Balea

Ár:   900 Ft   Kategória:   Szemkrémek
Kiszerelés:   10 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   DM   Bőrprobléma:   Pigmentfoltok

A krémet feltöltötte: texee, az összetevőket feltöltötte: pityepotya, Módosítva: 2012. május 10.

Kiszerelés:   10 ml
Lelőhely:   DM
Kategória:   Szemkrémek
Bőrprobléma:   Pigmentfoltok

Színezett hidratáló kifejezetten a szem alatti karikákra. Koffeinnel.

Borostyan
Újonc  |  Bőrtípus:  Normál  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

Bippinke

2017. szeptember 17.

Imádtam ezt a szemkörnyékápolót! Jól hidratált, és a sötét karikáimat szinte teljesen eltűntette.
Sajnos hajlamos a szemkörnyékem a "grízekre", és ez a krém kihozta őket :( Akinek nincs hajlama, annak csak ajánlani tudom, de emiatt adtam csak 4 csillagot.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2017. szeptember 17.

Rosefan

Bőrprobléma: Pigmentfoltok
2013. november 4.

Amikor megvettem csalódtam benne, de valahogy megszerettem. Télre nekem jobb ,mert viszonylag olajos, és a színe nekem kicsit világos. Mivel télen szárazabb a bőröm, és világosabb, akkor tök jó. Így is beleül a szemhéjamon lévő ráncba, de igazából annyira szép természetes, fényes hatása van, hogy nagyon feldobja a karikás szememet. Nem tudom, hogy újra fogom-e venni, sok van benne. Hamar kopik, de valamicske marad a szem alatt így is, és jobb,mintha fel sem kentem volna. Szeretem. A legnagyobb előnye, hogy nem olyan poros még száradás után sem, ami öregít, és a legtöbb ilyen korrektorra jellemző.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Pigmentfoltok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2013. november 4.

plinka

Korcsoport:  -
2013. július 10.

Nagyon jól halványít, szinte megváltoztatja az arcot. Jól tapad, de nem hurkásodik. Ár-érték aránya csillagos ötös. Nekem jól működik a golyós része. Lehet, hogy valakinek nehezebben működik az elején. Igen, híg, de ujjbeggyel tök jól eloszlatható.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport:  -  |  Dátum: 2013. július 10.

Kata791

2013. július 8.

Alapvetően szeretem a Balea termékeket, de ez csalódás volt. A Garnier ugyanilyen golyós szemkörnyékápolóját használtam előtte, spórolni akartam, azért vettem ezt, ez harmadannyiba került, de pénzkidobás volt. A felvitele nagyon bajos, az a golyó nem működik úgy ahogy kellene, az állaga túl híg, a fedés sem az igazi. :-((

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2013. július 8.

kjucus

2013. április 7.

Nem tünteti el a karikákat, de szépen halványítja őket és klassz ez a golyós megoldás. Picit híg az állaga, de jól el lehet dolgozni. Ennyi pénzért pont azt a "szolgáltatást" nyújtja, mint amennyit elvár az ember tőle! :)

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2013. április 7.

zsenya

2013. február 2.

én nem ájultam el tőle. tényleg elég jól fed, de egy kicsit bajos felvinni, és az állaga sem a legjobb, túl folyékony.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2013. február 2.

aranycsirkee

2013. január 3.

Jó színe van, kellemesen hűsít a golyócska miatt, szépen fedi a karikákat a szem alatt, de azért én naponta többször is kenek egy újabb réteget. Jó állaga van így könnyen eldolgozható, összességében én nagyon kedvelem ezt a terméket. Kb. 900 Ft-ért megkaparintható.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2013. január 3.

Csibu85

2012. december 17.

halványítja a karikákat. a koffeinnek is jó hatása van.könnyen felvihető. a színe is jó. ha nincs sok idő reggel akkor mindig ezt használom mert egyszerre megvan minden. :) egy próbát mindenképp megér.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2012. december 17.

Márti22

2012. szeptember 10.

Nekem nagyon bevált. A szemem alatt mindig sötét karikák vannak, de ha ezt használom eltűnnek. Se korrektor, se alapozó nem kell utána. Nagyon tetszik, hogy a golyó segítségével gyorsan és egyszerűen fel lehet vinni a krémet, ami egyébként nagyon híg. A koffein
pedig nagyon jól felfrissíti a szemkörnyékemet =)

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2012. szeptember 10.

pedig nagyon jól felfrissíti a szemkörnyékemet =)

Lisa Simpson

2012. augusztus 24.

Nagyon szeretem ezt a terméket! Sem korrektort, sem alapozót nem teszek fölé, elég így, ahogy van, az ára is nagyon jó. Csodát nem várok tőle, a szemem mindig is karikás volt, de sokat halványít rajta ha felkenem. Biztos, hogy újra fogom vásárolni.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2012. augusztus 24.

