BRTC

Ár:   7900 Ft és 8500 Ft   Kategória:   Sminkek arcra
Kiszerelés:   35 g   Bőrtípus:   Száraz, Normál
Lelőhely:   online   Bőrprobléma:   Vízhiány

A krémet és az összetevőket feltöltötte: Mara, Módosítva: 2015. január 21.

Ár:   7900 Ft és 8500 Ft
Kiszerelés:   35 g
Lelőhely:   online
Kategória:   Sminkek arcra
Bőrtípus:   Száraz, Normál
Bőrprobléma:   Vízhiány

Ránctalanító, fehérítő, UV védő hármas hatású BB krém. Élénk bőrtónust eredményez.  FDA minősített , SPF 30 PA++ UV védelem, ásványi olajmentes, bőrgyógyászatilag tesztelt. Különösen ajánlott, sötét, érzékeny és száraz bőrre, vagy idősebb, rugalmatlan bőrre, amely folyamatos táplálást igényel.

bibi24

candyparfumegirl

Bőrtípus:  -
2020. január 16.

Gyonyoru borkepet ad, nem emeli ki a szarazabb reszeket sem a . Photoshop hatast ad, (plane, ha primerkent hasznalunk belole egy egeszen keveset alapozo ala.)

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. január 16.

garden32

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2014. szeptember 26.

Szerintem az egyik legszebb bőrképet adó BB krém. Tökéletes a színe, a fedése meglepően jó, és hidratálás nélkül sem emeli ki a szárazabb részeket. Ha nem tudom,hogy ennek a BB-nek jázmin illata kell,hogy legyen bevallom,rá nem ismerek. Szerencsére mintákat rendeltem belőle, ami bölcs döntés volt, mert sajnos hiába a gyönyörű összkép,kipattogok tőle. Mindezek ellenére nem akarom lepontozni,mert valószínűleg egyéni érzékenységről lehet szó. Ezért akinek érzékeny a bőre, szerintem először mintát próbáljon ki.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2014. szeptember 26.

Harmony29

Bőrprobléma: Pirosság (rozacea)
2014. június 29.

Ha lehetne 10 csillagot adnék neki annyira tökéletes. Sok BB krémet kipróbáltam már keresve az igazit. Eddig a Missha Perfect Cover volt a kedvencem így amikor azt újrarendeltem ebayen, bedobtam a kosaramba egy 20 db-os mintacsomagot ebből, mivel elég meggyőző volt amiket olvastam róla, plusz vízhiányos bőrre ajánlják,nekem pedig az van. Egyszerűen tökéletes, de tényleg. Ez az első BB krém ami egyáltalán nem emeli ki a szárazabb részeket az arcomon. Gyönyörű a fedése, párom meg is jegyezte,hogy olyan mintha photoshopolták volna az arcomat :) Az illata elsőre meglepő,hogy nem krém illata van hanem jázmin, de nagyon kellemes és egyébként nem érződik sokáig. Egészen biztos,hogy be fogok szerezni belőle egy teljes kiszerelést miután a mintákat elhasználtam. Ez kérem szerelem :)

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pirosság (rozacea) |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2014. június 29.

kókusz90

Bőrprobléma: Kombinált
2014. március 23.

Rengeteg BB-m van, így egy kis össze hasonlítást végeztem, hogy szortírozzak, és megtaláljam a megfelelő, őszi-téli-kora tavaszi, illetve a nyári BB-t. :) Én nagyon vigyázok a napsütéssel, mind öregítő hatása, mind a bőrömre ható káros hatása miatt. Így vagy 20-as faktor körüli, vagy 50-es faktor körüli arckrémet, BB-t használok. Ez kb a Skin79 CIP Gold Super+-al egy kategória. Így a kettő közül szeretnék választani őszi-téli-tavaszi BB-nek. A Skin79-et is vlenyényztem, lsd. ott. ;) (a faktorszáma miatt tudom ebben az időben használni) Ezt választottam! :) Úgy hasonlítottam közvetlenül össze a sKIN79-El, hogy az arcom egyik oldalára ezt, a másikra a másikat kentem fel, és figyeltem... 2 dolog miatt erre voksoltam, az pedig egy szempont a hatásában, a vízpótlás. Egyébként a többi dologban kb. ugyan az a kettő, de nekem vízhiányos a bőröm, télen meg persze még jobban hidratálom, és a BRTC ezen a télen sokkal jobban remekel. A másik pedig a fedése. Ezt a 4-ből 2-Es fedésűre írják, míg a sKIN79-et erősebbnek, 3-nak. Mégis ez a szebb a bőrömön!!! Nem erősebb, de a szépsége miatt úgy tűnik. :)
Összességében ez egy lágy, elég híg krém, jó a színe, gazdag, tápláló, nem okoz bőrproblémát, nem ül meg a ráncokban, ránctalanító, minden pozitív benne ami számomra a tél körüli időszakban használható BB-re elmondható! :) A vízpótlás és a szebb bőrkép miatt esett erre a választásom! :))

