Chanel Mat Lumiere Alapozó
Ár: | 14 150 Ft | Kategória: | Sminkek arcra | |||
Kiszerelés: | 30 ml | Bőrtípus: | Kombinált, Zsíros | |||
Lelőhely: | parfümériák, online | Bőrprobléma: | -- |
A krémet feltöltötte: Lencsi, az összetevőket feltöltötte: beres.evelin, Módosítva: 2011. október 3.
Ár: | 14 150 Ft | |
Kiszerelés: | 30 ml | |
Lelőhely: | parfümériák, online | |
Kategória: | Sminkek arcra | |
Bőrtípus: | Kombinált, Zsíros | |
Az INCI lista elején a fényvédő összetevő van.
Titanium Dioxide
Butylparaben
Ethylparaben
Isobutylparaben
ta I par
bibi24Imádom a pumpás kiszerelését, lágy krémes állagú gyorsan beszívja a bőr és táplál, nem ragacsos a bőröm. Hosszú ideje kerestem ilyen tökéletes terméket! Az illata édeskés, nem tolakodó.
Karácsonyra kaptam, több chanel termékkel együtt. Hát ez valami varázslatos! Nagyon szépen passzol a bőrhöz,pattanásokat nem csinál,és hagyja lélegezni a bőrt. Nagyon sok van benne, én még felét sem használtam el,pedig heti 5x használok alapozót. Mindenképp megéri rá beruházni, mert csodálatos alapozó. Egyetlen szépséghibája van, hogy meg kell tanulni vele dolgozni, ez nem tini kislányoknak való.

Nagyon szeretem a Chanel alapozokat. Nekem ez a marka jott be a legjobban ami az arcbor fedeset illeti. Nagyon konnyen eldolgozhato, finom, matt de nem az a maszk szeru hatasa van felvitel utan, hanem kellemes, masodik bor erzetet adja. Tetszik, hogy az en fenyes arcboromet szepen, tisztanak hatoan tartja, nem fenyesedik at hosszu orak mulva sem, pedig nalam a homlok resz elegge kenyes ami a fenyesedest illeti. Szepen tart, nem csuszkal, hosszu orak utan is egyszeges, kellemes borkepet ad. Nagyszeru termek.

Az előbb értékeltem Giorgio Armani alapozóját, amit nem szeretek és rögtön eszembe jutott egy még rosszabb....EZ! Már régen használtam, de reménykedem benne hogy már nem gyártják. Ettől bármelyik drogériás alapozó jobb, bármelyik. Beleült a ráncokba, a pórusokba és kb 2 óra múlva eltűnt a fejemről, helyenként maradtak csak sárga foltok a borzasztóan fényes arcomon. Amiben az a vicc, hogy alapból nem fényesedik át rajtam az alapozó. Szóval katasztrófa volt..... Ja van egy előnye, pattanasokat nem okozott, ezt azért értékelem ezért jár a 2 csillag.

Nagyon szép finishe van, enyhe fénye van, nem zsíros!!! Olyan friss a kinézet tőle.Csodálatos színek, idáig nem találtam természetes színeket más alapozónál. Több mint egy közepes fedés, nincs irritáció, vagy pattanás. Szerintem sokkal jobb az Estée Lauder Double Wearnél.

Nekem nagyon bevált, erős fedésű és egész nap tart. Clinique púderre együtt használom. Felvitelhez kell egy kis rutin ;-) gyorsan kell vele dolgozni, hamar szárad. Én ecsettel viszem fel...nagyon jól bele lehet dolgozni a bőrbe, amúgy ezt "el is várja" az alapozó :) Előtte ES Double Weart-t használtam és van olyan jó ;-) Ha lehetőségem nyílik rá szívesen veszem újra.

Én többet vártam ettől az alapozótól. Szép egyenletes volt tőle a bőröm, tetszett az állaga is, viszont nagyon hamar ( Kb 1 óra múlva) fényesedett tőle a bőröm. A púdere nekem nagyon bejött és mikor elfogyott az alapozóm akkor gondoltam beruházok erre. Szóval visszatértem a régi alapozómhoz, jobban működik rajta a Chanel púder és tartósabb. A szín és az állag miatt adok neki 3* amúgy tartósságból nálam egy nagy nulla ez az alapozó.

Nekem ez az alapozó maga a tökély!! Tökéletesen passzoló árnyalat (40), erős fedés, egész napos tartás!! Kevés is elég belőle, nekem egyáltalán nem maszk hatású!

