Clinique

Ár:   12 000 Ft   Kategória:   Sminkek arcra
Kiszerelés:   30 ml   Bőrtípus:   Kombinált, Zsíros
Lelőhely:   Clinique szaküzlet, parfümériák   Bőrprobléma:   Pattanások (acne)

A krémet és az összetevőket feltöltötte: bogyo28, Módosítva: 2022. március 24.

Ár:   12 000 Ft
Kiszerelés:   30 ml
Lelőhely:   Clinique szaküzlet, parfümériák
Kategória:   Sminkek arcra
Bőrtípus:   Kombinált, Zsíros
Bőrprobléma:   Pattanások (acne)

• elfedi az arcbőr hibáit, és egységesíti annak megjelenését
  • összetétele könnyű és olajmentes, így nem terheli meg a bőrt
  • nem ülepszik meg a pórusokban és lehetővé teszi az arcbőr légzését
  • csökkenti a felesleges faggyút
  • segít megelőzni az aknét

6 árnyalatban kapható

VÁSÁROLD MEG

Ár: 9000 , Eladó: Missglamorazzi
Állapot: 1x használt, Helyszín: Szeged, fizetés: Postával küldöm utalást követően
Ár: 7000 , Eladó: karadye
Állapot: 2-szer próbált, Helyszín: Budapest, fizetés: --

Tiria

Katulin

2023. november 17.

Nem rossz alapozó, egészen szép bőrképet ad. De sajnos ha több napig használom, akkor érthetetlen módon pattanásokat okoz, azokat a pirosas, soha ki nem nyomható fajtákat. :(

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. november 17.

AdriennAdrienn

2023. június 2.

Nagyon szeretem, az első alapozó ami nem készíti ki a bőröm nap végére. Nem tömíti el a pórusokat, hagyja lélegezni a bőröm. Én nagyon keveset használok belőle, mert nem szeretem a túl sok alapozót, így nem lesz maszkhatású. A textúrált bőr nem lesz babapopsi simaságú semmitől, ezt nem is várom, de a lényeg, hogy nem generál 15 új pattanást 1-2 nap használat után. Nem szeretem a teljesen száraz matt hatást, mert természetellene, sem a túl fényeset. Felvitel után még nagyon matt és száraz érzete, látványa, viszont percek alatt igazodik a bőrömhöz nem fényes de nem csúnyán mattító. Tökéletes, mindenki megjegyzi, hogy szép a bőröm és ha átizzadnám 30+ fokban is visszaáll egészséges bőrkép, nem lesz zsíros kinézete. Nagyon kényelmes viselni.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. június 2.

Missglamorazzi

2023. április 23.

Update 2023.03.25.: Szépség-filter a problémás és pattanásos bőrnek. :) Nem is tudom az elmúlt 10 évben hányszor vásároltam újra (viszont az új számozásnál picit szerintem más lett az árnyalat) Újra előjöttek hormonális aknék, ilyenkor nagyon ki tud segíteni, semlegesíti a bőrpírt és nem irritál. Sajnos volt egy másik alapozóm, amiben van illatanyag, nagyon rosszul reagáltam rá...

Update: Újravettem :) télen még púder sem kell a fixáláshoz, helyén marad, nyáron is szerettem, mert nem olvadt le :)

Hogy én eddig mennnnyi pénzt költhettem alapozókra, sokfélét kipróbáltam már, több-kevesebb sikerrel... 02 - Fresh Ivory árnyalatban vettem meg, világosabb bőrömhöz tökéletesen passzol, felvitel után mintha átgurult volna rajta a photoshop - pedig nincs hibátlan bőröm! Teljesen nem tünteti el a bőrhibákat, de én inkább a természetesebb hatású alapozókat szeretem, nem, ami maszkhatású - tehát abból hozzuk ki a legjobbat, amink van, ne akarjunk olyat, amink nincs alapon. Eddig nagyon meg vagyok elégedve vele, sokáig egységes , matt a finishe inkább, nem kopik. Nyárra remélem nagyon beválik, csak ajánlani tudom az eddigiek alapján! :)

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. április 23.

Tavasztunder

Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2023. április 1.

Kombinált, zsírosodásra hajlamos bőrrel nekem nagyon bejött.
Egy cica-madecassoside szérumra és BOJ fényvédőre kentem. Nem kellett púderezni.
A fehérségemhez a CN52 sötét, a két világosabb árnyalat közül kell választanom.
Nem irritált és nem okozott semmilyen bajt.
Nem fullaszt, nem zavart, nagyon optimális.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2023. április 1.

