Catrice

Ár:   1109 Ft   Kategória:   Sminkek szemre
Kiszerelés:   1,4 g   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   drogériák, online   Bőrprobléma:   --

A krémet feltöltötte: Baboo, az összetevőket feltöltötte: Carmenessque, Módosítva: 2023. július 26.

Kiszerelés:   1,4 g
Lelőhely:   drogériák, online
Kategória:   Sminkek szemre

• precíz ceruza a szemöldök kiemelésére
  • a púderes állag természetes megjelenést biztosít
  • tartozéka egy kefe fésüléshez és az éles vonások lágyításához

6 árnyalatban kapható

Tiria

ansc

2023. október 30.

Nekem nem igazán jött be. A színt tök jól eltaláltam az nagyon passzos. Egészen jó a keménysége is, nem karcolja fel a bőrömet. Viszont lehet, hogy pont ezért, de nem lehet vele szép vonalakat húzni. Szóval ha szálas szemöldököt szeretnél magadnak rajzolni akkor nem ez lesz a terméked. Színezésre viszont elég jó. jól el lehet dolgozni, ecsettel lehet tompítani. A tartóssága szerintem közepesnél gyengébb, figyelnem kell, hogy ne érjek a szemöldökömhöz mert akkor azért könnyen kopik. Nap végére pedig mintha "párologna" :D szépen elhalványul, vagy nem is tudom, hogy mondjam.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. október 30.

silver

2023. október 23.

Évek óta kedvenc, többször újravettem már a 030 brow-n-eyed peas árnyalatot a sötétszőke/világosbarna hajamhoz. Az állaga nem túl puha, így szerintem érdemes inkább sötétebb árnyalatot választani, és kihegyezve használva, nem odanyomni.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. október 23.

Patri9810

Bőrtípus: Zsíros
2023. szeptember 20.

Nagyon szuper állag és tartósság. Simán veri a drágább márkákat.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. szeptember 20.

Nagyon szuper állag és tartósság. Simán veri a drágább márkákat.

jakabvanessza

2023. június 19.

Rengeteg szemoldoktermeket probaltam mar, de ez magasan veri a dragabb kategorias szemoldoktermekeket is!

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2023. június 19.

GKitti93

2023. április 24.

Évek óta csak ezt használom. Szépen tudok satírozni vele, vagy csak néhány kis csíkot húzni, ha épp hiányos valahol a szemöldököm.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. április 24.

duchess_g

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2023. április 2.

Nekem nem igazán jött be, szerintem túl kemény, szinte karcolta a bőrömet, amikor színezni próbáltam vele. Nem nagyon fogott, ami mondjuk lehet pozitivum is, mert halvanyabban lehet vele dolgozni. Illetve a precíz hatáshoz egy szemöldök formázása közben is 4-5x meg kellene hegyezni. Nekem nem sikerult vele dolgozni, inkabb a por allagu szemoldokformazoja jott be.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. április 2.

nikoooo20

2023. március 6.

A szőke hajamhoz nagyon nehéz volt jó szemöldökceruzát találni, de most végre sikerült. Le nem cserélem az biztos, imádom!

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. március 6.

laanyka

2023. február 25.

Nagyon szeretem ezt a ceruzát, tökéletesen működik. Néhol ritkás a szemöldököm, ezzel szoktam átmenni rajta utána pedig fixálóval és teljesen jól tart nap végéig.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. február 25.

nnorrnagy

2023. február 22.

Használtam már sok szemöldökceruzát, de az összes közül ez a legjobb.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. február 22.

Használtam már sok szemöldökceruzát, de az összes közül ez a legjobb.

Csutak

2023. február 14.

Picivel kerül többe, mint az essence-es, de sokkal jobb. Puhább, nem kell szinte rányomni a bőrömre és összevissza karistolni vele, hogy végre csináljon is valamit. Mikor megvettem, ezt próbáltam ki legelőször a kezemen. Bátran ajánlom mindenkinek.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. február 14.

Antioxidánsok: Tocopherol, Ascorbyl Palmitate
Gyulladáscsökkentők: Ascorbyl Palmitate
Hidratálók: Lanolin
Kémiai hámlasztók: Citric Acid
Vitaminok: Tocopherol, Ascorbyl Palmitate

Glyceril észter, mely bőrpuhító (emollient) és sűrítő anyagként használt a kozmetikumokban.

Sztearinsav. Zsírsav, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, emulzió stabilizáló és felületaktív anyagként használnak.

Ricinusolaj. Bőrpuhító (emollient) anyag, emulgeálószer, felületaktív anyag és sűrűség szabályozó. A ricinusolajnak a bőrön ragadós érzete lehet.

Petrolatum alapú (vazelin) viasz. Emulzió stabilizáló, sűrűség szabályozó, átlátszatlanná tevő segédanyag, mely sima textúrát és félszilárd állagot biztosít a termékeknek. Gyakran használják a Paraffin alternatívájaként, mivel finomabb mikrokristályokból épül fel, ezáltal sokkal sűrűbb, viszkózusabb és ruganyosabb az állaga.

Gyapjúzsír (gyapjút viselő állatok, mint pl a birka által termelt zsír, olyasmi mint a faggyú az emberi bőrben) . Kiváló emollient és hidratáló anyag a száraz bőrre. Bár korábban a lanolint megvádolták azzal, hogy allergén anyag, egy 2001-es kutatás ezt alaposan megcáfolta. A kutatásban több mint 24000 tesztelő vett részt, és csupán 1.7% volt azok aránya, akik allergiások vagy érzékenyek voltak a lanolinra. Ez az arány még kisebb volt akkor, amikor az alkalmazott lanolin koncentrációja 50% alatt volt. Tehát a lanolin egy száraz bőrűek számára kiváló emollient és hidratáló anyag, a zsíros bőrre azonban nagy sűrűsége és zsíros állaga miatt nem ajánlott.