Szerintem nagyon-nagyon jó vagyis nekem nagyon jó!!! :D kevés kell belőle és akkor nem lesz maszk hatású! nekem reggeltől estig tart úgy h nem használok fölé púdert! és nagyon sokáig elég nekem majdnem egy évig sőt még lehet több is!!

Sajnos csalódás!
Visszatérek az Estée Lauderhez, az kibír 12 órát tényleg.
Ez cca. 3 óra múlva lefolyt a fejemről, elmászott az arcom, ilyet nem láttam még pedig 26 éve sminkelek! Ha ezt egy 500 Ft-os alapozó teszi, azt mondom o.k. megérdemlem a hülyeségemért, de ez egy chanel könyörgöm, és egy rakás csalódás!
Pénzkidobás!
A Chanel csak parfumben jó, ahhoz ért.

Sajnos csalódás!
Visszatérek az Estée Lauderhez, az kibír 12 órát tényleg.
Pénzkidobás!
A Chanel csak parfumben jó, ahhoz ért.

Rá vagyok szorulva hogy használjam, mivel ez az egyetlen egy világos alapozóm ami illeszkedik a bőrömhöz, pedig van egy pár még itthon.. De borzasztó tényleg, kentem alá mattító gélt, fixáltam blot púderrel, de így is olyan volt az arcom mintha zsíros lenne a bőröm alapból.. A fedéképessége jó, a tartóssága nagyon nagyon rossz (szépen fogalmazva) és mások is megjegyezték hogy most nagyon rossz az alapozóm... Jövőhéten megyek alapozót venni addig meg szenvedek ezzel.

