Clearoderm

Ár:   600 Ft   Kategória:   Lemosók, Tonikok
Kiszerelés:   125 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   drogériák   Bőrprobléma:   Pattanások (acne)

A krémet és az összetevőket feltöltötte: vador, Módosítva: 2018. augusztus 28.

Kiszerelés:   125 ml
Lelőhely:   drogériák
Kategória:   Lemosók, Tonikok
Bőrprobléma:   Pattanások (acne)

A Clearoderm Arctisztító gél szalicilsav és zinc PCA tartalmával tisztítja a bőr mélyebb rétegeit. Mindennnapos használata eltávolítja a szennyeződéseket és a felgyülemlett faggyút, így segít megelőzni a pattanások kialakulását, anélkül, hogy kiszárítaná a bőrt. Használata után a bőr újra egészségesen matt hatású lesz.

Borostyan

Boo12

2017. szeptember 25.

A sok pozitív vélemény hatására vettem meg. Nem tudom, hogy rosszat fogtam-e ki, vagy az én bőrömmel van a gond, de rettenetesen kiszárította, de úgy, hogy még hámlik is! Egyzser csak el fogok tűnni;D Szerencsére nem volt drága, így nem dobtam ki sok pénzt az ablakon.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2017. szeptember 25.

Imo

2015. április 27.

Szerintem nagyon jó kis lemosó, kellemes, egyszerű illata van, és tényleg végzi a dolgát.
Nekem nem szárította ki a bőröm, folyamatos használat után sem.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2015. április 27.

Nekem nem szárította ki a bőröm, folyamatos használat után sem.

Balogh Piroska

Bőrtípus: Zsíros
2014. július 29.

Amikor megvettem ezt a terméket, nem volt túl sok bizalmam felé, mert elég olcsónak tartottam, így gondoltam a minősége is az, de kellett gyorsan valami. Egy-két nap használata után kellemesen csalódtam. :-) A beígért hatást nálam elérte, a drágább testvéreivel ellentétben. Bőröm nem volt zsíros és a pattanások is csökkentek. Biztos legközelebb is meg fogom venni és hozzá tartozó többi terméket is. :-)

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2014. július 29.

fatime

2014. január 1.

Az én bőrömet rendesen kiszárította, és ha véletlen belement a szemembe akkor nagyon csípte. De legalább rendesen tisztított. Olcsó volt de többször nem veszem meg.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2014. január 1.

szabiina

2013. október 12.

Minden reggel és este használom, nagyon szeretem. Az arcom tiszta és puha használat után. Kellemes az illata, az ára pedig nagyon jó. (Eurós boltban vettem 290 Ft-ért)
Biztos, hogy újra meg fogom venni, ha elfogy.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2013. október 12.

Biztos, hogy újra meg fogom venni, ha elfogy.

eperjesikrisztina

Bőrtípus: Zsíros
2013. augusztus 22.

Bátran tudom ajánlani mindenkinek. Használata nagyon kellemes, isteni az anyaga, mintha selymet kennék magamra. Utána az arcom ragyogóan tiszta és illatos.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2013. augusztus 22.

Antioxidánsok: Tocopheryl Acetate
Gyulladáscsökkentők: Salicylic Acid, Allantoin, Bisabolol
Hidratálók: Propylene Glycol, Zinc PCA
Kémiai hámlasztók: Salicylic Acid
Vitaminok: Panthenol, Tocopheryl Acetate

Kókuszból előállítható, tisztítókban, szappanokban és samponokban gyakran használt felületaktív anyag és emulgeálószer.  Az SLS-nél gyengédebb, de hatékony tisztító anyag. Bár nagy mennyiségben az SLES is irritáló (az SLS mar kisebb mennyiségben is az...), a kozmetikumokban található koncentrációban a használata biztonságosnak tartott.

Felületaktív anyag (surfactant), emulzió stabilizáló, gyengéd tisztító. Viszonylagos gyengédsége ellenére jól habzik.

Közepes erősségű felületaktív anyag és tisztítószer, ami samponok és kézmosószerek gyakori összetevője. Kozmetikumokban emulgeáló és sürítőanyagként használatos.

Sok adalékanyag és enzim is jól oldódik benne. A többi glikolhoz hasonlóan vízmegkötő, hidratáló anyagként használt a kozmetikai iparban - a beautybreains szerint a hidratáló hatása a glicerinéhez hasonló. Segít megőrizni a krém állagát (hogy a krém ne olvadjon meg nagy melegben, illetve ne fagyjon meg nagy hidegben) valamint segíti a többi összetevő beszívódását. Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy az arra hajlamosaknál allergiás, ekcémás tüneteket (kontakt dermatitist) válthat ki.

Vízben és alkoholban egyaránt oldódó, glicerinből és kókuszolajból előállított PEG vegyület. Elsősorban emulgeálószerként és felületaktív anyagként használt (surfactant) , de némi hidratáló, bőrpuhító tulajdonsága is van. Elsősorban lemosókban használt összetevő.

Közönséges nevén só. A kozmetikai iparban a sót térfogatnövelő, maszkoló (a nem kívánt anyagok semlegesítése), sűrűség szabályozó segédanyagként használják.