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Kombinált |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2014. március 23.

azutatir

Bőrprobléma: Pigmentfoltok
2013. december 17.

Nagyon kellemes az állaga, könnyen kenhető és a színe is jól adaptálódik a bőrömhöz. A fedése valamivel jobb, mint pl a skin79 rózsaszin krémének, de ez sem tud elbánni a komolyabb bőrhibákkal, de még egy sima pattanás utáni kis pirosodásnak sem.
Pozitív, hogy nem fénylik tőle az arcom és valamivel tartósabb, mint a skin79, de a lényegen sajnos ez sem változtat: nem javítja a bőröm állagát és nem lesz tőle egységesebb a bőrszínem.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pigmentfoltok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2013. december 17.

Libra

2013. december 11.

Azt hiszem, nem leszek népszerű :( Nekem bizony nem jött be. A bőröm színével ugyan passzol (igencsak fehér bőrű vagyok), és ráadásul még a szeplőimet is szépen halványítja, de nekem szárít... Nem is kicsit. Nagyon!!! Amikor kisminkelem magam vele, hihetetlenül ráncos tőle a bőröm, akárhogyan, akármekkora mennyiségben próbálom. Pedig nagyon aláhidratálok, mert száraz a bőröm. Csak azért adok 3 csillagot, mert amikor leszedem, akkor utána szép a bőröm, és biztosan ettől, de amikor rajtam van, akkor nagyon csúnya :(

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2013. december 11.

Picifalatka

2013. november 10.

Nekem bevált, én nagyon szeretem, az eddigi legjobb BB krémem. Valóban nagyon világos, de ez hozzám passzol. Jó az illata, az állaga és magas fényvédő faktorú. Nekem a fedése is megfelelő, szerintem erősebb, mint az átlag BB krémeké, de nyilván nem olyan, mint egy alapozóé.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2013. november 10.

lavande

Bőrprobléma: Bőröregedés
2013. augusztus 26.

Nekem termékmintám van belőle, és meglepődve láttam kibontás után, hogy mennyire sötét, szinte szürkésbarna a színe. Felkentem, aztán vártam, hogy idomuljon a bőrhöz, talán meg is tette kicsit. Viszont a napbarnította bőröm rendesen szürke lett tőle, ami elég viccesen nézett ki. Télire lehet jobb lesz. Ami előnye, hogy könnyű felrakni, szépen csúszik a bőrön, és kellemes illata van.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Bőröregedés |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2013. augusztus 26.

eo

2013. május 13.

Végül csak beszereztem ebay-ről, egyébként kissé drágállom. Már használom úgy egy hónapja, és talán úgy látom, mintha gyorsabban fogyna, mint általában az alapozóim, de meglátjuk még meddig húzza.
Na de magáról a termékről: mikor még termékmintákat használtam kicsit furcsálltam az illatát, de a végére egészen megkedveltem, most már kifejezetten tetszik. Egyértelműen inkább pinkes tónusú, mintsem sárgás. Viszont tényleg kifejezetten világos bőrűeknek javasolnám, nekem is világos a bőröm, de lehet, hogy ennyire mégsem.. mikor frissen felkenem, akkor néha ijesztően világosnak látom magam. Aztán a későbbiekben ez szerintem némileg illeszkedik, de azért megmarad határozottan világosnak. Természetes fényt ad az arcnak. Kellemes tapintású tőle a bőröm, de számomra mééég hidratálóbb lehetne. Egyébként elégedett vagyok vele, viszont tényleg kicsit irreálisnak találom az árát.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2013. május 13.

veroniq01

Bőrtípus:  -
Korcsoport:  -
2013. március 28.

