GlamGlow Super-Mud Clearing Treatment
Ár: | 11 600 Ft és 16 600 Ft | Kategória: | Lemosók, Tonikok | |||
Kiszerelés: | 30 g és 50 g | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | Douglas | Bőrprobléma: | -- |
A krémet feltöltötte: wishes, az összetevőket feltöltötte: Virág-os, Módosítva: 2022. december 9.
Ár: | 11 600 Ft és 16 600 Ft | |
Kiszerelés: | 30 g és 50 g | |
Lelőhely: | Douglas | |
Kategória: | Lemosók, Tonikok | |
A Glamglow második csodamaszkja. A backstage-ben olyan világhírességek használják, mint Natalie Portman, Jennifer Aniston vagy Tommy Lee. A csodaszer 10 perc alatt állítja vissza a bőr természetes PH-értékét, és tisztítja a pórusokat!
A bőrgyógyászati tesztekkel kísért klinikai fejlesztés során bebizonyosodott, hogy nők és férfiak bőrproblémáját egyaránt megoldja a maszk. Hatékony segítség a mitesszerek ellen, a fáradt, pigmentfoltos, sápadt, kitágult pórusú bőr számára. Az innovatív formula egyaránt távolítja el a bőrön lévő szennyeződéseket, miközben a természetes alapanyagok megszüntetik a bőrirritáció okozta bőrpírt.
Water / Aqua
Sodium Benzoate
CI 77499
sz
VÁSÁROLD MEG
Annak ellenére, hogy elég drága termék, szívesen újra vásárolom. Nagyon szépen kitisztítja a pórusaimat segít minimalizálni a miteszereket. Sokféle arctisztítót próbáltam már de eddig ez vált be a legjobban. A bőröm nem pirosodik ki utána, nem érzek kellemetlen viszkető érzést sem. Miután lemostam, a szokásos hidratáló rutinommal folytatom vagy egy fátyolmaszkot használok.

Nagyon szeretem ezt a maszkot. Szépen tisztít, nem okoz gondot, tényleg hozza, amit ígér és kiadós. Felkenés után még 10 percig kicsit csíp, eléggé hűvös érzésű a bőrön, lemosás után pedig szép tiszta, puha az arcom. Nekem nem szárít és nem húzódik utána a bőröm, simán jól vagyok hidratáló nélkül is, de tény, hogy nekem rinocérosz bőröm van ilyen szempontból, szóval érzékeny bőrön biztos másképp működik. Alapvetően egy nagyon folyékony, agyagos állag, ez egy idő után változik, egyre sűrűbb, szárazabb lesz, de nekem még bő egy év után is jól lehetett kenni, minden gond nélkül el tudtam használni és hatásában is ugyanolyan volt. Az ára miatt keresgéltem más maszkokat (Emma Hardie, Alpha.-H, drogériás maszkok,stb), de egyik sem hozta azt az eredményt, mint ez, így beruháztam belőle egy újabb teljes méretre, igaz, megvártam míg leltem rá akciót. Az előzőt 2020 elején vettem és bő egy évig volt elég, úgy, hogy volt 4 hónap, amikor egyáltalán nem használtam, de volt olyan időszak is, amikor heti 2x (24 hó a szavatossága). Így számolva már az ára is barátibb,nekem nem éri meg kísérletezgetni tovább olcsóbbat keresve, mert bevált és szerencsére sokszor lelni rá akciót.

Mini verzióval kezdtem, azóta már beszereztem a nagyobb kiszerelését is. Számomra egyáltalán nem zavaró az illata, én még kellemesnek is tartom. Jellemzően csak a T-zónában használom / amikor kicsit "megszalad" a tubusból, akkor elkenem az orcákon is, de ez nem túl jellemző/ így nem fogy olyan gyorsan ez a drágaság :D. Kb 1 zuhanyzásnyi idő elég is, hogy megszáradjon / T-zóna nekem csak /
Utána én is pirosodom, de engem nem csíp / ez meg is lepett, mert nagyon érzékeny a bőröm és az itt olvasottak alapján szinte vártam :) /, viszont bőven igényli a hidratálást maga után.
Hatékonynak érzem, valóban pozitív a hatása, de az ára.....hm