Antioxidánsok: Tocopheryl Acetate, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Ascorbic AcidGyulladáscsökkentők: Ascorbyl Palmitate
Hidratálók: Propylene Glycol, Biosaccharide Gum-1, PEG/PPG/Polybutylene Glycol-8/5/3 Glycerin, Aluminum Hydroxide
Kémiai hámlasztók: Citric Acid
Fényvédők: Titanium Dioxide
Szilikonok: Cyclopentasiloxane
Tisztítószerek: Disodium Stearoyl Glutamate
Illatanyagok: Methylparaben, Ascorbyl Palmitate
Parabének: Methylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Ethylparaben, Isobutylparaben
Színezékek: Aluminum Hydroxide
Tartósítószerek: Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Ethylparaben, Isobutylparaben
Kis mennyiségben sürítő, átlátszatlanná tevő segédanyag, nagyobb mennyiségben pedig fizikai fényvédő. A titanium dioxide mind az UVA mind az UVB sugarak ellen védelmet nyújt. Megfelelő védelmet biztosít a 290-350 nm hullámhosszú UV sugarak ellen, míg némi, de nem elégséges védelmet biztosít a 350-400 nm hullámhosszú sugarak ellen. Az egyik legsatbilabb és legbiztonásgosabb fényvédő összetevő. Kis hátránya, hogy "kozmetikailag" nem kellően elegáns, és hajlamos fehéres réteget hagyni a bőrön, amit nanomérte használatával lehet nagyban javítani. Lásd még Titanium Dioxid (Nano). (forrás)
Szénhidrogén, mely elsősorban oldószerként használt a kozmetikumokban. Az isododecane javítja a krémek kenhetőségét, könnyed érzete van a bőrön. Mint minden szénhidrogénnek van némi elzáró (occlusive) hatása, melynek révén megakadályozza a vízveszteséget a bőr felső rétegéből (transepidermal water loss).
Un. Dimethicone Copolyol, ami egy általános kifejezés a dimethiconból (szilikon féle) és polyoxyethyleneből / polyoxypropyleneből előállított polimerekre. A PEG-10 Dimethicone bőr- és hajkondícionáló anyagkénet használt a bőr- ás hajápoló termékekben.
Sok adalékanyag és enzim is jól oldódik benne. A többi glikolhoz hasonlóan vízmegkötő, hidratáló anyagként használt a kozmetikai iparban - a beautybreains szerint a hidratáló hatása a glicerinéhez hasonló. Segít megőrizni a krém állagát (hogy a krém ne olvadjon meg nagy melegben, illetve ne fagyjon meg nagy hidegben) valamint segíti a többi összetevő beszívódását. Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy az arra hajlamosaknál allergiás, ekcémás tüneteket (kontakt dermatitist) válthat ki.
Folyékony állagú, könnyen kenhető szilikon. A bőrre és a hajra kenve selymes, csúszós érzetet ad. Folyékony, vízszerű állaga miatt gyakran használják sűrűbb, nehezen kenhető szilikonokkal (pl. dimethicone) együtt. Gyakori összetevő arc- és hajápoló termékekben.
Fukózban gazdag poliszaharid (nagy molekulájú szénhidrát), melyet növényekből állítanak elő. A bőrön felületi hártyát képez, mely képes megkötni a vizet, így remek hidratáló a stratum corneum (bőr legfelső rétege) számára. Puha, nem zsíros érzetet hagy maga után a bőrön. Fukóz (cukorféle) tartalma révén pedig állítólag még nyugtató, allergiaellenes hatása is van.
Más néven Talcum. Zsírkő. A zsírkő a természetben előforduló ásvány féle, melyet a kozmetikumokban leginkább por formában térfogatnövelő, töltőanyagként használnak. A CosIng besorolás szerint még bőrradírozó, összecsomósodást megakadályozó, átlátszatlanná tevő és bőrvédő összetevő. Bár felmerült a gyanú, hogy a zsírkő belégzése az esetleges azbeszttartalma miatt esetleg rákkeltő lehet, Paula Begoun szerint átfogó kutatások mutatják, hogy a zsírkő tartalmú kozmetikumok nem növelik a használókban a tüdőrák kockázatát. A folyamatban lévő viták és jogi problémák ellenére az azbesztmentes talkumot biztonságosnak tekintik a sminkben és a bőrápolásban, bár ajánlatos kerülni a laza por állagú talkumot a nemi szervek területén illetve sérült bőrön.
Felületi hártyaképző anyag (film forming agent). Lyukacsos polimer, amely képes a felesleges faggyút és olajat beszívni a bőrről. Részletesebb info: http://truthinaging.com/ingredients/methylmetacrylate-crosspolymer/
Sztearinsav. Zsírsav, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, emulzió stabilizáló és felületaktív anyagként használnak.
Emulzió stabilizáló, sűrűség szabályozó segédanyag
Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)
Összecsomósodást megakadályozó (anticaking), átlátszatlanná tevő, sűrűség szabályozó segédanyag.
Az E-vitamin egyik formája, mely a tiszta E-vitamin és az ecetsav észtere. A tocopheryl acetate hasonló tulajdonságokat mutat a tiszta E-vitaminhoz, azonban egy kicsit kevésbé jó a felszívódása a bőrbe és a fotoprotektív hatása is kevésbé bizonyított. Viszont hosszabb a szavatossági ideje a boltok polcain (shelf life), ami miatt ez a leggyakrabban használt formája az E-vitaminnak.
A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.
Források: Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
Tartósítószer. A methylparabent tartalmazó termékek növelhetik az UVB által okozott károsodást a bőrben. Bár ez nem biztos, tanácsos methylparaben-tartalmú termékek mellett (meg amúgy is, mindig :)) fényvédőt használni. Részletesebb információ a parabénekről a futuredermen.