Kombinált, zsírosodásra hajlamos bőrrel nekem nagyon bejött.
A fehérségemhez a CN52 sötét, a két világosabb árnyalat közül kell választanom.
Nem irritált és nem okozott semmilyen bajt.
Nem fullaszt, nem zavart, nagyon optimális.

viki10

Bőrprobléma: Pigmentfoltok
2023. március 30.

Keresem az igazit, de eddig ez a legjobb, ami működik rajtam. Az Alsbaster túl világos, az Ivory kicsit sötét, de valahogy mixelgetem a kettőt. Nem leszek pattanásos, csak kicsit fényesedik a nap folyamán, és a maszk ellenére is van mit lemosnom esténként. A zsíros bőrömön nem lesz túl poros, se maszkos az eredmény.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pigmentfoltok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2023. március 30.

Etes

Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2023. március 8.

Elhasználtam egy dobozzal, szerettem, de nem vettem újra, nem azért, mert nem voltam megelégedve, csak mást is ki akartam próbálni.
Nekem egy rétegben nem feltétlenül fedte el a nagyobb hibákat, viszont jól rétegezhető, így nem okozott problémát. Nem oxidálódott, púderrel együtt szépen matt maradt sokáig.
Én egy ideig nem jó szérumot használtam alá, ezért akkor eléggé kiemelte a száraz részeket, az elég csúnya volt, ezen kívül semmilyen negatív dolgot nem tapasztaltam.
Most az EL double wear alapozót használom, még nem döntöttem el, hogy melyiket szeretem jobban, én eddig nem sok különlegeset tapasztalok.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. március 8.

Podlo

Bőrtípus: Zsíros
Bőrprobléma: Túlérzékenység
2023. február 5.

Borzalmas!
Brutálisan oxidálódik, pár órán belül full sárga a fejem+ a textúrája is iszonyat, mintha megtúrósodott volna a fejemen.
Többször megpróbaltam, mindig ugyanaz a végeredmény.
A Loreal harmad ennyibe kerülő, DMben kapható Infaillible-je szintén brutálisan fed, rohadtul tartós, és a textúrája is vállalható.
Viszont a fullfedés helyett inkább a tudatos bőrápolást ajánlanám.
Még 30 évesen is tele voltam pattanásokkal, tág pórusokkal, kinyomhatatlan miteszerekkel...
Fél év retinalozás (G&G A-game5) után meg elég egy színezett fényvédő.😉

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. február 5.

Borzalmas!
Többször megpróbaltam, mindig ugyanaz a végeredmény.
Viszont a fullfedés helyett inkább a tudatos bőrápolást ajánlanám.
Fél év retinalozás (G&G A-game5) után meg elég egy színezett fényvédő.😉

narancsdzsem

2023. január 2.

01 Fresh alabaster árnyalatot használtam, imádtam, hideg tónusú, világos, de nem leszek annyira sápadt tőle, mint az EL double wear 1C1 cool bone-jától (Annál megkérdezték, hogy beteg vagyok-e?)
Hátránya, hogy sajnos fel nap után lekopik az arcomról.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2023. január 2.

Hátránya, hogy sajnos fel nap után lekopik az arcomról.

Gollum

Bőrtípus: Zsíros
2023. január 1.

Talán 10 évvel ezelőtt elhasználtam egy dobozzal. Szerettem, mert nem kenődött el, nem oxidálódott, nem fénylett át és fotókon legalább is gyönyörű volt a bőröm. Még azt is megkockáztatom, hogy képeken volt a bőrömon egy olyan hamvasság ettől az alapozótól, ami élőben abszolút nem jellemző. Lehet, hogy ma már túl sok lenne, plusz én a cruelty-free termékeket jobban szeretem, ez meg nem az. Talán ezért is nem vettem újra. Az egyetlen hibája, hogy nagyon gyorsan szárad, ezért sietni kell vele.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2023. január 1.

edinaa225

2022. november 17.

1 éven keresztül használtam, gyorsan szárad az arcbőrre pórusokat kiemelve. max 4 óráig matt hatása van napvégére már fénylik az arcomon.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2022. november 17.

Antioxidánsok: Tocopherol
Gyulladáscsökkentők: Salicylic Acid
Hidratálók: Butylene Glycol, Glycerin
Kémiai hámlasztók: Salicylic Acid
Vitaminok: Tocopherol

A többi szilikonhoz hasonlóan bőr- és  hajkondícionáló. Selymes érzetet hagy maga után.

Sűrűség szabályozó anyag, oldószer. Parfümök, haj- és bőrápló termékek gyarkori összetevője. Kiváló bőrhidratáló képességgel is rendelkezik.

