Clarins Wonder Perfect Mascara 4D
Ár: | 8300 Ft | Kategória: | Sminkek szemre | |||
Kiszerelés: | 8 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | parfümériák, online | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: despoina, Módosítva: 2019. június 11.
Kiszerelés: | 8 ml | |
Lelőhely: | parfümériák, online | |
Kategória: | Sminkek szemre | |
Csomómentesen, dúsító szempillaspirá.! A szempilladúsító komplexnek és a rózsaviasznak köszönhetően használatától a szempillák erősebbek, hosszabbak és vastagabbak lesznek. +10,1% volumen, +5,5% hossz.
2 árnyalatban kapható
Sodium Stearate
ti I eu
Hexylene Glycol
ti I eu
A Tonymoly pandácska szempillaspirált amit eddig használtam, megszüntették. Eddig az volt az etalon, mert ha megszáradt, ottmaradt örökkévalóságig, mégis borzasztó könnyen le lehetett mosni, akár sima vízzel is, mert darabokban jött le, nem maszatolódott soha. A hátulütője volt viszont a bumfordi kefe, amire ha rápislogtam akkor a fele festék a szemöldököm alá kenődött, illetve hamar beszáradt szegényke, már kb 2 hónap használat után érződött hogy nem olyan mint felbontáskor.
Megrendeltem a Clarins spirálját.
Hát
Aki azt mondta itt alább hogy olyan a szempilláknak mint ciciknek a pushup, annak tökéletesen igaza volt :D
Még sosem volt ilyen gyönyörű, hosszú, mégis természetesnek ható szempillám. Tisztára Bambinak érzem magam, csak pillogok. Alig várom, hogy a férjem meglássa. :D
ja, és a keféje vékony, nagyon könnyű használni, nincs kenődésveszély.
Tartósságról és lemoshatóságról updatelek majd. Eddig 100 csillag
Update 11.29.:
Sajnos nap végére pandamaci effektus van, lemosni pedig elég nehéz.
Emiatt csak azokon a napokon merem használni, amikor tudom, hogy korán végzek. Emiatt nem is fogom újravenni, sajnos, pedig tényleg brutálgyönyörű pillákat tud csinálni

Megrendeltem a Clarins spirálját.
Hát
ja, és a keféje vékony, nagyon könnyű használni, nincs kenődésveszély.
Tartósságról és lemoshatóságról updatelek majd. Eddig 100 csillag
Update 11.29.:
Sajnos nap végére pandamaci effektus van, lemosni pedig elég nehéz.

Annyiféle spirálom van, mindig keresem a tökéletesebbet de ez most felkerült a dobogóra. Nem is értem eddig miért kerülte el a figyelmemet??
Alapból hosszú, ívelt pilláim vannak, de a hosszítást extrázni szeretem és a dúsítást keresem mindig elsőnek egy spirálban. Mondjuk ő pont nem dúsít kellően, viszont a használata és tartóssága kiváló!!! Beleszerettem. Könnyen, gyorsan tudom használni, nem kenem mindenhová és viszonylag gyorsan szárad, ezért pepecselni nem is lehet vele sokat.
Száradás után ottmarad a helyén, estig meg sem mozdul!! Nem kenődik, nem pereg, nem irritál. Remek minőség a festéke. Néha rétegzem egy dúsítóval, arra kenem másodiknak ezt és szuper tartós műpilla hatása lesz! Nem pénzkidobás, megéri az árát!

A hatása nem rossz, de nekem túlságosan folyós, hamar elkenődik.

A hatása nem rossz, de nekem túlságosan folyós, hamar elkenődik.

Ez a spirál olyan a szempilláknak, mint a kebleknek a push-up melltartó. Na jó, talán annyiban mégsem, hogy az utóbbi ruhadarab időnként természetellenes hatást is tud kelteni, ez a szempillaspirál viszont abszolút természetes és gyönyörű végeredményt ad.
Nekem nincsenek dús szempilláim, ráadásul világosak és rövidek is, szóval ha valahol, hát rajtam lehet bizonyítani. A keféje egyszerűen szuper, a legrövidebb pillákat is maszatolás nélkül el lehet érni vele. A festék szinte selymesen sima, mégsem kenődős, rutinos mozdulatokkal, gyorsan lehet vele haladni. Viszonylag gyorsan szárad, gyönyörűen dúsít és még ível is. Nagyon úgy néz ki, hogy ez a termék letaszítja a trónról az évtizedek óta szeretett L'Oréal szempillaspiráljaimat!