Hatékonynak érzem, valóban pozitív a hatása, de az ára.....hm

Ez a maszk nagyon jó! Ha tényleg olyan bőrre van használva,amire kell (mondjuk ez minden létező arcápoló cuccról elmondható!!).
Ez nem egy ilyen "bárki nyugodtan kenegesse el" típusú,elég agresszívnek mondanám,emiatt érzékeny bőrre semmiképp ne használjátok!! Na ezen felül,akinek olyan a bőre mint az enyém,hogy kb bármit kibír,legkevésbé sem érzékeny ,ellenben zsíros -pattanásos-mitteszeres,na nekik egy áldás. Lemattít,kitisztít,teszi,amit kell- sokkal jobban,mint más maszkok. Nálam eddig ez a legjobb,amit próbáltam. (Persze a jó rutint,rendszeres hámlasztást nem helyettesíti,de jól kiegészíti)

Többször használtam, nekem nagyon tetszik. Van egy elég erős gyógynövény illata van, de felkenés után egyből érezni, hogy dolgozik és gyorsan megköt 🙂 Az ára elég húzós, lehet ilyen áron hasonló hatékonyságú terméket is kapni, úgyhogy valószínűleg nem veszem újra.

Nekem nagyon bejött, a pórusaimat rendesen kitisztítja, sokkal szebb a bőröm, mióta rendszeresen használom. A bizsergő érzést megszoktam könnyen, a "gyógynövényes" illatát is. Hidratáló fátyolmaszkot használok utána, mert igencsak száraznak érzem a bőröm, de rengeteget segített a bőrképemen. Esetenként egy-egy aknéval is csodát művel "spot treatment"-ként, éjszakára rajta hagyom, és pillanatok alatt eltűnik. Az ára kicsit borsos, de számomra minden pénzt megér.

Szerencsére csak a kis változatot vásároltam meg. Nagyon izgatottan kentem fel, de szinte 1 perc után elkezdett égni az arcom, így hamar le is kellett mosnom. Sajnos nagyon piros lett tőle a bőröm, így még fogok tőle válni, pedig nagyon bizakodtam benne...

Glamglow több maszkját is kipróbáltam, egyedül a Super- Mud illetve a Youthmud szerettem meg.
Felbontás után kissé vizes- agyagos állagú, illata furcsa, talán a gyógyszertárba érezni ilyet.. bár engem nem zavar.
Felkenés után kicsit ég, csípi a bőrömet, de ahogy szárad ez az érzés elillan.
Szépen összehúzza a pórusaimat, tiszta lesz a bőröm, viszont:
- lemosás után sokáig piros az arcom
- húzódik a bőröm, hidratáló krém nélkül sírva fakadnék
- pár hónap után, tényleg beszárad ( igaz én így is “felvakolom” magamra)
Ezek ellenére már 2 éve hűséges vagyok a márkához, sokféle maszkot kipróbáltam, alapjában véve, amit ígér betartja.
Tág pólusra, pattanások ellen nagyon hatásos.

Felkenés után kicsit ég, csípi a bőrömet, de ahogy szárad ez az érzés elillan.
Szépen összehúzza a pórusaimat, tiszta lesz a bőröm, viszont:
- lemosás után sokáig piros az arcom
- húzódik a bőröm, hidratáló krém nélkül sírva fakadnék
- pár hónap után, tényleg beszárad ( igaz én így is “felvakolom” magamra)
Tág pólusra, pattanások ellen nagyon hatásos.

A negatívuma az ára, és a szaga, ami számomra nagyon erős és zavaró :(
De amúgy szépen teszi, amit ígér, az arcom egy csoda tőle. Viszont valami kis spatulát ehhez is adhattak volna, nagyobb körömmel képtelenség szépen kiszedni.

A negatívuma az ára, és a szaga, ami számomra nagyon erős és zavaró :(

Imádom elöszőr egy pici 30 ml kiszerelésbe kaptam. később annyira bevált hogy ugy gondoltam megéri befektetni a legnagyobb kiszerelésbe mert az jobban megéri mint a középső.
Nagyon nagyon jól tiszitja a pórusokat.
Soha nem volt ilyen hatásos maszkom mint ez látszóan tisztább a bőröm amióta használom.
kevesebb a miteszerem is.
Később is újból fogom venni ha ez egyáltalán el fog fogyni..

