Glisten Cosmetics

Ár:   £6.5 és £11.5   Kategória:   Sminkek szemre
Kiszerelés:   3 g és 10 g   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   online   Bőrprobléma:   --

A krémet és az összetevőket feltöltötte: macooka, Módosítva: 2021. március 22.

Ár:   £6.5 és £11.5
Kiszerelés:   3 g és 10 g
Lelőhely:   online
Kategória:   Sminkek szemre

Vízre aktiválódó szemhéjtus, amely rendkívül pigmentált és hosszantartó a szemen. Az árnyalatok nagy része UV fényben világít.

75 árnyalatban kapható

alexa12
Krémkedvelő  |  Bőrtípus:  Kombinált  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

Dortya

Bőrprobléma: Pigmentfoltok
2022. március 3.

A Strawberry shake árnyalat van meg, azt használtam legtöbbször. Amennyiben az ember világos szemhélyfesték fölé rakja, gond nélkül és gyönyörűen fog, azonban amikor fekete/sötétbarna alapra dolgoztam vele kicsit nehezen fedte el az alatta levő színt. Ettől függetlenül elégedett vagyok vele, valószínűleg a világosabb színekkel nehezebb dolgozni, kíváncsi vagyok a sötétebb árnyalatokra is :)
A SUVA-s termékekhez képest kevésbé pigmentált, viszont sokkal sokkal több szín és finish található meg a márkánál, olcsóbb és az eredeti oldalról rendelve eddig nem kellett 399 ft-nál többet fizetnem a vámkezelésért (az árban benne van a TAX).

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pigmentfoltok |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2022. március 3.

Hidratálók: Glycerin, Propanediol

Talc 1 0

Zsírkő. A zsírkő a természetben előforduló ásvány féle, melyet  a kozmetikumokban leginkább por formában térfogatnövelő, töltőanyagként használnak. A CosIng besorolás szerint még bőrradírozó, összecsomósodást megakadályozó, átlátszatlanná tevő és bőrvédő összetevő. Bár felmerült a gyanú, hogy a zsírkő belégzése esetleg rákkeltő lehet, Paula Begoun szerint átfogó kutatások mutatják, hogy a zsírkő tartalmú kozmetikumok nem növelik a használókban a tüdőrák kockázatát.

Glycerin h 0 0

Gumiarábikum. A Szahara vidékén honos arabmézgafa szagtalan, nyálkás, gumiszerű váladéka. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint filmképző és maszkoló (szagokat, ízeket semlegesítő) hatása miatt használják a kozmetikumokban, az EWG szerint pedig kiváló kötő- és sűrítőanyag. Az összetevővel elsősorban szempillaspirálokban találkozhatunk.

Emulgeálószer, felületaktív anyag.

Egy viszonylag új, szerkezetileg a propylene glycolhoz hasonló glikol féle, melyet oldószerként, emulgeáló és hidratáló tulajdonságai miatt használnak. Különlegessége, hogy más glikoloktól eltérően nem petrolkémiai származék, hanem növényi alapanyagból előállított, Ecocert által is jóváhagyott természetes összetevő. További részletek itt

Methylparaben i I ta I par 0 0

Tartósítószer. A methylparabent tartalmazó termékek növelhetik az UVB által okozott károsodást a bőrben. Bár ez nem biztos, tanácsos methylparaben-tartalmú termékek mellett (meg amúgy is, mindig :)) fényvédőt használni. Részletesebb információ a parabénekről a futuredermen.

Más néven tartrazin. Szintetikus sárga színezék, melyet más színanyagokkal együtt is hasznának speciális színek eléréséhez. A tiszta tartrazinnak nincs ismert mellékhatása, kivéve azoknál az embereknél, akik szalicil-érzékenyek (aszpirin, bogyók, gyümölcsök); ezekben az esetekben intoleranciás tüneteket okozhat.

Szintetikus színező anyag. (Lila)