Dose of Colors

Ár:   $16   Kategória:   Sminkek szájra
Kiszerelés:   Hiányzik. Feltöltöm   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   online   Bőrprobléma:   --

A krémet és az összetevőket feltöltötte: rock-candy, Módosítva: 2016. február 4.

Ár:   $16
Kiszerelés:   Hiányzik. Feltöltöm
Lelőhely:   online
Kategória:   Sminkek szájra

Gazdagon pigmentált, teljes lefedettséget biztosító krémes szatén finisű rúzs.

Ricinus Communis (Castor) Seed Oil eo I i 1 0Diisostearyl Malate ti I eo Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax 1 0Trioctyldodecyl Citrate eo Castor Isostearate Succinate Caprylic/Capric Triglyceride eo I i Octyldodecanol eo I i I al Ozokerite Wax Mica Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2 eo Polyethylene Microcrystalline Wax/ Cera Microcristallina Phenoxyethanol ta Vanillin Tribehenin eo Pentaerythrityl Tetraisostearate ti I eo I eu 2 0Tocopheryl Acetate a I v 0 0Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax / Cera Carnauba eo 1 0Ethylhexylglycerin Titanium Dioxide / CI 77891 sz CI 77491 sz CI 77492 sz CI 77499 sz D&C Red 6 sz 1 0Yellow 5 Lake / CI 19140 sz D&C Red 28 Aluminum Lake sz FD&C Red 27 Aluminum Lake sz FD&C Blue 1 Aluminum Lake sz D&C Red 7 Calcium Lake sz Ricinus Communis (Castor) Seed Oil eo I i 1 0Diisostearyl Malate ti I eo Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax 1 0Trioctyldodecyl Citrate eo Castor Isostearate Succinate Caprylic/Capric Triglyceride eo I i Octyldodecanol eo I i I al Ozokerite Wax Mica Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2 eo Polyethylene Microcrystalline Wax/ Cera Microcristallina Phenoxyethanol ta Vanillin Tribehenin eo Pentaerythrityl Tetraisostearate ti I eo I eu 2 0Tocopheryl Acetate a I v 0 0Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax / Cera Carnauba eo 1 0Ethylhexylglycerin Titanium Dioxide / CI 77891 sz CI 77491 sz CI 77492 sz CI 77499 sz D&C Red 6 sz 1 0Yellow 5 Lake / CI 19140 sz D&C Red 28 Aluminum Lake sz FD&C Red 27 Aluminum Lake sz FD&C Blue 1 Aluminum Lake sz D&C Red 7 Calcium Lake sz

alexa12
Krémkedvelő  |  Bőrtípus:  Kombinált  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

Ildie

2017. január 6.

Kettőt rendeltem és az egyik nagyon nem olyan lett, mint az én elképzeltem, és azt nem is hordtam soha. Ez az én hibám, tudtam én, hogy másik laptopon is meg kéne nézni a színeket, de lusta voltam.

Nem adtam neki 5 csillagot, mert nem csoda, azért elég sok rúzs pont ilyen, de ettől még tökéletes, csak nem csoda. És még mindig morcos vagyok a szín benézése miatt.

Ami viszont jó lett, az nagyon jó, szeretem.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2017. január 6.

Ami viszont jó lett, az nagyon jó, szeretem.

Antioxidánsok: Tocopheryl Acetate, Tocopheryl Acetate
Vitaminok: Tocopheryl Acetate, Tocopheryl Acetate

Alkoholok: Octyldodecanol, Octyldodecanol
Emolliensek: Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Diisostearyl Malate, Trioctyldodecyl Citrate, Caprylic/Capric Triglyceride, Octyldodecanol, Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2, Tribehenin, Pentaerythrityl Tetraisostearate, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax / Cera Carnauba, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Diisostearyl Malate, Trioctyldodecyl Citrate, Caprylic/Capric Triglyceride, Octyldodecanol, Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2, Tribehenin, Pentaerythrityl Tetraisostearate, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax / Cera Carnauba
Emulgeálószerek: Pentaerythrityl Tetraisostearate, Pentaerythrityl Tetraisostearate
Tisztítószerek: Diisostearyl Malate, Pentaerythrityl Tetraisostearate, Diisostearyl Malate, Pentaerythrityl Tetraisostearate
Illatanyagok: Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Octyldodecanol, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Octyldodecanol
Színezékek: Titanium Dioxide / CI 77891, CI 77491, CI 77492, CI 77499, D&C Red 6, Yellow 5 Lake / CI 19140, D&C Red 28 Aluminum Lake, FD&C Red 27 Aluminum Lake, FD&C Blue 1 Aluminum Lake, D&C Red 7 Calcium Lake, Titanium Dioxide / CI 77891, CI 77491, CI 77492, CI 77499, D&C Red 6, Yellow 5 Lake / CI 19140, D&C Red 28 Aluminum Lake, FD&C Red 27 Aluminum Lake, FD&C Blue 1 Aluminum Lake, D&C Red 7 Calcium Lake
Tartósítószerek: Phenoxyethanol, Phenoxyethanol

Ricinusolaj. A kozmetikumokban bőrpuhító (emollient) anyagként használják. Enyhén ragadós érzetet hagy maga után a bőrön.