Panthenol eo I v 0 0

A pantoténsavnak  (B5 vitamin) kémiai szerkezetét tekintve az alkoholhoz hasonló formája,  B5 provitamin (a szervezet képes B5 vitaminná alakítani).  A kozmetikai iparban vízmegkötő (humectant), pőrpuhító (emollient) és nyugtató összetevőként használatos.  Allantionnal keverve enyhe égési sérülésre, nap által okozott leégés kezelésére is használják.

Leggyakrabban samponokban és lemosókban található emulgeálószer, emollient, átlátszatlanná tevő és sűrűség szabályozó segédanyag.

A cink önmagában a pattanások ellen hatásos gyulladáscsökkentő, míg a PCA (pyrrolidone carboxylic acid) egy aminosav származék, ami egy a bőrben természetesen is megtalálható hidratáló elem (NMF - natural moisterizing factor). A cink PCA állítólag nem csak hogy e kettő összetevő előnyét ötvözi, hanem még csökkenti is a bőr faggyútermelését (amit a cink magában nem tesz meg).

Szalicilsav vagy BHA (beta hydroxy acid). Pattanások és mitesszerek ellen az egyik leghatásosabb ma ismert, helyileg (vagyis a bőrön, és nem szájon át bevéve) használt összetevő. Egyrészt az AHA-savakhoz hasonlóan kémiai hámlasztó, azonban az AHA-kkal ellentétben nem vízben, hanem zsírban oldódik, így képes a pórusok belsejében is hámlasztani, ezzel mintegy „kitisztítva” azokat. Másrészt a szalicilsav hatásos gyulladáscsökkentő is, ami szintén fontos a pattanások kezelésében. A szalicilsavat általában 0,5-2%-os koncentrációban használják, hámlasztó hatását pedig 3 és 4 közötti pH-érték esetén fejti ki a legjobban.  A közhiedelemmel (és a glikolsavval) ellentétben a szalicilsav nem teszi érzékenyebbé a bőrt a napra. Részletesebb infó a kémiai hámlasztó savakról és az otthoni kémiai hámlasztásról a blogon.

Glicinből (aminosav) származó tartósítószer, melyet szeretnek a parabének természetes alternatívájának beállítani. Az igazság azonban az, hogy bár a glicin valóban egy természetes anyag, ahhoz hogy sodium hydroxymethylglycinate váljon belőle egy egyáltalán nem természetes eljáráson kell átesnie. Általában 1% alatti mennyiségben használják a kozmetikumokban. Potenciális bőr- és szemirritáló anyag. További info itt és itt.

Methylparaben i I ta I par 0 0

Tartósítószer. A methylparabent tartalmazó termékek növelhetik az UVB által okozott károsodást a bőrben. Bár ez nem biztos, tanácsos methylparaben-tartalmú termékek mellett (meg amúgy is, mindig :)) fényvédőt használni. Részletesebb információ a parabénekről a futuredermen.

Az E-vitamin egyik formája, mely a tiszta E-vitamin és az ecetsav észtere. A tocopheryl acetate hasonló tulajdonságokat mutat a tiszta E-vitaminhoz, azonban egy kicsit kevésbé jó a felszívódása a bőrbe és a fotoprotektív hatása is kevésbé bizonyított. Viszont hosszabb a szavatossági ideje a boltok polcain (shelf life), ami miatt ez a leggyakrabban használt formája az E-vitaminnak.

A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.

Források:  Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Gyulladáscsökkentő, nyugtató hatású anyag, mely segíti a sebgyógyulást is. Mesterségesen húgysav lúgos permanganátoldatos oxidációjával állítható elő. Az összetevővel gyakran találkozhatunk pattanások elleni termékekben.

Kamillából kivonható vagy mesterségesen előállítható anyag. Kiváló gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató.

Samponokban és tusfürdőkben gyakran használt tisztítószer, habzást elősegítő szer. Sűrűség szabályozó anyagként is használt.

Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid(etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).

Nátrium hidroxid (marólúg, lúgkő). Vízben oldva erősen lúgos oldatot képez. A kozmetikai iparban kis mennyiségben arra használják, hogy szabályozzák vele a krémek ph értékét (bizonyos hatóanyagok csak bizonyos ph tartományban aktívak, ilyenek pl. az AHA és BHA). Nagyobb mennyiségben bőr irritáló.

Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Az egyik leggyakrabban használt illat(osító) anyag, melyet jellemzően levendulából vonnak ki. A levendulaolaj egyik fő összetevője, de rengeteg más természetes olajban és kozmetikai termékben (így péládul a parfümök többsége tartalmazza) is találkozhatunk vele. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Mesterséges illatanyag, ami az aromás aldehidek csoportjába tartozik, illatát pedig a ciklámen és a gyöngyvirág illatához szokták hasonlítani. Más néven Lilial néven ismerhetjük az összetevők listájáról. Potenciális bőrirritáló, allergiát, bőrgyulladást okozhat. Az összetevő parfümök gyakori alkotóeleme, de megtalálhatjuk számos hajápolóban, testápolóban és arcápolóban is.

2021. október 29.-én hozta meg a döntést az EU Bizottsága arról, hogy több más összetevő mellett, a Butylphenyl Methylpropional illatanyag használatát betiltja az EU-ban forgalmazott kozmetikumokban a reprodukciót károsító, illetve a magzat egészségét károsító hatása miatt.

Tartósítószer, mely a kozmetikumokban használt tartósítók között kevéssé irritálónak számít. Ecocert által is jóvhagyott természetes összetevő.

Tartósítószerként használt parabén. Részletesebb infó a parabénekről a FutureDermen.