Na végre valaminek csillagos 5-öst adhatok. Ez nálam nagy szó. Az összes korreai BBkrém göböket csinált az arcomon kivéve EZ!!! VÉGRE!!! Nyílván nincs benne olyan összetevő amire allergiás a bőröm. 1 hónapja használom és nagyon jó. Nekem a legnagyobb problémám hogyha valami nem tetszik a bőrömnek, 2 nap alatt tele lesz 1-2 cm-es kinyomhatatlan göbökkel...borzalmas! Úgyhogy hiperérékeny allergiára hajlamos bőrű emberkéknek ajánlom, hogy megér egy próbát. Az illata is nagyon jó, a színe is teljesen "életszerű", nem csinál maszk-pofát, hanem egészséges arcszínt. Nem olcsó, de kit érdekel...megér minden pénzt!!!

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport:  -  |  Dátum: 2013. március 28.

Antioxidánsok: Arbutin, Madecassoside
Gyulladáscsökkentők: Portulaca Oleracea (Green Purslane) Extract, Madecassoside, Adenosine
Hidratálók: Propylene Glycol, Cyclomethicone, Butylene Glycol, Hydrogenated Starch Hydrolysate, Aluminum Hydroxide

Emolliensek: Cyclomethicone, Dimethicone, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Methicone, Isopropyl Palmitate, Butylene Glycol Dicaprylate/ Dicaprate, Hydrogenated Polydecene, Hydrogenated C6-14 Olefin Polymers, Dimethicone, Trihydroxystearin, Aluminum Hydroxide
Emulgeálószerek: Cetyl PEG / PPG-10 / 1 Dimethicone, Polyglyceryl-4 Isostearate
Fényvédők: Titanium Dioxide, Octinoxate
Szilikonok: Cyclomethicone, Dimethicone, Methicone, Dimethicone, Vinyl Dimethicone/Methicone Silsesquioxane Crosspolymer
Tisztítószerek: Cetyl PEG / PPG-10 / 1 Dimethicone
Illatanyagok: Isopropyl Palmitate, Methylparaben
Parabének: Methylparaben, Propylparaben, Butylparaben
Színezékek: CI 77492, CI 77947 / Zinc Oxide, Aluminium Stearate, Aluminum Hydroxide
Tartósítószerek: Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben, Butylparaben

Sok adalékanyag és enzim is jól oldódik benne. A többi glikolhoz hasonlóan vízmegkötő, hidratáló anyagként használt a kozmetikai iparban - a beautybreains szerint a hidratáló hatása a glicerinéhez hasonló. Segít megőrizni a krém állagát (hogy a krém ne olvadjon meg nagy melegben, illetve ne fagyjon meg nagy hidegben) valamint segíti a többi összetevő beszívódását. Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy az arra hajlamosaknál allergiás, ekcémás tüneteket (kontakt dermatitist) válthat ki.

Az egyik leggyakrabban használt szilikon. A többi szilikonhoz hasonlóan bársonyos, selymes érzetet hagy a bőrön. A cyclomethicone un. módosítatlan szilikon viszonylag nagy molekulamérettel, így a bőrbe nem  szívódik fel, viszont segíti a bőr felső rétegébe juttatni a hatóanyagokat. Gyorsan elpárolog. Bőrápoló és hajápoló termékekben egyaránt használt. Részletesebb információ itt.

Sűrűbb állagú, szilikon alapú polimer, mely nem hagy nehéz érzetet maga után a bőrön. A kozmetikai termékekben alkalmazva könnyen kenhető, selymes érzetet ad, valamint megakadályozza a habzásukat. Mivel képes védőréteget képezni a bőrön illetve kitölti a finom vonalakat és ráncocskákat, ezárt gyakran használják alapozókban. E szerint a tanulmány szerint az összetevő néhány esetben képes megóvni a bőrt a kontakt dermatitistől, például az SLS által indukálttól.