A CosIng besorolása szerint tisztítószer, felületaktív anyag, bőr- és hajkondícionáló, mellyel leggyakrabban alapozókban, fényvédőkben és hidratálókban találkozhatunk.
Tartósítószerként használt parabén. Részletesebb infó a parabénekről a FutureDermen.
Denaturalt alkohol, ami egy olyan etil-alkohol, melyhez adalékokat kevernek, hogy emberi fogyasztásra alkalmatlanná váljon, de eredeti céljára felhasználható maradjon. A kozmetikumokban oldószerként (segíti a vízben nem oldódó összetevők keveredését pl. olajok és fényvédők esetén), sűrűség szabályozóként (viszkozitás csökkentő), fertőtlenítőszerként, habzás csökkentőként (a kozmetikum rázásra se kezdjen el habozni) és tartósítószerként használatos, valamint segíti a hatóanyagok jobb bejutását a bőrbe (DE! sajnos nem csak a hasznos hatóanyagoknak segít utat törni a bőr alsóbb rétegei felé, hanem az olyan bőrre káros összetevőknek is mint az illatanyagok). A denaturalt alkohol egy kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták például az ethanol hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)
Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.
Glicerinből származó, szintetikus olaj, aminek a különlegessége, hogy olajos állaga ellenére vízben oldódó. Kiváló hidratáló összetevő, önmagában a glicerinhez hasonlóan jól hidratál, glicerinnel kombinálva pedig szinergetikusan együttműködik és még erősebb hidratáló hatása lesz. Az olaj kozmetikailag is elegáns, vagyis a legtöbb hidratáló, vízmegkötő összetevővel szemben nem tapad, és segít a glicerin ragadósságát is csökkenteni. Kellemes emolliens hatása is van, vagyis a bőrt simává és puhává teszi.
Tiszta E-vitamin. A tocopherol egy viszonylag ritkábban használt formája az E-vitaminnak, mert bár a bőrbe jobban felszívódik, mint a gyakrabban használt tocopheryl acetate, a boltok polcain kevésbé hosszan áll el.
Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitaminféle, mely az egyik legjobb antioxidáns. Kutatások arra is utalnak, hogy védi a bőrt az UVB okozta károktól, segít a bőr védőrétegének fenntartásában. Remekül együttműködik az A-vitaminnal és a C-vitamminnal is.
Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
Egy alumíniumból előállított mesterséges összetevő, ami a CosIng besorolása szerint átlátszatlanná tevő, bőrvédő, vízmegkötő és sűrűség szabályozó anyagként használnak. A gyakorlatban az összetevőt az INCIDecoder szerint sokkal inkább pigment technológiákban használják: egyrészt a Titanium Dioxid-on védőréteget képez, ami stabilabbá teszi a fényvédőt, másrészt "fordítva" használva (vagyis nem bevonóanyagként, hanem alapanyagként, amit másik pigmenttel bevonnak) növeli a pigmentek színezőképességét.
Az Ascorbyl Palmitate a tiszta C-vitamin (Ascorbic Acid) és palmitinsavval lipofil észtere. Az össszetevő védi a termékekben levő olajok telítettlen zsírsavait, és egyéb más olaj-összetevőket is, ami azt jelenti, hogy a krémekben az olajak nem avasodnak meg, és nem lesz kellemetlen illatuk. Az Ascorbyl Palmitate stabilabb, mint a tiszta C-vitamin és nincs irritáló hatása. Az ascorbyl palmitate-ot általában 0,05-1% közötti koncentrációban használják Tocopherol-lal együtt; az összetevő stabilitása e szerint a tanulmány szerint tovább nő, ha 1-2%-os koncentrációban tartalmazza a termék, illetve W/O (víz az olajban) típusú emulziók esetében. Az INCI-Decoder szerint az összetevő a C-vitamin származékok közül a legrosszabb - bár viszonylag stabil, viszont kérdéses, hogy képes-e tiszta C-vitaminná alakulni a bőrön és ezáltal annak minden jótékony tulajdonságát prezentálni (bár a bőr kollagéntermelést valószínűleg serkenti), illetve annak ellenére, hogy az antioxidáns hatása jó, felmerült a gyanú, hogy UVB sugárzást követően elősegíti a lipid peroxidációt és a citotoxicitást is.
C-vitamin, melynek számos előnyös hatása van a bőrre. Egyrészt kiváló antioxidáns, mely véd a szabad gyökök okozta károktól és segít az UV-sugárzás által károsodott sejtek regenerálásában. A C-vitamin úgynevezett hálózati antioxidáns, melynek hatása fokozható más antioxidánsokkal (E-vitamin, ferulic sav) kombinálva. Antioxidáns hatásán túl a C-vitamin külön figyelmet érdemel azért is, mert azon kevés összetevők közé tartozik, melyek segítik a bőrben a kollagénszintézist. Szintén hatásos a C-vitamin a pigmentfoltok (melasma) ellen is, mivel blokkolja a melanint termelő sejtek tyrosinase aktivitását. Hatásos összetevő a striák ellen is.
Mint mindennek, természetesen a C-vitaminnak is vannak hátrányai. A tiszta C-vitamin nehezen stabilizálható a kozmetikumokban, és könnyen lebomlik levegő és fény hatására, így C-vitaminos krémet csak nem áttetsző, légmentesen zárt csomagolásban célszerű venni. Savas jellege miatt enyhe bőrirritáló. A C-vitamin hatása kérdéses a bőr elasztinszintézisére.
A C-vitamin a fent leírt előnyös tulajdonságait leginkább akkor fejti ki, ha 5-20% közötti koncentrációban található a kozmetikumban.
Tartósítószer. Részletesebb információ a parabénekről a futuredermen.
Tartósítószer. Részletesebb információ a parabénekről a futuredermen.
Parabének családjába tartozó tartósítószer.