Perfect brown - egy szép barna szín, ami nem lesz fekete (vagy extrán sötétbarna) felkenés után.
Rövid ideje használom, elsősorban a szín miatt csaptam le rá. A festéknek az első használatokkor kellett némi idő, míg megszáradt. Száradás után tartós, és szép ívelt szempillákat kreál. A kefe kialakítása szerintem zseniális.

Miután megszűnt a Dior csodaspirálom gyártása, újra keresem az igazit. Ezáltal a mérce elég magasan van, de azt kell mondjam ez a Clarins szempillaspirál igen csak jó hatást tett rám. Nyíl egyenes pilláimat, meglepően szépen ívelte..😮 Tudom-tudom, mindenki azzal jön, használjak szempilla göndörítőt és akkor nem kell ennek a szempontnak is megfelelnie a szempillaspirálnak, de az a helyet, hogy óckodom tőle.. a látványától is, ahogyan művelik…😱 Visszatérve a spirálra, az egyetlen hibája, hogy nem vízálló… egy-egy kicsordult könnycseppel még megbirkózik, de nagyobb bőgéseknél, illetve allergiásoknak nem ő a megfelelő jelölt… 3 és fél hónapot bírt ki nálam… sajnos közbeesett az allergiás periódusom, uh úgy döntöttem, kipróbálom a vízálló változatát is! Ha az is ugyanilyen szépen göndörít és kibírja az allergiaszezont, tömeges szempillavesztés/törés nélkül, akkor lehorgonyozom nála. Akinek nincs hozzám hasonló problémája, azoknak viszont ez a spirál egy nagyon jó választás lehet!

Mostanában pórul jártam a szempillaspirálokkal (viszkető szemhéj, irritáció, pergés a szembe, 0 tartósság, sorolhatnám), le akartam váltani a kedvenc Diorshow spirálomat, mert az ára már elég horror és gondoltam hátha találok hozzá felérőt. Karácsonyi csomagban akciósan szereztem be ajakápolóval együtt, és most érett meg a kibontásra. Ez valami tökéletes! Nekem szőke pilláim vannak, átlagosak, de ez a spirál a valaha volt leghosszabb pillákat varázsolta nekem! Már- már műszempilla szerű az eredmény! 2 rétegben bőven sok, nem pereg, nem viszket, nem csíp, nagyon tartós, a könnyezést is állta szeles időben, szóval csak ódákat zenghetek róla! Akcióban meg pláne megéri lecsapni rá! Kényelmes tubus, jól használható kefe a szemzugokban is. Nekem tutira újravevős!

A 2022-es adventi kalendáriumban volt egy mini, 01 perfect black. Hagyományos, keskeny keféje van, kifejezetten hosszúkás, ez nekem tökéletes forma- ennél csak a Givenchy bizarr gömbkeféje jön be-, szépen ível, emel, színez, nem kenődik, nem pereg, lemosáskor sem kell varázstrükköket, vagy pillaletépést alkalmazni. Kifejezetten kellemes meglepetés, ahogy néztem, most le is árazták a karácsonyi szetteket, vagyis teljes kiszerelés + ezmegaz spirál alapárban- vagy inkább alatta- kapható. Valószínűleg beleugrom egybe, kifejezetten jónak tartom. Bár továbbra is elfogult vagyok a Clarins-házzal, arcápolásban nálam az első és örök etalon, a sminktermékei nagyjából eddig kimaradtak nekem, az adventit is a pótlásra váró Beauty Flash Balm miatt választottam, egyszerűen így sokkal jobban megérte. Örülök, meglepetés, hurráhurrá

Tavalyi karácsonyi kalendáriumban volt egy teljes kiszerelés. Nagyon szeretem. Egy stabil megbízható spirál pont elég festékkel. Elég látványos hatást tudok vele elérni. Dúsít és hosszít is. Nekem valóban jobb állapotúak a szempilláim ha elhasználom az egészet. Ebben azért vagyok biztos mert az tűnt fel milyen szépen fejlődnek (hosszabbak dúsabbak picit) utána olvastam, hogy a spirál tartalmaz pilla erősítő anyagokat. Teljesen átlagos pilláim vannak teszem hozzá. Ajánlom mindenképpen.

