Kamill Kéz- és Körömápoló Classic
Ár: | 1200 Ft | Kategória: | Kézkrémek | |||
Kiszerelés: | 100 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | drogériák, hipermarketek | Bőrprobléma: | -- |
A krémet feltöltötte: sisu69, az összetevőket feltöltötte: BSzilagyi83, Módosítva: 2023. május 3.
Lelőhely: | drogériák, hipermarketek | |
Kategória: | Kézkrémek | |
2023-ban megújult változat!
Bőrvédelem és ápolás, nyugtató kamilla kivonattal. A nyugtató hatású, kamilla kivonatot tartalmazó, klasszikus Kamill kéz- és körömápoló krém természetes módon védi és ápolja a kezet és a körmöket. A krém összetétele révén gyengéden ápolja a bőrt, pótolja nedvességtartalmát, napról napra puhává és rugalmassá teszi. Színezőanyag mentes - pH semleges - bőrgyógyászatilag tesztelt, bőrbarát készítmény.
Water / Aqua
Citral
Coumarin
Geraniol
i
alexa12Könnyen felszívódó krém, kellemes, visszafogott illattal. Azonnal hidratál és nem hagy ragacsos érzetet.
Nagyon régóta piacon lévő kézkrém. Én kifejezetten szeretem, igaz parfümöt tartalmaz, de kamilla illat kedvelőknek tetszetős :) éjszakára célszerűbb, valóban feltölt, puhít és regenerál, viszont nekem nappal tevékenység közben kicsit gátló, nem vagy csak sokára szívódik teljesen be a bőrömbe.

Hatása rendben van, gyorsan beszívódik, jól hidratál, de a "szagával" nem vagyok kibékülve. Nagyon nem szeretem, már-már büdös nekem.

Ajándékba kaptam, de a illata (szaga) miatt sokáig nem használtam. Aztán egyszer a kezembe akadt télen és kipróbáltam, megérte! Szépen helyre rakta a kiszáradt kezem és gyorsan beszívódott, nem ragadt és nem jött le a következő kézmosásnál.

Szerencsére már mások az összetevői.
Szeretem ezt a krémet, az illata nem zavaró, gyorsan beszívódik, jól hidratál, azonnal rendbeteszi a kezeim.

Szerencsére már mások az összetevői.

Nekem nyáron, szeles időben és télen a hidegben is hajlamos kiszáradni a kezem. Télen volt olyan időszak, amikor véresre csípte ki a hideg. Sajnos jó ideig nem foglalkoztam nagyon a kezemmel olyan szinten, mint amennyire kellett volna. Végül megláttam ezt a kamillás kézkrémet és úgy voltam vele, ennyiért kipróbálom.
Sajnos a hatása nem túl hosszútávú. A bőröm gyorsan beszívta, nekem picit lehetne zsírosabb is, kicsit vizesebb hatású az állaga. Ami pozitívum, hogy nem ragad tőle a kezem! Az illatával nekem nem volt semmilyen problémám. Sokáig használtam, de így sem sikerült teljesen kiürítenem, ugyanis tényleg sokszor kellett kennem a kezem napi szinten, hogy szinten tudjam tartani a szárazságot.
Mivel nem nyújt akkora védelmet, mint kéne, hasonló árban található jobb is ennél, továbbá az állaga sem pozitív, így 3 csillagot kap tőlem, de 3 csillagos kategóriát tekintve nem rossz!

Ár-érték arányban szerintem tökéletes. Hamar beszívódik, és ha nem nagyon száraz a kezem, akkor szépen helyrehozza.

Az én kezemmel az égvilágon semmit nem csinál. Egy óra múlva ugyanolyan száraz, mint elôtte. Ráadásul borzasztó tolakodó, szúrós szaga van. Szerintem el se fogom használni.

Muszáj ( otthon maradt amit használni szoktam) kézkrém-vásárlás volt, nem is fűztem hozzá nagy reményeket. Ennek ellenére nagyon kellemes csalódás volt, mert nem ragad, nem zsíros, könnyen felszívódik és hosszan hidratál. Az eredmény az lett, hogy többször újra vásároltam.

