Ezt a terméket már nem gyártják!

Essence Ajakrúzs
Ár: | 749 Ft | Kategória: | Sminkek szájra | |||
Kiszerelés: | 4 g | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | drogériák, hipermarketek | Bőrprobléma: | -- |
A krémet feltöltötte: wishes, az összetevőket feltöltötte: allegra, Módosítva: 2015. október 21.
Kiszerelés: | 4 g | |
Lelőhely: | drogériák, hipermarketek | |
Kategória: | Sminkek szájra | |
Lágy textúrájának köszönhetően könnyen felvihető, és ajkaid szuper csillogóak lesznek!
Ricinus Communis (Castor) Seed Oil
Red 28 Lake / CI 45410
CI 77492
Titanium Dioxide / CI 77891
sz
Az 'All about cupcake' van meg. Kezdeti bátortalan kísérletnek jó volt - rúzsnak nem nevezném.
Állásinterjúkra tökéletes, 'van is meg nincs is' érzete miatt, mivel vérvörösben mégsem jelenhetek meg, ez viszont ápolt, szolíd és decens hatást kelt.

Régebben használtam. A Dazzling beige árnyalatban. Natúr szín, igazából enyhe csillogás vehető észre az ajkakon. Emiatt alig használtam. Az illata kellemes, az állaga krémes, így nem tartós.

kissé áttetsző, nem túl pigmentált cucc, csúszkál és hamar eltűnik. inkább csak színezett ajakbalzsam kategória. néha épp erre a természetességre vágyom, ezért szeretem használni.

2 színben volt meg. Rúzsnak nem nagyon nevezném őket, inkább mondanám valami szájfényfélének. Nem voltak tartósak, a színük se volt intenzív. Kissé ragacsos, krémes állaguk volt.

Nem vagyok vele teljesen elégedett. A színe elég intenzív, tetszik, de a tartóssága borzasztó; az első evés-ivásnál lekopik teljesen, és kicsit szárít is.

Almost Famous fantázianevű árnyalatban vettem még valamikor, de nem igazán akar elfogyni azóta sem. Eddig nem vittem túlzásba a rúzs viselést, viszont ez a darab tényleg nem az álom rúzs kategóriát képviseli. Hipergyorsan lejön, bár valóban krémes az állaga, ha mégis a szájon marad, kiszárítja azt.

Mióta megvettem ez a kedvenc rúzsom. Nagyon szép szine van. Krémes viszont nem túl tartós ,de ár érték arányban nagyon jó.

Egy visszafogott, szép őszi színért mentem a bizonyos "lovasember" üzletbe, a Lovely tekerős matt rúzsának a nude-os változata volt a cél, sajnos nem volt épp készleten. A leértékelt polcokon nézelődtem, a Sweet metal árnyalaton egy címkén 99.- állt, hát azonnal jött haza. Ugyan nem matt, de nem is csillog annyira, mint a reklámjában ígéri, szóval nekem pont jó. Szép barna, őszi szín, pont, amilyen hiányzott most ebben az esős időben. Ennyiért ajándék volt, bár nyilván nem a legjobb minőségű rúzs, amit valaha viseltem.

All about cupcake árnyalatban vettem meg. Nagyon szeretem, hétköznapra nagyon jó választás. Nem egy erősen pigmentált rúzs, éppen ezért nem is kopik csúnyán. Persze pár óránként újra kell kenni.

Nekem az Almost Famous van meg, akciósan vettem. Azt előrebocsátanám, hogy nem rúzsozok, némi alapozón, korrektoron és púderen kívül nem is sminkelek. Szóval lehet, hogy én vagyok a "12-13 éves kislány, aki most ismerkedik a sminkeléssel", de ennél jobban nem is akarok megismerkedni vele és ezzel semmi baj nincs, sőt, így van jól. Ezen a szinten pedig ez a kis rúzs pont belefér. A színe nagyon tetszik, a tartóssága viszont alig valami - iszom valamit, kifújom az orrom és már le is jött. És ez nekem elég is nagyjából - ha akarom, újrakenem, ha nem, nem. De ez én vagyok, aki komolyan vehető rúzst keres, mert rendszeresen sminkel, az keressen mást.
Update: adok egy plusz csillagot. Szeretem.

Update: adok egy plusz csillagot. Szeretem.

