Dr. Hauschka

Ár:   Az ár hiányzik. Feltöltöm   Kategória:   Sminkek szemre
Kiszerelés:   Hiányzik. Feltöltöm   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   patikák, bioboltok, online   Bőrprobléma:   --
Vedd meg online a Wellbe-n 5250 Ft-ért megnézem

A krémet és az összetevőket feltöltötte: miraclum, Módosítva: 2012. május 3.

Ár:   Az ár hiányzik. Feltöltöm

VÁSÁROLD MEG

Ár: 5250 Ft , Eladó: Wellbe
2 féle színben

bibi24
Krémmániás  |  Bőrtípus:  Száraz  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

sqleila

2018. július 27.

Update:

Kipróbáltam mást is (Zao), csak tudnám, hogy miért! Messze ver mindent ez a tus, bajnok az ecsete, tartós, méreganyag-mentes, könnyű felvinni. Többet nem kísérletezem, maradok a beváltnál <3

Nagyon szeretem. Nem csak ahhoz képest jó, hogy bio. Szép fekete, nem ilyen szürkés kence, mint sok másik, és jó az ecsete is, el lehet vele szépen pingálgatni. Nálam alaptermék.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2018. július 27.

Update:

hajasbaba

2015. február 20.

A vékony ecsetnek köszönhetően nagyon finom vonalat lehet vele húzni, ezért kezdőknek is ajánlom. Gyorsan szárad és reggeltől estig bírja a strapát. Viszont tényleg nem fest egyenletesen. Lemosni nagyon könnyű, de én is azt tapasztaltam, hogy csomókban áll a szememben, amitől kikészülök.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2015. február 20.

Prnr

2014. december 2.

Szép a színe, erős sötét, nem halvány szürkés (jártam már így más "fekete" tussal). Vékony, precíz vonalat lehet vele húzni, elégedett vagyok vele. Egyedül az ára meredek, de cserébe sokáig kitart. (pedig nagyon gyakran használom) Nekem egyáltalán nem is kenődött el, egész nap fennmarad.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2014. december 2.

natasa

2014. november 29.

Régebben is használtam, most újra megvettem. Szép színe van, de ennyi. Viszonylag finom vonal rajzolható vele, de nem fest egyenletesen. Az összetevők is jók. Jobbra emlékeztem, ez nem egy nagy durranás, és ehhez képest drága is. Lemosáskor csomókba áll a szememben, borzalmas. Még az is lehet, hogy kidobom.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2014. november 29.

sztikke

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2014. szeptember 7.

Egyszerűen imádom! Tartósan fennmarad, könnyű a felvitele, és még az összetevői is szépek! Igaz nagyon izzadós melegben még nem próbáltam, de az biztos, hogy nekem a Volume Mascara szempillaspirál jobban maszatolódik, mint ez.

Update: még mindig imádom! Így a nyár végével bizton állíthatom, hogy melegben is jól szuperál :) Ja, és akkor sem bántotta a szememet, amikor egész éjszakára rajta hagytam.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2014. szeptember 7.

Lángos

2014. május 7.

Pici alapozás szerintem nem árt, főleg, ha zsírosabb a bőröd vagy izzadós meleg van, de ez a legjobb szemhéjtus, amivel valaha találkoztam. Kicsit sem irritálja a szemet, nem válnak le róla kis festék darabkák, nem maszálódik, nagyon tartós. Igen, ez a termékcsalád nem olcsó, viszont biztosan nem csalódsz benne. A szem és környéke extra érzékeny terület, érdemes többet áldozni rá, mint egy testápolóra.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2014. május 7.

kittyleo

2013. október 7.

Számomra teljesen jó, szépen lehet vele dolgozni. Nem tapasztaltam, hogy nap végére jobban lejönne mint más tusok (esetleg, ha véletlenül az ember megdörzsöli a szemét). Egyébként nekem bevált, és az összetevőit tekintve 5 csillag. Azt sajnálom csak, hogy eléggé drága...