A legjobb kézkrém amit eddig használtam, ár-érték arányában pedig verhetetlen. Munkám során egész nap vegyi anyagok érik a kezem, ezért estére teljesen kiszárad, kipirosodik. Állaga jo,iIlata szolid és nagyszerűen hidratál.
A fenti összetételt illetően nem tudom, hogy a feltöltő honnan vette ezeket a sületlenségeket, de én a flakont olvasva semmi parabén semmi olyan “csúnya” összetevőt nem találtam benne, amitől nagyon óvakodni kellene.
Volt időszak, amikor kizárólag csak bio-natur termékeket használtuk, de ezek nagy része semmit sem ért az árához képest!

A legjobb kézkrém, amit valaha próbáltam. Ápolja a kézbőr felületét és a körmöket, körömágyat is szépen rendben tartja. Nagyon jól beszívódik, az illata verhetetlen. Barátnőm kisfia is ezt használja az extrémen kiszáradt kezére és működik, nem kell a zsírosabb krém. Verhetetlen! Sajnos a dm-ben nem lehet már kapni, a Tesco-ban akadtam rá újra. Alapdarab!

Gyulladáscsökkentők: BisabololHidratálók: Glycerin, Glucose, Lactic Acid, Propylene Glycol, Butylene Glycol, Caprylyl Glycol
Kémiai hámlasztók: Lactic Acid
Alkoholok: Cetearyl Alcohol, Myristyl Alcohol
Emolliensek: Ethylhexyl Stearate, Glyceryl Stearate SE, Hydrogenated Coco-Glycerides, Cetearyl Alcohol, Myristyl Alcohol, Stearic Acid, Palmitic Acid, Dimethicone, Caprylyl Glycol
Emulgeálószerek: Glyceryl Stearate SE, Cetearyl Alcohol, Stearic Acid, Palmitic Acid, Xanthan Gum
Fényvédők: Benzyl Salicylate
Szilikonok: Dimethicone
Tisztítószerek: Xanthan Gum
Illatanyagok: Parfum/Fragrance, Benzyl Alcohol, Hexyl Cinnamal, Linalool, Benzyl Salicylate, Limonene, Citronellol, Alpha-Isomethyl Ionone, Citral, Coumarin, Geraniol
Tartósítószerek: Phenoxyethanol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Benzyl Alcohol
Növényi olajokból származó emollient anyag, mely megakadályozza a vízveszteséget. (forrás: truthinaging)
A Glyceryl Stearate SE egy anionos emulgálószer, egész pontosan a glyceryl stearatenak (nem ionos) az "ön-emulgeáló" * (self-emulsifying, innen az SE végződés) formája. Egyedül is képes egy O/W emulziót alkotni, mindenféle társemulgálószer hozzáadása nélkül.
*Az ön-emulgeálás azt jelenti, hogy egy olajos jellegű összetevő a vízzel szinte magától, emulgeálószer hozzáadása nélkül keveredik és emulziót formál.
Glyceril észter, mely bőrpuhító (emollient) és sűrítő anyagként használt a kozmetikumokban.
Cetyl és stearyl zsíralkoholok keveréke. Zsíralkohol, melyet emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient) és sűrítőanyagként (konzisztencia növelő) használnak a kozmetikumokban. A zsíralkoholoknak ellentétben a „normális” alkoholokkal (pl. ethylalcohol) nincs szarító és irritáló hatása a bőrre.
Kamillából kivonható vagy mesterségesen előállítható anyag. Kiváló gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató.
A többi zsíralkoholhoz hasonlóan elsősorban bőrpuhító (emollient), másodsorban emulgeáló, sűrűség szabályozó, habosító.
Sztearinsav. Zsírsav, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, emulzió stabilizáló és felületaktív anyagként használnak.
Palmitinsav. Bőrpuhító (emollient), emulgeálószer. Paula Begoun szerint habot képző tisztító anyag, mely szárító hatással lehet a bőrre.
Tejsav, mely előállítható a tejből, bár a kozmetikumokban leginkább mesterségesen előállított verziót használnak. Az AHA-savak csoportjába tartozik, a bőr legfelső rétegére hámlasztó hatása van. Mint kémiai hámlasztó, a glikolsav után a második legtöbbet kutatott AHA, annál valamivel gyengédebb és valamivel nagyobb molekulaméretű összetevő. Hámlasztó tulajdonsága mellett a tejsav remek hidratáló is.
Szőlőcukor és („sima”) cukor erjesztésével előállított természetes eredetű, Ecocert által is jóváhagyott sűrítőanyag, mely segít abban, hogy a folyós termék sűrűbb, zselésebb állagúak legyenek.