Lipid féle (phospholipid). Tojássárgájában, növényi és állati sejthártyában található, manapság napraforgóolajból vagy szójából állítják elő. A kozmetikai iparban bőrpuhító (emollient) és vízmegkötő anyagként használatos. Olajban és vízben is oldódik, ezért hasonlít a sejtmembránhoz. A Lecithin-t liposzómáknak is nevezik, mivel a dupla oldhatósága, a hatóanyagokat magukkal hordozva, segít mélyebbre és a megfelelő helyre szállítani őket.

Más néven GMS (Glyceryl Monostearate). Színtelen, szagtalan, édes ízű nedvszívó por, a sztearin sav glicerin észtere. Pálmaolajban, szójaolajban, különféle zöldségekben és az emberi szervezetben is megtalálható zsírsav. A kozmetikumokban bőrpuhító (emollient) és emulgeálószerként használt. Állítólag védi a bőrt a káros szabadgyökök ellen is. Részletesebb információ a truthinagingen.

Más néven gliceril monooleát. Glicerin és olajsav észtere, melyet a természetben előforduló, magas olajsav tartalmú zsírokból és olajokból nyernek. A sárgás folyadékot bőrpuhító (emolliens), emulgeáló és sűrítőszerként használják a kozmetikumokban.

Tocopherol a I v 2 2

Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Ascorbyl Palmitate a I i I v I gy 2 0

Az Ascorbyl Palmitate a tiszta C-vitamin (Ascorbic Acid) és palmitinsavval lipofil észtere. Az össszetevő védi a termékekben levő olajok telítettlen zsírsavait, és egyéb más olaj-összetevőket is, ami azt jelenti, hogy a krémekben az olajak nem avasodnak meg, és nem lesz kellemetlen illatuk. Az Ascorbyl Palmitate stabilabb, mint a tiszta C-vitamin és nincs irritáló hatása. Az ascorbyl palmitate-ot általában 0,05-1% közötti koncentrációban használják Tocopherol-lal együtt; az összetevő stabilitása e szerint a tanulmány szerint tovább nő, ha 1-2%-os koncentrációban tartalmazza a termék, illetve W/O (víz az olajban) típusú emulziók esetében. Az INCI-Decoder szerint az összetevő a C-vitamin származékok közül a legrosszabb - bár viszonylag stabil, viszont kérdéses, hogy képes-e tiszta C-vitaminná alakulni a bőrön és ezáltal annak minden jótékony tulajdonságát prezentálni (bár a bőr kollagéntermelést valószínűleg serkenti), illetve annak ellenére, hogy az antioxidáns hatása jó, felmerült a gyanú, hogy UVB sugárzást követően elősegíti a lipid peroxidációt és a citotoxicitást is.

Methylparaben i I ta I par 0 0

Tartósítószer, a leggyakrabban használt parabénfajta. Hatékony és a bőr számára gyengéd baktérium- és gombaölő szer. A methylparabent tartalmazó termékek növelhetik az UVB által okozott károsodást a bőrben, ezért tanácsos a methylparaben-tartalmú termékek mellett fényvédőt használni. A parabének kapcsán felmerült a gyanú, hogy szerepük lehet a rák kialakulásában, befolyásolhatják a természetes ösztrogén szintet, felhalmozódhatnak a szövetekben és növelhetik az UVB okozta DNS károkat a sejtekben, viszont az FDA szerint nincs ok aggodalomra az összetevő kozmetikai termékekben való használatával kapcsolatban, már csak azért sem, mert a hatályos EU szabályozás szerint a parabének egyenkénti aránya a kozmetikumokban legfeljebb 0.4% lehet.

Tartósítószer, mely hatékony és a bőr számára gyengéd baktérium- és gombaölő szer. A parabének kapcsán felmerült a gyanú, hogy szerepük lehet a rák kialakulásában, befolyásolhatják a természetes ösztrogén szintet, felhalmozódhatnak a szövetekben és növelhetik az UVB okozta DNS károkat a sejtekben, viszont az FDA szerint nincs ok aggodalomra az összetevő kozmetikai termékekben való használatával kapcsolatban, már csak azért sem, mert a hatályos EU szabályozás szerint a parabének egyenkénti aránya a kozmetikumokban legfeljebb 0.4% lehet.

Kármin. A kármin a kokcsinella nevű színezékanyagból nyerhető kárminvörös vagy bíborvörös színű festék (a kokcsinellát a fügekaktuszokon élősködő bíbortetű nőstényeinek porítmányából vonják ki). Amerika felfedezése előtt a Lengyel bíborpajzstetűt használták erre a célra. A kárminfesték az egyik legjobb minőségű természetes eredetű vörös festékanyag.

Vasoxid. Az egyik leggyakrabban kozmetikumokban használt színezőanyag, mely rozsdavörös színt ad a termékeknek.

Vasoxid fajta. A kozmetikumokban az egyik leggyakrabban használt, sárga színű színezőanyag.

Vasoxid féle. Az egyik leggyakrabban használt, fekete színű színezőanyag. Gyakran talákozhatunk vele smintermékekben, mivel szabályozza az alapozó sötétségét vagy épp feketeséget kölcsönöz a szempillaspirálnak.