Fenjal Classic Fürdőolaj
Ár: | 2450 Ft | Kategória: | Fürdőtermékek | |||
Kiszerelés: | Hiányzik. Feltöltöm | Bőrtípus: | Száraz | |||
Lelőhely: | Müller | Bőrprobléma: | -- |
A krémet feltöltötte: kencéske, az összetevőket feltöltötte: rekcsi, Módosítva: 2013. május 9.
Kiszerelés: | Hiányzik. Feltöltöm | |
Citronellol
Limonene
Alpha-Isomethyl Ionone
i
alexa12Könnyen felszívódó krém, kellemes, visszafogott illattal. Azonnal hidratál és nem hagy ragacsos érzetet.
Illata nagyon finom! Szeretem a tusfürdője után belemasszírozni a bőrömbe aztán letusolom. Nagyon jó! :)

Az illata édeskés fenyős, a bőrön hosszan megmarad. Ha este fürdőzünk, másnap reggel még egyértelműen érzem. A hatása nagyon kellemes, a fürdés végeztével egy enyhe olajos réteg marad a bőrön, pont annyi ami egy testápolózásnak megfelel. Nem ragad, teljesen beszívódik, fantasztikus. Az illata meg ízlés kérdése. Ha mondjuk rózsás lenne, sűrűbben használnám. Tehát összegezve, a hatása szuper, az illata lehetne jobb, de ez nem von le az értékéből.

Csúcsszuper!!!
Az illata is, meg ahogy selymessé teszi a bőröm.

Csúcsszuper!!!
Az illata is, meg ahogy selymessé teszi a bőröm.

Imádom!!!

Imádom!!!

Nagyon jó fürdőolaj,kellemes fennyő illat árasztja el a fürdőszobám! :) Imádom! :)

Egy nyereményjátékon nyertem egyszer egy csomó Fenjal terméket és ez közte volt. Nagyon kellemes, finom nőies olaj!

Én mindig Bécsben vettem Fenjal termékeket. Ott lehetett kapni olyat, amiben 4 kis kiszerelés volt különböző illatokkal... Nagyon szerettem őket, igazi élménnyé tették a fürdést..

isteni illata van, 82% olajat tartalmaz, igazi fürdőelixír, télen egynek nagyon megéri aki szeret munka után kádban lazítani. müllerben 1800 Ft.

A véleményem megegyezik Kencéskével, még az Avonos párhuzam is megvan, amit már nem látok. Én is Müllerben veszem, de mintha a DM-ben is jelenne meg mostanában egy-egy Fenjal termék.

Imádom!Nagyon jó télen átfagyva egy ilyen olajos vízben megfürdeni.A Fenjálnak ezt a fajtáját csak a Müllerben láttam ott szoktam venni.Illata olyan fenyős,leginkább az avon régi SSS zöld kupakos fürdőolajához tudnám hasonlítani ami már megszűnt.Megéri az árát,mert a fürdés után nem kell testápolózni,vékony réteget képez a bőrön.Hátránya,utána ki kell mosni a kádat.Nálam ez a termék csillagos ötös,nagyon eltalálták.

Antioxidánsok: TocopherolVitaminok: Tocopherol
Alkoholok: Cinnamyl Alcohol
Emolliensek: Glycine Soja (Soybean) Oil
Emulgeálószerek: C12-13 Pareth-3
Tisztítószerek: C12-13 Pareth-3
Illatanyagok: Parfum/Fragrance, Amyl Cinnamal, Benzyl Alcohol, Cinnamyl Alcohol, Citral, Hydroxycitronellal, Coumarin, Anise Alcohol, Butylphenyl Methylpropional, Linalool, Citronellol, Limonene, Alpha-Isomethyl Ionone
Színezékek: Green 6 / CI 61565
Tartósítószerek: Benzyl Alcohol
Szójababolaj, melyet bőrpuhító (emollient), bőrkondícionáló anyagként használnak a kozmetikumokban.
Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
Jázmin illatú szintetikus illatanyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
A benzil-alkohol egy szerves vegyület, a legegyszerűbb aromás alkohol, mely bizonyos gyümölcsökben és teákban természetesen is megtalálható. Színtelen, kellemes, virágos illatú folyadék. Remek antibakteriális és gombaölő tulajdonságának köszönhetően a kozmetikumokban elsősorban tartósítószerként használt összetevő. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Fahéjalkohol. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint illat- és ízanyag, melytől kellemes, jázminhoz hasonló illata és aromája lesz az adott kozmetikumnak. A leggyakrabban parfümökben találkozhatunk vele. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
A citromfűolaj fő alkotórésze. Megtalálható még a verbéna, a citrom és a narancs illóolajában is. A kozmetikumokban illatanyagként használják. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Színtelen, illékony olaj, mely többek között a lime, citrom és narancs illóolajában található meg. Erős, édes illata van. Illatanyagként használt a kozmetikumokban. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Számos növényben megtalálható szerves vegyület, melyet a kozmetikumokban illatanyagként használnak. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Ánizs illatú anyag. Legyakrabban parfümökben találkozhatunk az összetevővel. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Mesterséges illatanyag, ami az aromás aldehidek csoportjába tartozik, illatát pedig a ciklámen és a gyöngyvirág illatához szokták hasonlítani. Más néven Lilial néven ismerhetjük az összetevők listájáról. Potenciális bőrirritáló, allergiát, bőrgyulladást okozhat. Az összetevő parfümök gyakori alkotóeleme, de megtalálhatjuk számos hajápolóban, testápolóban és arcápolóban is.
2021. október 29.-én hozta meg a döntést az EU Bizottsága arról, hogy több más összetevő mellett, a Butylphenyl Methylpropional illatanyag használatát betiltja az EU-ban forgalmazott kozmetikumokban a reprodukciót károsító, illetve a magzat egészségét károsító hatása miatt.
Levendulából kivont illatosító anyag, a levendulaolaj egyik fő összetevője. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Citromfűből kivont illatosító anyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Illatanyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.