Denaturalt alkohol, ami egy olyan etil-alkohol, melyhez adalékokat kevernek, hogy emberi fogyasztásra alkalmatlanná váljon, de eredeti céljára felhasználható maradjon. A kozmetikumokban oldószerként (segíti a vízben nem oldódó összetevők keveredését pl. olajok és fényvédők esetén), sűrűség szabályozóként (viszkozitás csökkentő), fertőtlenítőszerként, habzás csökkentőként (a kozmetikum rázásra se kezdjen el habozni) és tartósítószerként használatos, valamint segíti a hatóanyagok jobb bejutását a bőrbe (DE! sajnos nem csak a hasznos hatóanyagoknak segít utat törni a bőr alsóbb rétegei felé, hanem az olyan bőrre káros összetevőknek is mint az illatanyagok). A denaturalt alkohol egy kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták például az ethanol hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)

Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.

Sűrűség szabályozó, átlátszatlanná tevő porszerű segéd anyag.

A krém beszívódását segítő anyag, vízmegkötő tulajdonsága is van. Hidratáló készítmények gyakori összetevője. Nem csak a kozmetikai iparban, hanem az élelmiszeriparban is használt az étel nedvességtartalmának megőrzésére.

Talc 1 0

Más néven Talcum. Zsírkő. A zsírkő a természetben előforduló ásvány féle, melyet  a kozmetikumokban leginkább por formában térfogatnövelő, töltőanyagként használnak. A CosIng besorolás szerint még bőrradírozó, összecsomósodást megakadályozó, átlátszatlanná tevő és bőrvédő összetevő. Bár felmerült a gyanú, hogy a zsírkő belégzése az esetleges azbeszttartalma miatt esetleg rákkeltő lehet, Paula Begoun szerint átfogó kutatások mutatják, hogy a zsírkő tartalmú kozmetikumok nem növelik a használókban a tüdőrák kockázatát. A folyamatban lévő viták és jogi problémák ellenére az azbesztmentes talkumot biztonságosnak tekintik a sminkben és a bőrápolásban, bár ajánlatos kerülni a laza por állagú talkumot a nemi szervek területén illetve sérült bőrön.

Un. Dimethicone Copolyol, ami egy általános kifejezés  a dimethiconból (szilikon féle) és polyoxyethyleneből / polyoxypropyleneből előállított polimerekre. A PEG-10 Dimethicone bőr- és hajkondícionáló anyagkénet használt a bőr- ás hajápoló termékekben.

Sűrűbb állagú, szilikon alapú polimer, mely nem hagy nehéz érzetet maga után a bőrön. A kozmetikai termékekben alkalmazva könnyen kenhető, selymes érzetet ad, valamint megakadályozza a habzásukat. Mivel képes védőréteget képezni a bőrön illetve kitölti a finom vonalakat és ráncocskákat, ezárt gyakran használják alapozókban. E szerint a tanulmány szerint az összetevő néhány esetben képes megóvni a bőrt a kontakt dermatitistől, például az SLS által indukálttól.

Szilárd állagú szilikon gyanta, ami növeli a sminktermékek tartósságát és a fényvédő termékek vízállóságát. A bőrön légáteresztő réteget képez, megszáradva kellemes, nem ragadós érzetet hagy. (forrás)

Algakivonat. Az algakivonat a kozmetikumokban sűrítő anyagként, antioxidánsként és hidratáló, vízmegkötő anyagként használt. Konkrétan erről a típusú algakivonatról rendkívül kevés az információ, a CosIng besorolása szerint bőrvédő összetevő. Részletesebb információ az algákról a kozmetikumokban a cosmeticscopon.

Bőrpuhító, emollient anyag, amely selymes érzetet hagy maga után a bőrön. Paula Begoun szerint észter (egy alkohol és egy sav reakciójából víz kilépésével keletkező vegyület) féle, mely természetesen a kakaóban és a levendulaolajban található meg.

Koffein. A Futurederm információi szerint bőrön alkalmazva három fő hatása van: antioxidáns, vízhajtó (átmenetileg simább bőrt eredményez) és érszűkítő (vagyis szem alatti puffadás, sötét karikák ellen hatásos lehet, ha azt nem melaninfelhalmozódás okozza), Paula Begoun szerint viszont nincs olyan kutatás, mely szerint bármilyen hatása lenne a szem alatti karikákra, bár nyugtató és antioxidáns hatása miatt azért nem kifejezetten felesleges, ha van egy (szem)krémben. E szerint a kutatás szerint a koffein fotoprotektív hatással is bír.

Glycerin h 0 0

A hidroxilapatit (HAP) egy ásványféle, melyet csiszoló, tömegnövelő, emulzió stabilizáló anyagként használnak a kozmetikumokban. E szerint a tanulmány szerint fogrémekben és egyéb szájápolási termékekben használva használva a hidroxilapatit remineralizálja a fogzománcot és lezárja a dentin csatornákat.