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2013. október 7.

tollaslabda

Bőrtípus: Zsíros
2013. január 27.

abszolút megcáfolnám az utánam való véleményt, ugyanis ha reggel hatkor felteszem és este tizkor mosom le akkor is mozdulatlan marad, szemhéjalapozó nélkül is... a leges legtartósabb legjobb szemhéjtus amim valaha volt, pedig több márka többféle cuccait használom, a legjobbtól a legrosszabbig minden kipróbáltam, és ez az abszolút nyerő... a keféje, a tartóssága, színe, csomagolása, minden egyes kritérium csillagos ötöst érdemel. bár borsos ára van már rengetegszer újra vettem most is öt darab van itthon nálam! mindenkinek nagyon nagyon ajánlom!

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2013. január 27.

Varibogi

Bőrprobléma: Bőröregedés
Korcsoport: >54
2012. december 28.

Nekem szörnyen kényes a szemem, ezért kerestem valami kevésbé irritáló kontúrozót. Fekete színben használom, inkább alkalomra. Hosszabb ideig bírom vele, mint más márkával. Nem csomósodik és jól felvihető. Az ecsetével sem volt semmi gondom. Az elkenődés elkerülésére viszont ajánlom az alapozást a szemhéjon is.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Bőröregedés |  Korcsoport: >54 |  Dátum: 2012. december 28.

Antioxidánsok: Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract
Gyulladáscsökkentők: Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract
Hidratálók: Sorbitol, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract

A kozmetikumokban oldószerként (segíti a vízben nem oldódó összetevők keveredését pl. olajok és fényvédők esetén), sűrűség szabályozóként (viszkozitás csökkentő), fertőtlenítőszerként, habzás csökkentőként (a kozmetikum rázásra se kezdjen el habozni) és tartósítószerként használatos, valamint segíti a hatóanyagok jobb bejutását a bőrbe (DE! sajnos nem csak a hasznos hatóanyagoknak segít utat törni a bőr alsóbb rétegei felé, hanem az olyan bőrre káros összetevőknek is mint az illatanyagok). A denaturalt alkohol egy kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták például az ethanol hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)

Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.

Sorbitol h 1 1

Vízmegkötő és sűrítő anyag. Az élelmiszeriparban is használt cukorpótlóként (édes ízű).

Cetyl és stearyl zsíralkoholok keveréke. Zsíralkohol, melyet emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient) és sűrítőanyagként (konzisztencia növelő) használnak a kozmetikumokban. A zsíralkoholoknak ellentétben a „normális” alkoholokkal (pl. ethylalcohol) nincs szarító és irritáló hatása a bőrre.

Ricinusolaj. A kozmetikumokban bőrpuhító (emollient) anyagként használják. Enyhén ragadós érzetet hagy maga után a bőrön.

Bentonite 0 0

Egy agyag féle, melyet más agyag fajtákhoz hasonlóan zsír és olaj felszívó tulajdonsága miatt használnak a kozmetikumokban. Szárító hatással van a bőrre, így ez egy a zsíros bőr számára hasznos összetevő.

A kínai teacserje nem fermentált változatának a kivonata, közkeletűbb néven zöldtea-kivonat. Jelentős mennyiségű szakirodalom támasztja alá a zöld teának, illetve a benne lévő aktív komponenseknek (EGCG és a zöld tea polifenolok, GTPPs) a számos kedvező hatását a bőrre. Kiváló antioxidáns és gyulladáscsökkentő összetevő, rákellenes tulajdonsága is van. Különösen jól dokumentált a zöld tea napsugarak, illetve UVB károk elleni védő képessége. A kozmetikumokba kerülő zöld tea kivonat minősége nagyban eltérő lehet a benne lévő aktív komponensek (EGCG és polifenolok) mennyiségétől függően. (Forrás: Seminars in Cutaneous Medicine and Surgery, Vol 27, 2008, Natural approaches to management of photoaging)

Az orvosi szemvidító kivonata. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint antimikrobiális, összehúzó, bőrkondícionáló, nyugtató, tonizáló, frissítő, hatású összetevő. A Truthinaging szerint a glikozidokban, flavonoidokban és tanninokban gazdag összetevő az összehúzó tulajdonságának köszönhetően helyileg alkalmazva képes csökkenteni a szem alatti duzzanatokat és sötét karikákat, bár Paula Begoun szerint nincs olyan tanulmány, mely bizonyítaná ezt az állítást.