Nagyon nagyon jól tiszitja a pórusokat.
kevesebb a miteszerem is.
Később is újból fogom venni ha ez egyáltalán el fog fogyni..

Gyulladáscsökkentők: Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract, Symphytum Officinale (Comfrey) Leaf Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) ExtractHidratálók: Caprylyl Glycol, Butylene Glycol
Kémiai hámlasztók: Mandelic Acid
Emolliensek: Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Caprylyl Glycol
Emulgeálószerek: Xanthan Gum
Szilikonok: PEG-12 Dimethicone
Tisztítószerek: Xanthan Gum
Illatanyagok: Mentha Piperita (Peppermint) Oil, Parfum/Fragrance, Limonene, Benzyl Benzoate, Linalool
Színezékek: CI 77499
Tartósítószerek: Phenoxyethanol, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate
A kaolin egy agyag szerű ásvány, melyet évszázadok óta használnak a kozmetikumokban elsősorban olajfelszívó, mélytísztító tulajdonsága miatt. Leggyakrabban mélytisztító és zsíros, pattanásos bőrre szánt arcmaszkokban találkozhatunk vele. A kaolin oldhatatlan fehér por, melynek kiváló felszívó tulajdonsága van és így képes a bőrt megtisztítani a felesleges olajtól és kosztól.
Átlátszatlanná tevő, összecsomósodást megakadályozó és főleg sűrítő segédanyagként használt a kozmetikumokban. Nagy molekulamérete miatt nem szívódik be a bőrbe.
Keserű mandulából származó gyengédnek számító alfa-hidroxi sav (AHA) féle, ami a többi AHA savhoz hasonlóan gyengéden hámalsztja a bőr felszínét, így hatásosan kezeli a pattanások visszamaradó nyomait, és segít elhalványítani a bőrön ottmaradó sötét foltokat. Az AHA-k közötti különleges tulajdonsága, hogy antibakteriális hatása is van, és 5% és 10%-os mennyiségben is hatásos lehet a pattanások kezelésében (forás). Jó tudni még azt is, hogy a mandulasav fényérzékeny, így csak nem átlátszó csomagolásban lévő kozmetikumban van hatása.
Az édesgyökér gyökerének a kivonata. A CosIng besorolása szerint az édesgyökér-kivonat bőrvilágosító (pigmentfoltok elleni), gyulladáscsökkentő, nyugtató, bőrsimító és puhító összetevő.
Uborkakivonat. Paula Begoun szerint a közhiedelemmel ellentétben az uborkakivonatnak nincs nyugtató, gyulladáscsökkentő hatása, Leslie Baumann The Skin Type Solution című könyvében azonban a gyulladáscsökkentő, érzékeny bőrre javasolt összetevők között említi. A nyugtató hatás mellett az uborkában található lutein nevű anyag talán csökkenti a bőr melanintermelését (melanogenesis), így a pigmentfoltok elleni harcban is hatásos lehet. Továbbá in vitro (azaz kémcsőben végzett) kutatások szerint az ubokában található összetevők segíthetnek a bőrt megvédeni a karcinogén (rákot okozó) összetevők ellen.
Borostyán kivonat. A CosIng hivatalos besorolása szerint baktérium ellenes, szövetösszehúzó, tonizáló, bőrkondícionáló és bőrnyugtató összetevő. A Dermaxime szerint a borostyán élénkíti a vérkeringést, tonizálja és feszesíti a bőrt, valamint segíti a méreganyagok távozását. Ezen tulajdonságai miatt sokszor találkozhatunk az összetevővel cellulitisz elleni krémekben. Paula Begoun összességében mint kerülendő összetevőt jellemzi a borostyánkivonatot, mivel irritációt okozhat, különösen, ha a használója allergiás, asztmás vagy atópiás dermatitisben szenved.
A fekete nadálytő levelének kivonata. Kozmetikumokban főként erős gyulladáscsökkentő hatása miatt alkalmazzák. Mivel izületi gyuladások fitoterápiás gyógyszere, sportkrémekben is használják. Paula Begoun szerint viszont bár valóban gyulladáscsökkentő tulajdonsága van, csak rövid ideig ajánlott használni és csak akkor, ha tudjuk, hogy egy használatnál kevesebb, mint 100 mg alkaloid kerül a bőrre. Paula összességében kerülendő összetevőnek kategorizálja.
