Everyoung Neemfa Hajbalzsam
Ár: | 2892 Ft | Kategória: | Hajápolók | |||
Kiszerelés: | 150 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | bioboltok, online | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: naiva, Módosítva: 2015. június 16.
Lelőhely: | bioboltok, online | |
Kategória: | Hajápolók | |
A Neemfa hajbalzsam selymes fényű haj kialakulását segíti és kíválóan ápolja, előkészíti a hajat a formázáshoz. A hajhagymákat tápláló mandulatej hidrolizátuma a B3, B5 és E vitaminokkal az ép és egészséges hajszerekezetű hajszálképződést segíti elő. A neemfa leveléből készült kivonat és az eukaliptusz illóolaja a fent említett vitaminokkal az egészséges fejbőr kialakulását és a hajképződést támogatja.
Water / Aqua
Panthotenic Acid
v
Niacinamide
h I v
Csúcs ez a balzsam, nem kérdés! A rémesen kócosodó hajzatomat percek alatt képes kisimítani a hajmosást követően, így huss, nincs utána gubanc, se nehezen kifésülhető rész. A fejbőröm olykor nagyon kiszárad és akkor a fejbőrömbe is alaposan bemasszírozom a balzsamot, ami egyáltalán nem nehezíti el a hajat, cserébe viszont nagyon kellemes érzetű és minőségű lesz a bőröm is a hajam mellett. A rakoncátlan tincseimet szó szerint megszelídíti, már el sem tudnám képzelni nélküle a komplett hajápolást!

Az összetevői kiválóak, teljesen tiszták, magas minőségűek. Nekem tetszik az illata, a hajam puhább tőle, de erősebb nem lett. Ár/érték arányban többet vártam, így 3 csillagot kap.

Az illata szuper, de a hajammal nem sok mindent csinál sajnos. Most a lányom hajára használom de neki sem segít a kifésülhetőségen úgyhogy biztos hogy nem vesszük újra. Lehet visszatérünk a hajfény sprayre mert az viszont nagyon bevált.

Az én dús, sűrű hajamra nem volt jó. Szárított, szállt tőle a hajam, ápolatlan lett, sprőd és fakó. Bárhogy próbálkoztam vele, sehogy sem akart működni, így két év múltán is a polcomon árválkodik. Pár hajmosás (használat) után letettem róla, és így is kb. 2 hónap kellett mire rendbe tudtam tenni a sörényemet. Szilikon mentes hajápolás ide vagy oda, nekem a natur/bio termékek nem érnek annyit, hogy a hajam menjen tönkre tőlük, mind ezt természetesen jó sok pénzért cserébe. Én szeretem ha ápolt hajam, ha ehez egy kis szilokonos segítség kell, hát legyen, én nem bánom. ;) (Azért unalmas napjaimon a fejbőrbe maszírozva talán elhasználgatom.)

A töredezett súlyosan károsodott hajammal csodát tett! Gyönyörű fényes, könnyen fésülhető hajkoronát látok a tükörben használat után.

Imádom ezt a balzsamot! A Biola babasamponnal együtt használom. Elsőre húzósnak tűnhet az ára, de nagyon tömény, diónyi mennyiség elég belőle a hosszú hajamra. Már jó ideje használom, de alig fogyott valami a flakonból. Elképesztően finom, puha lesz tőle a haj!

