Clinique

Ár:   6500 Ft   Kategória:   Szappanok
Kiszerelés:   150 g   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   Clinique szaküzlet, parfümériák   Bőrprobléma:   Pattanások (acne)

A krémet és az összetevőket feltöltötte: kat, Módosítva: 2016. január 20.

Kiszerelés:   150 g
Lelőhely:   Clinique szaküzlet, parfümériák
Kategória:   Szappanok
Bőrprobléma:   Pattanások (acne)

A gyengéd, gyógyhatású szappan felszámolja a pattanásokat az arcon és a testen, és megakadályozza az újabbak kialakulását. A pattanásokat kapszulába zárt szalicilsavval kezeli. Eltávolítja a szennyeződéseket és a felesleges olajat. Megnyitja az eltömődött pórusokat. Hűsíti, simává és kellemes érzetűvé teszi a bőrt.

Tiria

k001

2022. január 5.

Sajnos nekem nem jött be ez a termék, pedig többet is elhasználtam, mert nagyon bíztam benne.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2022. január 5.

JulcsiToth

2020. május 8.

Legfőképpen a hátamon, vállamon és mellkasomon lévő pattanasokra használom, mert ott működik és nagyon hatásos. Az arcomra sajnos kevésnek bizonyult , ezért csak 4 csillag, de a későbbiekben még ott is futok vele egy újabb kört. Egészen biztos, hogy újraveszem ha egyszer elfogy! Bár nagyon sokáig elég, mert jó nagy. Nem zavaró semleges illatú, nagyon menő, dizájnos szappantartóban. Utazáshoz, nyaralásra nagyon jó bepakolni, a hát, váll, mellkas pattikat szépen leviszi nekem egyből. Utána nem komedogén fényvédő (nem akneképző) krémmel hidratálva egy kis plusz napoztatással bőr szépen helyrejön vele. Nagyon csúnya pattanásos háttal is csodát tesz!

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2020. május 8.

Marcipancica

2020. május 6.

Nagyon hatékony, de sajnos az én bőrömet túlságosan szárította, a tonikkal és a krémmel együtt használtam, nagyon hámlott tőle a bőröm egy idő után. :( Kár, mert egyébként tényleg mattít és a pattanásokon is sokat segít, de érzékeny, illetve kombinált bőrre talán nem a legjobb megoldás. Egyébként a Clinique szaküzletekben nagyon kedvesek voltak velem mindig és tényleg jól értenek a legmegfelelőbb termék kiválasztásához, szerintem érdemes mintát kérni tőlük, és otthon kipróbálni a terméket, mielőtt az ember invesztál bele. Azért vonok le egy csillagot, mert sajnos az érzékeny bőrrel nem kompatibilis az én tapasztalatom alapján, viszont tényleg hatásos.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. május 6.

Pipi

Bőrtípus: Zsíros
2019. január 7.

Nem régóta használom, eddig jónak tűnik. Jól habzik, kicsit "mosószappan" illata van, de nem zavar. Nem szárít és jól tisztít, sima lesz tőle a bőröm. Tetszik a szappantartó, igényes. Napi kétszer használom, de úgy tűnik nagyon sokáig elég lesz.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2019. január 7.

mihrek

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2018. július 29.

Nagyon szeretem. Egyenlőre mintát kaptam belőle és azt használom el, hónapokig elég ez is, napi kétszeri arctisztítás mellett. De aztán meg fogom venni a teljes kiszerelést is, eddig nagyon bejött. Jól tisztít, az érzékeny bőrömnek is megfelelő :)

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2018. július 29.

zsizi

2018. május 8.

bocsánat, töröltem az előző kommentemet, mert én a zöld verzióját használtam, nem ezt!

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2018. május 8.

creamchito

2017. március 30.

A testemre, pontosabban a hátamra használom a szappant. Nagyon pattanásos tud lenni a hátam, sok mindent kipróbáltam már rá, de ez a termék hozta el a megváltást. Annyira jól bevált, hogy szó szerint megtizedelte a pattanásokat. Ilyen szép még soha nem volt a hátam az őszi/téli időszakban. Kb. 7-8 hónapig volt elég, ami meglehetősen hosszú időnek tekinthető, teljesen megéri az árát. Most fogom az újabb kiszerelést megvásárolni.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2017. március 30.

ylexe

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2016. április 20.

Nagyon szeretem! Rettentő lassan fogy, nagyon alaposan tisztít, nem allergizál. Szemre nem jó nekem, mert csípi, kissé szárítja a bőrömet, tehát alapos hidratálás kell utána. De akkor is 5-öst fogok adni neki, mert nagyon megszerettem.
UD: Még mindig nagyon szeretem, őrületesen lassan fogy :))) Most már 4-5 hónapja megvan, kb. a fele fogyott el úgy, hogy het 1-3 alkalommal mindig használtam. Ha alapos tisztításra vágyom, hozzá fordulok.
UD2: Azóta eltelt még fél év, és most kb. kisebb, mint a fele, úgyhogy tényleg gazdaságos. Heti 3-4-szer mosok vele arcot, főleg reggel. Szeretem, hiányozna, ha elfogyna.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2016. április 20.

luluka92

2015. április 14.

Valóban nagyon hatásos termék, leszedi az összes zsírt az arcomról. Nagyon lassan fogy. Napi használata azonban nekem nem vált be, mert annyira zsírtalanít, hogy a bőröm emiatt ennek kompenzálására még több zsírt termelt..... ezért hetente néhányszor használom csak. Ez mondjuk nem a termék hibája, de akkor sem tudok rá 5 csillagot adni.