Kis mennyiségben sürítő, átlátszatlanná tevő segédanyag, nagyobb mennyiségben pedig fizikai fényvédő.  A titanium dioxide mind az UVA mind az UVB sugarak ellen védelmet nyújt. Megfelelő védelmet biztosít a 290-350 nm hullámhosszú UV sugarak ellen, míg némi, de nem elégséges védelmet biztosít a 350-400 nm hullámhosszú sugarak ellen. Az egyik legsatbilabb és legbiztonásgosabb fényvédő összetevő. Kis hátránya, hogy "kozmetikailag" nem kellően elegáns, és hajlamos fehéres réteget hagyni a bőrön, amit nanomérte használatával lehet nagyban javítani. Lásd még Titanium Dioxid (Nano).  (forrás)

Édes mandula olaj, amelyet bőrpuhító, emollient anyagként használnak a kozmetikumokban. A mandulaolaj könnyen a bőrbe szívódó, finom textúrájú olaj, amely puha és selymesen finom érzetet hagy maga után a bőrön. A mandula olaj tápláló és védő olaj, mely ideális az irritált és kiszáradt bőr regenerálására.

A Methicone egy szilikon alapú polimer, mely a CosIng hivatalos funkció besorolása szerint antisztatizáló, emolliens és bőrkondícionáló hatású összetevő. A truthinaging szerint az összetevő segít megakadályozni, hogy az izzadság és az olaj átjöjjön alatta, ezáltal segít meghosszabbítani a sminkek tartósságát.

Pálmaolajból előállított bőrpuhító (emollient) és sűrítő anyag. Pattanásokra hajlamos bőrűeknek jobb kerülni, mert potenciális pórus eltömítő.

Talc 1 0

Más néven Talcum. Zsírkő. A zsírkő a természetben előforduló ásvány féle, melyet  a kozmetikumokban leginkább por formában térfogatnövelő, töltőanyagként használnak. A CosIng besorolás szerint még bőrradírozó, összecsomósodást megakadályozó, átlátszatlanná tevő és bőrvédő összetevő. Bár felmerült a gyanú, hogy a zsírkő belégzése az esetleges azbeszttartalma miatt esetleg rákkeltő lehet, Paula Begoun szerint átfogó kutatások mutatják, hogy a zsírkő tartalmú kozmetikumok nem növelik a használókban a tüdőrák kockázatát. A folyamatban lévő viták és jogi problémák ellenére az azbesztmentes talkumot biztonságosnak tekintik a sminkben és a bőrápolásban, bár ajánlatos kerülni a laza por állagú talkumot a nemi szervek területén illetve sérült bőrön.

Kémiai fényvédő, mely az UVB-sugarak (280-320 nm hullámhosszú) ellen nyújt védelmet. Az összetevő nem túl stabil, vagyis UV-fény hatására veszít fényvédő hatékonyságából. Az octinoxate lebomlása megakadályozható más fényvédők segítségével (pl. Trinosorb M-mel). Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy ösztrogén jellegű hatása lehet (különösen gyermekekben és terhes nőkben), és hogy elősegítheti a bőrben a káros szabad gyökök képződését. Kisebb koncentrációban nem fényvédőkben is használják segédanyagként, hogy védjék a krémeket az UV-sugárzás okozta károktól. Az összetevő használatát Palau-ban betiltották a korallokat károsító hatása miatt.

Részletesebb információ a smartskincare-en.

1,2-Bután-diol, oktánsavval és dekánsavval alkotott diésztere.  A Cosing szerint emollent és bőrkondícionáló. Kémiai szerkezete alapján ez is részleges filmképző, hidratáló hatású anyag.

Nem ragadós emollient anyag hidratáló tulajdonsággal, mely a krémet könnyen kenhetővé teszi és selymes érzetet hagy maga után a bőrön. Egy 10 önkéntessel végzett tanulmányban azt találták, hogy a polydecene-nek van bőröregedés elleni hatása is (legalábbis az ásványi olajhoz viszonyítva, merthogy az volt a viszonyítási alap).

A CosIng besorolás szerint felületaktív anyag és emulgeálószer.

Az arbutin egy növényi eredetű bőrfehérítő, depigmentáló összetevő. Gyakran használt távol keleti bőrápolási termékekben 3% körüli koncentrációban. A bőrfehérítésben több, más hatásosabb növényi kivonat is ismert, például a kojic acid.