Vásárlás mellé kaptam egy mintát, remek ecset, gyönyörű fekete szín, így beszereztem egy nagy kiszerelést is.
Könnyű használni, kézre áll, pont megfelelő a feje. Szépen szétválasztja a pillákat, nem csomósodik, nem ragad össze, nem kenődik el. Tartós, de tényleg könnyű eltávolítani. (Én kifejezetten nem szeretem a vízálló spirálokat).

Antioxidánsok: Ascorbyl Palmitate, TocopherolGyulladáscsökkentők: Ascorbyl Palmitate
Hidratálók: Butylene Glycol, Caprylyl Glycol
Vitaminok: Panthenol, Ascorbyl Palmitate, Tocopherol
Emolliensek: Paraffin, Glyceryl Stearate, Stearic Acid, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax / Cera Carnauba, Panthenol, Sucrose Stearate, Dimethicone, Caprylyl Glycol, Synthetic Wax
Emulgeálószerek: Glyceryl Stearate, Stearic Acid, Sorbitan Sesquioleate, Sucrose Stearate, Sodium Stearate, Hexylene Glycol
Szilikonok: Dimethicone
Tisztítószerek: Sucrose Stearate, Laureth-21, Sodium Stearate, Hexylene Glycol
Illatanyagok: Ascorbyl Palmitate
Színezékek: CI 77499
Tartósítószerek: Phenoxyethanol, Potassium Sorbate
Vasoxid féle. Az egyik leggyakrabban használt, fekete színű színezőanyag. Gyakran talákozhatunk vele smintermékekben, mivel szabályozza az alapozó sötétségét vagy épp feketeséget kölcsönöz a szempillaspirálnak.
A méhviasz szintetikus alternatívája mely zsírsavak és alkohol észterek keverékéből áll. Leginkább a kozmetikumok megfelelő állagáért (krémesség, kenhetőség) felel és a kozmetikai tulajdonságai szinte teljesen megegyeznek a természetes méhviaszéval. Bár az összetevőt jellemzően a cruelty-free és/vagy vegán alternatívájaként tartják számon a méhviasznak (és jellemzően így is van), az összetevő lehet nem vegán is, mivel több gyártó a szintetikus méhviaszában zsírsavként lanolint vagy épp természetes méhviaszt is alkalmaz.
Kőolajból számazó, viaszos anyag, melyet bőrpuhító (emollient) és sűrűség szabályozó anyagként használnak a kozmetikumokban.
Más néven GMS (Glyceryl Monostearate). Színtelen, szagtalan, édes ízű nedvszívó por, a sztearin sav glicerin észtere. Pálmaolajban, szójaolajban, különféle zöldségekben és az emberi szervezetben is megtalálható zsírsav. A kozmetikumokban bőrpuhító (emollient) és emulgeálószerként használt. Állítólag védi a bőrt a káros szabadgyökök ellen is. Részletesebb információ a truthinagingen.
Sztearinsav. Zsírsav, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, emulzió stabilizáló és felületaktív anyagként használnak.
Brazil viasz, vagy pálmaviasz, melyet egy Brazíliában élő pálma leveléből állítanak elő. Nagyon sűrű emollient anyag, amely csillogó felületet hagy maga után, így a kozmetikai iparban leginkább szájfényekben, szőlőzsírokban és egyéb smink termékekben használják a magas olvadáspontja (85°C) miatt.
A krém beszívódását segítő anyag, vízmegkötő tulajdonsága is van. Hidratáló készítmények gyakori összetevője. Nem csak a kozmetikai iparban, hanem az élelmiszeriparban is használt az étel nedvességtartalmának megőrzésére.
A CosIng hivatalos besorolása szerint emulgeálószer, azaz a vizes és olajos komponenesek keveredését teszi lehetővé. A molekula nagyrészt olajban oldódik és csak kis részt vízben, így önmagában főleg magas olajtartalmú, víz-az-olajban típsú emulziókban használják, vagy kombinálják másik, vízben jobban oldódó emulgeálószerekkel. Részletesebb infó az INCIDecoderen.
Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)
Petrolatum alapú (vazelin) viasz. Emulzió stabilizáló, sűrűség szabályozó, átlátszatlanná tevő segédanyag, mely sima textúrát és félszilárd állagot biztosít a termékeknek. Gyakran használják a Paraffin alternatívájaként, mivel finomabb mikrokristályokból épül fel, ezáltal sokkal sűrűbb, viszkózusabb és ruganyosabb az állaga.