Antioxidánsok: BHTHidratálók: Ricinus Communis (Castor) Seed Oil
Kémiai hámlasztók: Citric Acid
Emolliensek: Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Isopropyl Lanolate, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax / Cera Carnauba, Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2, Caprylic/Capric/Myristic/Stearic Triglyceride, Caprylic/Capric Triglyceride PEG-4 Esters, Synthetic Wax, Theobroma Cacao (Cacao) Seed Butter
Emulgeálószerek: Isopropyl Lanolate, Caprylic/Capric Triglyceride PEG-4 Esters
Tisztítószerek: Caprylic/Capric Triglyceride PEG-4 Esters
Illatanyagok: Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Parfum/Fragrance
Színezékek: Red 7 Lake / CI 15850, FD&C Red 40 Aluminum Lake, Red 28 Lake / CI 45410, CI 77492, Titanium Dioxide / CI 77891
Tartósítószerek: BHT, Phenoxyethanol
A ricinus babjából nyert olaj, amely a bőr számára hasznos zsírsavakban gazdag. A kozmetikumokban általában bőrpuhító (emolliens) anyagként használják, illetve egyedülálló tulajdonsága, hogy filmréteget képez a bőrön, amely miatt vízmegkötő tulajdonságokkal is rendelkezik. Enyhén ragadós érzetet hagyhat maga után a bőrön. A hajra is jó hatással van - e szerint a kutatás szerint jól hidratálja a hajat, táplálja a szőrtüszőt, az olajban található ricin és ricinolsav védi a fejbőrt és a hajszálakat a gombás és mikrobiális fertőzésektől, illetve androgén alopécia esetén a ricinolsav tartalma révén gátolja a prosztaglandin D2-szintázt (PGD2) és bizonyos fokú hatással van a hajnövekedésre (forrás).
Petrolatum alapú (vazelin) viasz. Emulzió stabilizáló, sűrűség szabályozó, átlátszatlanná tevő segédanyag, mely sima textúrát és félszilárd állagot biztosít a termékeknek. Gyakran használják a Paraffin alternatívájaként, mivel finomabb mikrokristályokból épül fel, ezáltal sokkal sűrűbb, viszkózusabb és ruganyosabb az állaga.
Brazil viasz, vagy pálmaviasz, melyet egy Brazíliában élő pálma leveléből állítanak elő. Nagyon sűrű emollient anyag, amely csillogó felületet hagy maga után, így a kozmetikai iparban leginkább szájfényekben, szőlőzsírokban és egyéb smink termékekben használják a magas olvadáspontja (85°C) miatt.
Leggyakrabban ajakápoló termékekben használt bőrpuhító (emollient) anyag. Kiválóan tapad a bőrhöz és csillogó felületet hagy maga után. További infó: http://truthinaging.com/ingredients/bis-diglyceryl-polyacyladipate-2
A zsírhoz hasonló állagú, tisztán növényi eredetű bőrpuhító (emollient) anyag, mely funkcióban a paraffinokhoz hasonló, azonban azokkal ellentétben nem ragadós és nem zsíros érzetet hagy maga után a bőrön. A CosIng besorolás szerint emollient és bőrvédő összetevő. Részletes infó az összetevőről itt.
A shea vaj kivonata. Lásd shea vaj.
Mesterséges viasz, mely különböző szénhidrogének komplex keveréke. Emulzió stabilizáló, sűrűség szabályozó, megkötő (a krém jobban a bőrhöz „tapadjon”) és bőrpuhító (emollient) funkciói vannak a krémekben.
Csillámpala. A kozmetikai termékekben csillogó hatást keltő, a termék tapadását elősegítő és csomósodását gátló ásványi összetevő, mely különféle szemcseméretben található meg a termékekben. A mineral makeupok gyakori összetevője.
Kakaóvaj. Emészthető természetes zsíradék, melyet a kakaóbabból nyernek. Enyhén csokoládé szerű íze és aromája van. A kakaóvaj emollient anyag, mely polifenol antioxidánsoknak is gazdag forrása. Kémcsőben végzett (in vitro) kutatások szerint segít a bőr rugalmasságának és az egészséges kollagén termelésnek a fenntartásában. A közkeletű hiedelemmel szemben azonban nem használ a striák ellen.
Műanyag féle, melynek számos funkciója van a kozmetikumokban. Leggyakrabban fizikai bőrradírokban használt dörzsölő anyagként. Szintén gyakran használt felületi hártyaképző (film forming), sűrűség szabályozó és stabilizáló anyagként.
Oldószerként és sűrűség szabályozó anyagként használt szerves vegyület.
Szintetikusan előállított édesítőszer, melyet a CosIng hivatalos funkció besorolása szerint ízeket semlegesítő hatása miatt használnak a kozmetikumokban.
Butylated hydroxytoluene (butil-hidroxi-toluol). Erős mesterséges antioxidáns, mely a kozmetikumokban leginkább tartósítószerként használt. A BHT-t nem csak kozmetikumokban, hanem élelmiszerekben is használják tartósítószerként, mert meggátolja az élelmiszerek színének, szagának és állagának megváltozását. A BHT kettős természete miatt (egyes rákfajták kialakulását gátolja, míg más rákfajták kialakulását elősegíti) számos országban betiltották (Japán (1958), Románia, Svédország, Ausztrália), viszont Paula Begoun szerint a kozmetikai termékekben csak 0,01-0,1% közötti koncentrációban használják, ami nem akkora mennysiég, mely képes a bőrön keresztül felszívódva a véráramba jutni vagy növelni a rák kockázatát.
Összecsomósodást megakadályozó (anticaking), átlátszatlanná tevő, sűrűség szabályozó segédanyag.
Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)
Vízben oldódó sötétvörös színű, a kozmetikai és testápolási termékekben korlátozás nélkül használható színezőanyag.
Vasoxid fajta. A kozmetikumokban az egyik leggyakrabban használt, sárga színű színezőanyag.