Update: valóban, amióta kevesebbet használom, sokkal kevesebb az olaj az arcomon. Szóval szerintem kicsit túllőttek a célon, mert a zsírtalanító szappan annyira zsírtalanít, hogy már zsírosít :DD

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2015. április 14.

csilla128

Bőrprobléma: Pigmentfoltok
2015. január 2.

Régebben nagyon sok problémám volt a pattanásos bőrömmel, majd kipróbáltam ezt a csodaszappant, ami letisztította az arcomat. Több mint egy éve használom, és semmi pénzért nem mondanék le róla. Minden reggel és este használom. Ajánlom mindhárom Anti-Blemish Solution lépés megvásárlást, mert úgy a leghatékonyabb a pattanások elleni harc. Persze, önmagában is alkalmazható a szappan, de az én bőrömet így nagyon szárítja.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Pigmentfoltok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2015. január 2.

Gyulladáscsökkentők: Salicylic Acid
Hidratálók: Hydrolyzed Corn Starch, Glycerin, Zinc PCA, Ppg-26/Dimer Dilinoleate Copolymer
Kémiai hámlasztók: Salicylic Acid

Elszappanosított pálmaolaj. Pálmaolajból előállított összetevő, mely a szappangyártás egyik leggyakrabban használt alapanyaga. Az összetevő tisztítószer és emulgeáló anyag. A sodium palmate természetes anyagnak számít, melynek használata megengedett organikus kozmetikumokban.

Elszappanosítótt kokuszolaj, mely a szappangyártás során keletkezik. Gyakran találkozunk vele samponokban és szappanokban tisztítószerként, emulgeálószerként és felületaktív anyagként.

Palmitinsav. Bőrpuhító (emollient), emulgeálószer. Paula Begoun szerint habot képző tisztító anyag, mely szárító  hatással lehet a bőrre.

Szalicilsav vagy BHA (beta hydroxy acid). Pattanások és mitesszerek ellen az egyik leghatásosabb ma ismert, helyileg (vagyis a bőrön, és nem szájon át bevéve) használt összetevő. Egyrészt az AHA-savakhoz hasonlóan kémiai hámlasztó, azonban az AHA-kkal ellentétben nem vízben, hanem zsírban oldódik, így képes a pórusok belsejében is hámlasztani, ezzel mintegy „kitisztítva” azokat. Másrészt a szalicilsav hatásos gyulladáscsökkentő is, ami szintén fontos a pattanások kezelésében. A szalicilsavat általában 0,5-2%-os koncentrációban használják, hámlasztó hatását pedig 3 és 4 közötti pH-érték esetén fejti ki a legjobban.  A közhiedelemmel (és a glikolsavval) ellentétben a szalicilsav nem teszi érzékenyebbé a bőrt a napra. Részletesebb infó a kémiai hámlasztó savakról és az otthoni kémiai hámlasztásról a blogon.

Más néven GMS. Színtelen, szagtalan, édes ízű nedvszívó por, a sztearin sav glicerin észtere. Pálmaolajban, szójaolajban, különféle zöldségekben és az emberi szervezetben is megtalálható zsírsav. A kozmetikumokban bőrpuhító (emollient) és emulgeálószerként használt. Állítólag védi a bőrt a káros szabadgyökök ellen is. Részletesebb információ a truthinagingen.

Kukoricából előállított keményítő. Sűrűség szabályozó,  csomósodást megakadályozó (anticaking agent) segédanyag

Hidrolizált kukoricakeményítő. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondícionáló, megkötő (a krém jobban a bőrhöz „tapadjon”) és viszkozitásszabályozó hatású összetevő, valamint segít a bőrben tartalni a nedvességet.

Glycerin h 0 0

Koffein. A Futurederm információi szerint bőrön alkalmazva három fő hatása van: antioxidáns, vízhajtó (átmenetileg simább bőrt eredményez) és érszűkítő (vagyis szem alatti puffadás, sötét karikák ellen hatásos lehet, ha azt nem melaninfelhalmozódás okozza), Paula Begoun szerint viszont nincs olyan kutatás, mely szerint bármilyen hatása lenne a szem alatti karikákra, bár nyugtató és antioxidáns hatása miatt azért nem kifejezetten felesleges, ha van egy (szem)krémben. E szerint a kutatás szerint a koffein fotoprotektív hatással is bír.

A cink önmagában a pattanások ellen hatásos gyulladáscsökkentő, míg a PCA (pyrrolidone carboxylic acid) egy aminosav származék, ami egy a bőrben természetesen is megtalálható hidratáló elem (NMF - natural moisterizing factor). A cink PCA állítólag nem csak hogy e kettő összetevő előnyét ötvözi, hanem még csökkenti is a bőr faggyútermelését (amit a cink magában nem tesz meg).

Közönséges nevén só. A kozmetikai iparban a sót térfogatnövelő, maszkoló (a nem kívánt anyagok semlegesítése), sűrűség szabályozó segédanyagként használják.

Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid (etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (e nélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).

Emulzió stabilizáló összetevő, mely a fém ionokkal reakcióba lépve stabilizálja a kozmetikai formulát (chelating agent).

Szervesanyag, melyet tartósítószerként használnak a kozmetikumokban antibakteriális és gombaölő hatása miatt. Részletesebb info: http://truthinaging.com/ingredients/chloraphenesin/