Cellulózból származó zselésítő és sűrítő anyag. A CosIng besorolása szerint még felületi hártyaképző, emulzió stabilizáló és a krémet homogénné tevő segédanyag.
A pantoténsavnak (B5 vitamin) kémiai szerkezetét tekintve az alkoholhoz hasonló formája, B5 provitamin (a szervezet képes B5 vitaminná alakítani). A kozmetikai iparban vízmegkötő (humectant), pőrpuhító (emollient) és nyugtató összetevőként használatos. Allantionnal keverve enyhe égési sérülésre, nap által okozott leégés kezelésére is használják.
Sucrose és sztearinsav kombinációja, amit enyhe emulgálószerként, felületaktív anyagként és bőrpuhítóként (emollient) használnak.
Sűrűbb állagú, szilikon alapú polimer, mely nem hagy nehéz érzetet maga után a bőrön. A kozmetikai termékekben alkalmazva könnyen kenhető, selymes érzetet ad, valamint megakadályozza a habzásukat. Mivel képes védőréteget képezni a bőrön illetve kitölti a finom vonalakat és ráncocskákat, ezárt gyakran használják alapozókban. E szerint a tanulmány szerint az összetevő néhány esetben képes megóvni a bőrt a kontakt dermatitistől, például az SLS által indukálttól.
Vízmegkötő, bőrjavító (skin conditioning agent) anyag. Kivonható növényekből, de előállítható mesterségesen is. Gyakran használják együtt tartósító összetevőkkel (mint pl. phenoxyethanol), mivel növeli azok antimikrobiális (mikroorganizmusok ( gombák, baktériumok) növekedését gátló) hatását.
Az Ascorbyl Palmitate a tiszta C-vitamin (Ascorbic Acid) és palmitinsavval lipofil észtere. Az össszetevő védi a termékekben levő olajok telítettlen zsírsavait, és egyéb más olaj-összetevőket is, ami azt jelenti, hogy a krémekben az olajak nem avasodnak meg, és nem lesz kellemetlen illatuk. Az Ascorbyl Palmitate stabilabb, mint a tiszta C-vitamin és nincs irritáló hatása. Az ascorbyl palmitate-ot általában 0,05-1% közötti koncentrációban használják Tocopherol-lal együtt; az összetevő stabilitása e szerint a tanulmány szerint tovább nő, ha 1-2%-os koncentrációban tartalmazza a termék, illetve W/O (víz az olajban) típusú emulziók esetében. Az INCI-Decoder szerint az összetevő a C-vitamin származékok közül a legrosszabb - bár viszonylag stabil, viszont kérdéses, hogy képes-e tiszta C-vitaminná alakulni a bőrön és ezáltal annak minden jótékony tulajdonságát prezentálni (bár a bőr kollagéntermelést valószínűleg serkenti), illetve annak ellenére, hogy az antioxidáns hatása jó, felmerült a gyanú, hogy UVB sugárzást követően elősegíti a lipid peroxidációt és a citotoxicitást is.
Tiszta E-vitamin. A tocopherol egy viszonylag ritkábban használt formája az E-vitaminnak, mert bár a bőrbe jobban felszívódik, mint a gyakrabban használt tocopheryl acetate, a boltok polcain kevésbé hosszan áll el.
Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitaminféle, mely az egyik legjobb antioxidáns. Kutatások arra is utalnak, hogy védi a bőrt az UVB okozta károktól, segít a bőr védőrétegének fenntartásában. Remekül együttműködik az A-vitaminnal és a C-vitamminnal is.
Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
Élelmiszerekben (E202) és kozmetikumokban egyaránt használt tartósítószer. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Sodium Benzoate) használják.
Mesterséges viasz, mely különböző szénhidrogének komplex keveréke. Emulzió stabilizáló, sűrűség szabályozó, megkötő (a krém jobban a bőrhöz „tapadjon”) és bőrpuhító (emollient) funkciói vannak a krémekben.
Vízmegkötő tulajdonsága is van, de leginkább segédanyagként használatos rendkívül kis mennyiségben, hogy a krém hidegben ne fagyjon meg, melegben pedig ne olvadjon meg.