt ad a termékeknek.
Vasoxid fajta. A kozmetikumokban az egyik leggyakrabban használt, sárga színű színezőanyag.
Vasoxid féle. Az egyik leggyakrabban használt, fekete színű színezőanyag. Gyakran talákozhatunk vele smintermékekben, mivel szabályozza az alapozó sötétségét vagy épp feketeséget kölcsönöz a szempillaspirálnak.
Elsősorban illatanyag-adalék, másodsorban a UV szűrő összetevő. Színtelen vagy enyhén rózsaszínes, szagtalan, vízben enyhén oldódó vegyület. Leggyakrabban parfümökben találkozhatunk az összetevővel. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Az egyik leggyakrabban használt illat(osító) anyag, melyet jellemzően levendulából vonnak ki. A levendulaolaj egyik fő összetevője, de rengeteg más természetes olajban és kozmetikai termékben (így péládul a parfümök többsége tartalmazza) is találkozhatunk vele. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Illatanyag, mely a rózsaolajban, citromfűolajban és kis mennyiségben a muskátliban is megtalálható. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Citromfűből kivont illatosító anyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.