Antioxidánsok: Linum Usitatissimum (Flax) Seed Oil, Tocopheryl AcetateHidratálók: Glycerin, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Oil, Niacinamide
Vitaminok: Tocopheryl Acetate, Panthotenic Acid, Niacinamide
Alkoholok: Cetearyl Alcohol
Emolliensek: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Oil, Cetearyl Alcohol, Sesamum Indicum (Sesame) Oil, Dimethicone
Emulgeálószerek: Cetearyl Glucoside, Cetearyl Alcohol, Xanthan Gum
Szilikonok: Dimethicone
Tisztítószerek: Cetearyl Glucoside, Xanthan Gum
Illatanyagok: Linum Usitatissimum (Flax) Seed Oil, Benzyl Alcohol, Eucalyptus Globulus (Eucalyptus) Oil
Tartósítószerek: Benzyl Alcohol, Benzoic Acid, Sorbic Acid
Jojobaolaj. Természetes növényi olaj, melynek a szerkezete nagyon hasonló az ember által termelt faggyúhoz (sebum). Kiváló összetevő a pattanásokra hajlamos bőr számára, mert képes csökkenteni a faggyútermelést az aknekezelésektől kiszárított bőrben (sokszor a túlszárítás nagyobb faggyútermelésre ösztönzi a bőrt). A jojobaolaj kiváló tisztító, lemosó összetevő is, ugyanis feloldja a fölösleges faggyút, és ezáltal vízzel lemoshatóvá teszi azt. Mind a zsíros, mind a száraz bőr számára remek emollient és hidratáló anyag. A fenti tulajdonságain túl Leslie Baumann a Cosmetic Dermatology című könyvében azt írja, hogy a jojobaolaj gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik. További információ a jojobaolajról itt.
Cetearyl alkohol és glucose keveréke, amit emulgeálószerként és felületaktív anyagként használnak. Természetes emulgeálószer, melyet kókuszból és kukoricából állítanak elő és gyakran használják természetes kozmetikumokban.
Cetyl és stearyl zsíralkoholok keveréke. Zsíralkohol, melyet emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient) és sűrítőanyagként (konzisztencia növelő) használnak a kozmetikumokban. A zsíralkoholoknak ellentétben a „normális” alkoholokkal (pl. ethylalcohol) nincs szarító és irritáló hatása a bőrre.
Szezámolaj, melyet bőrpuhító (emollient), bőr- és hajkondícionáló szerként használnak a krémekben.
Len mag olaj. Paula Begoun szerint a lenmagnak és a lenolajnak antioxidáns hatása is van és a magok omega-6 zsírsavnak is gazdag forrásai.
Sűrűbb állagú, szilikon alapú polimer, mely nem hagy nehéz érzetet maga után a bőrön. A kozmetikai termékekben alkalmazva könnyen kenhető, selymes érzetet ad, valamint megakadályozza a habzásukat. Mivel képes védőréteget képezni a bőrön illetve kitölti a finom vonalakat és ráncocskákat, ezárt gyakran használják alapozókban. E szerint a tanulmány szerint az összetevő néhány esetben képes megóvni a bőrt a kontakt dermatitistől, például az SLS által indukálttól.
A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.
Források: Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
Szőlőcukor és („sima”) cukor erjesztésével előállított természetes eredetű, Ecocert által is jóváhagyott sűrítőanyag, mely segít abban, hogy a folyós termék sűrűbb, zselésebb állagúak legyenek.
A benzil-alkohol egy szerves vegyület, a legegyszerűbb aromás alkohol, mely bizonyos gyümölcsökben és teákban természetesen is megtalálható. Színtelen, kellemes, virágos illatú folyadék. Remek antibakteriális és gombaölő tulajdonságának köszönhetően a kozmetikumokban elsősorban tartósítószerként használt összetevő. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Tartósítószer, mely a kozmetikumokban használt tartósítók között kevéssé irritálónak számít. Ecocert által is jóvhagyott természetes összetevő.
Szorbinsav, melyet élelmiszerekben és a kozmetikumokban is tartósítószerként használnak. Egy 2004-es tanulmány szerint az összetevő még az ekcémás bőrűek által is jól tolerált.
Az eukaliptusz olaja. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint az eukaliptusz illatanyag és bőrkondícionáló. Paula Begoun szerint bár az eukaliptusznak gomba és baktérium ellenes hatása van a bőrön, irritáló is, főleg sérült vagy epillált bőrfelületen.
A legismertebb eukaliptuszolaj az eukaliptol, amelyet az Eucalyptus globulus leveleiből nyernek ki. Hatása a benne lévő cineolnak köszönhetően antiszeptikus, nyákoldó és hűsítő hatású, köptető és görcsoldó. Hatóanyagai miatt légúti megbetegedések esetén inhalálásra és a fogászatban szájöblítésre használják.
B3-vitamin, mely többféle szempontból is kiváló hatással van a bőrre: egyrészt remek hidratálószer, másrészt pedig hatásos pigmentfoltok ellen is. Ezenkívül ígéretes öregedés elleni hatóanyag, amely serkenti a kollagéntermelést, és hatásos sejtkommunikáló összetevő (bőrünk sejtjeit helyes viselkedésre biztató összetevő). Pattanások kezelésében is több antibiotikummal felveszi a versenyt, ráadásul 2% niacinamide ígéretesen csökkenti a faggyútermelést és normalizálja pórusok méretét (forrás).
Részletes infó az összetevőről: CosmeticsCop, SmartSkinCare, FutreDerm, INCIDecoder