Dimethiconból és PEG összetevőkből előállított copolimer. Átlátszatlanná tevő (opacifying) és a bőrön felületi hártyát képző anyag (film forming agent).

A CosIng hivatalos besorolása szerint emulgeálószer, azaz a vizes és olajos komponenesek keveredését teszi lehetővé. A molekula nagyrészt olajban oldódik és csak kis részt vízben, így önmagában főleg magas olajtartalmú, víz-az-olajban típsú emulziókban használják, vagy kombinálják másik, vízben jobban oldódó emulgeálószerekkel. Részletesebb infó az INCIDecoderen.

Szalicilsav vagy BHA (beta hydroxy acid). Pattanások és mitesszerek ellen az egyik leghatásosabb ma ismert, helyileg (vagyis a bőrön, és nem szájon át bevéve) használt összetevő. Egyrészt az AHA-savakhoz hasonlóan kémiai hámlasztó, azonban az AHA-kkal ellentétben nem vízben, hanem zsírban oldódik, így képes a pórusok belsejében is hámlasztani, ezzel mintegy „kitisztítva” azokat. Másrészt a szalicilsav hatásos gyulladáscsökkentő is, ami szintén fontos a pattanások kezelésében. A szalicilsavat általában 0,5-2%-os koncentrációban használják, hámlasztó hatását pedig 3 és 4 közötti pH-érték esetén fejti ki a legjobban.  A közhiedelemmel (és a glikolsavval) ellentétben a szalicilsav nem teszi érzékenyebbé a bőrt a napra. Részletesebb infó a kémiai hámlasztó savakról és az otthoni kémiai hámlasztásról a blogon.

Sűrűség szabályozó, könnyen kenhető, selymes érzetet maga után hagyó szilikon féle.

Glicerin és zsírsavak keveréke, a krémekben lágyító és sűrítő szerként használják.

A méhpempő antibakteriális és a bőr faggyútermelését kiegyensúlyozó hatóanyaga, ma már mesterségesen állítják elő Acnacidol néven. Gyakran 1,10-Decanediol-lal és Sebacic Acid-dal együtt alkalmazzák.

Lipid féle (phospholipid). Tojássárgájában, növényi és állati sejthártyában található, manapság napraforgóolajból vagy szójából állítják elő. A kozmetikai iparban bőrpuhító (emollient) és vízmegkötő anyagként használatos. Olajban és vízben is oldódik, ezért hasonlít a sejtmembránhoz. A Lecithin-t liposzómáknak is nevezik, mivel a dupla oldhatósága, a hatóanyagokat magukkal hordozva, segít mélyebbre és a megfelelő helyre szállítani őket.

Tocopherol a I v 2 2

Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Közönséges nevén só. A kozmetikai iparban a sót térfogatnövelő, maszkoló (a nem kívánt anyagok semlegesítése), sűrűség szabályozó segédanyagként használják, utóbbit főleg különféle felületaktív anyagok esetén, melyeknek zselés állagot ad (pl. tusfürdőknél). Ha az összetevő az INCI lista elején áll, akkor általában mint fizikai hámlasztó van jelen az adott termékben, jellemzően testradírok esetén, de fürdősókban is gyakran találkozhatunk vele.

Ph szabályozó és maszkoló (nem kívánt íz és illat semlegesítése) segédanyag.

Oldószerként és sűrűség szabályozó anyagként használt szerves vegyület.

Összecsomósodást megakadályozó (anticaking), átlátszatlanná tevő, sűrűség szabályozó segédanyag.

Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid(etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).

pH stabilizáló, maszkoló (nem kívánt illatokat és ízeket semlegesítő) és kelátképző (a víz révén a kozmetikumokban lévő fémionokat stabilizáló) segédanyag, mely segít abban is, hogy a formulák tovább szépek maradjanak,.

Vasoxid. Az egyik leggyakrabban kozmetikumokban használt színezőanyag, mely rozsdavörös színt ad a termékeknek.

Vasoxid fajta. A kozmetikumokban az egyik leggyakrabban használt, sárga színű színezőanyag.

Vasoxid féle. Az egyik leggyakrabban használt, fekete színű színezőanyag. Gyakran talákozhatunk vele smintermékekben, mivel szabályozza az alapozó sötétségét vagy épp feketeséget kölcsönöz a szempillaspirálnak.

Csillámpala. A kozmetikai termékekben csillogó hatást keltő, a termék tapadását elősegítő és csomósodását gátló ásványi összetevő, mely különféle szemcseméretben található meg a termékekben. A mineral makeupok gyakori összetevője.