A kandelilla viasz egy természetes viasz, melyet Mexikóban őshonos kétféle kutyatej leveléből állítanak elő. A kandelilla viasz sárgásbarna színű, kemény, átlátszó vagy áttetsző anyag. Leginkább szilárd jellegű kozmetikumokban használt (pl. rúzs) sűrítő és emollient anyagként. Ezen kívül a CosIng besorolása szerint még szövet összehúzó, felületi hártya képző, emulzió stabilizáló és bőrkondícionáló anyag is.

Ricinusmagolaj, izosztearinsav, borostyánkősav és észterek keveréke. Bőrkoncionáló és bőrpuhító (emollient) tulajdonsággal rendelkezik, gyakori összetevője haj- és ajakápoló termékeknek, mivel könnyebben kenhetővé teszik azokat.

Kókuszolaj származék. Bőrpuhító (emollient), bőrkondícionáló és sűrítő hatású. Nem zsíros, könnyen kenhető, gyorsan a bőrbe szívódó anyag.

Hosszú láncú zsíralkohol. Emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient), sűrítő anyagként használatos. Sima, csúszós érzetet hagy maga után a bőrön.

Csillámpala. A kozmetikai termékekben csillogó hatást keltő ásványi összetevő. A mineral makeupok gyakori összetevője.

Leggyakrabban ajakápoló termékekben használt bőrpuhító (emollient) anyag. Kiválóan tapad a bőrhöz és csillogó felületet hagy maga után. További infó: http://truthinaging.com/ingredients/bis-diglyceryl-polyacyladipate-2

Műanyag féle, melynek számos funkciója van a kozmetikumokban. Leggyakrabban fizikai bőrradírokban használt dörzsölő anyagként. Szintén gyakran használt felületi hártyaképző (film forming), sűrűség szabályozó és stabilizáló anyagként. Paula Begoun szerint rossz hírneve ellenére nem mérgező anyag a polyethylene és a kozmetikai iparban felhasznált mennyiségben a környezetre sem súlyosan káros.

Petrolatum alapú (vazelin) viasz. Emulzió stabilizáló, sűrűség szabályozó, átlátszatlanná tevő segédanyag, mely sima textúrát és félszilárd állagot biztosít a termékeknek. Gyakran használják a Paraffin alternatívájaként, mivel finomabb mikrokristályokból épül fel, ezáltal sokkal sűrűbb, viszkózusabb és ruganyosabb az állaga.

Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)

A növényekben kis mennyiségben előforduló aromás aldehid. Maszkoló illatanyagként használják a kozmetikai szerekben.

Glicerin és behensav keveréke. Bőrpuhító (emollient) és bőrjavító anyagként használt.

Bőrpuhító (emollient), emulgeáló és felületaktív anyag (surfactant).

Az E-vitamin egyik formája, mely a tiszta E-vitamin és az ecetsav észtere. A tocopheryl acetate hasonló tulajdonságokat mutat a tiszta E-vitaminhoz, azonban egy kicsit kevésbé jó a felszívódása a bőrbe és a fotoprotektív hatása is kevésbé bizonyított. Viszont hosszabb a szavatossági ideje a boltok polcain (shelf life), ami miatt ez a leggyakrabban használt formája az E-vitaminnak.

A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.

Források:  Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Brazil viasz, vagy pálmaviasz, melyet egy Brazíliában élő pálma leveléből állítanak elő. Nagyon sűrű emollient anyag, amely csillogó felületet hagy maga után, így a kozmetikai iparban leginkább csak szájfényekben, szőlőzsírokban és egyéb smink termékekben használják.

Bőrjavító anyag,  mely egyben a krémben lévő tartósítószerek hatását is növeli. Gyakran használt parabének helyett tartósítószerként phenoxyethanollal kombinálva.

Vasoxid. Piros színezőanyag.

Vasoxid fajta. Sárga színezőanyag.

Vasoxid féle. Fekete színezőanyag.

Más néven tartrazin. Szintetikus sárga színezék, melyet más színanyagokkal együtt is hasznának speciális színek eléréséhez. A tiszta tartrazinnak nincs ismert mellékhatása, kivéve azoknál az embereknél, akik szalicil-érzékenyek (aszpirin, bogyók, gyümölcsök); ezekben az esetekben intoleranciás tüneteket okozhat.

Bőrpuhító (emollient), emulgeáló és felületaktív anyag (surfactant).

A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.

Források:  Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Vasoxid. Piros színezőanyag.

Vasoxid fajta. Sárga színezőanyag.

Vasoxid féle. Fekete színezőanyag.