A fehérítő hatáson kívül némi antioxidáns tulajdonsága is van az összetevőnek. Forrás: allaboutskinlightening

Vasoxid fajta. Sárga színezőanyag.

Ásványi színezék UV-visszaverő és -védő tulajdonságokkal. Gyulladáscsökkentő hatású.

Növényi alapú emulgeálószer, mely a kozmetikumokban lehetővé teszi a víz és olaj elegyedését.

Térfogat növelő, sűrűség szabályozó segédanyag. Hajápolókban használva általában hajgöndörítő segédanyagként használatos.

Egy modern szilikonféleség (silicone resin silicone rubberrel bevonva), mely egy Estee Lauder szabadalom szerint egyedülállóan selymes és puha érzetet hagy maga után a bőrön, valamint képes vizuálisan a finom ráncok és a tág pórusok eltüntetésére is.

Az összetevő zsírsavak és glicerin keveréke, melyet a kozmetikumokban lágyító és sűrítőszerként használnak a kozmetikumokban.

Emulzió stabilizáló, sűrűség szabályozó segédanyag

A krém beszívódását segítő anyag, vízmegkötő tulajdonsága is van. Hidratáló készítmények gyakori összetevője. Nem csak a kozmetikai iparban, hanem az élelmiszeriparban is használt az étel nedvességtartalmának megőrzésére.

A kövér porcsin kivonata. A növény igen gazdag forrása a C- és E-vitaminnak, valamint az egyik legmagasabb omega-3 zsírsav tartalmú növénynek tartják. Paula Begoun szerint a kövér porcsin kivonatának gyulladáscsökkentő hatása is van, és kiváló összetevőnek tartja. Az összetevő gyakori eleme a távol-keleti kozmetikumoknak.

Alumíniumsóból származó sztearinsav. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint emulzió stabilizáló, sűrűségszabályozó és csomósodásgátló segédanyag valamit színezék.

Egy alumíniumból előállított mesterséges összetevő, ami a CosIng besorolása szerint átlátszatlanná tevő, bőrvédő, vízmegkötő és sűrűség szabályozó anyagként használnak. A gyakorlatban az összetevőt az INCIDecoder szerint sokkal inkább pigment technológiákban használják: egyrészt a Titanium Dioxid-on védőréteget képez, ami stabilabbá teszi a fényvédőt, másrészt "fordítva" használva (vagyis nem bevonóanyagként, hanem alapanyagként, amit másik pigmenttel bevonnak) növeli a pigmentek színezőképességét.

Methylparaben i I ta I par 0 0

Tartósítószer. A methylparabent tartalmazó termékek növelhetik az UVB által okozott károsodást a bőrben. Bár ez nem biztos, tanácsos methylparaben-tartalmú termékek mellett (meg amúgy is, mindig :)) fényvédőt használni. Részletesebb információ a parabénekről a futuredermen.

Tartósítószerként használt parabén. Részletesebb infó a parabénekről a FutureDermen.

A madecassoside az ázsiai gázlóból, vagy más néven a gotu kolából kivont triterpene. Hatásos antioxidáns, elősegíti a kollagénszintézist és sebgyógyító hatása is van. Egy 2008-as, L'Oreál kutatás szerint 5% C-vitaminnal kombinálva már 0,1%-os koncentrációban is előnyös a nap által károsított bőrre.

Tartósítószer.  Részletesebb információ a parabénekről a futuredermen.

Bőrjavító (skin conditioning) anyag, mely bőrünkben a sejten kívüli mátrixban is megtalálható, és fontos szerepe van számos fiziológiai folyamat szabályozásában. A bőrben sejtkárosodás (gyulladás, isémia) hatására az adenosine koncentrációja megemelkedik, hogy sejtvédő funkciót biztosítva védjen a szövet károsodásától. Az adenosine állati sebeken való alkalmazása nagymértékben gyorsította  a szövet regenerálódását, az emberi sebeken való használat jelenleg klinikai vizsgálatok alatt áll. Az azonban már most is valószínűnek látszik, hogy az adenosine hatásos gyulladáscsökkentő anyag. Részletesebb információ a Wikipedián.