Hidrogénezett jojobaolaj. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint lágyító, bőrpuhító hatású összetevő. A hidrogénezett és nem hidrogénezett jojobaolaj között csupán annyi különbség van, hogy az egyik szobahőmérsékleten folyékony halmazállapotú (jojoba oil), a másik pedig a magas nyomás alatt történő hidrogénezés következtében szobahőmérsékleten szilárd halmazállapotú. Az összetevő a sminktermékek gyakori összetevője. Lásd jojobaolaj.

Szőlőcukor és („sima”) cukor erjesztésével előállított természetes eredetű, Ecocert által is jóváhagyott sűrítőanyag, mely segít abban, hogy a folyós termék sűrűbb, zselésebb állagúak legyenek.

Méhviasz. A kozmetikumokban sűrítő, bőrpuhító (emollient) anyagként használatos.

A méhviasz a mézet termelő méhek váladéka, melyből a méhek a kaptárban felépítik a hatszögletű sejtek sokaságát, a lépet. A méhviasz kiválasztásakor még átlátszó; mélysárga színét később a pollenek ill. a propolisz adja meg. Kozmetikai célokra gyakran kifehérített méhviaszt használnak (Cera alba), melyre már a természetes méhviasz kellemes illata sem jellemző. A méhviasz kinyerésére és szennyeződésektől való megtisztítására többféle módszert is alkalmaznak, pl. a forró vizes kiolvasztást. A méhviaszt a kozmetikai készítményekben elsősorban konzisztencianövelőként ill. gyenge emulgeáló tulajdonsága miatt alkalmazzák.

Konzisztencianövelő hatását elsősorban Lysolecitinnel készülő emulziókban használhatjuk ki, ahol úgy teszi sűrűbbé a krémeket, hogy csak egy könnyű, védő filmréteget képez a bőrön. Klasszikus emulgátorokkal együtt nem érdemes alkalmazni, mert az így készült krém viaszos bevonatot képez a bőrön. Szilárd ajakápolóknál, masszázstömböknél magas olvadáspontja (60-65-oC) lehetővé teszi, hogy a vele készülő termékek még nyáron se olvadjanak szét.

Fő összetevői: palmitilsav, palmitoleát, hidroxipalmitát, valamint alkoholok oleinsavval alkotott észterei (hosszú, 30-32 szénatomos molekulák) és egyéb palmitátok.

Rózsavirágból előállított viasz. A CosIng besorolás szerint maszkoló (nem kívánt ízt, illatot semlegesítő) segédanyag. A Dr. Hauschka honlapja szerint viszont a rózsaviasz egy könnyű, légáteresztő réteget képez a bőrön, mely így védi a bőrt a káros külső hatások ellen.

A rózsaolaj a rózsa szirmaiból vízgőz-desztillációval nyert illóolaj. 1 liter olaj előállításához 3-5tonna friss rózsaszirom szükséges. A CosIng hivatalos besorolása szerint maszkoló (egyéb összetevők illatát semlegesítő) és bőrkondícionáló összetevő. Paula Begoun szerint illatanyagként használt illóolaj, amit nem javasol a bőrre.

Citromfűből kivont illatosító anyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Illatanyag, mely a rózsaolajban, citromfűolajban és kis mennyiségben a muskátliban is megtalálható. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Levendulából kivont illatosító anyag, a levendulaolaj egyik fő összetevője. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Természetes emulgeálószer, emulzió stabilizáló anyag, melynek a természetes lecithinnél jóval nagyobb a stabilitása hővel és levegővel szemben. (Forrás)

Vasoxid féle. Fekete színezőanyag.

Szintetikus ásványi eredetű szervetlen kék pigment, amely alumínium és nátrium kettős szilikátjából és szulfátból áll. Árnyalata a kéktől (leggyakoribb - pl. ultramarin) az ibolya, rózsaszín vagy akár zöldig terjedhet. Különféle színes kozmetikumok, valamint testápoló termékek színének kölcsönzésére használják.