Az ún. német kamilla vagy matricaria kivonata. A CosIng besorolása szerint bőrjavító (skin conditioning), a Wikipedia-szócikk pedig gyulladáscsökkentő hatásról is ír.
Szintetikus polimer. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint haj- és bőrkondicionáló hatású összetevő. Selymes érzést ad a bőrnek, és elősegíti a krémek kenhetőségét. A truthinaging információi szerint alacsony molekulatömege miatt könnyen beszívódhat a bőrbe, viszont a Toxicology Journal tanulmánya szerint ettől még biztonságosnak mondható, elsősorban a sérült, irritált bőrön jelenthet problémát a használata. Az EWG szerint az összetevő egészségügyi veszélye abban rejlik, hogy szennyezve lehet Ethylene Oxide vagy 1,4-Dioxane által.
Vízmegkötő, bőrjavító (skin conditioning agent) anyag. Kivonható növényekből, de előállítható mesterségesen is. Gyakran használják együtt tartósító összetevőkkel (mint pl. phenoxyethanol), mivel növeli azok antimikrobiális (mikroorganizmusok ( gombák, baktériumok) növekedését gátló) hatását.
Nátrium hidroxid (marólúg, lúgkő). Vízben oldva erősen lúgos oldatot képez. A kozmetikai iparban kis mennyiségben arra használják, hogy szabályozzák vele a krémek ph értékét (bizonyos hatóanyagok csak bizonyos ph tartományban aktívak, ilyenek pl. az AHA és BHA). Nagyobb mennyiségben bőr irritáló.
A krém beszívódását segítő anyag, vízmegkötő tulajdonsága is van. Hidratáló készítmények gyakori összetevője. Nem csak a kozmetikai iparban, hanem az élelmiszeriparban is használt az étel nedvességtartalmának megőrzésére.
Borsmenta olaj. A CosIng besorolása szerint a borsmenta olaj frissítő, tonizáló, maszkoló (kellemetlen íz és illat semlegesítése) összetevő és illatanyag. Paula Begoun szerint bár a borsmentának antibakteriális hatása van, a bőrt irritálhatja és érzékennyé teheti.
Ritka, puha, zsíros, fehér színű ásványi agyag fajta. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint a porok szóró- és nedvszívó képességét növelő, sűrűséget szabályozó, tömegnövelő hatású összetevő.
Keményítőből előállított összetevő, melyet a kozmetikumokon kívül ételadalékként is használnak. A CosIng szerint a maltodexrin emulzió stabilizáló, a krémet homogénné tevő, felületi hártyaképző, bőr- és hajkondícionáló anyag.
Bőrjavító anyag, mely egyben a krémben lévő tartósítószerek hatását is növeli. Gyakran használt parabének helyett tartósítószerként phenoxyethanollal kombinálva.
Szőlőcukor és („sima”) cukor erjesztésével előállított természetes eredetű, Ecocert által is jóváhagyott sűrítőanyag, mely segít abban, hogy a folyós termék sűrűbb, zselésebb állagúak legyenek.
Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Benzyl alkohol és benzoesav észtere, melyet illatanyagként, oldószerként és gombaellenes stabilizáló anyagként használnak a kozmetikumokban. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Az egyik leggyakrabban használt illat(osító) anyag, melyet jellemzően levendulából vonnak ki. A levendulaolaj egyik fő összetevője, de rengeteg más természetes olajban és kozmetikai termékben (így péládul a parfümök többsége tartalmazza) is találkozhatunk vele. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)
Élelmiszerekben (E202) és kozmetikumokban egyaránt használt tartósítószer. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Sodium Benzoate) használják.
A benzoesav nátrium sója, melyet tartósítószerként használnak. Főleg gombák ellen hat. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Potassium Sorbate) használják.