Antioxidánsok: Tocopheryl Acetate, Tocopherol
Hidratálók: Butylene Glycol
Vitaminok: Tocopheryl Acetate, Tocopherol

Ez a vegyület két természetes molekula természetes kötéssel való összekapcsolásából keletkezett, tehát "natur"-nak mondható emoillent és bőrápoló kozmetikai összetevő. Noha az alapanyagai természetes anyagok, amiket széles körben kipróbáltak és alkalmaztak már, magáról a coco-caprylate/caprate vegyületről kevés hozzáférhető információ található (hiszen csak az utóbbi időben kezdték használni a kozmetikában).

A kozmetikumokban oldószerként (segíti a vízben nem oldódó összetevők keveredését pl. olajok és fényvédők esetén), sűrűség szabályozóként (viszkozitás csökkentő), fertőtlenítőszerként, habzás csökkentőként (a kozmetikum rázásra se kezdjen el habozni) és tartósítószerként használatos, valamint segíti a hatóanyagok jobb bejutását a bőrbe (DE! sajnos nem csak a hasznos hatóanyagoknak segít utat törni a bőr alsóbb rétegei felé, hanem az olyan bőrre káros összetevőknek is mint az illatanyagok). A denaturalt alkohol egy kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták például az ethanol hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)

Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.

A krém beszívódását segítő anyag, vízmegkötő tulajdonsága is van. Hidratáló készítmények gyakori összetevője. Nem csak a kozmetikai iparban, hanem az élelmiszeriparban is használt az étel nedvességtartalmának megőrzésére.

Squalane eo 1 0

A squalene ún. hidrogenizált formája. A kozmetikumokban kiváló hidratáló, bőrpuhító, bőrpuhító, selymes és sima bőrt nyújtó emolliens anyag, mely segít megelőzni a vízhiányt és a transzepidermális vízvesztést (TEWL). Mivel ez a forma kevésébé oxidálódik, mint a squalene, a squalane-t gyakrabban használják a kozmetikumokban. Minden bőrtípus számára hasznos összetevő, aknés bőrre is használható, mi több, az Incidecoder leírása szerint gombás eredetű bőrproblémák, például seborrhea vagy gomba okozta pattanások esetén is jótékony hatással van a bőrre.

Pálmaolajból származó bőrpuhító, emolleint összetevő, melyet gyakran használnak natúrkozmetikumokban a szilikonok természetes alternatívájaként.  A comedogén idexe 5-ből 4-es, így pattanásokra hajlamos bőrrel érdemes óvatosnak lenni az összetevővel. (További info: truthinaging)

A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint csomósodásgátló hatúsú, felületaktív anyag (segíti a kozmetikumok egyenletes eloszlathatóságát) és emulgeálószer. Az összetevő segíti a sminkek kenhetőségét, ezért gyakran találkozhatunk vele különboző folyékony állagú makeupokban, pl. szájfényekben vagy alapozókban.

A CosIng hivatalos besorolása szerint csomósodást megakadályozó, színező és sűrűség szabályozó összetevő. Leggyakrabban por állagú sminktermékekben találkozhatunk vele.

Térfogat növelő, sűrűség szabályozó segédanyag. Hajápolókban használva általában hajgöndörítő segédanyagként használatos.

Fehér, kristályos, wax-szerű anyag, melyet  bőrpuhító (emollient) anyagként használnak a kozmetikumokban.

A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.

Források:  Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Tartósítószer.  Részletesebb információ a parabénekről a futuredermen.

Methylparaben i I ta I par 0 0

Tartósítószer. A methylparabent tartalmazó termékek növelhetik az UVB által okozott károsodást a bőrben. Bár ez nem biztos, tanácsos methylparaben-tartalmú termékek mellett (meg amúgy is, mindig :)) fényvédőt használni. Részletesebb információ a parabénekről a futuredermen.

Vasoxid fajta. Sárga színezőanyag.

Koffein. A Futurederm információi szerint bőrön alkalmazva három fő hatása van: antioxidáns, vízhajtó (átmenetileg simább bőrt eredményez) és érszűkítő (vagyis szem alatti puffadás, sötét karikák ellen hatásos lehet, ha azt nem melaninfelhalmozódás okozza), Paula Begoun szerint viszont nincs olyan kutatás, mely szerint bármilyen hatása lenne a szem alatti karikákra, bár nyugtató és antioxidáns hatása miatt azért nem kifejezetten felesleges, ha van egy (szem)krémben. E szerint a kutatás szerint a koffein fotoprotektív hatással is bír.

Vasoxid. Piros színezőanyag.

Vasoxid féle. Fekete színezőanyag.

Tocopherol a I v 2 2

Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology