Kaviczky Éjszakai Feszesítő Krém
Ár: | 23 440 Ft | Kategória: | Hidratáló krémek | |||
Kiszerelés: | 50 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | kozmetika, online | Bőrprobléma: | Bőröregedés |
A krémet feltöltötte: Ágnes, az összetevőket feltöltötte: réka, Módosítva: 2012. március 1.
Ár: | 23 440 Ft | |
Lelőhely: | kozmetika, online | |
Kategória: | Hidratáló krémek | |
Bőrprobléma: | Bőröregedés |
Kompenzálja a bőr éltető funkcióinak lassulását. Meghosszabbítja fiatalos megjelenését. Az éjszaka folyamán regenerálja a szöveteket, újraépíti a megfáradt vonásokat. Növeli a bőr öregedés elleni védelmét.
Ideális a tónusát vesztett, rugalmatlan bőrre.
A búza protein, szója, karité hatóanyagok folyadék kristályos szerkezetű emulzió formájában javítják a bőr tónusát.
Az illatanyag természetes illóolajokból származik.
Kiszerelés: 50 ml
Aqua Hévíz
Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil
a I eo
Butyrospermum Parkii (Shea Butter)
eo
a I i I v I gy
Lecithin
Parfum/Fragrance
i
Éjszakára a legjobb választás! Puha, selymes a tapintása, és a hatása extra feszesítő!
Minden reggel fiatalabbnak érzem az arcbőröm, öregedésnek semmi nyoma!

Minden reggel fiatalabbnak érzem az arcbőröm, öregedésnek semmi nyoma!

Én nagyon szeretem ezt a krémet. Rettenetesen száraz bőröm van, de ez a krém megfelelően hidratál. Az első használatoknál mindíg megdöbbentem, hogy akármilyen sokat kenek mind becuppantotta a bőröm! A krém hagy maga után egy olyan finom réteget (ami abszolút nem olajos vagy zsíros tapintású!!) ami érezhetően bent tartja a hatóanyagokat, így reggel is puha arccal ébred az ember.

Up: módosítom a véleményem, mert időközben megismertem sokkal jobb és olcsóbb (koreai ) krémeket. 14 ezer forintért 3 koreait kapok. Sajnos nem éri meg az árát.
Nappali hidratáló krémet rendeltem, és kaptam hozzá 3 kis mintát (2 másik nappali és egy éjszakai krémet). A legjobb illata az éjszakai krémnek van, viszont hatását nézve mindegyik szuper jó! Aránylag hamar beszivodnak, és kellemesen hidratált lesz az arcom, nem hagy semmilyen kellemetlen utóérzetet maga után, mint pl. zsiros, fényes arcbőr. Az áruk elég húzós.

Eddig még csak a mintát próbáltam, de nagyon meghozta a kedvemet többbhöz is! Isteni az illata, sebesen beszívódik, a bőröm reggelre is csodálatosan puha és ápolt marad. Tökéletes, csillagos ötös!!!

Nagyon könnyen felszívódó,remek krém.Először meglepődtem,mert éjszakai krémeknél zsírosabb, "vastagabb" textúrához szoktam ,de tökéletesen,tartósan hidratál és szépen ápol.Én a Kaviczky honlapról rendeltem travel size kiszerelésben,mivel így lényegesen olcsóbb ugyan az a mennyiség.A kiszerelésbeli különbség annyi,hogy nem kaptam papír dobozt,viszont tubusos a krém,ami szerintem csak előny ,mert így higiénikusabb a használat,mint a tégelybe nyúlkálásnál.Szerintem messze jobb ,mint a árkategóriájába tartozó külföldi kencék és káros anyag sincs benne.azóta beszereztem még nappalikrémet is,szemránc szérumot és balzsamot is.Mind nagyon-nagyon jó.Na,jó az Esteé Lauder éjszakai szemápoló szérumom többet tud,viszont tele is van szilikonnal.
Mindent összevetve csillagos ötös kaviczky Áginak.

Mindent összevetve csillagos ötös kaviczky Áginak.

Antioxidánsok: Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Tocopheryl Acetate, Ascorbyl PalmitateGyulladáscsökkentők: Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice, Ascorbyl Palmitate
Hidratálók: Glycerin
Vitaminok: Tocopheryl Acetate, Panthenol, Ascorbyl Palmitate
Alkoholok: Cetyl Alcohol
Emolliensek: Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Zea Mays (Corn) Oil, Oleyl Alcohol, Coco-Caprylate/Caprate, Glyceryl Stearate, Cetyl Alcohol, Methyl Glucose Sesquistearate, Panthenol, Lecithin
Emulgeálószerek: Zea Mays (Corn) Oil, Cetearyl Glucoside, Oleyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Cetyl Alcohol, Methyl Glucose Sesquistearate, Xanthan Gum, Lecithin
Tisztítószerek: Cetearyl Glucoside, Cetyl Alcohol, Xanthan Gum
Illatanyagok: Ascorbyl Palmitate, Parfum/Fragrance
Tartósítószerek: Sodium Hydroxymethylglycinate
A Hévizi-tó vize. A gyógytó vize kalcium- és magnéziumtartalmú, hidrogén-karbonátos, kénes, enyhe radontartalmú gyógyvíz. Biológiai aktivitása a szerves vegyületek jelenléte következtében jelentős. Ez utóbbi adja egyedi jellegét. A kozmetikumokban a Hévizi-tó vize a Kaviczky kozmetikumokban található.
Szőlőmagolaj, mely zsírsavakban gazdag, kiváló bőrpuhító hatású, illatmentes emollient olaj, ráadásul még erős antioxidáns tulajdonsága is van. A szőlőmagolaj e szerint a kutatás szerint nagyjából 69% linolsavat, 16% olajsavat, 7% palmitinsavat, 4% sztearinsavat, és 0,1% linolénsavat tartalmaz.
Enyhén sárgás színű, természetes zsír, melyet az Afrikában honos sheafából vonnak ki. Édeskés illatú, puha, krémes vagy kemény állagú is lehet. A kozmetikumokban kiváló bőrpuhító (emollient) összetevő és antioxidánsok (A-, E- és F-vitamin) gazdag forrása. A sheavaj ehető is, a kakaóvaj helyettesítőjeként néhány csokoládéban is megtalálható. Remek összetevő száraz, érzékeny bőr ápolására.
Természetes hidratáló elem (Natural Moisterising Factor). Az NMF nem szabályos INCI név, nem egy konkrét összetevőt jelöl, hanem inkább egy összetevő csoportot, amibe több a bőr hidratálásában fontos szerepet játszó összetevő is beletartozik.
Ahogy a neve is utal rá a természetes hidratáló elemek olyan anyagok melyek a bőrben természetesen is megtalálhatóak, és fontos szerepet játszanak a bőr megfelelő hidratáltságának fenntartásában. Az NMF-ek közé sorolják egyebek mellett az amino savakat, a ceramidokat, a cholestrolt, a hialuronsavat, a glicerint, a sodium PCA-t, az ureat, a foszfolipideket és a glycosaminoglycanokat.
A természetes hidratáló elemek a bőrben taláható lipidekkel együtt kulcs szerepet játszanak a bőr egészségességében, üdeségében és hidratáltságában és hasznos összetevői a kozmetikumoknak.
További információ az NMFekről a cosmeticscopon.
Kukorica olaj. A többi természetes növényi olajhoz hasonlóan bőrpuhító, emollient olaj. A CosIng besorolása szerint azon túl, hogy emollient a kukorica olaj még bőr- és hajkondícionáló, emulgeálószer, oldószer, felület aktív anyag és elektromos töltődést megakadályozó anyag. Bőr és hajápoló termékeknek is gyakori összetevője.
Búzából előállított, leginkább hajápolókban használt hajkondícionáló, hidratáló összetevő. Alacsony molekulasúlyának köszönhetően könnyen beszívódik a hajszálak belsejébe.
Cetearyl alkohol és glucose keveréke, amit emulgeálószerként és felületaktív anyagként használnak. Természetes emulgeálószer, melyet kókuszból és kukoricából állítanak elő és gyakran használják természetes kozmetikumokban.
Szójabab magjának a kivonata. Bőrkondícionáló, bőrpuhító (emollient) anyag.
Yamgyökér kivonata. Paula Begoun szerint semmilyen kutatás nem utal arra, hogy a yamgyökérnek lenne bármi hatása a bőrön alkalmazva.
Ez a vegyület két természetes molekula természetes kötéssel való összekapcsolásából keletkezett, tehát "natur"-nak mondható emoillent és bőrápoló kozmetikai összetevő. Noha az alapanyagai természetes anyagok, amiket széles körben kipróbáltak és alkalmaztak már, magáról a coco-caprylate/caprate vegyületről kevés hozzáférhető információ található (hiszen csak az utóbbi időben kezdték használni a kozmetikában).
Más néven GMS. Színtelen, szagtalan, édes ízű nedvszívó por, a sztearin sav glicerin észtere. Pálmaolajban, szójaolajban, különféle zöldségekben és az emberi szervezetben is megtalálható zsírsav. A kozmetikumokban bőrpuhító (emollient) és emulgeálószerként használt. Állítólag védi a bőrt a káros szabadgyökök ellen is. Részletesebb információ a truthinagingen.
Zsíralkohol, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, sűrítő és hordozó anyagként használnak. Kivonható a kókuszolajból vagy előállítható mesterségesen is.
A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.
Források: Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
Aloe vera növény leveléből származó lé. Vízmegkötő, gyulladáscsökkentő, antioxidáns és antibakteriális hatása van. Bár az aloe vera egyre nagyobb divat mostanában, Paula Begoun szerint tudományos kutatások nem igazolják, hogy hatékonyabb lenne a többi, hasonló tulajdonságokkal rendelkező összetevőnél (mint pl. a C-vitamin vagy a zöld tea).
Glicinből (aminosav) származó tartósítószer, melyet szeretnek a parabének természetes alternatívájának beállítani. Az igazság azonban az, hogy bár a glicin valóban egy természetes anyag, ahhoz hogy sodium hydroxymethylglycinate váljon belőle egy egyáltalán nem természetes eljáráson kell átesnie. Általában 1% alatti mennyiségben használják a kozmetikumokban. Potenciális bőr- és szemirritáló anyag. További info itt és itt.
Ez az anyag egy "bio" termékekben is használható emulgeátor (vagyis segíti a vizes és olajos dolgok keveredését). A természetes kozmetikában "emulsan" néven forgalmazzák. Kozmetikumokban a fő funkciója mellett bőrpuhító (emollient) és bőrkondícionáló hatása is van.
Szőlőcukor és („sima”) cukor erjesztésével előállított természetes eredetű, Ecocert által is jóváhagyott sűrítőanyag, mely segít abban, hogy a folyós termék sűrűbb, zselésebb állagúak legyenek.
A pantoténsavnak (B5 vitamin) kémiai szerkezetét tekintve az alkoholhoz hasonló formája, B5 provitamin (a szervezet képes B5 vitaminná alakítani). A kozmetikai iparban vízmegkötő (humectant), pőrpuhító (emollient) és nyugtató összetevőként használatos. Allantionnal keverve enyhe égési sérülésre, nap által okozott leégés kezelésére is használják.
Az Ascorbyl Palmitate a tiszta C-vitamin (Ascorbic Acid) és palmitinsavval lipofil észtere. Az össszetevő védi a termékekben levő olajok telítettlen zsírsavait, és egyéb más olaj-összetevőket is, ami azt jelenti, hogy a krémekben az olajak nem avasodnak meg, és nem lesz kellemetlen illatuk. Az Ascorbyl Palmitate stabilabb, mint a tiszta C-vitamin és nincs irritáló hatása. Az ascorbyl palmitate-ot általában 0,05-1% közötti koncentrációban használják Tocopherol-lal együtt; az összetevő stabilitása e szerint a tanulmány szerint tovább nő, ha 1-2%-os koncentrációban tartalmazza a termék, illetve W/O (víz az olajban) típusú emulziók esetében. Az INCI-Decoder szerint az összetevő a C-vitamin származékok közül a legrosszabb - bár viszonylag stabil, viszont kérdéses, hogy képes-e tiszta C-vitaminná alakulni a bőrön és ezáltal annak minden jótékony tulajdonságát prezentálni (bár a bőr kollagéntermelést valószínűleg serkenti), illetve annak ellenére, hogy az antioxidáns hatása jó, felmerült a gyanú, hogy UVB sugárzást követően elősegíti a lipid peroxidációt és a citotoxicitást is.
Lipid féle. Tojássárgájában, növényi és állati sejthártyában található. A kozmetikai iparban bőrpuhító (emollient) és vízmegkötő anyagként használatos.