Sok adalékanyag és enzim is jól oldódik benne. A többi glikolhoz hasonlóan vízmegkötő, hidratáló anyagként használt a kozmetikai iparban - a beautybreains szerint a hidratáló hatása a glicerinéhez hasonló. Segít megőrizni a krém állagát (hogy a krém ne olvadjon meg nagy melegben, illetve ne fagyjon meg nagy hidegben) valamint segíti a többi összetevő beszívódását. Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy az arra hajlamosaknál allergiás, ekcémás tüneteket (kontakt dermatitist) válthat ki.
A krém beszívódását segítő anyag, vízmegkötő tulajdonsága is van. Hidratáló készítmények gyakori összetevője. Nem csak a kozmetikai iparban, hanem az élelmiszeriparban is használt az étel nedvességtartalmának megőrzésére.
Sűrűbb állagú, szilikon alapú polimer, mely nem hagy nehéz érzetet maga után a bőrön. A kozmetikai termékekben alkalmazva könnyen kenhető, selymes érzetet ad, valamint megakadályozza a habzásukat. Mivel képes védőréteget képezni a bőrön illetve kitölti a finom vonalakat és ráncocskákat, ezárt gyakran használják alapozókban. E szerint a tanulmány szerint az összetevő néhány esetben képes megóvni a bőrt a kontakt dermatitistől, például az SLS által indukálttól.
Nátrium hidroxid (marólúg, lúgkő). Vízben oldva erősen lúgos oldatot képez. A kozmetikai iparban kis mennyiségben arra használják, hogy szabályozzák vele a krémek ph értékét (bizonyos hatóanyagok csak bizonyos ph tartományban aktívak, ilyenek pl. az AHA és BHA). Nagyobb mennyiségben bőr irritáló.
Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)
Vízmegkötő, bőrjavító (skin conditioning agent) anyag. Kivonható növényekből, de előállítható mesterségesen is. Gyakran használják együtt tartósító összetevőkkel (mint pl. phenoxyethanol), mivel növeli azok antimikrobiális (mikroorganizmusok ( gombák, baktériumok) növekedését gátló) hatását.
Glikol féle, ami a klasszikus tartósítószerek hatását segíti (ún. tartósító booster), illetve a különlegessége, hogy hatékony a gyulladt pattanásokat okozó P.acnes baktériumok ellen és csökkenti a faggyú termelést.
A benzoesav nátrium sója, melyet tartósítószerként használnak. Főleg gombák ellen hat. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Potassium Sorbate) használják.
Élelmiszerekben (E202) és kozmetikumokban egyaránt használt tartósítószer. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Sodium Benzoate) használják.
A benzil-alkohol egy szerves vegyület, a legegyszerűbb aromás alkohol, mely bizonyos gyümölcsökben és teákban természetesen is megtalálható. Színtelen, kellemes, virágos illatú folyadék. Remek antibakteriális és gombaölő tulajdonságának köszönhetően a kozmetikumokban elsősorban tartósítószerként használt összetevő. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Kamillaolajból kivont illatanyag. Illata a jázminéra emlékeztet. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Az egyik leggyakrabban használt illat(osító) anyag, melyet jellemzően levendulából vonnak ki. A levendulaolaj egyik fő összetevője, de rengeteg más természetes olajban és kozmetikai termékben (így péládul a parfümök többsége tartalmazza) is találkozhatunk vele. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Elsősorban illatanyag-adalék, másodsorban a UV szűrő összetevő. Színtelen vagy enyhén rózsaszínes, szagtalan, vízben enyhén oldódó vegyület. Leggyakrabban parfümökben találkozhatunk az összetevővel. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Citromfűből kivont illatosító anyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Illatanyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
A citromfűolaj fő alkotórésze. Megtalálható még a verbéna, a citrom és a narancs illóolajában is. A kozmetikumokban illatanyagként használják. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Számos növényben megtalálható szerves vegyület, melyet a kozmetikumokban illatanyagként használnak. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Illatanyag, mely a rózsaolajban, citromfűolajban és kis mennyiségben a muskátliban is megtalálható. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.